Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Tiesiog negaliu atsižiūrėti į Jūsų taip gausiai žydinčias wub.gif O mano nežydi cry.gif Gal per maži vazonai, gal todėl, kad auga pastogėje( saugojau nuo audrų) . Žydėjo tik keletas Mobisu žiedų ir viskas sad.gif Tikriausiai reikės ieškoti pačių paprasčiausių, bet gausiai žydinčių ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 22 rugpjūčio 2013 - 09:33
Tikriausiai kazko joms truksta, jei nezydi, jos gi tikros besotes smile.gif. Nors pavyzdziui manoji Salmon Perfection irgi ziedu gaili - augalas jau nemazas, o ziedai tik keli... Bet sia vasara as beveik nebuvau namie, tai trasu joms tikrai truko..
Dar man klausimas - o sios veisles (Salmon Perfection) ziedai ir turi buti tokie nedidukai g.gif? Bet man patinka, kad jie kaip vaskiniai, nebijo lietaus, vejo ir ilgai zydi....
Atsakyti
Kiekvieną kartą laistau įberdama Kemira trąšų g.gif , tik nei karto netręšiau salietra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 08 22, 10:59)
Kiekvieną kartą laistau įberdama Kemira trąšų  g.gif  , tik nei karto netręšiau salietra  unsure.gif

Amonio salietra labai gerai is pavasario trest ir vasara, kol dar pumpuru nesukrove, tada jos greiciau auga, greiciau ta savo Y uzaugina... O be to, jei tik pastebiu, kad lapai svieseja irgi greit su amonio salietra palieju - poveikis po keliu dienu akivaizdus. O gal Jusiskes dar nepakankamai uzaugusios? Ar tas Y isissakojimas jau yra? O kiek tu Kemiros trasu beriat? Gal kiekis nepakankamas? Siaip tai pastebejau, kiek kur nors vaziuojant kiemuose tenka pamatyt augancias brugmansijas, tai stovi dazniausiai vargsiukes pacioj saulekaitoj, ziedu buna, bet lapai tai geltoni geltoni... Uztektu ja tik i pavesiuka ir su salietra paliet, kaip atsigautu...
Atsakyti
Lapai tikrai kartais būna gelsvi. Nėra mažos, nes jau visos, išsk. naujokes, pernai žydėjo. Į laistytuvą beriu šaukštą trąšų. Gal mažai? g.gif Šiemet salietrai jau gal vėloka, bet kitais metais būtinai reikės įsigyti.
Atsakyti
Kaškoniuk, AČIŪ pagaliau sakau už lauktuves. Turėjau darbo lepint, saugot nuo kaitros, bet dabar turiu baltai žalių žiedų kukulą... Labai labai gražus augalas...

QUOTE(Wėtra @ 2013 08 19, 00:10)
o čia Double L'Amour, jaunutė, rudenį įšaknydinta šakelė (ačiū Aldam, kad pasidalino  4u.gif
user posted image
ji truputuką iš po škvalo apdaužyta, bet jau kokia spalva žiedo  wub.gif  dabar jau daugiau žiedelių prasiskleidė, ir visi jie tokie "stati", nenusvirę  rolleyes.gif

Va, su mano Double l'amour tas pats! Pavadinimas ir veislės originlo aprašymas ir foto sako, kad ji turi būti dviguba, o pas mane žydėjo irgi viengubai. Nors ta rausvai - oranžiniai chameleoninė spalva tikrai nereali. Galvojau, vėl čia pas mane tik taip... bet pasirodo, ne tik. Įdomu, ar pas Aldam irgi vienguba?

Buvo panaši istorija su Adelina pas mane. Žydėjo vienguba, nors originale turėjo būti dviguba. Supykus atrėžiau dvi atžalas - viena atiteko kaškoniukui, kita liko man (motininis augalas keliavo į kompostą). Finiše pas kaškoniuką pražydo dviguba. Maniškė - vėl vienguba. Sunkiai peržiemojusi neteko pagrindinio stiebo. O pašaknio atžala, va šiemet pagaliau pražydo dvigubai!

QUOTE(silke:) @ 2013 08 19, 09:30)
o sakykite, ar si veisle yra tokia is letesniu t.y. leciau auganciu-medejanciu? nes maniske neskuba augti, nors augalelis pats grazus. dar idomu, kokias jai salygas ziemojimui darote? kokia temp.?

Augal gana sparčiai, išsiskiria tik tuo, kad šakos gana ilgai nešakotos, ypač po pagrindinio Y leidžia ilgas šakas be atšakų. Dėl žiemojimo kaprizų nepastebėjau, miega kartu su visom kitom povėsiai, tamsiai.

QUOTE(jediara @ 2013 08 22, 10:59)
Kiekvieną kartą laistau įberdama Kemira trąšų  g.gif  , tik nei karto netręšiau salietra  unsure.gif

Trašos ne esminis reikalas. Jūsų foto rodo, kad lapija graži, žalia ir sveika. Jei augalas gauna kompleksinių - vadinasi ne mitybos trūkumas. Greičiausiai tiesioginės saulės šiek tiek prašosi. Maniškių irgi yra eilė, išrikiuotų palei namo sieną. Saulės dalis gauna tik iki piet, dalis - tik iki 10-11 val. va tai ta dalis, kuri negauna pakankamai valandų saulės, ir nežydi! Taigis, jei saugote augalus nuoširdžiai po stogu, jie negauna reikiamo šviesos signalo žydėti. Bent aš taip manau

O dėl pačio tręšimo - maniškės šiemet šio gėrio gavo du kartus. Laistytuvų vėl nekilnoju, laistau tik su žarna, o barstyti palei šaknis nemėgstu. Ir kągi - brandūs augalai puikiausiai žydi. Gal tik jaunimas atsilieka vystymusi, kai netręštas, bet užtai gerai medėja stiebai smile.gif

Kažkieno buvo klausimas apie Slamon perfection - taip, jos žiedai yra mažesni, bet tvirtesni. Jaunas augalas žydi šykščiai, subrendęs - gan gausiai, žiedai išsilaiko ilgai. Bet netrumpos pauzės tarp žydėjimų per vasarą.
Atsakyti
Aš labia norėčiau įsigyti Brugmansijų su dvigubais žiedais. Gal kas turėsite šakelių pasidalinimui, tiktų bet kokia spalva smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif Visus vazonus vyras ištempė į saulėtą vietą - vis dar tikiuosi žiedelių ax.gif
Atsakyti
Noriu pasigirti lenkiška be pavadinimo, vainikas mažas, o žiedų krūvos:
user posted image
Žiedai iš arčiau:
user posted image
O čia ta pati lenkiška tik pavasarį atskirta ir auga ne medis, o krūmas, bet žiedai tamsesni ir viduriukas pilnaviduris. Kaip Kilė ir rašė prieš tai, augalas tas pats, o žiedai skiriasi:
user posted image
Gauta iš Kilės, o pavadinimo nežinau, tai įkeliu nuotrauką atpažinimui. Žiedai smulkūs, bet gal todėl, kad dar tik pirmas pražydo, o gal erkutės nukamavo. Gavau Vertimec, tai visas išpurškiau, net ir tas kurios auga kitose vietose ir neužsikrėtusios. Žiede du sijonai pilnai išlinde, o trečiasis viduriuke:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 08 23, 09:32)
Noriu pasigirti lenkiška be pavadinimo, vainikas mažas, o žiedų krūvos:

Gražuolė wub.gif
Atsakyti
Ačiū, Jūsų irgi visos gėlės gražios, visada gėriuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 08 23, 08:32)
Gauta iš Kilės, o pavadinimo nežinau, tai įkeliu nuotrauką atpažinimui. Žiedai smulkūs, bet gal todėl, kad dar tik pirmas pražydo, o gal erkutės nukamavo. Gavau Vertimec, tai visas išpurškiau, net ir tas kurios auga kitose vietose ir neužsikrėtusios. Žiede du sijonai pilnai išlinde, o trečiasis viduriuke:
user posted image

Pagal foto suku pažinti smile.gif Gal galima būtų foto iš žiedo šono? Pagal Jūsų aprašymą ir nuotrauką čia būtų Dalen's pink amour, tik jos žiedai nesmulkūs. Pagal spalvą - ir apatinio žiedo formą - labai panašu į Rosalie, bet ji pas mane vienguba smile.gif O lapas su pūkeliu, ar be? Foto lapai fone išplaukę, neįžiūriu smile.gif

O lenkaitė tai nuostabi:)
Atsakyti