Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 20:37)
O kam diskutuoti? Juk diskusija tai be galo be krašto, visada vieni eis už veisėjus, o kiti už daugintojus. Ko jūs siekiate šia tema? Ką įrodyti?

Nenoriu nieko įrodyti. Noriu pateikti ir kitą nuomonę tiems, kas spendzia kur ir uz kiek isigyti kaciuką. Čia dominuoja veisėjai, tai kol kas viskas į vienus vartus. Sutinku - yra kilmingi, su dokumentais, ir nekilmingi. Bet nereiškia, kad nekilmingus reikia uždrausti... Tukstančius metų jie buvo, turėjo savo gerbejus - taip tegul ir lieka. Jūs, šmeišdami "daugintojus", kaltindami juos amoralumu geriau susikoncentruokite informuodami - kuo jūsų kilmingi geresni. Aiškinkite apie "naujų kraujų" privalumus, pasakokite apie tai, kaip pagerinote šią rūšį, kokias savybes išvystėte, ką pagerinote. Kas norės - tuos jūsų privalumus ir nupirks. Bet priversti visus pirkti ir iš jūsų (iš jūsų plačiają prasme, dokumentinius) - va tai yra amoralu. Ne kiekvienas nori apmokėti jūsų kelione į kitą kontinentą. Kažkam užtenka savo katę mylinčio žmogaus prieauglio. Tai, kad jūs mylite ir prižiūrite kates labiau už juos - nesamone. pats toks teiginys parodo - kad nesuprantate žodžio meilė prasmės. Meginate ją pamatuoti ir prikalkuliuoti prie kainos... Graudu...

Taip, bet kuris, įskaitant ir gatvės murkių, tai kam tada pirkti ''kažką'' už kelis šimtus ir gauti tą patį, ką gali gauti ir už dyką nuėjęs į prieglaudą?

O kam savo vaikus "pasidarėtė", o ne paėmete iš vaikų namų. Sorry, bet yra klausimų, į kuriuos zapadlo ir atsakyti...
Mano sprendimas - aš ir sprenziu. Nenoriu ieskoti prieglaudoje - noriu ten kur noriu. MANO GYVENIMAS, MANO SPRENDIMAS. Kiek per visą gyvenimą prigaminote naujų kačiukų? O kiek jų paėmėte iš prieglaudos? Esu tikras - santykis liūdnai didelis, jūsų gamybos naudai...

Tai viskas bus toje pačioje temoje, kykute įdeda veisėjų argumentus, jūs įdedate daugintojų argumentus, kas norės, tas atsirinks, ko jam reikia. Kam pilstyti iš tuščio į kiaurą?

Atsakymą pateikiau. Tai ne ensiklopedija - o forumas. Jis gyvas tuo, kad jame galima diskutuoti... nebutu galimybes diskutuoti - nebūtų lankytojų, nebūtų lankytojų - niekas nespasutų ant reklamos. Nespasutų ant reklamos - nebūtų intereso tureti šio projekto. nebūtų intereso - nebūtų supermamos - nebūtų ir kur laikyti tą jūsų pageidaujamą statinį puslapį. Matau neraukiate internetinės svetainės pelningumo ėsmės... Na bet čia aš jus mokinti tyngiu....

Ar jūs mane bandote išvyti iš forumo, nes pagal jus, aš neverta išsakyti savo nuomonės, nes ji nėra tokia, kaip jūsų, gerbiamasis?

Apsaugok Viešpatie. Atvirkščiai - tai jūs norite, kad čia nediskutuotų niekas, kad kykutė nusprestų kas čia bus parašyta ir viskas. Jūs rašote - reikia padaryti, kad nebūtų galimybės diskutuoti. Perfrazuojant tai reiškia - supermamos bankrotą. Kaip rašiau aukščiau - tingiu aiskinti, kodėl tai būtų būtent tokia pabaiga... Veisti kates ir uzsiimti interento verslu  -ne tas pats. Nepykite, bet čia jus nelabai susigaudote....

Na, tai man paaiškinkite, o kodėl perkate tada su dokumentais, jeigu ginate daugintojus? Ir manote, kad jie nedaro jokios žalos veislei, kad visi kačiukai gimsta tokie patys, kad bet kuris gali būti toks, kaip veislinis.

Aš jokiu būdu neskatinu pirkti bedokumenčių. Aš tik sakau - privalo buti dvi alternatyvos. Privalo buti konkurencija. Privalo būti skirtingos alternatyvos. Taip pat sakau - kad būti veisėju dar nereiškia būti moraliniu autoritetu. Neveltui sakoma - ir tarp čigonų vagių pasitaiko". Aš pirkau todėl kad aš galiu sau tai leisti. As vazineju LEXUS, bet skirtingai nuo veisėjų - neteigiu kad tie, kurie rieda Opeliais - yra antžmogiai, degradai, ir kad tuos, kurie prekiauja opeliais - reiketų sodinti į kalėjima...

Reikėtų bausti ne žmones, kurie perka tokius kačiukus, o daugintojus. Neiškraipykite mano žodžių kaip jums patogiau.

Bet tai apsurdas. O aš patarčiau bausti tą, kuris tyčiojasi iš gyvūnų, sudaro jam netinkamas salygas ir t.t. Tai, kad kažkoks žmogus sukergia savo mylimą kalytę ir susilaukia prieauglio - nepadaro jo monstru.... Nors veisėjai labai noretų taip pateikti. Esu visiškai tikras kad patikrinus augintinių salygas pas veisėjus ir pas kitus zmones - pas kitus tos salygos gali buti zenkliai geresnes... Tai uz ka juos bausti? Uz tai, kad turi kaciuku ir sudaro jums konkurencija? Uz tai, kad kazkas nupirkdamas ju mylimos kates kaciuka nesumoka uz jusu kelioje i prancuzija?

Šiaip tai kykute prašė leidimo pasinaudoti mano parašytiems apskaičiavimams publikuoti šioje temoje, kuo skiriasi daugintojo ir veisėjo darbas. Tai, manau, kad greitu metu, ji tuos apskaičiavimus ir įdės, suprasdama veisėjus, o jūs galėsite toliau eiti už daugintojus, va tada ir galės žmonės atsirinkinėti, kai matys tiek veisėjų argumentus, tiek jūsų.

Aš jau rašiau - aš ne už daugintojus. Aš prieš kergimo monopolį... Jūs ką - mokate didesnius mokesčius nei aš? Užsiimate labdara? Prisidedate kažkaip kitaip - kad valstybės gerovė augtų? Nei velnio! Tai iš kur tos pretenzijos į kergimo monopolį?

Jūs gal grynas lietuvis? 4u.gif

Aš rusas ir tuo didžiuojuosi! Ar tai, kokia mano tautybė kažkaip įtakoja mano išsakytas mintis? Gal jau nenusileiskime taip žemai, gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 13 sausio 2013 - 21:24
QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 20:53)
Yra visokių veisėjų, visokių daugintojų. Juk žmogus turi pats galvą ant pečių, ne kopūstą, pasiskaito, kuris veislynas geras, kuris blogas, atsirenka. Juk jūs irgi domėjotės veislynais, kai rinkotės sfinksą, kodėl išsirinkote Vitą, nors ši yra daugumos nemėgstama? Matomai ji jums pasirodė puiki veisėja, žinanti, ką daro, tai valio, pats renkatės, niekas gi nestovi su žarstekliu ir neliepia pirkti iš aferistų.

Būtent. Yra ir blogų veisėjų, ir puikių daugintojų. Tas, kas nori pigiau - perka iš patikimo daugintojo - jei jam nereikia makulatūros, jei pats neveis, po parodas nevazines ir t.t. Bet jūs su tuo nesutinkate - jus norite, kad visi per prievarta pirktu su dokumentais, nors va cia jau teigiate - kad ir daugintoju gali buti geresniu uz bloga veiseja... Nesueina, priestaraujate jau sau...
Būčiau pirkęs iš Vitos, net jei ji kitų veisėjų būtų vadinama daugintoja. Pas ją nuostabūs kačiukai... Ir priklausymas klubui nepadaroje nei jos labiau moralios, nei kaciuku - grazesniais.

pasakykite, o kodėl menininkai parduoda savo paveikslus labai brangiai? Juk jie piešia iš įkvėpimo, iš didelio talento tą daryti, jų rezultatas - nutapyti kažką ypatingo. O nutapius ir atsiradus pirkėjui, tas paveikslas bus įkainojamas tam tikra suma. Čia tas pats.

Tas pats, bet ne visai. Ju kurinius perka, nes JIE TO VERTI. O jums to neužtenka... Jūs norite, kad jūsų kurinius pirktų per prievartą. Ir kad net istatymu būtų isnaikinti konkurnetai. Pati jaučiate skirtumą? As ir sakau - tegul jūsų kurinius perka laisvoje rinkoje. Ir tegul kaina būtų už vertę o ne todėl kad tiesiog kitos alternatyvos nera. Nejaugi jus nejauciate šio esminio skirtumo? Bus tie bedokumenčiai... Dalis nevykėlių veisėjų užlenks autus. Ten jiems ir kelias. O patys patys gabiausi - jie liks. Jie tikrai kurs vertę, gerins veislę, turės ką parodyti, pasigirti ką pagerino.. O as dabar? Vieną patelę su tuo pačiu patinu kergia - ot tai veisėjas, ot tai pagerino.. Tokais tempais jo giminė išnyks greičiau, nei kas ivyks pagerinimas :-)))

Tai jūs kategoriškai teigiate, kad veisėjai - biznieriai? Kaip manote, ar čia dar reikia diskusijų, jeigu jūsų nuomonės niekas jau negali pakeisti, jūs kaip nukirstas taip teigiate ir bandote suburti tokių pačių bendraminčių kompaniją?

Taip, ir nebūkite naivi manydama, kad yra kitaip.
Jus turite registruotis? Jus privalote moketi mokescius? Jus buriates i asociacijas, jus gali kontroliuoti VMI ir t.t? Tai po galais - kokio riboto mastymo reikia buti kad nesuprasti, kad tai yra verslas....
Va kai siuvinesite del savęs nosines, kai ju niekam nepardavinesite - va tada tai bus hobis del saves...
O gal jus nesuprantate zodzio verslas prasmes? Jums gal sitas žodis reiškia "amoralu", "blogis" ir t.t.

Verslas [šnek. kartais dar vadinamas bizniu], savarankiška veikla, paremta asmenine rizika, kurios tikslas – gauti pelną, panaudojant savo sugebėjimus, žinias, laiką, kitų žmonių pinigus ir kitų žmonių darbą.
Po velnių! Pas jus savarankiška veikla? Neeinate dirbti pas kitą veisėją gardų valyti? Valote savo?
Ji paremta jūsų asmenine rizika, ar tarkime mano?
Jūsų tikslas gauti pelną? Aišku sakysite kad ne, kad gyvenimo tikslas yra pagerinti veislę taip, kad apie jus parašytų Wikipedijoje. Bet jei kalkuliuojate kainas kainas investuojate - vadinasi darote tai del pinigų.

Tik jus nesuprantate, kad ir versle yra NEVYKĖLIŲ. Ir nevykėlis verslininkas niekada nevadinamas "hobiu užsiimančiu altruistu". Jis loozeris, bet verslininkas. Taip ir pas veisėjus. Yra puikių profesionų, gerų verslininkų. Kurie rizikuoja, investuoja, jiems tai pasiteisina, jie brangiai parduoda ir gerai gyvena. Ir yra netikeliu, kurie bando tai kopijuoti, bet jie neturi reikalingų savybių - todėl jie daznai varo i minusa - o paskui dejuoja ant viso pasaulio: per didelė konkurencija, varau iminusa, istatymu reiketu cia kazka pareguliuoti ir t.t.?

O gal tiesiog reikia pripazinti kad jis ne veisejas o loozeris - ir keliauti dirbti prie Maxima kasos? :-)
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 13, 20:56)
O gal iš tiesų paklausyti jūsų patarimo  g.gif Kergti kates kas 3 mėn, kačiukus pardavinėti 1-1,5 mėn amžiaus be jokių skiepų, jokių mikroschemų, tegul nauji šeimininkai patys krūtimi išsimaitina  tongue.gif
Žinot, tokius aš po 300 lt galėčiau parduot ir man biznis didesnis būtų, nes kačiukams praktiškai jokių išlaidų    bigsmile.gif

Yra tik krastutinimai, taip? Jei nepriklausai klubui - tai jau butinai neskiepyti, parduoti 1 savaitės, nemaitinta.... Ir kergti tada jau butinai kas 3 menesius...
Tai gal tada dar išprievartaukite prieš parduodami?
Nusišnekate...

Kiek kainuoja kačiuko islaikymas tuos 3 menesius? 300? Kastravimas, skiepai, maistas... Parduodate uz 500. Turite 200 pliuso uz hobi... Aiksu - nenusprendate i Paryziu... Neturite savo patino? Tai atsiveda 4, viena atiduodate uz kergimą. 3 parduodate. IS tų 3 jums lieka 600 pliuso. Neuztenka 300 islaikymui pirmas savaites? Nu gerai - 400. Tada pliuso lieka tik po 100.

Bet juk cia ne verslas jums o hobis. Bet minuso nesigauna... ir nematau priezasciu as nei tų kačiukų prievartauti, nei badu marinti, nei dar kokią nesamone daryti. Na - nekeliaujate po tarpautines parodas. Dar kazko nedarote... Tiskliau - gal ir darote, bet iš savo kisenes.... Kaciukai cia ne prie ko... Juk jums tai ne verslas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kokie jus idomus zmones. Jus, prekiaujate po 4000 ir sakote, kad tai grynas minusas. Jus tai darote is hobio, ir mes dar jums kojas turime buciuoti.

O tie, kurie susilaukia eilinio prieauglio ir parduoda ji po 30 litu - va jau jie suknisti biznieriai, kuriuos reiketu be teismo prie sienos statyti.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 21:02)
gi daug daugiau gaučiau iš ''verslo'', jei bedokius varyčiau... g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Tai kaip čia taip? Juk jums čia ne verslas. Finansuojate iš savo kisenes, varote i minusa, o tik tautos ir veislės gerinimo tikslu... Tai koks jums skirtumas, juk ne del pliuso darote....

Tiesa, turiu čia tokį klausimą altruistams. Kiek per paskutinius metus paaukojote kaciuku prieglaudoms? Bet taip tiksliai, paskaičiuotai.... Juk jus tokie kilnus zmones... Daug asmeniniu pinigu paskyrete vargsu benamiu islaikymui?
Pripazinkite - butu daug maziau visokiu veiseju - butu daug maziau ir benamiu.... ir ne tik daugintojai kalti. Nebutu ju, nebutu jusu - buciau kazka pasiemes is prieglaudos, o dabar nupirkau.

Tai - kaip su labdaringa veikla? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jūs, šmeišdami "daugintojus", kaltindami juos amoralumu geriau susikoncentruokite informuodami - kuo jūsų kilmingi geresni. Ne kiekvienas nori apmokėti jūsų kelione į kitą kontinentą. Tai, kad jūs mylite ir prižiūrite kates labiau už juos - nesamone. pats toks teiginys parodo - kad nesuprantate žodžio meilė prasmės.
Kalbėkit už tuos veisėjus, kurie kažką šmeižia, aš nieko nešmeižiu. 4u.gif Mes informuojame, ypač kai žmogus domisi ir galvoja, ar geriau dokumentinis, ar ne - padedame apsispręsti ir pateikiame argumentus, kurių jūs gi, nesekate visose temose. Kad skaitote ir rašote sfinksų temoje, dar nereiškia, kad tokie pat pokalbiai vyksta ir kitose temose. Na, mano kelionių po Europą, dar nei vienas pirkėjas nėra apmokėjęs... Hmm, bet gerą mintį davėte, gal reikės pradėti prašyti didesnės kainos, nes visai čia juodai, kai tenka dar ir keliones pačiam apsimokėti... g.gif Kodėl nesąmonė, jog veisėjai savo kačiukus prižiūri geriau, negu kiti? Ar paprastas žmogus, auginantis kiemo rainių, perka jam super premium klasės maistą, ar perka gerą kraiką, ar daro jam visus reikalingus tyrimus? Tokių vienetai, pagrinde visi šeria Whiskasu, vietoj kraiko išvaro savo katę į lauką atlikti ''reikaliukų'', o apie tyrimus net nėra kalbos, kokie tyrimai? Kai suserga, dar sugeba rašyti į forumą ''kas galėjo nutikti mano katinui?'' vietoj to, kad skubėtų pas veterinarą... Ai, nu taip, pamiršau, veterinarai daug kainuoja šiais laikais, už dyką nieko nedaro... Tai geriau jau miršta kiemo rainius, pasiimsiu naują, gi mėtosi už dyką visi pakampiai ar po dešimt litų, ot skirtumas... g.gif

O kam savo vaikus "pasidarėtė", o ne paėmete iš vaikų namų. Sorry, bet yra klausimų, į kuriuos zapadlo ir atsakyti...
Todėl, kad galiu sau leisti turėti SAVO vaikų. biggrin.gif Jei neturėčiau tokios galimybės, mielai įsivaikinčiau.

Mano sprendimas - aš ir sprenziu. Nenoriu ieskoti prieglaudoje - noriu ten kur noriu. MANO GYVENIMAS, MANO SPRENDIMAS. Kiek per visą gyvenimą prigaminote naujų kačiukų? O kiek jų paėmėte iš prieglaudos? Esu tikras - santykis liūdnai didelis, jūsų gamybos naudai...

Tai jūs nesugebate argumentuoti, kodėl perkate dokumentinį katiną (pamirškime faktą, kad jūs galite sau leisti tai pinigine prasme)?
Na, pagaminau tik 8 kačiukus, lygiai tiek pat turėjau ir iki veislyno įkūrimo nuo savo gimimo (visi buvo kiemo rainiukai, priglaustinukai). Esu tikra, santykis vienas prie vieno. smile.gif

Atvirkščiai - tai jūs norite, kad čia nediskutuotų niekas, kad kykutė nusprestų kas čia bus parašyta ir viskas. Jūs rašote - reikia padaryti, kad nebūtų galimybės diskutuoti.
Aš būčiau visai nieko prieš, kad tokios diskusijos būtų keliamos su abiejų pusių ''už'' ir ''prieš'', bet kolkas įžiūriu tik vienos pusės gynimą, o kitų žeminimą, ypač su paskutiniais jūsų išsireiškimais, kuriuose rodote savo bendravimo kultūrą... smile.gif

Privalo buti konkurencija. Privalo būti skirtingos alternatyvos.
Tai konkurencija ir yra, ji niekur nedingo ir nedings, tas skatina tobulėjimą.

Aš pirkau todėl kad aš galiu sau tai leisti. As vazineju LEXUS, bet skirtingai nuo veisėjų - neteigiu kad tie, kurie rieda Opeliais - yra antžmogiai, degradai, ir kad tuos, kurie prekiauja opeliais - reiketų sodinti į kalėjima...
Tai pirkote veislinį su dokumentais tik dėl to, kad galite sau tai leisti finansiškai? Liūdna tai girdėti, nes taip išeina visai nesuvokiate kuo skiriasi veislinis gyvūnas nuo mišrūno... Nesuprantate, kodėl veisliniai kainuoja daugiau, negu daugintojų ''perliukai''. Beje, dauguma, veisėjų negali sau leisti važinėti LEXUS'ais, kaip jūs sau leidžiate, tai apie kokį mes biznį kalbame??

Esu visiškai tikras kad patikrinus augintinių salygas pas veisėjus ir pas kitus zmones - pas kitus tos salygos gali buti zenkliai geresnes...
Matau puikią idėją naujam verslui - įkurkite gyvūnų priežiūros ir sveikatos inspekciją GPSI. 4u.gif Galėsite važinėti pas veisėjus ir tikrinti jų gyvūnų gyvenimo sąlygas, ar jos tinkamos veisti gyvūnams, o tada galėsite važiuoti pas daugintojus ir lygiai tą patį daryti. Suvesite išklotinę, tada bus smalsu pažiūrėti rezultatus. 4u.gif

Prisidedate kažkaip kitaip - kad valstybės gerovė augtų? Nei velnio!
Tai jau tikrai, kad nei velnio, nes negyvenu Lietuvoje.

Aš rusas ir tuo didžiuojuosi! Ar tai, kokia mano tautybė kažkaip įtakoja mano išsakytas mintis? Gal jau nenusileiskime taip žemai, gerai?
Tai jūs pirmas man pritaikėte, kad esu iš Baltarusijos, tikslingiau sakant iš Gudijos, tai kur problema? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2013 01 13, 21:06)
Pala pala... Va jus pamatete internete sfinkso nuotrauka, na ar parodoje, tai neturi jokios reiksmes. Ir pasakete sau ir savo seimai kad as turesiu butent toki, o ne imsiu is prieglaudos, ar is gatves. Kieno nuopelnas jusu usispyrimo?

Viskas gerai. Veisėjo dėka. Ir uz tai as jam atsidekojau solidzia pinigų suma. Ir mano veisėja neimituoja nevykelio altruisto. Is jos aplinkos matosi, kad jai sekasi. Ji profe, jai sekasi, ir is tos veiklos ji gerai uzdirba. Taip ir turi būti... Ji pati pasako kiek nori uz savo meno kurini ir as tai sumoku....
Tai ko kiti inksčia, kad jie i minusa varo? Tai gal tegul nevaro - gal tegul i darbo birza varo geriau? Bus pelningiau?
Aš turejau tiek pinigu, galejau sau tai leisti, ir man buvo svarbu - kad kates uodega uzsiriestu butent taip, kaip parasyta standarte.

Bet kitam tai nesvarbu. Tai kodel kazkas turetu uzdrausti kitam veisti ar pirkti kitoki - be medaliu, be parodu, be tauriu.... Eilini katiną? Nes veisejams tai nepatinka? Na sorry - veiseju arogancija man irgi nepatinka, bet šuns balsas i dangu neeina....
Atsakyti
Gerbiamasis Sierovai, dar kartą klausiu iš kur jūs traukiat tokia kainą 4000 lt g.gif
Ir kodėl jūs pasakojat, kad veisėjai kažkokiu tai būdu per prievartą įkiša kačiukus žmonėms ir atima iš jų pinigus g.gif
Nu niekaip nesuprantu. Veisėjai vaikšto po namus su ginklu ir prievartauja žmonės pirkti iš jų kačiuką.
Jūs reikalaujate, kad veisėjas dovanotų kačiukus. g.gif

Jūs jaučiatės, kad jūsų veisėja per prievartą jums kačiuką įkišo ir iš jūsų sąskaitos 4000 lt nuskaičiavo, kad savo keliones apsimokėt?

Ačiū Dievui, kad jums nepatinka mano mylima veislė, tiesą pasakius neparduočiau jums kačiuko už jokius pinigus schmoll.gif

Apie kokį šmeižtą prieš daugintojus rašote? Jų kačiukai bedokumentiniai, vadinasi neveisliniai-mišrūnai (tas jiems labai nepatinka), kad jie kas kelis mėnesius kergia savo katę, kad kačiukus parduoda 1,5 mėn amžiaus be jokių skiepų. Tai čia jums atrodo ne nusikaltimas prieš vargšą mažylį, kuris dar turi būti su mama. g.gif
Kad katę kergia su artimiausiu katinu, kuris neaišku ar nėra tos katės tėvas, ar brolis.
Va veisėjai kai kergia giminaičius viską apgalvoję, žinodami ko siekia, tai oi oi, kokie jie baisūs nusikaltėliai.
O daugintojai...nežino, tai ir viskas tvarkoj.
O kur genetiškai paveldimos ligos. Daugintojai apie jas dažniausiai net nėra girdėję doh.gif

O mano praktikoj dažniausiai su dokumentais kačiuko ieško žmonės jau stipriai nudegę su bedokumentiniu tongue.gif Juk atvažiuoja, pasipasakoja. cool.gif

Taigi daugintojai yra plagiato gamintojai ir kai jie savo kačiukus laikys su mama 3 mėn ir parduos savo kačiukus bent jau paskiepytus ir savo katę kergs ne dažniau kaip kas 8 mėn bent jau, tada bus galima kalbėti apie kažkokį šmeižtą.
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 13, 22:04)
Viskas gerai. Veisėjo dėka. Ir uz tai as jam atsidekojau solidzia pinigų suma. Ir mano veisėja neimituoja nevykelio altruisto. Is jos aplinkos matosi, kad jai sekasi. Ji profe, jai sekasi, ir is tos veiklos ji gerai uzdirba. Taip ir turi būti... Ji pati pasako kiek nori uz savo meno kurini ir as tai sumoku....
Tai ko kiti inksčia, kad jie i minusa varo? Tai gal tegul nevaro - gal tegul i darbo birza varo geriau? Bus pelningiau?
Aš turejau tiek pinigu, galejau sau tai leisti, ir man buvo svarbu - kad kates uodega uzsiriestu butent taip, kaip parasyta standarte.

Bet kitam tai nesvarbu. Tai kodel kazkas turetu uzdrausti kitam veisti ar pirkti kitoki - be medaliu, be parodu, be tauriu.... Eilini katiną? Nes veisejams tai nepatinka? Na sorry - veiseju arogancija man irgi nepatinka, bet šuns balsas i dangu neeina....

karsta.gif na nors sia pozcija apgyniau. Jusu veiseja ne vienintele ir nebutinai veisejo namuose turi akivaizdziai matytis pelnas, nes ne visi savo gerbuvi gerina parduotu kaciuku saskaita. Kiekvienam pagal poreiki.
Antra, kas liecia minusa. Yra ivairiu situaciju, kai tikrai iseini i skaudu minusa, kaciuku mirtingumas, del tarkim infekcijos, krauju nesugulimo, reproduktoriu nepasiteisinimo ir t.t. Tai yra minusas. Ir cia nei vienas nuo to neapsaugotas.
Daugintojams neuzdrausi plagijuoti - faktas. Bet manes asmeniskai neveza, kai daugintojas pristatinedamas savo kaciukus (eilinius lietuviskus rainius) klijuoja jiems veisle - meino meskenas, britas, persas, lemurinis persas ir t.t. O neveza ne todel, kad as pavydziu ar jauciu konkurencija, o todel, kad pirkejai nusipirke plagijata, paskui garsiai skanduoja...netikusi veisle, pikti, agresyvus, sergantys. Neziurint i tai, dar net ir nepanasus i isimyleta veisle. Va toks auksciausio pilotazo aferizmas ir glumina.
Su vienu teiginiu sutinku, jei nekurie veisejai nebutu paleide savo genofondo, be sutarciu, veisimui, uz peto kaina, situacija butu kiek kitokia. Tarp kitko tokiu veiseju yra iki siol, todel bedokumenciu gretos ir dideja
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 13, 21:09)
Taip, tegul perka kas ką nori, kiekvienas yra laisvas elgtis taip kaip nori su savo pinigais  mirksiukas.gif
Bet...nereikia bedokumentiniams gyvūnams paišyti veislių. Be dokumentų vadinasi mišrūnas ir tiek kalbos.

Va čia aš Jums visiškai pritariu. Vieni veisia, kiti daugina. Vieni perduoda brangiai kiti pigiai. Bet tai, kad parduodi pigiai - nera gero elgesio su kaciuku irodymas.

Jie - daugintojai - vadinasi savo prieaugli kilmingais vardais. Jus - veisejai - savo svetainese pateikiate irodymus - kad tik pas jus tikri viesles atstovai. Pateikiate nuotraukas, kitus faktus.. Ir protingas zmogus atsirenka... Tai aš UŽ.

Bet nereikia čia demagogijos - kad tokių diskusijų būti negali, ir kad net dauginimą reikia uždrausti.

Na būkite sažiningi patys sau. 90 ir 100 veisejų - yra eiliniai daugintojai. Uzsiima 10 metų - ir nieko jie nepagerino.... Koks buvo ilgasnukis, toks ir liko... Tai kuo jis skiriasi nuo kito tokios viesles kaciuko?

Kazkas klause, kodel pirkau is savo pasirinkto veislyno? Ogi todel kad jos kaciukai, palyginti su geriausiais pasaulio veislynu kaciukais - mano subjektyvia nuomone - buvo panasiausi. O dalis veiseju kepa tokius pat keistuolius, kaip ir tie daugintojai. Tai koks tarp ju skirtumas?

As palaikyciau iniciatyva, kad veisimas butu licenzijuojame veikla. Kad ne bet kokia melzeja galetu tuo uzsiimti. Kad reiketu nemazai investuoti, kad privalomai butu pradeti nuo pakankamai didelio kiekio dokumentiniu SHOW klase gyvūnų. Va tada toks veislynas turetu pakankamas apsukas, kuriose galetu ta veisle gereti...

O dabar, ar taip sunku tapti veiseju? Tas pats, kaip du pirštus ap......
Tai koks ***** tu veisejas, jei turi ti viena patele, ir del sukergimo turi skristi i MIlana? ir paskui aisku - tokia kelione turetum ikalkuliuoti i kaciuko kaina.

Tai - tu esi nekonkurencingas, tu turi iskristi is veiseju tarpo.

Noretumete pirkti is manes batona uz 500 litu? Ir ne del didelio mano biznio. Tiesiog as neturiu savo transporto - tai iskepu viena - ir peskom i Vilniu nesu parduoti. Dvi dienas einu - isivaizduojate kokios tai mano sanaudos... Todel tas batonas taip brungiai ir kainuoja? Perkate?

Dabar - vos ne kas nori - ikuria kluba - ir dalina popieriukus - kurie vadinasi dokumentais. Patys save pasitikrina, patys save pasiaktuoja, ir jau tai pavirsta KILMINGAIS, PAGERINTOS RUŠIES ATSTOVAIS...

jei tokia kontrole butu banku sektoriuje - oi butu pas mus Snorų ir Sekundziu. Kas dieną po Sekundę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 13, 22:56)

Nusišnekate...

Tai jūs čia nusišnekate iki absurdiško lygio doh.gif

DAR KARTĄ KLAUSIU: IŠ KUR IŠTRAUKĖTE 4000 LT SUMĄ ?????
Jūs galit man paaiškint g.gif

Man kažkodėl atrodo, kad labai jau jus nuskriaudė kažkas.
O ką jūs pasakytumėt į tai jeigu aš savo kačiukus parduodu po 400-700 lt dokumentinius, kilmingų tėvų su skiepais ir t.t.
Ir sėdžiu nuo 8-17 val. darbe kad galėčiau išlaikyti savo vaikus ir kates.
Nes tai yra mano hobis.
Gal nematuojam visų pagal vieną kurpalių doh.gif

O gal tamsta jaučiatės apiplėštas g.gif
Atsakyti
[quote=Sierovasss,2013 01 13, 21:46]
Tai aš juk ir nesakau, kad visi taškosi... Bet vienaip ar kitaip net ir protingai taupydami - tuos kaštus perkelia ant kaciuko kainos. Bet ne visi pirkėjai nori tai apmokėti. Kitam reikia tokios išvaizdos katino, bet jis nenori moketi 4000.

Na čia jūs gal apie sfinksų kainas kalbat, nes dar nemačiau veislyno kuris britus ne veisimui už tokią kainą pardavinėtų g.gif

Kas apmoka jūsų komadiruotę į Paryžių? Aišku kas, kačiukų pirkėjai. Žinoma, jūsų versle ta kelionė reikalinga. Jums reikėjo uždaryti titulą, todėl keliavote.

Gaila, bet Paryžiuje dar neteko būti, o visai nieko būtų nuvažiuoti smile.gif

Ne kiekvienam reikia kačiuko už 4000 kurio tėvas Pasaulio cempionas. Kitiems užtenka eilinio Siamo katino kačiuko. Va tam puikiai padeda kaip jūs sakote - daugintojai... Aš, pirkdamas iš jo - neturiu apmokėti jo kelionę į Paryžių. Jis sako - Paryžiuje nebuvau, uztai neduosiu tau dokumento, kad mano katinas Karalius. O man ir nereikia. Jis patenkintas, aš patenkitas.

Tai ar jam reikia eilinio ar Siamo?
Nes jeigu kalba eina apie eilinius tai viskas, ok
O pasaulio čempionų kačiukus veisimui taip už tokią kainą gali parduot, bet tokių vadoje bus gal vienas ar du visi kiti parduodami už mano manymu pakankamai protingą 1400-1500 lt kainą.

O kuo užsiima veisėjai? Skundžiasi kad jiems nesiseka verslas, nes per daug nuperka bedokumenčių..... Kuo tai blogai? Pavydite jiems pelningumo? Tai patys užsiimkite tokiu veisimu. Nekeliaukite po pasaulį. Prekiaukite pigiau, nes nereikės kelionių išlaidų... Bus ir jums pliusas - ir mums... Juk tai, kad nevyksite i parodas nereikš, kad jūs pavirsite sadistais, kurie marins savo kaciukus badu....

O kas čia skundėsi, kad neperka? Niekas nesakė, kad neperka pirkėjų yra ir patikėkit daug yra tokių kaip jūs kurie perka su dokumentais, tik ne visi viešai apie tai kalba. Dalis veidėjų ir nekeliauja po pasaulį kaip jūs sakote ir kačiukus kaip jūs pats sakėte parduoda už 1000 kai kiti keliaujantys (jūsų teigimu) parduoda už 4000. Taigi pirkėjai turi pasirinkimą iš ko pirkti, kame jūs čia matote problemą g.gif Vieniems reikia čempiono vaiko, kitiems užtenka eilinio veislinio gyvūno vaiko. Tam ir yra pasirinkimas ir nesakykit, kad niekam nereikia čempionų tėvų kačiuko, juk ir pats tokį pirkote mirksiukas.gif

Mano mama gyvena kaime. Turi ten kokį lietuvos pievų katę. Katė dievinama... Maitinama geriau už žmones. Reguliariai susilaukia ten kokių rainių... Rainiai priziūrėti - ir pastoviai užsakomi kitų kaimiečių - ir išdalinami. Nei vienas neužmuštas, nei vienas nepaskandintas.

Galit didžiuotis savo mama, ji puiki moteris, kad taip rūpinasi gyvūnais. Mamo močiutė irgi kaime turėjo katę ir kačiukus išdalindavo kaimynams ir tikrai daug malonių prisiminimų iš tų laikų. Ir tuos kačiukus ne mažiau mylėjau negu dabar auginamus.

Ir pasak jūsų - ji jau sadistė, daugintoja, nežmogė?
Duok Dieve JUms prižiūrėti savo vaikus, kaip ji - prižiūri eilinius kažkokius kaimo rainius... Ji už dyką atiduoda, bet jei pardavinetų po 10 litų - juos taip pat išpirktų.

O kas taip sakė, kad sadistė?

Ir ką - jūs moralesni už ją? Jai reiketų istatymu uždrausti laikyti kates, ir tie kaimieciai turėtų per prievartą jūsų kilmingus po 4000?

Kalba eina apie veislinius gyvūnus turinčius tai veislei būdingus tiek išorinius, tiek charakterio bruožus. Jūsų mama juk nenusipirko kokio sfinkso ar meino meškėno tam, kad juos veist ir dalint, ji tiesiog laiko tradicinę lietuvišką katę kuri nėra pripažinta kaip kažkokia veislinė.

Ligoniais nebūkite, galvas operuokites....

Kodėl jūs taip pykstate ant visų veisėjų, ką jie jums blogo padarė?

Man visada įdomu diskutuoti tik gaila laiko mažai turiu tai ir šį postą pripuolamai kol parašiau jaučiu jau būsit kelis lapus pridiskutavę smile.gif

Atsakyti
Tas, kas nori pigiau - perka iš patikimo daugintojo - jei jam nereikia makulatūros, jei pats neveis, po parodas nevazines ir t.t.
O kas įrodys, kad tas daugintojas patikimas ir parduos jums prekę su garantija? Veisėjas parduoda prekę su garantija, daugintojas tos garantijos neduoda... Tai kaip čia išeina? Rizikuojate savo sumokėta suma... Ar tai bus dešimt ar penki šimtai litų... Oi, atleiskite, pamiršau, kam jums ta garantija, juk galite sau leisti finansiškai pirkti tiek prekę su garantija, tiek prekę be jos. 4u.gif

Būčiau pirkęs iš Vitos, net jei ji kitų veisėjų būtų vadinama daugintoja. Pas ją nuostabūs kačiukai...
Aha, pas kiemo bobutę irgi nuostabūs kiemo rainiukai, visas bukietas už dyką, kodėl ten neimate? Nes jums nereikia paprasto rainiuko, jums reikia grynakraujo sfinkso, kurį, jūsų dideliam nesuvokimui, tik veisėjas ir išveisė, o ne ta kiemo bobutė... Leiskit paklaust, kiek pats tų benamių priglaudėte ir surinkote iki sfinkso? Abejoju, ar ponas, leidžiantis mėtytis pinigais kairėn ir dešinėn pats yra paaukojęs bent litą gyvūnų globos namams... g.gif

Tas pats, bet ne visai. Ju kurinius perka, nes JIE TO VERTI.
O veisėjų kūriniai neverti? Kodėl? Argumentuokite.

Jūs norite, kad jūsų kurinius pirktų per prievartą.
Na, kuris čia per prievartą įsigijo kačiuką iš veisėjo? Parodykite man tai... O gal jūs pats perkate per prievartą sfinksiuką iš Vitos, nes vis tik suprantate, kad veislę garantuoja tik tas popieriukas, kuris jums šiknai nusivalyti labai labai tiktų...

Dalis nevykėlių veisėjų užlenks autus. Ten jiems ir kelias. O patys patys gabiausi - jie liks. Jie tikrai kurs vertę, gerins veislę, turės ką parodyti, pasigirti ką pagerino.
O kas yra vykėlis veisėjas? Tas, kuris turi penkioliką kergiamų patelių ir septynis kergiamus patinus? Per metus sugeba parduoti daugiau kaip šimtą kačiukų ir pasidaryti didesnį kaip 200 tūkst. litų pelną? Prisiduriant tokią sumą prie jau turimo gerai apmokamo valstybinio darbo, galima ir namus pasistatyti, LEXUS'ų prisipirkti... Žodžiu, tas veisėjas, kuris užkals ''bizniuką'' iš kačiukų, bus pats pačiausias ir išliks rinkoje, o kiti išnyks, kaip mamutai?

Tai po galais - kokio riboto mastymo reikia buti kad nesuprasti, kad tai yra verslas....
O gal galima apseiti be ''po galais'', ''nevykėliai'', ''persišvieskite galvas'' išsireiškimų? Su tokia kultūra, kažin ar toli nueisite... Išmokite savo mintis išsakyti ramiai ir argumentuotai, nes tas jūsų ''susireikšminimas'' pradeda atrodyti juokingas.

O gal tiesiog reikia pripazinti kad jis ne veisejas o loozeris - ir keliauti dirbti prie Maxima kasos? :-)
Jeigu žmogus nuoširdžiai dirba nuo dūšios, investuoja į savo kačiukus, gerina veislę ir gauna už tai mažus pinigėlius, nes lietuviams tai ''neįkandama'', jis skaitosi lūzeris? Ar suprantate, kad kiekvienai investicijai reikia įnašo. Kaip galima užsiimti veisimu, jeigu nėra tam įnešamų pinigų? Jūs matote tik tuos veisėjus, kurie gauna pelną ir laikote juos geriausiais iš geriausių, o kitus, kurie gauna mažiau, laikote nevykėliais... Nu tikrai keista logika...

Kiek kainuoja kačiuko islaikymas tuos 3 menesius? 300?
Taigi jūs esate gabus verslininkas, kodėl negalite paskaičiuoti kiek kainuoja išlaikyti kačiuką tuos tris mėnesius pas veisėją ir daugintoją? Nu, taigi, toks galvotas esate, sėkmingai pasiekęs karjeros aukštumų, pasiskaičiuokite, kad nebekiltų klausimų, nes jums veisėjų skaičiavimai prilygs absurdui ir visiškam melui, jų ''pelno'' slėpimui... g.gif

Bet minuso nesigauna...
Minuso nesigauna verslininkams veisėjams, kaip jūs pasakytumėte ''geriausiems'', o visi kiti žinokitės - eina tik į minusą finansine prasme, jie pagal jus ''lūzeriai'' nemokantys daryti biznio... O tik darantys biznį iš kačiukų yra sėkmingi ir geriausi veisėjai. Nuostabios mintys, reikės įsirašyti į užrašų knygutę, imsiu pavyzdį. 4u.gif

Jus, prekiaujate po 4000 ir sakote, kad tai grynas minusas.
Ou mai gaaad, greitai prisipažinkite, katras čia iš veisėjų po keturias štukas stumdo kačiukus? blink.gif Ir aš taip nooooriu... Eikit sau, keturios štukos už katinėlį... O tai jeigu vadoje šeši gimę... 24 štukos pinigų... doh.gif

Tiesa, turiu čia tokį klausimą altruistams. Kiek per paskutinius metus paaukojote kaciuku prieglaudoms?
O tamsta kiek?

Pripazinkite - butu daug maziau visokiu veiseju - butu daug maziau ir benamiu.... ir ne tik daugintojai kalti. Nebutu ju, nebutu jusu - buciau kazka pasiemes is prieglaudos, o dabar nupirkau.
Būtų daug mažiau daugintojų, būtų daug mažiau benamių, būtų daugiau tikrų veisėjų, būtų daug mažiau benamių. Aiškus atsakymas? Jei nelabai, tai ir jūsų klausimas nelabai aiškus. biggrin.gif
O, kad nupirkote kačiuką, tai jaučiatės kuo? Pasaulio bamba? Valioo, padėjote klestėti Vitos verslui, turbūt jaučiatės laimingas, kad ''geriausi išlieka'' dėl savo sugebėjimų daryti biznį, jo?
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 22:01)
Ar paprastas žmogus, auginantis kiemo rainių, perka jam super premium klasės maistą, ar perka gerą kraiką, ar daro jam visus reikalingus tyrimus? Tokių vienetai, pagrinde visi šeria Whiskasu,

Visiška nesamonė. Visai nepriklauso kas tu: šeimininkas, daugintojas ar veisejas. Aš šersiu kokybišku maistu, perku kokibišką brangų kraitį, nors nesu veisėjas.
Brolis augina seną bedokumentę kalę, pirktą gal prieš 15 metų truguje, ir "daugintojo". Neatitinka ji veislės standartų... Bet tai pats mylimiausias gyvūnas. Aukščiausios kokybės maistas (butent daugintoja pasrekomendavo kuo maitinti), geriausia Kaune VET Klinika. Nepriklauso rupestis nuo to, kaip ten reikalai su dokumentais.
Jei jums priklause - tada aš tik galiu uzjausti jūsų gyvūnus. Vadinasi jus, kol neturejote veisejo statuso - maitinote juos bilekuo, nesinaudojote veterinaru paslaudomis, ir realiai juos kankinote. O dabar elgiates kitaip - taip iseina tik del to, kad jus taip elgtis verčia klubas. Bet meiles gyvunams as cia nematau, tik privaloma, priverstini elgesi... Paskaitykite savo komentara - ir pati prieisite prie tokios isvados. Ten jusu - ne mano zodziai...
Kazkur rašiau apie savo mamą ir jos rainę. Tai patevis pastoviai jai gydo galvą - kad visa pensija iseina ant tos kates... O jam nieko per ja nelieka...

Taip kad turite labai klaidinga nuomone apie tikrą meilę augintiniui. Jums tai sausas isskaiciavimas... O kiti žinokite - is tikro myli gyvunus... biggrin.gif

Todėl, kad galiu sau leisti turėti SAVO vaikų. biggrin.gif Jei neturėčiau tokios galimybės, mielai įsivaikinčiau.

Va todel ir as pirkau brangu dokumentini. Netureciau - pirkciau pigesni nedokumenti. Butu dar blogiau - imciau is prieglaudos. Čia buvo jusu klausimas - ir jis niekaip nesusijes su tema. Pysktate, kritikuojate kitus, kad diskutuojame ne visai i tema - o pati uzduodate klausimus, kurie neturi jokios prasmes temai

Tai jūs nesugebate argumentuoti, kodėl perkate dokumentinį katiną (pamirškime faktą, kad jūs galite sau leisti tai pinigine prasme)?

Tai aš ir neturiu argumentuoti. Tiesiog taip norejau. Ir galejau sau leisti. Man patiko veisėjos profesionalumas. Man patiko konkretus kaciukas, kuris ta pacia akimirka tapo mano. Ir nesukau sau galvos del pinigu. Ir as neturiu niekam del to pasiteisinti. Ir realiai - tik veliau pasidomejes suzinojau, kad ta veiseja - daugiausiai pasiekusi ir tikrai verta veisejo vardo. Tada as to dar nezinojau...
Bet tai, kad aš pirkau su dokumentais - tai nieko nereiskia. Ir tai menkas rodiklis. Mano aplinkoje augina bedokumenčius ir as juos pilnai palaikau. Tiek mamos eiline kate, tiek brolio sena kalė, tiek kitos giminaites labai neseniai uz kelis litus nupirktas kaciukas. As tikiu, kad jie pasielge teisingai. Tas gyvunas atitinka ju porekius.
Visi jie nesupranta kodel as perku kazkoki dokumentini - kuris kainuoja ju akimis - kosminius pinigus. Bet nei jie man gydo galva kad darau klaida - nei as juos agituoju elgtis kitaip. Kiekvienas pasirenka pagal savo pereikius ir galimybes.
Tai, kad yra veiseju, kurie vazineja po pasaulines parodas - tai dar ne argumentas, kad nebegali egzistuoti eiliniai gyvunai. Jus pasakodami apie nesvietiska meile gyvunams turetume tai suprasti geriau uz mane....
Jei yra Apple - tai nereiskia, kad dabar istatymu reikia uzdrausti paprastus pigius telefonus...
Idomu - o kokiu telefonu naudojates jus? biggrin.gif

Na, pagaminau tik 8 kačiukus, lygiai tiek pat turėjau ir iki veislyno įkūrimo nuo savo gimimo (visi buvo kiemo rainiukai, priglaustinukai). Esu tikra, santykis vienas prie vieno. smile.gif

Ir jau laikote save veiseja, kuri moka gaminti geresnius kaciukus nei visas kitas, neveiseju pasaulis? Ismanote ir veterinariją, ir genetiką, ir mitybą... Žodziu jau profas ir didziosios raides. Jau galite naudotis Dievo teise gaminti, kai kiti to neturi?

Tiesa, o tuos is prieglaudos, kuriuos turejote kol nebuvote veiseja - kankindavote? Maitindavote atliekomis ir neskiepydavote? Nes sakete, tik veisejai taip kilniai elgiasi. biggrin.gif

Aš būčiau visai nieko prieš, kad tokios diskusijos būtų keliamos su abiejų pusių ''už'' ir ''prieš'', bet kolkas įžiūriu tik vienos pusės gynimą, o kitų žeminimą, ypač su paskutiniais jūsų išsireiškimais, kuriuose rodote savo bendravimo kultūrą... smile.gif

Bet čia ne apie mano kurtura kalbame. Tai diskutuokite, teikite argumentus, irodymus. Visi čia už. Bet kad pati pirmu postu parasete - gelbekite padekite, tokia tema draudziama diskutuoti, kas cia dabar darosi - reikia perkelti i virsu ir jokiu budu neleisti kitiems issakyti savo nuomone....
Tai kur jusu argumentai?
Jus laikote argumentais teiginius, kad visas pasaulis savo kaciukus kankina, ir tik veisejai maitina Premium klases maistu ir skiepija? Tai nepykite, bet tai apgailetinas teiginys, o ne argumentas. Bet kuris eilinis augintinio turetojas turetu zauriai ant jusu isizeisti. Tai ne teiginys o susireikšminimas.
Kazkada, kai Prancuzai badavo, atejo kancleris pas karaliene ir pasake: blogai, zmones badauja, nebeturi duonos.... Tai tegul valgo pyraga - atsake karaliene...
Va taip ir jus esate nutolusi nuo pasaulio...
nejaugi nesikalbate su savo kaciuku pirkejais, nejaugi neklausinejate kaip jie gyvena, kuo maitina, kur gydosi? Jums tai neidomu? Ar jie irgi tuos kaciukus kankina, nes nera veisejai? Zodziu - liudesys o ne argumentai biggrin.gif

Tai konkurencija ir yra, ji niekur nedingo ir nedings, tas skatina tobulėjimą.

Taigi teigete, kad reiketu uzdrausti istatymais. Ot tai konkurencija liktu... Sorry, bet ne visi turi tiek laiko "tustybių mugei" - parodos, keliones, kurortai... Kai kurie zmones ir dirba... ir kitu uzsiemimu turi.... Bet tai nereiskia, kad jiems nereikia ir jie nemyli gyvunu.... Mane sokiruoja poziuris - kad as va auksinis, o jau visi kiti varguoliai ir sadistai biggrin.gif

Tai pirkote veislinį su dokumentais tik dėl to, kad galite sau tai leisti finansiškai?

Is tuščio į kiaurą,....
Pirkau - nes patiko kaciukas - pirkau ji, ne popierius. Patiko esama kaciuko savininke.... Ir buvo nusišvilpti kiek kainuoja.... Kas dar neaisku...
O jau paskui supratau - kokio lygio tai veislynas, kokio lygio specialisto tai kuryba ir kiek cempionu iki tol uzaugo ten. Bet pirkau kaciuka, o ne medalius..... Bet jei sitas kaciukas butu patikes man kitame skelbime, kuriame jis kainuotu tik kokius 700 - taip pat buciau nupirkes. O jei kazkas butu uz dyka siules - irgi buciau paemes. Pinigai cia neprieko. Ir titulai ne prie ko.
Matau kad jus dar nesuprantate, kad kai kurie zmones renkasi kokybe... O kaina - jau eina paskui...
Ir LEXUS perku ne todel kad brangu. Renkuosi žiauriai kokybiska masina. Tiesiog kaip pasalinis poveikis - ji brangi. Ir kol galiu sau tai leisti - imu.
Bet jei LEXUS kainuotu 10.000 o Opelis 1.000.000 as vistiek rinkciausi LEXUSA.
Jums tai nelabai suprantama? Na tai jau jusu problemos... biggrin.gif

Tai jūs pirmas man pritaikėte, kad esu iš Baltarusijos, tikslingiau sakant iš Gudijos, tai kur problema? lotuliukas.gif

Na buvo ne taip, bet jus matyt linkusi pateikti kaip jums naudinga. As pasakiau ar neteko gyventi Baltarusijoje, nes matau jusu dideli nora "priversti" nustatyti, nurodyti, uzdrausti.
As, skirtingai nei jus - liberalas. Aš tikiu, kad negalima niekam sudaryti geresniu salygu uz kitus. Ir kad tam kuris nesukonkuruoja - reikia uzlesti vieta gabesniam. Ir kad tik pridetine vertė gali buti tavo didesnes kainos garantija... Tai kam to istatymo, kuris draustu? Manote geriau pirktu is jusu? Nei velnio...
O kodel dabar taip širstate ant bedokumenciu? Gal jie pagamina neblogesnius nei jusu, ir protingas pirkejas supranta, kad kam tada permoketi? biggrin.gif

Tada taip, reikia istatymu, kuriais ju veikla uzdraustume.... Nes juk nenormalu tiesa? Jus net dokumentus susitvarkete, i kluba istojote. O ten moketi nario mokesti reikia - net 30 litu metuose. Tai tiek suinvestavote, o kiti ***** tai ne....
Jus net myleti gyvunus pradejote, Premium klases maisto nupirkote.... Ir ka - vistiek neperka kaciuku?
Sakau, nesamone kazkokia. Butumete zinojusi - nebutumete nors tiek to brangaus maisto prisipkusi... biggrin.gif

Sorry kad ant galo taip grubiai... Bet čia sarkazmas... Labai jau nerimti man jusu argumentai pasirode. Del tokiu - net budamas karaliumi ir turedamas teise - draudziancio istatymo neisleisciau. Net priesingai - isleisciau istatyma labiau atrinkineti kandidatus i veisejus. Kad toje elitineje daugintoju klaseje butu tikrai elitas: mylintis gyvunus, mokantis veisti, turintis reikalinga issilavinima ir turintis pakankamai istekliu tikram veislynui atsidaryti. Pas mane vienos kates savininkas tikrai nebutu veiseju... biggrin.gif

Ot selekcininkai, panimaish. Nu grybai kaip kad Brezneva rinkdavo. Is vieno - bet vienbalsiai.
Taip ir tokiame veislyne issirenka geriausius kaciukus tolesniam veisles gerinimui. Gimsta du, vienas ant pardavimo, o kitas jau tas geriausias, todel reikia toliau veisti, gerinti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 13, 22:15)
Apie kokį šmeižtą prieš daugintojus rašote? Jų kačiukai bedokumentiniai, vadinasi neveisliniai-mišrūnai (tas jiems labai nepatinka), kad jie kas kelis mėnesius kergia savo katę, kad kačiukus parduoda 1,5 mėn amžiaus be jokių skiepų. Tai čia jums atrodo ne nusikaltimas prieš vargšą mažylį, kuris dar turi būti su mama.

Dabar prašyciau placiau. Jus žinote, matete, pazystate toki? Kur faktai? Kol kas as tik matau nesekmingu verslininku dejones.
Lenkiski langai blogi - inkščia Lietuvisku langu gamybos asociacijos imones, nes turi kuklesnes nei lenku gamyklas, ir niekaip nesukonkuruoja su pazangiu gamyklu produkcija.

lenkiska mesa bloga - dejuoja lietuvos mesininkai, nes 9 is 10 lietuviu mesa perka lenkijoje arba prekybcentri, bet lenkiska....

Argumentu prasyciau.... Nes kol kas panasu - kad tai tik jusu dejones....
Galiu prikopinti skelbimu, kur parduodamas bedokumentis, nes neisduoda dokumentu - tarkime pirktas dokumentis bet ne vesimui, pigiau. Tai jei patele butu nupirkta brangiau, kaip veisimui ir sukergta su tuo paciu katinu - gautusi tas pats kaciuks, bet jau dokumentis. Tai kuo kaciukas blogesnis? Nieko.... Tik jus siuntate, nes tas daugintojas jus isdure... Nupirko pigiau kate, nes sake nevesi, o dabar veisia, jums konkurencija sudaro.... Bet taip ir sakykite, paduokite juos i teisma, o nemeluokite, kad jo kaciukai blogesni biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kas sake, kad be skiepu - pilna tokiu bedokumenciu, graziu, kuriuos atiduos tik po 3 menesiu, kai gaus visus skiepus....

Taip kad - krokodilo cia arasos. Jei jau taip rupinates - tai ir sakytumete: nepirkite mazensio nei 3 menesiai, liepkite kad pardavejas paskiepytu ir pateiktu tai irodanti skeipu pasa.... Bet jums gi susišvilpti ant tu ju kaciuku... jums per juos biznis nesigauna, o tai taip skaudu.... O visi tie veisles negrynumai - tai cia tik jusu melas...

kas parduoda maissyta - taip ir raso: parduodu sfinsku misruna. kaina tokia ir anokia.
Pirkejai nedurni - mato, kad katinas atrodo kitaip. Cia tik jus manote, kad ismanyti gali tik tas, kas sumoka klubui stojimo mokesti.
Va ryt istosiu i kluba, kaciu neturiu - bet jau nuo ryt busiu kilmingu veiseju.... biggrin.gif

Ai, aborigeniška cia diskusija.... Einu geriau su Homo Sapiens padiskutuoti.... Bus idomiau....

Sekmes, VEISEJAI..... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 00:23)

O kodel dabar taip širstate ant bedokumenciu? Gal jie pagamina neblogesnius nei jusu, ir protingas pirkejas supranta, kad kam tada permoketi?  biggrin.gif

O jeigu neblogesni, tai kodėl pats permokėjot? O gal visgi blogesni?
Kai žmonės parodoj prieina ir bijo paglostyti persą nes jie visi agresyvūs, tai čia neblogesni?
Kai ateina, klausia kokia čia veislė, sužinojus atsako, labai keistai atrodo, mano persas visai ne toks biggrin.gif Kai pasakoja pasakas, kad persai nemoka patys valgyt ir juos reikia maitinti per šiaudelį. Ir tai sako va tokie lygiai žinovai biggrin.gif
Su sfinksais dar situacija ne tokia tragiška.
O persų veisėjams deja tenka užsiimti labdara, kad žmonės įsigytų dokumentinį gyvūną ir suprastų, kaip jis skiriasi nuo bedokumentinio.

Aš su mielu noru daryčiau biznį, patikėkit, ir darbą trenkčiau, man mieliau dirbti su katėmis, bet deja veislė baigia išnykti čia Lietuvoje. Normaliame pasaulyje persai brangi veislė, nes jos išlaikymas brangus. Vien tik kosmetika kiek kainuoja, aš sau tokiom kainom neperku biggrin.gif

Gerb Sierovai, ką tamsta išmanote apie veislės gerinimą, kad va taip visus aplinkui čia mokote?

Atsakyti