QUOTE(vipa @ 2013 01 11, 13:28)
Pritariu 100%. Nesuprantu kodėl, jiems skiriama tiek vietų, jei net viduryje metų būna laisvų vietų, o lietuvių vaikams jų neatsiranda iki pat mokyklos. Aš ir turėjau mintį leisti į Vilniaus rajono lopšelį (buvo tokių galimybių), bet teko atsisakyti tokios minties, nes ten yra tik 1 lopšelio grupė ir tai TIK LENKŲ. Klausiu kodėl nėra lietuvių, sako patalpų nebėra jai, leiskit į lenkų grupę, jei tinka

. Vilniuje ir Vilniaus krašte vyksta kažkoks "lenkinimas" ir "rusinimas" lietuvių vaikų.
Tik neįsižeiskite mamytės, nieko prieš šiuos vaikučius ir tėvelius tikrai neturiu. Bet pyktis ima, kodėl aš turiu vesti vaiką į lenkų grupę ir per šventes ar susirinkimus klausytis kalbos, kurios nei aš nei mano vaikas nesupranta

.
nenorit - neveskit
o ju darzeliu liko, nes bendruomenes kietai stovejo pries patalpu pasisavinima, o kiek lietuvisku darzeliu buvo prishvatizuota ir atiduota privaciom, muzikos mokyklom ar dar kokiom istaigom. Kodel nieks anksciau nepasisake? O lenkai/rusai gyne savo darzus, nes zinojo, jei atiduos, jau niekad nebeatgaus. Kaip ir dabar su mokyklu reorganizacija... pabandykit lenkus pajudint, toki veja pakels, kad is Europos Komisijos sulauksim nuomones, o lietuviskas mkyklas jungia perdarineja, ir ka? nelabai zmones pasisako, juk reorganizacija, reformos... kodel Jus tai nepyktina? Nes dabar Jums tai neaktualu... bet palaukit, praeis keli metai, ir ta pati kalbesit tik jau apie mokyklas, kad ju nera, klases perpildytos. Reikia truputeli i prieki mastyt, o ne tik reikalais savo panosej domets
Papildyta:
QUOTE(inaja @ 2013 01 11, 13:42)
apie tai net 15min kazkada rase, man atrodo apie Rastinenus, kad nera lietuvisku darzeliu.
Tai ar ju nebuvo? Reikia klausima kelt, kur dingo lietuviski darzai? o tai lietuviu darzu patalpas isdalino, o dabar ziurim, kur ir is ko atimt