Įkraunama...
Įkraunama...

mokinkimes fotografuoti kartu

QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 18:54)
Kaip gražu  bigsmile.gif Ir čia su kitiniu objektyvu? Manau drąsiai gali keliauti į pradžiamokslių temą  bigsmile.gif Juolab, kad jau matai savo klaidas (kurių aš nematau) ir žinai, kad kitąkart galėtum padaryti geriau  mirksiukas.gif

Man dar tikrai labai labai daug bandyti ir praktikuoti reikia  blush2.gif

Ačiū 4u.gif Šitos nuotraukos padarytos bandant susipažint su fotoaparatu, dar tada daug ko nesuprasdavau, bandydavau bandydavau kol kas gaudavosi.. nors nepasakyčiau, kad dabar gražesnės nuotraukos išeina ar daugiau suprast pradėjau biggrin.gif o kodėl dėl kitinio taip klausiat? smile.gif Nelabai noriu į pradžiamokslius, bijau kad vis reiks prašyti, kad kas įvertintų mano darbus,kovot, kad kas atkreiptų dėmesį į dar vieną naujokę biggrin.gif aišku tai nėra blogai, gal kadanors smile.gif Įkelkit ir jūs kokią nuotrauką, na pvz. jums kuri atrodo, kad išėjo gražiausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 21:08)
Ačiū 4u.gif  Šitos nuotraukos padarytos bandant susipažint su fotoaparatu, dar tada daug ko nesuprasdavau, bandydavau bandydavau kol kas gaudavosi..  nors nepasakyčiau, kad dabar gražesnės nuotraukos išeina ar daugiau suprast pradėjau biggrin.gif o kodėl dėl kitinio taip klausiat?  smile.gif Nelabai noriu į pradžiamokslius, bijau kad vis reiks prašyti, kad kas įvertintų mano darbus,kovot, kad kas atkreiptų dėmesį į dar vieną naujokę biggrin.gif aišku tai nėra blogai, gal kadanors smile.gif Įkelkit ir jūs kokią nuotrauką, na pvz. jums kuri atrodo, kad išėjo gražiausiai ax.gif

Į mane tik TU. Nesu teta. Teisingiau jau esu, bet visgi biggrin.gif

Na vat aš turiu kitinį objektyvą ir dažnai ne savo nemoksiškumą kaltinu, o jį biggrin.gif Žinau, kad neteisinga. Todėl ir noriu išmokti, sužinoti ką galiu išspausti iš savo fotiko, iš kitinio objektyvo ir tada, jei viskas pavyktų, dairyčiausi kitos technikos.

Labai smalsu, kas padėjo taip pasistūmėti į priekį? Kaip susidraugavot su šviesa? Nemoku jos išnaudoti, mano foto tamsios, neryškios ir ... ai... ne tokios, kokių norėčiau. Dabar fotografuoju savo klecką, bet šių foto nenoriu viešinti ax.gif O ir po tokių fotkių išvis sarmata kažką kelti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 20:44)
Į mane tik TU. Nesu teta. Teisingiau jau esu, bet visgi  biggrin.gif

Na vat aš turiu kitinį objektyvą ir dažnai ne savo nemoksiškumą kaltinu, o jį  biggrin.gif Žinau, kad neteisinga. Todėl ir noriu išmokti, sužinoti ką galiu išspausti iš savo fotiko, iš kitinio objektyvo ir tada, jei viskas pavyktų, dairyčiausi kitos technikos.

Labai smalsu, kas padėjo taip pasistūmėti į priekį? Kaip susidraugavot su šviesa? Nemoku jos išnaudoti, mano foto tamsios, neryškios ir ... ai... ne tokios, kokių norėčiau. Dabar fotografuoju savo klecką, bet šių foto nenoriu viešinti  ax.gif O ir po tokių fotkių išvis sarmata kažką kelti  doh.gif

Hm gal pasistūmėjau kai nustojau ant auto fotografuoti biggrin.gif Tai ant vieno rėžimo, tai ant kito.. kaip ir sakiau, bandymo metodu smile.gif Tu mane perdaug giri, pažiūrėjus pradžiamokslių temoj kokias nuotraukas kelia, tai toli gražu iki to, na bet šitoj temoj ir sėdžiu, kad išmokčiau smile.gif dar labai padėjo anoje temoje pirmame puslapyje esantys straipsniai, nuorodos..
Aš galvoju gal tau reikėtų pradėti fotografuoti nejudančius daiktus? Vaisius, kokią statulėlę, gėles.. padėti juos į įvairias vietas, tada ir su šviesa galėsi pažaisti, nustatymus pasireguliuoti smile.gif Aš prisimenu kaip pradžioje bandžiau pomidorą su vandens lašeliais nufotografuoti, tai net pietų nepagaminau, visą dieną žaidžiau ir tas pomidoras man buvo toks gražus nuotraukose, nors realiai ten nieko įpatingo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 22:05)
Aš prisimenu kaip pradžioje bandžiau pomidorą su vandens lašeliais nufotografuoti, tai net pietų nepagaminau, visą dieną žaidžiau ir tas pomidoras man buvo toks gražus nuotraukose, nors realiai ten nieko įpatingo biggrin.gif

Gal turi dar tą pomidorą? Būtų labai įdomu pažiūrėti. Nesu taip žaidusi, bet tikiuos ateis tam laikas ir noras.
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 21:08)
Gal turi dar tą pomidorą? Būtų labai įdomu pažiūrėti. Nesu taip žaidusi, bet tikiuos ateis tam laikas ir noras.

Gėda, bet įkelsiu biggrin.gif Čia vienos iš pirmesnių nuotraukų su veidrodiniu fotoaparatu, tada man tai atrodė oho kaip gražu thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shineida: 23 sausio 2013 - 21:31
QUOTE(shineida @ 2013 01 23, 22:27)
Gėda, bet įkelsiu biggrin.gif  Čia vienos iš pirmesnių nuotraukų su veidrodiniu fotoaparatu, tada man tai atrodė oho kaip gražu  thumbup.gif

Žinok ir man labai gražu, ypač antra ir trečia foto thumbup.gif Nu gražu ir viskas. Jaučiasi, kiek pastangų įdėta ir jos tokios paprastai mielos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 23, 21:30)
Žinok ir man labai gražu, ypač antra ir trečia foto  thumbup.gif Nu gražu ir viskas. Jaučiasi, kiek pastangų įdėta ir jos tokios paprastai mielos  wub.gif

Rask laiko ir nufotografuok ir įkelk kokį širdžiai mielą daiktą, juk mokytis čia atėjom, nenoriu viena kelti nuotraukų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
kuri ten rase, ka fokusuot nemoka, tai va be fokuso tai niekaip neismoksit fotografuot, nebent ant auto smile.gif
Pabandykit pagal aprasyma pasidaryti pirma namu darba del saves is pradziamoksliu temos, jei kas neaisku galit klaust manes i az, pasisitengsiu paaiskinti kuo paprasciau. Perkadravimas ne visada pades, o ir kam visada vargti, pasukus fotoaparata kitaip , gi jo fokuso taskai nesikeicia, tiesiog pasirinkit kita taska.
Nekaltinkit objektyvo, jei nemokat nustatymu pasirinkti, sviesesnis objektyvas ne ka tebades, zmones su kitiniu tokiu sedevru padaro. Pati su juo mokinausi, turiu labai sviesiu kadru.
Plius skaitykit fotiko instrukcija, ja turit moket beveik mintinai, kas kur ir kaip reguliuojasi.
Jei to nedarysit niekad neismoksit.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 24, 10:26)
kuri ten rase, ka fokusuot nemoka, tai va be fokuso tai niekaip neismoksit fotografuot, nebent ant auto smile.gif
Pabandykit pagal aprasyma pasidaryti pirma namu darba del saves is pradziamoksliu temos, jei kas neaisku galit klaust manes i az, pasisitengsiu paaiskinti kuo paprasciau. Perkadravimas ne visada pades, o ir kam visada vargti, pasukus fotoaparata kitaip , gi jo fokuso taskai nesikeicia, tiesiog pasirinkit kita taska.

Aš aš nemoku fokusuot doh.gif O kaip tą namų darbą padaryti, jei nemoku fokusuot? blush2.gif Kokioje kambario vietoje ir ką naudoti šviesiam pagrindui? Kokius tris daiktus pasirinkti, nes kiek mačiau pradinukų skundų, kad daiktai negražūs, kad blizgūs ir pan.? Ir svarbiausia, kaip sufokusuot į tris skirtingus daiktus nejudinant fotoaparato? Beje, kokia programa bandyti, tinka AUTO? blush2.gif

shineida, labai gražios foto mirksiukas.gif wub.gif Ar apdirbi jas kaip nors kompe? Apkarpai, paryškini?
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2013 01 24, 17:27)

shineida, labai gražios foto  mirksiukas.gif  wub.gif Ar apdirbi jas kaip nors kompe? Apkarpai, paryškini?

Spalvas paryškinu jei matau, kad jų trūksta smile.gif Apkarpau tai retai kažkaip.. dažniausiai tai minimalūs pataisymai būna, nedarau taip, kad nesuprasi ar tai ta pati foto kaip ir iškart nufotografuota smile.gif Mokausi dirbti su photoshopu, manau, kad norint gražių nuotraukų jis labai praverčia ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Jomato @ 2013 01 24, 17:27)
Ir svarbiausia, kaip sufokusuot į tris skirtingus daiktus nejudinant fotoaparato? Beje, kokia programa bandyti, tinka AUTO?  blush2.gif

Tikiuosi jaukuciukas daugiau ir tiksliau papasakos kaip fokusuoti, bet nuo savęs pasakysiu, kad būna automatinis fokusavimas ir rankinis, kuomet pats renkiesi fokusavimo vietą smile.gif ( kadangi pas mane nėra raudono taškelio kuris padeda tiksliau fokusuoti apie jį nerašau) instrukcijoje būna gan aiškiai paaiškinta. Pas mane fotoaparate yra mygtukas įjungti arba rankinį arba automatinį fokusavimą, įjungus rankinį ir žiūrint pro akutę matosi susiliejęs vaizdas, tada sukinėju objektyvo gale esantį žiedą( panašiai kaip priartint ar patolint) kol susifokusuoja pasirinktas daiktas smile.gif
Nuoroda http://fotografuojam...-1-mokomes.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shineida: 24 sausio 2013 - 19:07
oi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grafkė.: 24 sausio 2013 - 20:35
QUOTE(shineida @ 2013 01 24, 19:54)
Spalvas paryškinu jei matau, kad jų trūksta smile.gif  Apkarpau tai retai kažkaip.. dažniausiai tai minimalūs pataisymai būna, nedarau taip, kad nesuprasi ar tai ta pati foto kaip ir iškart nufotografuota smile.gif  Mokausi dirbti su photoshopu, manau, kad norint gražių nuotraukų jis labai praverčia ax.gif
Papildyta:
Tikiuosi jaukuciukas daugiau ir tiksliau papasakos kaip fokusuoti, bet nuo savęs pasakysiu, kad būna automatinis fokusavimas ir rankinis, kuomet pats renkiesi fokusavimo vietą smile.gif ( kadangi pas mane nėra raudono taškelio kuris padeda tiksliau fokusuoti apie jį nerašau) instrukcijoje būna gan aiškiai paaiškinta. Pas mane fotoaparate yra mygtukas įjungti arba rankinį arba automatinį fokusavimą, įjungus rankinį ir žiūrint pro akutę matosi susiliejęs vaizdas, tada sukinėju objektyvo gale esantį žiedą( panašiai kaip priartint ar patolint) kol susifokusuoja pasirinktas daiktas smile.gif
Nuoroda http://fotografuojam...-1-mokomes.html

kokio cia taskelio pas tave nera?
Atsakyti