Tai va ateikit i tema, isiliekit, sudalyvaukit meete ir turesit pazystama koki kieno galesit paklausti.
O siaip pagrindinis skaitalas pradzioj turi buti instrukcija, ten gi viskas paaiskinta.
As kai nusipirkau veidrodinuka irgi nieko nenutuokiau, buvau zalia zalia, bet paskaiciau instrukcija, paskaiciau senas pradziamokslio temas, pabandziau atlikti nd, susikaupiau labai daug info kas su kuo valgoma, ka reikskia visi terminai, kam jie skirti, nusiprkau pora knygu fotografijos. Patikekit zymiai aiskiau paliko. Bet va norint eiti i prieki to neuztenka, todel atejau i pradziamokslius, nes kursai brangus, o ir tobulu nera turbut, kad mokytu to ko reikia.
QUOTE(Toe @ 2013 01 21, 18:15)
Nesutikčiau
Kad atlikti namų darbus, reikia pakankamai žinių ir patirties. O jei ko paklausi, dažniausiai tyla arba trumpas atsakymas eiti į pirmą puslapį pasiskaityti
Tikrai ten naujokėms nedrąsu.
Kaip tik siūlyčiau apsišarvuoti kantrybe, labai daug skaityti skaityti skaityti, po to bandyti bandyti bandyti. O dar geriau šalia turėti kokį pažįstamą fotografą, kuriam skaitant galėtum brukštelėti su prašymu paaiškinti nesuprantamą dalyką žmogiška kalba. Pradžioje net instrukcijos skaitymas yra sudėtingas dalykas. Bent jau man.

Kaip tik siūlyčiau apsišarvuoti kantrybe, labai daug skaityti skaityti skaityti, po to bandyti bandyti bandyti. O dar geriau šalia turėti kokį pažįstamą fotografą, kuriam skaitant galėtum brukštelėti su prašymu paaiškinti nesuprantamą dalyką žmogiška kalba. Pradžioje net instrukcijos skaitymas yra sudėtingas dalykas. Bent jau man.
ziniu reikia visur, ir as atejau tokia kaip tu, kad va niekas nieko ten nesako. sako, jei zmoniskai klausi, pries tai pasidomejus ir neradus

jei ka klauskit, bandysiu atsakyti kiek zinau. kol kas man paciai ten ir toliau uzpakali spardo

Bet gi nebūtinai turi būti vieno pobudžio tema naujokėms, tuo labiau, kad ne viena pasisako, kad ten jaučiasi nejaukiai.. Asmeniškai man atrodo, kad situacija pagerėtų jei toje temoje jau pažengusios merginos turėtų pažengusiūjų temą, nes dabar makaluojasi ten kas prieš metus nd atliko ir tik atliekančios, aišku tame nieko blogo, tiesiog keistuma tame, kad naujokų temoj naujokai nesijaučia jaukiai
nes kiek nueidavau ton temon skaitynėtis ir pažiūret kaip atliekami namų darbai, tai dažnas atvejis kai naujokės vis perklausia ar užskaitomi nd, nes senbuvės per savo reikalus jų nebepastebi.. Neįsižeiskit anos temos merginos už nuomonę, galiu ir klysti

QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 21, 19:35)
Tai va ateikit i tema, isiliekit, sudalyvaukit meete ir turesit pazystama koki kieno galesit paklausti.
Tema tikrai ne tam skirta

QUOTE(Mangute @ 2013 01 21, 20:01)
ziniu reikia visur, ir as atejau tokia kaip tu, kad va niekas nieko ten nesako. sako, jei zmoniskai klausi, pries tai pasidomejus ir neradus
jei ka klauskit, bandysiu atsakyti kiek zinau. kol kas man paciai ten ir toliau uzpakali spardo
nes as vis dar mokaus. nors esu baigusi dvejus kursus, fotografuoju senai, bet vistiek man nepatinka mano foto. todel tobuleju toliau 

Tikrai neteigiu, kad Pradžiamokslių tema yra bloga, nedraugiška ar pan. Tiesiog ji neorientuota į visiškai žalius naujokėlius. Pradžioje tikrai akys būna plačios plačios, norisi, kad bent jau kažkas paaiškintų, atsakytų ir padrąsintų. Ten visa tai vyksta siuntimu į pirmą puslapį arba "užpakalių" spardymu

Nemanau, kad ši tema gyvuos. Bet visgi matyt reikalinga.
nu dabar ir cia off topic
klausimu apart vieno cia nemaciau daugiau

Toe pataisysiu, rasiau ne issiliekit, o isiliekit
Bet ne cia esme 
Jei tik kuom galesiu padesiu, nes pati mokausi dar, bet aisku kurso kartojimas blogo nepadarys, o ypac teorijos

Jei tik kuom galesiu padesiu, nes pati mokausi dar, bet aisku kurso kartojimas blogo nepadarys, o ypac teorijos

QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 22, 01:02)
Toe pataisysiu, rasiau ne issiliekit, o isiliekit
Bet ne cia esme 

Čia irgi ne esmė, bet kad toje temoje įsilieti, reikia labai jau, tikrai labai jau garsiai šaukti

O jei jau taip norit klausimo, prašau: atsirado pas mane veidrodinis fotoaparatas. Viską pyškinu AUTO režimu, dabar pradėjau skaityti instrukciją lygiagrečiai su kitais straipsniais efoto, fotokūdroje ir šiaip googlėje. Daug kas neaišku. Bet noriu mokintis ir tobulėti nuosekliai. Kas toliau? M režimas mistika, bet noriu iki jo "daplaukti" nuosekliai. Tad ką daryti toliau?
QUOTE(Toe @ 2013 01 22, 20:49)
Čia irgi ne esmė, bet kad toje temoje įsilieti, reikia labai jau, tikrai labai jau garsiai šaukti
O jei jau taip norit klausimo, prašau: atsirado pas mane veidrodinis fotoaparatas. Viską pyškinu AUTO režimu, dabar pradėjau skaityti instrukciją lygiagrečiai su kitais straipsniais efoto, fotokūdroje ir šiaip googlėje. Daug kas neaišku. Bet noriu mokintis ir tobulėti nuosekliai. Kas toliau? M režimas mistika, bet noriu iki jo "daplaukti" nuosekliai. Tad ką daryti toliau?

Pati dar tik truputį pradedu gaudytis visame šitame fotografavimo reikale, bet man labai susipažįstant su M režimu padeda tiesiog daug bandymų .. Pasidedu kokį daiktą ir fotografuoju vis keitinėjant nustatymus, kai jau gaunasi kažkas panašaus į normalią foto stebiu kokie nustatymai ir kaip jie tarpusavyje veikia

QUOTE(shineida @ 2013 01 22, 20:28)
Pati dar tik truputį pradedu gaudytis visame šitame fotografavimo reikale, bet man labai susipažįstant su M režimu padeda tiesiog daug bandymų .. Pasidedu kokį daiktą ir fotografuoju vis keitinėjant nustatymus, kai jau gaunasi kažkas panašaus į normalią foto stebiu kokie nustatymai ir kaip jie tarpusavyje veikia
Vis delsiau su M fotografuoti, bet jau gailiuosi, nes senokai šiek tiek gaudžiausi kitose raidėse, bet galvojau, kad su M tikrai nesigaus, klydau
Beje, pati porą dienų prieš klausiau kokiais nustatymais fotografuoti vakare lempos šviesoje, tad vakar ir bandžiau visą vakarą pasižaist.. M rėžimu padidinu ISO (~1600 ar daugiau), sumažinu diafragmą (F3,5 arba F4,5) bei trumpinu išlaikymą (Sv ~1/40,) na ir puikiai gaunasi be blico
vėl kyla noras mokytis fotografuoti 

QUOTE(Toe @ 2013 01 22, 21:49)
Kas konkreciai neaisku?
QUOTE(shineida @ 2013 01 22, 22:27)
Kokią techniką turi?
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 23, 01:51)
Kas konkreciai neaisku?
Labiausiai noriu fotografuoti savo mažuosius. O jie juda, makaluojasi, foto neryškios, išsiliejusios

QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 11:13)
Kokią techniką turi?
Labiausiai noriu fotografuoti savo mažuosius. O jie juda, makaluojasi, foto neryškios, išsiliejusios
Ką daryti?

Pas mane pentax k-x, objektyvas kitinis.. O pas jus? Aš judančius objektus mokinaus ant Tv rėžimo (išlaikymo) fotografuot, pagal apšvietimą nustatau ISO ir reguliuoju tą išlaikymą kol gaunasi