Iš pradžių aš irgi buvau griežtai prieš bet kokius smurtinius žaislus. Bet žinokit jis šautuva pasidarydavo iš lego kaladėlių ir įsivaizduodavo, kad šaudo. Tai dabar leidžiam turėti, bet irgi susitarimas toks, kad negalima šaudyti į žmones ir visus gyvunėlius (kam galėtu skaudėti), nesvarbu, kad šautuvas ir su minkštom kulkom.
Šiaip konsaltavausi su viena psichologe, tai sakė kad čia nieko blogo nėra. Netgi jei vaikas ir taikosi į mamą ar tėtį, nes jie viską suvokia visiškai kitaip nei mes. Mums jau atrodo jei į mus tipo šaudo tai blogai, o vaikas gali papraščiausiai taip įtraukti jus į žaidimą, ir tikrai net neturi tokios minties nušauti jus.
QUOTE(rasiukas3 @ 2014 06 02, 21:46)
Iš pradžių aš irgi buvau griežtai prieš bet kokius smurtinius žaislus. Bet žinokit jis šautuva pasidarydavo iš lego kaladėlių ir įsivaizduodavo, kad šaudo. Tai dabar leidžiam turėti, bet irgi susitarimas toks, kad negalima šaudyti į žmones ir visus gyvunėlius (kam galėtu skaudėti), nesvarbu, kad šautuvas ir su minkštom kulkom.
Šiaip konsaltavausi su viena psichologe, tai sakė kad čia nieko blogo nėra. Netgi jei vaikas ir taikosi į mamą ar tėtį, nes jie viską suvokia visiškai kitaip nei mes. Mums jau atrodo jei į mus tipo šaudo tai blogai, o vaikas gali papraščiausiai taip įtraukti jus į žaidimą, ir tikrai net neturi tokios minties nušauti jus.
Pritariu jums. Svarbiausia vaikui išaiškinti to žaislo paskirtį.
teigiamai vertinu, juk berniukai turi issidukti ir atskirti "rimtus: ginklus. turi plesti akirati

Niekada nepirkau ginklu ir niekas nera dovanojes..
bet buvo periodas, kai saude su lazdom, skeciais.. jei yra poreikis sugalvos savo ginkla
dabar nebesaudo, pakeite kiti zaidimai..pvz masinu susidurimai..
bet buvo periodas, kai saude su lazdom, skeciais.. jei yra poreikis sugalvos savo ginkla

dabar nebesaudo, pakeite kiti zaidimai..pvz masinu susidurimai..
Mergaitės jūs kompiuterinius žaidimus esat bandžiusios žaisti? Jei ne apšviesiu - ten vien tik smurto užuomazgos kaip nudobti, subjauroti išniekinti ką nors - nušauni žmogų - gauni taškų! Nušauni žmogų - kraujas pasipila kaip iš krano. Tai gal nebeiškokim kaulų ten kur jų nėra, visais laikais vaikai žaisdavo tokius žaidimus (jei ne su butaforiniu ginklu - tai su šaka) ir kaip mtom visi užaugo ir toliau sėkmingai gyvena.
Nezinau...as tokiu zaidimu nezaidziu, mano vyras irgi ir vaikas kolkas irgi ne. Siai dienai jam pakanka begale zaidimu ,,be krauju''. O kad uzauga ir sekmingai gyvena...kas sekmingai o kas ir deje ne. Sutinku su nare VilteB, reikia stengtis rasti aukso viduriuka.
QUOTE(Renata_Bo @ 2014 08 17, 23:44)
Nezinau...as tokiu zaidimu nezaidziu, mano vyras irgi ir vaikas kolkas irgi ne. Siai dienai jam pakanka begale zaidimu ,,be krauju''. O kad uzauga ir sekmingai gyvena...kas sekmingai o kas ir deje ne. Sutinku su nare VilteB, reikia stengtis rasti aukso viduriuka.
Perkeltine prasme turėjau omeny...

Saudo su vandens sautuvais,zaidzia ''ávarijas'''su masinom,turim bokso kriause issikrovimui..berniukai yra berniukai,kitaip namus nuverstu ir galvas nusisuktu belakstydami,besimusdami ir tt.As ir pati maza tokia judri buvau,ir sautuva buvau pasidarius,ir ragatke,po medzius karstydavaus..Gal nuo vaiko priklauso,buna ir ramesniu,tiek berniuku tiek mergaiciu
Kai augo dukra, buvau prieš visus ginklus- o jai ir nesinorėjo, ir nerūpėjo... Augant sūnui- jau 3,5 metukų iš darželio parsinešė- "aš papjausiu tau kaklą" aš nudursiu", aš nušausiu" tokių kaip šautuvų turi 2 pistoletus, bet visiškai nesidomi jais, jam peilius pdavai- baisoka net- Įsivaizduokite situaciją ateinu į virtuvę, o ten 4 metukų berniukas pasiėmęs peilį kapoja obuolius... klausiu kądarai- :"obuolius papjaunu" baisiai skamba- žinaukad nori jis pasakyt kad :"pjaustau obuolius" bet sako kaip jam atrodo geriau... teks sakau pirkti žaislinius kardus...

QUOTE(aakkvile_ @ 2014 10 11, 21:52)
Seneliai padovonojo vieną žaislinį šautuvą, nu labai nepatiko man ši dovana. Pati prieš tokius žaislus ir neperku. Šaudo į žmones ir nelabai dar supranta, kad to daryti negalima
Tai mokinkit vaika, kad i zmones negalima saudyt

Sautuvo savo vaikui nepirkau, gavo dovanu mazdaug 2 m., patiko del svieseliu, muzikeliu, naudojo ne pagal paskirti taip sakant