Kaškoniuk, AČIŪ pagaliau sakau už lauktuves. Turėjau darbo lepint, saugot nuo kaitros, bet dabar turiu baltai žalių žiedų kukulą... Labai labai gražus augalas...
QUOTE(Wėtra @ 2013 08 19, 00:10)
o čia Double L'Amour, jaunutė, rudenį įšaknydinta šakelė (ačiū Aldam, kad pasidalino

)
ji truputuką iš po škvalo apdaužyta, bet jau kokia spalva žiedo

dabar jau daugiau žiedelių prasiskleidė, ir visi jie tokie "stati", nenusvirę
Va, su mano Double l'amour tas pats! Pavadinimas ir veislės originlo aprašymas ir foto sako, kad ji turi būti dviguba, o pas mane žydėjo irgi viengubai. Nors ta rausvai - oranžiniai chameleoninė spalva tikrai nereali. Galvojau, vėl čia pas mane tik taip... bet pasirodo, ne tik. Įdomu, ar pas Aldam irgi vienguba?
Buvo panaši istorija su Adelina pas mane. Žydėjo vienguba, nors originale turėjo būti dviguba. Supykus atrėžiau dvi atžalas - viena atiteko kaškoniukui, kita liko man (motininis augalas keliavo į kompostą). Finiše pas kaškoniuką pražydo dviguba. Maniškė - vėl vienguba. Sunkiai peržiemojusi neteko pagrindinio stiebo. O pašaknio atžala, va šiemet pagaliau pražydo dvigubai!
QUOTE(silke:) @ 2013 08 19, 09:30)
o sakykite, ar si veisle yra tokia is letesniu t.y. leciau auganciu-medejanciu? nes maniske neskuba augti, nors augalelis pats grazus. dar idomu, kokias jai salygas ziemojimui darote? kokia temp.?
Augal gana sparčiai, išsiskiria tik tuo, kad šakos gana ilgai nešakotos, ypač po pagrindinio Y leidžia ilgas šakas be atšakų. Dėl žiemojimo kaprizų nepastebėjau, miega kartu su visom kitom povėsiai, tamsiai.
QUOTE(jediara @ 2013 08 22, 10:59)
Kiekvieną kartą laistau įberdama Kemira trąšų

, tik nei karto netręšiau salietra
Trašos ne esminis reikalas. Jūsų foto rodo, kad lapija graži, žalia ir sveika. Jei augalas gauna kompleksinių - vadinasi ne mitybos trūkumas. Greičiausiai tiesioginės saulės šiek tiek prašosi. Maniškių irgi yra eilė, išrikiuotų palei namo sieną. Saulės dalis gauna tik iki piet, dalis - tik iki 10-11 val. va tai ta dalis, kuri negauna pakankamai valandų saulės, ir nežydi! Taigis, jei saugote augalus nuoširdžiai po stogu, jie negauna reikiamo šviesos signalo žydėti. Bent aš taip manau
O dėl pačio tręšimo - maniškės šiemet šio gėrio gavo du kartus. Laistytuvų vėl nekilnoju, laistau tik su žarna, o barstyti palei šaknis nemėgstu. Ir kągi - brandūs augalai puikiausiai žydi. Gal tik jaunimas atsilieka vystymusi, kai netręštas, bet užtai gerai medėja stiebai
Kažkieno buvo klausimas apie Slamon perfection - taip, jos žiedai yra mažesni, bet tvirtesni. Jaunas augalas žydi šykščiai, subrendęs - gan gausiai, žiedai išsilaiko ilgai. Bet netrumpos pauzės tarp žydėjimų per vasarą.