Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka 2

QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 11, 09:12)
Taip pat gruodžio 17 d. buvo leista pildyti naują prašymą į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas 2013 metams.
zinau, kad buvo rasomi "baltuose lapuose" tokie papildymai, o po pusdienio nusprende kad neleis.. tai vis del to leido papildyti paliekant senaja data ar ne??..
Atsakyti
QUOTE(june-july @ 2013 01 11, 11:31)
zinau, kad buvo rasomi "baltuose lapuose" tokie papildymai, o po pusdienio nusprende kad neleis.. tai vis del to leido papildyti paliekant senaja data ar ne??..

Manau, kad neturetu leist papildyti, paliekant senaja data. Tai yra neteiseta!Reikia rinktis arba data, arba papildyma su nauja data. Kai mano broliene buvo sausio 2 d., jos popierinis prasymas suteike jai 20 vieta eileje. Patekimas taip sakant ant ribos. Net kalbos nebuvo apie papildyma paliekant sena data. Sake rinktis - arba popierini i ta vieninteli, arba keli, bet su nauja data. Nes papildant prasyma, jau i pirma tikrai nebepatektu del naujos datos. Tai kuom tos mamos, rasiusios ant baltu lapu yra geresnes uz ja. Kodel joms turetu leist, o jei neleido? Nemanau, kad tam tikrai grupei zmoniu turetu suteikt kazkokiu isskirtiniu teisiu, papildant senus prasymus. Butu labai nesazininga. As, pavyzdziui, apskusciau tokia tvarka, jei tik suzinociau. 4u.gif
Atsakyti
Kazkokia sumaistis su ta ju nauja sistema...ar nebus tik kaip e bilietu kad paliks galioti senaja tvarka smile.gif nes kuo toliau tuo daugiau neaiskumu zmonems kyla...visika sumaistis...
Atsakyti
Fiu, PAGALIAU ir mano vaiką normaliai rodo sistemoje, nes prieš tai dėl to, kad buvo nurodyti 2014 vietoj 2013, išvis nieko prie darželių nerodė, plius dar buvau nurodyta prie abiejų vaiko tėvų, t.y. ir mama, ir tėtis biggrin.gif matyt eilinį kartą dėl pasimetusio asmens kodo, nes prašymą tai tėvelis rašė...

matyt kad ačiū gerajam berniukui, nes tik po to, kai pavyko prisiskambinti, kažkur kažkas pajudėjo. Esam 30 iš 111.. aišku, dar čia keisis ir keisis, bet bent jau ne pačioj uodegoj..

beje, tuos pačius duomenis man rodo prisijungus tiek savo vardu, tiek vyro, taip kad ne tik prašymą pateikęs asmuo gali juos matyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 11 sausio 2013 - 11:03
vat as ir nesupratau sio sakinio is straipsnio..
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2013 01 11, 11:00)
beje, tuos pačius duomenis man rodo prisijungus tiek savo vardu, tiek vyro, taip kad ne tik prašymą pateikęs asmuo gali juos matyti smile.gif

anksciau tikrai nerode man.. o rode tik prisijungus vyro vardu (nes jis pilde prasyma)..
o dabar paziurejau, jau rodo ir pas mane, ir pas vyra.. ax.gif
Atsakyti
mane tai jau biesina...nuo triju metu ir greiciausiai nepateksim, arciausia vieta 34, tai jei priims 5 vaikus... gal per nauja prasyma rasyt, bet is kur zinot i kuriuos darzelius bus tu grupiu nuo 3 m. i kuriuos mazai norinciu...?lenku gal kalba rasyt, kurios visiskai nesuprantu ir su vaiku nesusikalbesiu, nes jau beviltiska daros...galetu mazint tu lenku, rusu grupiu, jei i jas nesusirenka, nes pagrinde likusios laisvos vietos i jas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inaja: 11 sausio 2013 - 12:16
QUOTE(inaja @ 2013 01 11, 12:11)
mane tai jau biesina...nuo triju metu ir greiciausiai nepateksim, arciausia vieta 34, tai jei priims 5 vaikus... gal per nauja prasyma rasyt, bet is kur zinot i kuriuos darzelius bus tu grupiu nuo 3 m. i kuriuos mazai norinciu...?lenku gal kalba rasyt, kurios visiskai nesuprantu ir su vaiku nesusikalbesiu, nes jau beviltiska daros...galetu mazint tu lenku, rusu grupiu, jei i jas nesusirenka, nes pagrinde likusios laisvos vietos i jas.

Pritariu 100%. Nesuprantu kodėl, jiems skiriama tiek vietų, jei net viduryje metų būna laisvų vietų, o lietuvių vaikams jų neatsiranda iki pat mokyklos. Aš ir turėjau mintį leisti į Vilniaus rajono lopšelį (buvo tokių galimybių), bet teko atsisakyti tokios minties, nes ten yra tik 1 lopšelio grupė ir tai TIK LENKŲ. Klausiu kodėl nėra lietuvių, sako patalpų nebėra jai, leiskit į lenkų grupę, jei tinka doh.gif . Vilniuje ir Vilniaus krašte vyksta kažkoks "lenkinimas" ir "rusinimas" lietuvių vaikų.
Tik neįsižeiskite mamytės, nieko prieš šiuos vaikučius ir tėvelius tikrai neturiu. Bet pyktis ima, kodėl aš turiu vesti vaiką į lenkų grupę ir per šventes ar susirinkimus klausytis kalbos, kurios nei aš nei mano vaikas nesupranta verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2013 01 11, 13:28)
Pritariu 100%. Nesuprantu kodėl, jiems skiriama tiek vietų, jei net viduryje metų būna laisvų vietų, o lietuvių vaikams jų neatsiranda iki pat mokyklos. Aš ir turėjau mintį leisti į Vilniaus rajono lopšelį (buvo tokių galimybių), bet teko atsisakyti tokios minties, nes ten yra tik 1 lopšelio grupė ir tai TIK LENKŲ. Klausiu kodėl nėra lietuvių, sako patalpų nebėra jai, leiskit į lenkų grupę, jei tinka  doh.gif . Vilniuje ir Vilniaus krašte vyksta kažkoks "lenkinimas" ir "rusinimas" lietuvių vaikų.       
Tik neįsižeiskite mamytės, nieko prieš šiuos vaikučius ir tėvelius tikrai neturiu. Bet pyktis ima, kodėl aš turiu vesti vaiką į lenkų grupę ir per šventes ar susirinkimus klausytis kalbos, kurios nei aš nei mano vaikas nesupranta  verysad.gif .

apie tai net 15min kazkada rase, man atrodo apie Rastinenus, kad nera lietuvisku darzeliu.
Atsakyti
QUOTE(vipa @ 2013 01 11, 13:28)
Pritariu 100%. Nesuprantu kodėl, jiems skiriama tiek vietų, jei net viduryje metų būna laisvų vietų, o lietuvių vaikams jų neatsiranda iki pat mokyklos. Aš ir turėjau mintį leisti į Vilniaus rajono lopšelį (buvo tokių galimybių), bet teko atsisakyti tokios minties, nes ten yra tik 1 lopšelio grupė ir tai TIK LENKŲ. Klausiu kodėl nėra lietuvių, sako patalpų nebėra jai, leiskit į lenkų grupę, jei tinka  doh.gif . Vilniuje ir Vilniaus krašte vyksta kažkoks "lenkinimas" ir "rusinimas" lietuvių vaikų.       
Tik neįsižeiskite mamytės, nieko prieš šiuos vaikučius ir tėvelius tikrai neturiu. Bet pyktis ima, kodėl aš turiu vesti vaiką į lenkų grupę ir per šventes ar susirinkimus klausytis kalbos, kurios nei aš nei mano vaikas nesupranta  verysad.gif .

nenorit - neveskit
o ju darzeliu liko, nes bendruomenes kietai stovejo pries patalpu pasisavinima, o kiek lietuvisku darzeliu buvo prishvatizuota ir atiduota privaciom, muzikos mokyklom ar dar kokiom istaigom. Kodel nieks anksciau nepasisake? O lenkai/rusai gyne savo darzus, nes zinojo, jei atiduos, jau niekad nebeatgaus. Kaip ir dabar su mokyklu reorganizacija... pabandykit lenkus pajudint, toki veja pakels, kad is Europos Komisijos sulauksim nuomones, o lietuviskas mkyklas jungia perdarineja, ir ka? nelabai zmones pasisako, juk reorganizacija, reformos... kodel Jus tai nepyktina? Nes dabar Jums tai neaktualu... bet palaukit, praeis keli metai, ir ta pati kalbesit tik jau apie mokyklas, kad ju nera, klases perpildytos. Reikia truputeli i prieki mastyt, o ne tik reikalais savo panosej domets
Papildyta:
QUOTE(inaja @ 2013 01 11, 13:42)
apie tai net 15min kazkada rase, man atrodo apie Rastinenus, kad nera lietuvisku darzeliu.

Tai ar ju nebuvo? Reikia klausima kelt, kur dingo lietuviski darzai? o tai lietuviu darzu patalpas isdalino, o dabar ziurim, kur ir is ko atimt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2013 01 11, 13:45)
Papildyta:

Tai ar ju nebuvo? Reikia klausima kelt, kur dingo lietuviski darzai? o tai lietuviu darzu patalpas isdalino, o dabar ziurim, kur ir is ko atimt  g.gif

nezinau, as ne vilniete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inaja @ 2013 01 11, 13:11)

Is kur tokia informacija, kad i lenku ar rusu darzus nesusirenka grupes?
Atsakyti