Įkraunama...
Įkraunama...

mokinkimes fotografuoti kartu

QUOTE(Toe @ 2013 02 01, 16:11)
Nenori į Pradžiamokslių temą? Ten namų darbai grynai apie diafragmą ir išlaikymą. Turėtum nemokamus kursus online wink.gif Nes profės naujokus rimtai išmuštruoja  biggrin.gif Aišku tu ne naujokė, nes tokias foto daryt reikia ne tik žinių, bet ir nuojautos, žvilgsnio, galų gale talento  thumbup.gif

as buvau uzejus, paskaiciau dabartine tema, nesupratau kokia tema diskutuojama ir isejau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Inza @ 2013 02 01, 16:19)
Na fotoaparatas pas jus jau daugiau nei megeju :-)  is nuotrauku matosi kad su fokusu, baltos spalvos balansu ne kas.. Pradekit nuo pradmenu kaip ir visos. Bandyk is pradziamoksliu temos nd daryti, tada irsusidraugausite su islaikymu, diaframa ir jautrumu  smile.gif  be to - butinai fotoaparato instrukcija perskaitykite! wink.gif

taip, balta spalva visad auto buvo nustatyta, vakar tik pradejau ja krapstyt
visa laika intuityviai bandau daryt nustatymus, aisku niekas nesigauna, nes kiek skaiciau, kiek vyras bande aiskint - nesuprantu, nesusieju ju tarpusavy ir pshhhh... smile.gif
einu darkart paskaitysiu ta kita tema, bet ar verta, jei pradejau jas nuo pacios pirmos skaityt?
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 14:34)
einu darkart paskaitysiu ta kita tema, bet ar verta, jei pradejau jas nuo pacios pirmos skaityt?

nuo pirmos skaityt, manau, neverta ax.gif kokias 10 paskutiniu temu perskaityt jau gana butu rolleyes.gif

as kol nepradejau daryti tu ND is anos temos, tol ir mazai supratau, kaip cia ta diafragma su islaikymu geriau nusistatyt ir pan.. bet jau po antro ND man akys nusvito.. ax.gif daug bandymu ir pavyko.. smile.gif

pavyks ir jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 09:23)
laba diena, priimkit...  notworthy.gif
turiu Canon EOS 40D, minciu ir ideju daug, su teorija prastai smile.gif

Pas mane toks pat..jei neturi instrukcijos ,galiu kaip nors persiusti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 15:34)
as buvau uzejus, paskaiciau dabartine tema, nesupratau kokia tema diskutuojama ir isejau smile.gif
Papildyta:

taip,  balta spalva visad auto buvo nustatyta, vakar tik pradejau ja krapstyt
visa laika intuityviai bandau daryt nustatymus, aisku niekas nesigauna, nes kiek skaiciau, kiek vyras bande aiskint - nesuprantu, nesusieju ju tarpusavy ir pshhhh... smile.gif

paziurek pradziamoksliu temoj pirma sakini, kur nuoroda i naudinga info flickr. Paskaityk apie stopus toje nuorodoje ir susiesi visus parametrus. Pats rasiau, jei kas neaisku - klausk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 02 01, 10:37)
shineida, kaip sekasi? Ką fotografuoji?

Gal tu, o gal ir kiti pradinukai, daro 365 projektą? Sau patiems užsibrėži tikslą, kad kasdien kažką naujo išmoksi ir nufotografuosi. Manau labai priverčia tobulėti  smile.gif

Labas Toe 4u.gif Nefotografuoju.. kažkaip nebuvo noro ir laiko smile.gif Gerai sakai, kad reikia tikslą užsibrėžti, kitaip dulka fotoaparatas biggrin.gif Asmeniškai man 365 projektas būtų perdidelis iššūkis, būna dienų kai tikrai nėra kada fotoaparato paimti ir manau taip daugumai pasitaiko.. Galėtume kokias 2-3 nuotraukas kartą į savaitę su sugalvota tema įkelti ar dar ką sugalvoti smile.gif O tu ar nuveikiai ką įdomaus per praėjusį laiką? Gal ką naujo nustatymuose sužinojai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 02 01, 16:27)
Labas Toe  4u.gif  Nefotografuoju.. kažkaip nebuvo noro ir laiko smile.gif Gerai sakai, kad reikia tikslą užsibrėžti, kitaip dulka fotoaparatas biggrin.gif Asmeniškai man 365 projektas būtų perdidelis iššūkis, būna dienų kai tikrai nėra kada fotoaparato paimti ir manau taip daugumai pasitaiko.. Galėtume kokias 2-3 nuotraukas kartą į savaitę su sugalvota tema  įkelti ar dar ką sugalvoti smile.gif  O tu ar nuveikiai ką įdomaus per praėjusį laiką? Gal ką naujo nustatymuose sužinojai? smile.gif

Šiuo metu, kiek tik randu laiko ir kyla noras, tai skaitau skaitau skaitau. Ant kelių fotiko instrukcija, vienoje rankoje fotikas, sėdžiu priešais PC ir renku info apie viską, kas man įdomu bei reikalinga. Tokia stadija. Kartais metu viską į šoną nusprendusi, kad nebus iš manęs fotografė biggrin.gif Po pertraukos vėl grįžtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 11:43)
gerai smile.gif nekirptos ir nekoreguotos.

Labas, smagu kad nuotraukų įdėjai mirksiukas.gif Kaip ir kažkas minėjo matosi, kad trūksta fokuso, bet šviesa kai kur gražiai krinta smile.gif Asmeniškai man šiose nuotraukose labai trūksta kompozicijos.. sunku suprasti ką jomis norima pasakyti, daug kur pagrindinis objektas nuotraukos viduryje, tad "tušti" plotai šonuose atrodo nereikalingi ir erdvė gaunasi nepanaudota.. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Toe @ 2013 02 01, 15:33)
Šiuo metu, kiek tik randu laiko ir kyla noras, tai skaitau skaitau skaitau. Ant kelių fotiko instrukcija, vienoje rankoje fotikas, sėdžiu priešais PC ir renku info apie viską, kas man įdomu bei reikalinga. Tokia stadija. Kartais metu viską į šoną nusprendusi, kad nebus iš manęs fotografė  biggrin.gif Po pertraukos vėl grįžtu  biggrin.gif

Nepamiršk praktikos, skaitant daug teorijos, bet nebandant praktiškai greit pasimiršta ką skaitei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2013 02 01, 16:51)
Pas mane toks pat..jei neturi instrukcijos ,galiu kaip nors persiusti  mirksiukas.gif

gerai, paklausiu vyro ar turim savo ir tada, jei reikes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2013 02 01, 17:15)
paziurek pradziamoksliu temoj pirma sakini, kur nuoroda i naudinga info flickr. Paskaityk apie stopus toje nuorodoje ir susiesi visus parametrus. Pats rasiau, jei kas neaisku - klausk smile.gif

prisijungiau, bet neduoda prie info prieiti.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(shineida @ 2013 02 01, 17:35)
Labas, smagu kad nuotraukų įdėjai mirksiukas.gif  Kaip ir kažkas minėjo matosi, kad trūksta fokuso, bet šviesa kai kur gražiai krinta smile.gif  Asmeniškai man šiose nuotraukose labai trūksta kompozicijos.. sunku suprasti ką jomis norima pasakyti, daug kur pagrindinis objektas nuotraukos viduryje, tad "tušti" plotai šonuose atrodo nereikalingi ir erdvė gaunasi nepanaudota.. rolleyes.gif

taip, kai kuriose senesnese truksta fokuso, dabar kitaip nustatyta, tai jau netruksta smile.gif pabandziau ta pirma namu darba - tai normaliai sufokusavau biggrin.gif
aciu uz pastabas
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 15:52)

taip, kai kuriose senesnese truksta fokuso, dabar kitaip nustatyta, tai jau netruksta smile.gif pabandziau ta pirma namu darba - tai normaliai sufokusavau biggrin.gif
aciu uz pastabas

Įkelkit dar kokių nuotraukų su fokusu smile.gif pastabos geros dalykas, kartais sunku save pačiam įsivertinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 16:52)
prisijungiau, bet neduoda prie info prieiti.. smile.gif

ar tikrai padarei viska, kas parasyta tam sakiny? smile.gif

nu ok, ten du sakiniai, paboldinti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 01 vasario 2013 - 16:21
QUOTE(LEEja @ 2013 02 01, 16:52)
pabandziau ta pirma namu darba - tai normaliai sufokusavau biggrin.gif

Įkelk čia bigsmile.gif
Atsakyti
mastau.gif

user posted image
user posted image
user posted image

robobebras, prisijungau per FB ten kazkaip, susigalvojau nika... ir viskas... biggrin.gif

va su fokusu dar arba su mano isivaizduojamu fokusu biggrin.gif
user posted image
user posted image

fokisas i pipirus, nes kvepalu pavadinimas juodieji prieskoniai
user posted image

tvoros raituzai
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 01 vasario 2013 - 16:58