Įkraunama...
Įkraunama...

mokinkimes fotografuoti kartu

QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 12:50)
Pas mane pentax k-x, objektyvas kitinis.. O pas jus? Aš judančius objektus mokinaus ant Tv rėžimo (išlaikymo) fotografuot, pagal apšvietimą nustatau ISO ir reguliuoju tą išlaikymą kol gaunasi wink.gif

Pas mane Nikon plius kitinis objektyvas. Pas jus šviesus butas? Nes man dar ir su šviesa reikia labai daug išsiaiškinti, kaip ją išnaudoti, kur nukreipti ir pan.
Atsakyti
Nemoku fokusuot doh.gif Fotografuodama žmones iš arti horizontaliai pagaunu fokusą ant žmogaus akių. O kaip tą padaryti fotografuojant vertikaliai? Viršuje lieka labai daug kadro. Ar apkerpat po visko? Ar išvis ne taip fokusuoti reikia?
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 12:05)
Pas mane Nikon plius kitinis objektyvas. Pas jus šviesus butas? Nes man dar ir su šviesa reikia labai daug išsiaiškinti, kaip ją išnaudoti, kur nukreipti ir pan.

Nėra bute šviesu, bet aš viską stengiuosi fotografuot kuo arčiau langų ar kitos vietos nuo kur šviesa sklinda, na kad objektas būtu apšviestas. Atitraukiu užuolaidas atsistoju prie lango ir pyškinu savo katiną ar kąnors kito wink.gif man atrodo kitiniai šeip is savęs gan tamsūs objektyvai.. Būtų smagu jei kasnors dar papasakotų kaip fotografuoti judančius daiktus smile.gif pasidalinkit patarimais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 11:13)
Kokią techniką turi?
Labiausiai noriu fotografuoti savo mažuosius. O jie juda, makaluojasi, foto neryškios, išsiliejusios  doh.gif Ką daryti?

pirmiausia tai gal fotografuok ant AV (arba A) bent jau vienu nustatymu reikes maziau - islaikymas susireguliuos pats. nusistatysi ISO, diafragma o islaikyma nustatyas fotikas. islaikymo neuztenka (jis turi buti min 1/60 sek, judanciam objektui daugiau 1/100 sek ir daugiau). didini ISO! to neuztenka - atveri, uzveri diafragma - f1.8 ir t.t.t.t.

QUOTE(Jomato @ 2013 01 23, 12:36)
Nemoku fokusuot  doh.gif Fotografuodama žmones iš arti horizontaliai pagaunu fokusą ant žmogaus akių. O kaip tą padaryti fotografuojant vertikaliai? Viršuje lieka labai daug kadro. Ar apkerpat po visko? Ar išvis ne taip fokusuoti reikia?

pirmiausia suzinok ka reiskia perkadravimas. tai reiskia, kad tu sufokusuoji zmogaus akis (su tuo raudonu taskeliu, kai ziuri per akute jis matosi) vos nuspaudi uzrakto mygtuka ir tada patrauki fotika taip, kad nuotrauka butu grazi ir tada iki galo nuspaudi uzrakto mygtuka. nezinau ar aiskiai g.gif

QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 13:30)
Nėra bute šviesu, bet aš viską stengiuosi fotografuot kuo arčiau langų ar kitos vietos nuo kur šviesa sklinda, na kad objektas būtu apšviestas. Atitraukiu užuolaidas atsistoju prie lango ir pyškinu savo katiną ar kąnors kito wink.gif man atrodo kitiniai šeip is savęs gan tamsūs objektyvai.. Būtų smagu jei kasnors dar papasakotų kaip fotografuoti judančius daiktus smile.gif pasidalinkit patarimais biggrin.gif

Judanciu objektu fotografavimas
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 23, 16:04)
pirmiausia tai gal fotografuok ant AV (arba A) bent jau vienu nustatymu reikes maziau - islaikymas susireguliuos pats. nusistatysi ISO, diafragma  o islaikyma nustatyas fotikas. islaikymo neuztenka (jis turi buti min 1/60 sek, judanciam objektui daugiau 1/100 sek ir daugiau). didini ISO! to neuztenka - atveri, uzveri diafragma - f1.8 ir t.t.t.t.
pirmiausia suzinok ka reiskia perkadravimas. tai reiskia, kad tu sufokusuoji zmogaus akis (su tuo raudonu taskeliu, kai ziuri per akute jis matosi) vos nuspaudi uzrakto mygtuka ir tada patrauki fotika taip, kad nuotrauka butu grazi ir tada iki galo nuspaudi uzrakto mygtuka. nezinau ar aiskiai  g.gif
Judanciu objektu fotografavimas

Ačiū už paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 23, 17:04)
pirmiausia suzinok ka reiskia perkadravimas. tai reiskia, kad tu sufokusuoji zmogaus akis (su tuo raudonu taskeliu, kai ziuri per akute jis matosi) vos nuspaudi uzrakto mygtuka ir tada patrauki fotika taip, kad nuotrauka butu grazi ir tada iki galo nuspaudi uzrakto mygtuka. nezinau ar aiskiai  g.gif

Geeeeeeeras notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif O man tai čia toks sudėtingas dalykas atrodė. Ačiū ačiū ačiū 4u.gif Svarbiausia esu mačiusi, kai fotografas fotografuodamas didelę žmonių grupę sufokusuoja į dangų, o paskui nuleidžia fotiką ir fotografuoja minią. Gal čia ir ne tas pats dalykas, bet tada labai keistai atrodė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 14:30)

Gal galima katino pavyzdukų čia ax.gif

Beje, negalvoji apie kitą objektyvą? Šviesesnį.

QUOTE(Mangute @ 2013 01 23, 17:04)
pirmiausia tai gal fotografuok ant AV (arba A) bent jau vienu nustatymu reikes maziau - islaikymas susireguliuos pats. nusistatysi ISO, diafragma  o islaikyma nustatyas fotikas. islaikymo neuztenka (jis turi buti min 1/60 sek, judanciam objektui daugiau 1/100 sek ir daugiau). didini ISO! to neuztenka - atveri, uzveri diafragma - f1.8 ir t.t.t.t.

Ačiū. Nesu fotografavusi ant A, teisingiau esu, nepavyko, mečiau biggrin.gif Einu bandyti.

Dar vienas klausimas, įtariu mokintis fotografuoti geriausia dieną? Nes vakarinis apšvietimas išverčia viską iš pagrindų.
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 16:38)
Gal galima katino pavyzdukų čia  ax.gif

Beje, negalvoji apie kitą objektyvą? Šviesesnį.
Ačiū. Nesu fotografavusi ant A, teisingiau esu, nepavyko, mečiau  biggrin.gif Einu bandyti.

Dar vienas klausimas, įtariu mokintis fotografuoti geriausia dieną? Nes vakarinis apšvietimas išverčia viską iš pagrindų.

vakare gali fotografuoti nebent su trikoju, arba padejus fotika ant kazkokio pagrindo, nes islaikymo tikrai neuzteks islaikyti rankose fotoaparato nesujudinant kadro.
Atsakyti
Kaip įkelti foto iš flickr? Keliant rašo netinkamas nuotraukų formatas.. kurią ten nuorodą tiksliai kopijuoti reikia? g.gif
Atsakyti
Kaip įkelti nuotrauką iš Flickr.com:
Pirmiausia prisijungiame prie Flickr. Įkeliame ten savo nuotrauką. Atsidarome tą nuotrauką. Spaudžiame dešinį pelės klavišą ant nuotraukos ir išsirenkame dydį (mėlynai būna parašyta). Kai atsidaro nuotrauka, spaudžiame dešinį pelės klavišą ir renkamės Copy image location. Ir kopijuojame čia į IMG lauką.
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 23, 18:04)
Kaip įkelti nuotrauką iš Flickr.com:
Pirmiausia prisijungiame prie Flickr. Įkeliame ten savo nuotrauką. Atsidarome tą nuotrauką. Spaudžiame dešinį pelės klavišą ant nuotraukos ir išsirenkame dydį (mėlynai būna parašyta). Kai atsidaro nuotrauka, spaudžiame dešinį pelės klavišą ir renkamės Copy image location. Ir kopijuojame čia į IMG lauką.

Ačiū, ne ten spausdavau...
Papildyta:
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 16:38)
Gal galima katino pavyzdukų čia  ax.gif

Kol mokinuosi nelabai saugau foto... Bet keletą senesnių su katyte turiu smile.gif Pirmoje foto užfiksuotas judesys biggrin.gif antroje fotografuota vakare, be blico, o trečioje tamsiame kambaryje prieš langą, tik kiek per šviesi, dabar visai kitaip fotografuočiau.. rolleyes.gif Nuotraukas įkėliau ne kaip pavyzdį kaip teisingai reikia fotografuoti ar pan. čia tiesiog buitinės nuotraukos ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shineida: 23 sausio 2013 - 18:35
QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 19:40)
čia tiesiog buitinės nuotraukos  ax.gif

Kaip gražu bigsmile.gif Ir čia su kitiniu objektyvu? Manau drąsiai gali keliauti į pradžiamokslių temą bigsmile.gif Juolab, kad jau matai savo klaidas (kurių aš nematau) ir žinai, kad kitąkart galėtum padaryti geriau mirksiukas.gif

Man dar tikrai labai labai daug bandyti ir praktikuoti reikia blush2.gif
Atsakyti