Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka 2

QUOTE(Pusiausvyra @ 2013 01 09, 19:34)
bet jei pradedant lankyti vaikui 2 metai ir 11 men , tai reikia prasymo i trimeciu grupe, ne i lopsi  ?

Bent jau musu darze lopsis nuo 1.5 iki 3. Tai ar gerai ugtelejusiam vaikui but su tokiais maziukais? Manau jau geriau vesti i jauniausia darzo grupe ax.gif
Atsakyti
dar karta pasikartosiu apie situacija su vaikuciais, kuriems sueina 3 metai rudeni-ziema iki gruodzio. 2012 rudeniui mes buvome eileje 6, galvojau tikrai pateks i grupe 2-3, taciau, deja... Mano vaikui 2012 rudeni buvo 2,9, ir jo neprieme i grupe 2-3, nes kaip jau ne karta minejau, jam einamaisiais sueina 3, todel jis pretenduoja i grupe nuo 3ju, t.y. su visais savo metu gimimo vaikais. Visa tai man issaiskino savivaldybeje
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 01 10, 13:42)
dar karta pasikartosiu apie situacija su vaikuciais, kuriems sueina 3 metai rudeni-ziema iki gruodzio.  2012 rudeniui mes buvome eileje 6, galvojau tikrai pateks i grupe 2-3, taciau, deja... Mano vaikui 2012 rudeni buvo 2,9, ir jo neprieme i grupe 2-3, nes kaip jau ne karta minejau, jam einamaisiais sueina 3, todel jis pretenduoja i grupe nuo 3ju, t.y. su visais savo metu gimimo vaikais. Visa tai man issaiskino savivaldybeje

o i 3-4 kodel nepateko?
Atsakyti
Norejau paklausti, o kai jus paspaudziat ant vaiko vardo duomenu bazej, apacioj kam nors raso, kad yra vietu? nors mano vaikui, kai jau sutvarke visa info teisingai, jis labaoi geroj vietoj, o ten iejus raso nera vietu
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 10, 12:15)
Daug ritoriniu klausimu. Jungiantis prie vilnius.lt yra skiltis mano duomenys, tad man atrodo Jums neturetu rupet, koks adresas ar telefonas irasyti prie prasymo, svarbiausia jame yra DATA. O vyras/zmona, jei gyvenat kartu, manau, neturetu rupet. As pavyzdziui vyro vardu prieeiga pasidarius, jis nieko pries. Tai ir galvos nesuku, jei tik daugiau neturit, kam laiko skirt.

Kas nesusidure, tam ir retoriniai mirksiukas.gif . Na esme ta, kad as prisijungus matau sunu, kad lanko darzeli, o vyras ne. Taigi, manau, atsiras problema del prioriteto. Kitas dalykas, savo duomenis as tai zinau, kad galiu keisti, o kaip man dukros duomenis pakeist? Gi ziuri ne tevu gyvenama vieta, o vaiko. Aisku tie dalykai butu istaisomi, taciau ir rasau, kad butu paprasciau, jei su naujais duomenimis prasymas is karto butu sukurtas. Gi nenumirsiu, pavaiksciosiu keliolika kartu i savivaldybe ir po 2 menesiu pakeis senus duomenis ir prioriteta sutvarkys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2013 01 10, 13:03)
o i 3-4 kodel nepateko?
teoriskai 2-3 metu grupe turejo buti is 15 vaiku ir dar 5 papildyti, tacaiu 2012 rudeniui 2-3 grupe tapo 3-4, bet joje jau buvo virs 20 vaiku.

Papildyta:
QUOTE(mamulyte252 @ 2013 01 10, 13:22)
o ten iejus raso nera vietu
taip ir turi rasyti, nes vietu nera. Jei 2-3 metu grupe rudeniui, tai tokia dar nesuformuota, jei vyresniu, kaip mano didelio, tai irgi raso, kad nera vietu
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2013 01 10, 14:38)
Kas nesusidure, tam ir retoriniai  mirksiukas.gif . Na esme ta, kad as prisijungus matau sunu, kad lanko darzeli, o vyras ne. Taigi, manau, atsiras problema del prioriteto. Kitas dalykas, savo duomenis as tai zinau, kad galiu keisti, o kaip man dukros duomenis pakeist? Gi ziuri ne tevu gyvenama vieta, o vaiko. Aisku tie dalykai butu istaisomi, taciau ir rasau, kad butu paprasciau, jei su naujais duomenimis prasymas is karto butu sukurtas. Gi nenumirsiu, pavaiksciosiu keliolika kartu i savivaldybe ir po 2 menesiu pakeis senus duomenis ir prioriteta sutvarkys  lotuliukas.gif

tam, kad matytumet visu vaiku duomenis, turite lentelej ivesti vyro duomenis (lentele atsirado, paspaudus ant vaiko pavardes, mano duomenys buvo ties 1 stulpeliu, vaiko ties 3, o antras buvo tuscias). As taip padariau, ir pradejau matyt visus 3. Jei Jus pergyvenat, kad vaikai ne visoj kruvoj. Ten pat galima ivest ir vaiku FAKTINE GYVENAMA VIETA. Deklaruota neivesta, bet ir ivest neduoda, bet gal veliau isives, kai viska sutvarkys.
O del vaiksciojimo - aisku nieko tokio, Jusu reikalas. Bet manau, ko daugiau bus be reikalo vaikstansiu, tuo ilgiau si betvarke tesis. Nes pasibaigus visom konsultacijom, jos gales normaliai kazka patvarkyt, sutikrint, perkelt. Dabar tik vyksta konsultacijos, neaiskumu isaiskinimas. Cia tik mano asmenine nuomone - kuo anksciau nustos be reikalo vaiksciuot, tuo visiems bus geriau ir aiskiau.

Papildyta:
QUOTE(mamulyte252 @ 2013 01 10, 14:22)
Norejau paklausti, o kai jus paspaudziat ant vaiko vardo duomenu bazej, apacioj kam nors raso, kad yra vietu? nors mano vaikui, kai jau sutvarke visa info teisingai, jis labaoi geroj vietoj, o ten iejus raso nera vietu

Mums irgi raso, kad vietu nera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 10, 14:09)
tam, kad matytumet visu vaiku duomenis, turite lentelej ivesti vyro duomenis (lentele atsirado, paspaudus ant vaiko pavardes, mano duomenys buvo ties 1 stulpeliu, vaiko ties 3, o antras buvo tuscias). As taip padariau, ir pradejau matyt visus 3. Jei Jus pergyvenat, kad vaikai ne visoj kruvoj. Ten pat galima ivest ir vaiku FAKTINE GYVENAMA VIETA. Deklaruota neivesta, bet ir ivest neduoda, bet gal veliau isives, kai viska sutvarkys.

Aciu, net nenutuokiau, kad sie prasymo duomenys gali buti redaguojami 4u.gif .
Atsakyti
sveikos, na ir mano sunus matau sokineja....gavau laiks air intike paziureja buvo 36 is 125... dabar jau 29 is 112.... kur kiti vaikai dingo? idomu man
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 01 10, 14:41)
teoriskai 2-3 metu grupe turejo buti is 15 vaiku ir dar 5 papildyti, tacaiu 2012 rudeniui 2-3 grupe tapo 3-4, bet joje jau buvo virs 20 vaiku.

bet tai nesamone doh.gif mes dabar 6 esam ir zada priimt 10 is viso. Tai tikiuos kai ne per direktore tvarkoma, nepasipildys grupe iki rudens, kad joje nebutu vietu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasturcija: 10 sausio 2013 - 16:38
QUOTE(Nasturcija @ 2013 01 10, 16:37)
bet tai nesamone doh.gif mes dabar 6 esam ir zada priimt 10 is viso. Tai tikiuos kai ne per direktore tvarkoma, nepasipildys grupe iki rudens, kad joje nebutu vietu
jus kas kazkiek laiko pasidomekite darzelyje ar savivaldybeje, kiek toje grupeje siai dienai vaiku, ir zinosite ar vyksta papildymas. o kas kad ne per direktore, tai per savivaldybes pazistamus..
Atsakyti
Vilniaus savivaldybė patvirtino tvarką, pagal kurią tėvai, kurie po gruodžio 14 dienos nematę savo vaikų eilėje, pateikė naują prašymą, gali jį atšaukti. Anuliavus paskutinįjį prašymą bus atkurtas prieš tai darželyje arba savivaldybėje pateiktas prašymas ir jo data.

Primename, kad nuo gruodžio 14 dienos, perkėlus anksčiau pateiktus prašymus, tėvai galėjo patikrinti, kurioje eilės į darželius 2013 metais vietoje yra jų vaikas. Taip pat gruodžio 17 d. buvo leista pildyti naują prašymą į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas 2013 metams.

Vis dėlto, dalis tėvų negalėjo matyti šios informacijos. Taip galėjo atsitikti, nes duomenis tikrino ne prašymą pateikęs tėvas. Be to, netikslumų galėjo atsirasti darželiams įvedant duomenis į sistemą (pavyzdžiui, klaidingai įvestas tėvų arba vaiko asmens kodas). Kai kurie iš šių tėvų pateikė naujus prašymus dėl ko senasis, pateiktas anksčiau neteko galios.

„Atsiprašome tėvų, jeigu jiems teko susidurti su netikslumais perkeliant duomenis. Sudarome galimybę atkurti senąjį prašymą, jeigu naujasis buvo pateiktas per klaidą. Tam nebūtina vykti į savivaldybę – pakanka užpildyti paraišką internetu“, - sako Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento direktorius Gintaras Petronis.

Anuliuoti prašymus pateiktus internetu po gruodžio 14 dienos galima užsakius Vilniaus savivaldybės elektroninę paslaugą: www.vilnius.lt/epaslaugos – Kultūra, Švietimas, Sportas, Jaunimo reikalai – Elektroniniu būdu teiktų prašymų į ikimokyklines ar priešmokyklines ugdymo įstaigas anuliavimas. Senieji prašymai bus atkurti iki sausio 28 dienos.

Primename, kad naują prašymą tėvai turėtų pateikti tik tuo atveju, jeigu senajame pateikti duomenys nėra tinkami. Pateikus naują prašymą jis patenka į eilės pabaigą, o senasis netenka galios. Tėvai, nematantys informacijos apie vietą eilėje turėtų detaliai aprašyti situaciją el. paštu darzeliai@vilnius.lt.

Informacija, kaip pildyti prašymą, taip pat atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus pateikiami www.vilnius.lt/darzeliai.

Atsakyti