Įkraunama...
Įkraunama...

mokinkimes fotografuoti kartu

user posted image

Čia dar šiaip, netaikant į jokias aukštumas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(shineida @ 2013 01 25, 20:31)
O kaip panašiai mes galvojam biggrin.gif  man atrodo trūksta šviesumo bei kaip paminėjai centravimas smile.gif galiu tavo foto apkirpt ir pabandyt pašviesint? pažiūrėtume kaip atrodytu... ax.gif

Laisvai mirksiukas.gif Būtinai įkelk "patobulinusi" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toe: 25 sausio 2013 - 19:49
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 19:47)
Papildyta:

Laisvai  mirksiukas.gif Būtinai įkelk "patobulinusi"  mirksiukas.gif

Čia aš tik pakirpau ir pašvieinau, labai nesistengiau.. Apkirpimo kampą irgi taip ant greitųjų parinkau, turbūt nuderint ir geriau galima biggrin.gif

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 19:47)

Čia dar šiaip, netaikant į jokias aukštumas  biggrin.gif
Papildyta:

oho, gražus kadras labai wub.gif tik paryškinti reikėtų ir būtu gražu išvis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 01 25, 20:54)
Čia aš tik pakirpau ir pašvieinau, labai nesistengiau.. Apkirpimo kampą irgi taip ant greitųjų parinkau, turbūt nuderint ir geriau galima biggrin.gif 

Atrodo, kad ne aš fotkinau. Neišeina man šviesių, ryškių foto padaryt doh.gif Aišku, mažai ir stengiausi. Tik dabar pradėjau domėtis, ieškoti info, mokytis. Bet kuo toliau į mišką, tuo daugiau nežinios...
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 19:56)
Atrodo, kad ne aš fotkinau. Neišeina man šviesių, ryškių foto padaryt  doh.gif Aišku, mažai ir stengiausi. Tik dabar pradėjau domėtis, ieškoti info, mokytis. Bet kuo toliau į mišką, tuo daugiau nežinios...

Va dar kitaip pakirpau biggrin.gif

user posted image

Tik atrodo, kad neaiškiau smile.gif pamatysi pradėjus domėtis greit aiškumo atsiranda wink.gif
Atsakyti
QUOTE(shineida @ 2013 01 25, 21:11)
Va dar kitaip pakirpau biggrin.gif

Šita dar geriau. Turbūt čia jau galima įžvelgti tą devynių kvadratų taisyklę, ar kaip ten ji vadinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 20:24)
Šita dar geriau. Turbūt čia jau galima įžvelgti tą devynių kvadratų taisyklę, ar kaip ten ji vadinasi smile.gif

Turbūt, nelabai aš tą taisyklę suprantu biggrin.gif Pabandyk ir tu pakoreguot savo nuotraukas, gal rasit kokių superinių kadrų mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie kompoczicija
http://www.efoto.lt/...askas_portretas

Trecdaliu taisykle
http://www.efoto.lt/...kos_kompozicija
po sito yra dar vienas straipsnis ten pat. pasiskaitykit.

Papildyta:
QUOTE(Jomato @ 2013 01 24, 18:27)
Aš aš nemoku fokusuot  doh.gif O kaip tą namų darbą padaryti, jei nemoku fokusuot?  blush2.gif Kokioje kambario vietoje ir ką naudoti šviesiam pagrindui? Kokius tris daiktus pasirinkti, nes kiek mačiau pradinukų skundų, kad daiktai negražūs, kad blizgūs ir pan.? Ir svarbiausia, kaip sufokusuot į tris skirtingus daiktus nejudinant fotoaparato? Beje, kokia programa bandyti, tinka AUTO?  blush2.gif
shineida, labai gražios foto  mirksiukas.gif  wub.gif Ar apdirbi jas kaip nors kompe? Apkarpai, paryškini?

koks aparatas?
Auto programa viska daro pati, jus nieko nedarot , apart migtuka spaudziat, tik, pradziai isisavinkit kad ir diafragmos prioriteta, tada islaikyma parenka pats aparatas, jums belieka nusisitatyti reikalinga ISO, ismatuoti ir pakoreguoti ekspozicija jei reikia, nustatyti baltos spalvos balansa, jei objektai balti, arba baltos spalvos daug. Sufokusuojat ir fototrafuojat smile.gif
Sviesiam pagrindui tinka kad ir paprasciausi balti popieriaus lapai, ji daiktai ner super dideli, arba kazkas vienspalvio. Daiktus galit pasidelioti viena uz kito tiesiai (aisku su tarpais), istrizai i linija patogiausia turbut. Nesirinkit visokiu zaislu tik, arba kosmetikos priemoniu ir panasiai, imkit kad ir obuolius, slyvas, apelsinus, puodelius, saukstukus, daug ka galima.
Fokusuoti reikia pasirenkat fokusavimo taskus, nejudinant fotoaparato geriausia, kad visos foto vienodos butu, tik skirtusi objektai, kuris sufokusuotas, kuris ne.
Kaip pasirinkti kad leistu fokuso taskus rinktis paciam yra parasyta instrukcijoje, jei kuriai neaisku ir turit Nikon aparata galiu padet per az.
Papildyta:
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 19:17)
Žinau žinau, kasdien skaitau. Bet dar daug liko...

Vis vien smalsu paklausti, kodėl profai renkasi brangią techniką su nepigiais nekitiniais objektyvais, kai pagrindinė esmė juk yra pačiame fotografe - jis pastebi, pamato ir paspaudžia mygtuką???

Na jus isvaizduokit toki vaizda : ateina zmogelis , ne profas, i pvz miskeli su kokiu sportui fotkint skirtu objektyvu, telezoomu pvz, ka jis tam miske su tokiu veiks a?
Jei nori fotografuot peizazus renkiesi tams kirta objektyva, plataus kampo kad butu, jei portretus , tai imi portretini - 85 mm, 50 mm, 35 mm.
Bet yra tas pradinis varijantas toks kaip kitinis vadinamas, tai yra standartas, baze vadinama. Jeri nenori tokio varijanto visada galima pirkti tik aparata (body) be objektyvo ir ji jau nusipirkti toki kuris bus skirtas ka jus noresit fotografuot. Yra zoom objektyvai , jie tokie kaip universalus, galima portretus fotkint, vaizdeli koki,jie irgi tokie kaip universalai, tik geresni tuom , kad zidinio nuotolis yra didesnis, pvz 18-105.

http://www.efoto.lt/.../vizualus_gidas
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 25, 18:17)
Vis vien smalsu paklausti, kodėl profai renkasi brangią techniką su nepigiais nekitiniais objektyvais, kai pagrindinė esmė juk yra pačiame fotografe - jis pastebi, pamato ir paspaudžia mygtuką???

biggrin.gif o jums būtų faina, jei nusisamdytumėt vestuvėms fotografą ir tas prilėktų su muilinyčia ir pamatęs jūsų nustebusius žvilgsnius, pareikštų, kad jis gi FOTOGRAFAS, juk fotografuoja žmogus, o ne fotikas biggrin.gif

Nors esu mačiusi ir priešingų variantų, kai prilekia su krūva amunicijos, o foto gaunasi piššš... biggrin.gif

kokybiška ir tinkama technika + kuriantis žmogus = geras rezultatas

gera technika praplečia kuriančio/kūrybiško žmogaus galimybes, leidžia jam geriau įgyvendinti sugalvotą idėją.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2013 01 26, 18:57)
biggrin.gif o jums būtų faina, jei nusisamdytumėt vestuvėms fotografą ir tas prilėktų su muilinyčia ir pamatęs jūsų nustebusius žvilgsnius, pareikštų, kad jis gi FOTOGRAFAS, juk fotografuoja žmogus, o ne fotikas  biggrin.gif

Nors esu mačiusi ir priešingų variantų, kai prilekia su krūva amunicijos, o foto gaunasi piššš... biggrin.gif

kokybiška ir tinkama technika + kuriantis žmogus = geras rezultatas

gera technika praplečia kuriančio/kūrybiško žmogaus galimybes, leidžia jam geriau įgyvendinti sugalvotą idėją.

Visgi man pirmas variantas labiau patiktų, nei antras biggrin.gif Samdydama fotografą, samdau jo darbą, o ne techniką g.gif

Kas čia dar: turbūt fotografuojant būtinas trikojis? Pradžioje kuom jį galima pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2013 01 27, 11:37)
Visgi man pirmas variantas labiau patiktų, nei antras  biggrin.gif Samdydama fotografą, samdau jo darbą, o ne techniką  g.gif

Kas čia dar: turbūt fotografuojant būtinas trikojis? Pradžioje kuom jį galima pakeisti?

gal tiesiog leisk fotografui nuspresti, ko jam reikia savo darbui atlikti.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 27, 14:00)
gal tiesiog leisk fotografui nuspresti, ko jam reikia savo darbui atlikti.

Leidžiu tongue.gif
Atsakyti
sveikos, noreciau prisijungti prie jusu turint laiko, nes man sita tema patiko. smile.gif Fotika turiu jau daug metu, o fotografuoti nemoku blush2.gif blush2.gif tai noreciau uzduot klausimu kas neaisku .Pasikalbejus su fotografais ar megejais, -kiekvienas turi savo megstama rezima. Esu bandzius S ir P rezimus, bet nuotrauku tinkamu zurnalams dar neisgavau biggrin.gif . Kai kur man nerodo diafragmos vertes (pvz M rez.) tai kaip issiaiskint sita?

Beje, jusu nuotraukos labai patiko. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurguras: 27 sausio 2013 - 17:13