Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Wėtra @ 2013 08 18, 23:10)
Linetax, kokia graži  Herrenhouser Garten  wub.gif  "įsivaizduoju" koks kvapas  wub.gif

Nuostabūs žiedai wub.gif
Ačiū, man ši veislė taip pat labai "prie dūšios" smile.gif Šiuo metu visos aštuonios mano brugmansijos gausiau ar mažiau žydi, tad kvapo užtenka visam kiemui dar ir kaimynų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(silke:) @ 2013 08 19, 08:30)
o sakykite, ar si veisle yra tokia is letesniu t.y. leciau auganciu-medejanciu? nes maniske neskuba augti, nors augalelis pats grazus. dar idomu, kokias jai salygas ziemojimui darote? kokia temp.?

Manoji Herrenhouser Garten dar jaunutė, pas mane atkeliavo pernai rudeniop (ačiū atsiuntusiai forumietei 4u.gif ), per žiemą gyveno kambaryje ant palangės. Dabar jos aukštis siekia apie 80 - 100 cm. Sakyčiau auga panašiai kaip ir kitos, nes pas mane pusė visų turimų brugmansijų tokio pat amžiaus. Ateinančią žiemą teks jai praleist rūsyje.
Papildyta:
QUOTE(Astaite1 @ 2013 08 19, 10:32)
Gražuolė Phenomel  wub.gif

Žiūriu pas Linetax taip gražiai žemėje auga, o aš su vazonais vargstu, kitais metais kelias mažesnes pasodinsiu ir aš į dirvą pabandymui. Nes pas mane nors vazonai ir įkasti į gruntą, bet laistyti didžiąsias per karščius lreikia kas porą valandų.

Todėl aš ir praktikuoju auginimą grunte, nes neturiu galimybės palieti keletą kartų per dieną.
Papildyta:
Maya pradėjo skleisti žiedus bigsmile.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 19 rugpjūčio 2013 - 21:37
QUOTE(Wėtra @ 2013 08 19, 00:10)
Kaškoniuk, štai Tavoji-manoji Phenomel

o čia Double L'Amour, jaunutė, rudenį įšaknydinta šakelė (ačiū Aldam, kad pasidalino  4u.gif
user posted image
ji truputuką iš po škvalo apdaužyta, bet jau kokia spalva žiedo  wub.gif  dabar jau daugiau žiedelių prasiskleidė, ir visi jie tokie "stati", nenusvirę  rolleyes.gif

O stai maniske Phanomenal, ne taip islindes tas antras sijonas, gal dar islys, o gal tiesiog dabar ikasta i zeme jau buvo su dideliais pumpurais ir tai palyginus kiek ju buvo tai cia tik keli ziedai prazydo ir ant keliu saku, viena va tokia, tai kas butu jei pavyktu bent puse tu pumpuru islaikyti smile.gif na jau nuspresta, kad sita augs zemej tikrai

user posted image

Ziedas is arciau:

user posted image

O Double Amour idomi, visai noreciau ir as tokios blush2.gif

QUOTE(silke:) @ 2013 08 19, 09:30)
o sakykite, ar si veisle yra tokia is letesniu t.y. leciau auganciu-medejanciu? nes maniske neskuba augti, nors augalelis pats grazus. dar idomu, kokias jai salygas ziemojimui darote? kokia temp.?

Pas mane ji ziemoja puikiai, temperatura nukrenta iki kokiu 5 laipsniu, sviesiai. Veisle viena is mano favoriciu, zydi gausiai ir ziedai pilnaviduriai, sutinku su Linetax del augimo greicio, auga panasiai kaip kitos.

QUOTE(Linetax @ 2013 08 19, 22:40)

Papildyta:
Maya pradėjo skleisti žiedus  bigsmile.gif
user posted image

va cia grazuole, nesuprantu kas jai pas mane netinka...

Dar pasirodysiu saviskiu. Mountain Magic

user posted image

Herzenbrucker. Labai zavi, bet Jediara as visvien noreciau sakeles rudeni jei turesit, nes pavasari nupjoviau visa kamiena ir tik atzala palikau, ta atzalele taip suzydejo, bet matau, kad lapams tas pats darosi, kas ir pernai ir kad prie pat saknu sueizejes kamienas verysad.gif matyt ji serga...

user posted image

Na ir balta paprasta, bet zavi

user posted image

Kiemas ir pas mane kvepia pagaliau wub.gif
Atsakyti
Gražios Jūsų gėlytės, įkeliu ir aš kelias. Paprasta geltona, bet žydi visame gražume, kaip iš paveiskliuko ji man, tiek daug žiedų kekėmis.
user posted image
Naujokė Sonja, sukrovė vieną žiedą, bet užtat kokį, nematavau, bet virš 30 cm tikrai, dar tik dažosi spalva, bet puoliau greičiau fotografuoti, kol vaikai ar vėjas nenulaužė, labai skaniai kvepia, tai vaikai eina ir vis kelią žiedą ir uosto.
user posted image
user posted image
Papildyta:
Noriu Mountain Magic, gal kas turite atliekamą, labai gražūs žiedai, kaip mano Nicoline, tik manosios balti, o šitos ružavi. Galime keistis į mano turimą, atlauščiau šakelę ir įšaknydinčiau.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 08 20, 10:37)

Noriu Mountain Magic, gal kas turite atliekamą, labai gražūs žiedai, kaip mano Nicoline, tik manosios balti, o šitos ružavi. Galime keistis į mano turimą, atlauščiau šakelę ir įšaknydinčiau.

Keiciames smile.gif kaip tik turiu imerkus saknydintis viena, tai jei dar niekas nepasiule parasykite i az. Nicoline man labai grazi ir noreciau.
Atsakyti
Na, ir pasipylė gražuolių nuotraukos bigsmile.gif Kokie nuostabūs žiedai wub.gif
Astaite1 geltona tikra kiemo puošmena wub.gif Įsivaizduoju kaip kvepia wub.gif
Atsakyti
Jau geltonos grozis wub.gif gal kas saka man kokia galetu dabar pasiulyti? Gavau is Purkelio pernai, bet matyt per ziema sukvailiojo, keistai sunkiai auga, parasykite i az. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už pagyras, aš irgi negaliu geltonąją atsidžiaugti. Galvojau, kad tik užsienyje, kur šilta ji gali tiek žiedų sukrauti. O kvepia visas kiemas ir visų vis kitoks aromatas.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 08 21, 09:00)
Ačiū už pagyras, aš irgi negaliu geltonąją atsidžiaugti. Galvojau, kad tik užsienyje, kur šilta ji gali tiek žiedų sukrauti. O kvepia visas kiemas ir visų vis kitoks aromatas.

Zydi ir Lietuvoj ji taip. Pas mane 2011 va taip zydejo, mano pirmoji isigyta, bet po tos vasaros tiesiog numire, nepatirtis... nuo to laiko vis svajoju tureti vel geltona tokia grazia....

user posted image
Atsakyti
O cia manoji - isitaisius ant komposto kruvos smile.gif.
user posted image
Papildyta:

user posted image
Papildyta:
Siemet jos ziedai nera tokie dideli, bet ju labai daug. Labai sunku ja sioj vietoj fotografuot, kazkokia nefotogeniska pasidare g.gif.
user posted image
Atsakyti
atrodo, kad visa tema kvepia nuo ziedu! thumbup.gif Super nuotraukos, o augalai visu isties labai puikus!

Del geltonos, kastoniuk, maniske irgi kazko po ziemos sukvailiojus yra. Praeitais metais zydejo nerealiai, o siemet ir persodinau ir lepinu, ale tokia nupeipus yra...Labai letai auga. Pradejau galvoti, ar nera koks virusas jai, nes lapai tokie vis negrazus auga, krenta. Idesiu foto, gal patarsit, kas jai.
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2013 08 21, 13:48)
atrodo, kad visa tema kvepia nuo ziedu! thumbup.gif  Super nuotraukos, o augalai visu isties labai puikus!

Del geltonos, kastoniuk, maniske irgi kazko po ziemos sukvailiojus yra. Praeitais metais zydejo nerealiai, o siemet ir persodinau ir lepinu, ale tokia nupeipus yra...Labai letai auga. Pradejau galvoti, ar nera koks virusas jai, nes lapai tokie vis negrazus auga, krenta. Idesiu foto, gal patarsit, kas jai.

Idek foto paziuresim, nelabai as gaudausi, bet mano tai pradejo sakos taip eizeti, plysineti ir luzti. Lapai pasitrauke tokie lyg rusvais pavagojimais. O pernai gauta sakele lyg ir graziai augo dabar man lapai panasus kaip pas anksciau tureta sad.gif kitoms viskas gerai
Atsakyti
Vakar pagalvojau, kad nufotografuosiu savosios HG zydejima, o ryte radau vazona apvirtusi, saka pati graziausia nuluzus verysad.gif. Viskas, atsibodo tie amzinai isvartyti vazonai - kitamet sodinsiu visas tiesiai i zeme...
Rasau savo turimu veisliu sarasiuka:
1.Apricot Queen;
2.Mittagsonne;
3.Milk&Honey;
4.Herrenhauser Garten;
5.Double Peach;
6.Langenbuscher Garten;
7.Angels Cloud;
8.Dalen's Pink Amour;
9.Salmon Perfection;
10.Orangy;
11.Souvenir of Madeira;