Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

Putojimasis ant veisėjų nesvietiškas, bet esmė, kad kačiuką vis tiek perkatės iš veisėjos, veisėjos, kuri yra biznierė (na pats taip įvardijote, kad tik tie, kurie varo biznį, yra geriausieji), ir tik jos dėka jūsų sfinksas atrodo taip, kaip turi atrodyti sfinksas, o ne koks žmogėdrasfinksis. Tad pasakykite jai didelį AČIŪ už jos indelį ir darbą, kad turėsite ''prestižinį'' kačiuką, nes jūs tai sau galite leisti, kad tiktų prie lexuso smile.gif Kaip čia atrodys koks pigesnis ir prastesnis, jeigu pinigais taškausi į dešinę ir į kairę. Norisi kokybės? Už kokybę yra atitinkama kaina. Norisi kokybės kaip kiniečių šūdniekiai, pirkis iš daugintojų, norisi paprasto šeimos murkliaus, imkis iš prieglaudos. Kiekvienas renkasi pagal save, bet susilaikykime gal nuo tų išvedžiojimų, asmeniškumų ir putojimųsi ant visų iš eilės veisėjų, kurie nepasidaro biznio iš kačiukų - lūzeriai paskutiniai, kad nemoka biznio paslapčių. Bet kaip gerai, sierovai, kad tu atsiradai, pagaliau supratau, kaip padaryti biznį, kad ir man sėktųsi kaip Vitai, kad ir aš tokius tūkstančius skaičiuočiau ir galėčiau didžiuotis.

Prikišai man, kad turėjau mažai kačiukų, tai labai gerai, kad nedaug, bus proga greitai pataisyti padėtį su verslo patarimais. smile.gif

Ir visus savo prieglaudinukus šėriau maistu nuo stalo, ką rasdavau, plius jie peliaudavo, o kartais nupirkdavau ir Whiskaso, nes buvau dar vaikas ir informacijos buvo mažai apie tokio maisto kokybę ir niekam nerūpėjo, kuo šeriami tie kiemo rainiai. Na, dabar pakark mane viešai, kokia aš nemylinti gyvūnų, kokia aš bloga, nuodijau gyvūnus...

Mano argumentai juokingi, kitų veisėjų kvaili, dar kitų tai tik nusišnekėjimas... O tai kieno tada nuomonė ir argumentai teisingi? Man atrodo tik jūsų, gerbiamasis ir ponios Vitos. Na, tai kur problema? Ieškote to, ko net nėra, t.y. vienareikšmio atsakymo į klausimą, kas geriau, dokumentinis ar ne. Gal jau nusiraminkite ir nebetęskite šios bereikšmės diskusijos, nes nemokate visų pirma kultūringai ir gražiai atsakyti veisėjoms į jų argumentus, o tik dergiatės. Gerai, kad čia temoje nėra vyrų... Nes vyrai taip su moterimis nekalba. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 01:18)
Tik kad nei vieno tokio nepazystu ;-)

Pilni skelbimai, neturėtų būti sunku susipažint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 14, 00:02)
Jūs norite, kad būtų gerinama veislė, veisėjai pirktųsi gerus reproduktorius, vežtųsi iš užsienio, o mokėt už veislės gerinimą nenorit  schmoll.gif

NU va ir vel... Kodel nenorime? Norime, ir mokame... Jei yra už ką.... Tiesiog ne visiems yra už ką... Ir ar mes dabar del to kalti?
Ar pirkejas kaltas kad nemato jusu linijos privalumu? Juk jus turetumete sugebeti pateikti skirtumus, kuo jusu katinas gerenis uz ta is skelbimu....
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 00:18)
Kaltas, kaltas, karštas diskusijose, isijaučiu....
Gerai, dar karta atsiprašau jei ka ižeidžiau, jei kazko nepelnytai neivertinau....
Jusu cia pasaulis, jus čia ir kariaukite - kas geras veisejas, o kas niekingas daugintojas....

na ir reikejo man čia su jumis tiek diskutuoti? 4 gyvenimo valandas praknisau... Ir del ko?
Reikes kokiam daugintojui saskaita isstatyti uz advokatavima.... Tik kad nei vieno tokio nepazystu ;-)

Istatykite ir uz minutes jus - milionierius))
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 00:09)
Kruva veislynu sutarciu? Reiktu suprasti, kad visi veisejai sutartinai puole jums siusti savo sutartis? Ajaj... Netikiu:D

Nu va ir vel.... Yra veislunu, kurie jas ikelia savo internetu svetainese. Tai ka siusti. Lietuvoje, tiesa - tokias vien tarp sfinksu radau gal 3. O jau visame pasaulyje - ju mase... Ir turiu pasakyti kad tos sutartys praktiškai identiškos, copy paste.

Kuklute, vieno puslapio....
Tai kam man dabar meluoti? pazystate kitus veisejus, nueikite i ju svetaines - ir vualia biggrin.gif
Ziuriu jums jusu oponentai - is esmes melagiai.... Ka besakytu - meluoja ir viskas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 14, 00:10)
Didysis kačių veisimo žinovas  biggrin.gif

Na - būkime sažiningi. Kur aš rašiau kad esu veisėjas, o juo labiau - žinovas?
Pati kuriate, pati paneigiate, pati apsidžiaugiate... Nu gerai jums - nenuobodu... biggrin.gif Realiai tai net kačių nereikia gal? Jei ir vienai nenuobodu...
Atsakyti
Kodel is esmes, as tik viena karta pasakiau, jog netikiu, nereikia lia lia))

Gal sfinksistai iprate kilnoti viesai i puslapi sutarti. Nei viename meino meskenu, net ir uzsienio veislynu, nemaciau ikeltos sutarties, dievazi... Keleta bendru reikalavimu parduodamam kaciukui - taip, bet kad visa sutartis... biggrin.gif Tuomet sutarciu turetu buti ne viena, petui, breedui ir show'ui)))
Normalus veislynai, paprastai siuncia sutartis (individualiai jas paruose) interesantams i el.pasta, kad susipazintu su salygomis, o veliau popierini varianta
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 01:18)
Kaltas, kaltas, karštas diskusijose, isijaučiu....
na ir reikejo man čia su jumis tiek diskutuoti? 4 gyvenimo valandas praknisau... Ir del ko?
Reikes kokiam daugintojui saskaita isstatyti uz advokatavima.... Tik kad nei vieno tokio nepazystu ;-)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2013 01 14, 00:20)
Putojimasis ant veisėjų nesvietiškas, bet esmė, kad kačiuką vis tiek perkatės iš veisėjos, veisėjos, kuri yra biznierė

Mergaitės, ko jus jai pavydite? Nu tik sekmės!
Pačios eitumėte pas ginekologą, pas kurį nėra eilių, nera klientų? Jaučiu kad ne... Kodel nėra eilių? Todėl kad nelabai gal moka?

Pačios samdytumėte advokatą, kuris taip pat neturi klientų, neturi eilių? Na irgi ne?

Pačios darytumete sau širdies operaciją, pas koki rezidentą? NE?
Na ir mes kai perkame - norime pirkti is profo. O tas, kuris veisia 2 diena, arba kuris "veisia" kaip hobi - karta per dešimtmeti - nu sorry, man tai neatrodo profesionalu.... Kaip galima tokį žiauriai sudėtingą dalyką daryti "pribėgant"? Nu chaltura tai, o ne darbas. Pačios zinote - kiek reikia išmatyti: zoologija, genetika, veterinarija ir t.t. Koks ***** čia hobis? Čia žiauriai daug pastangų ir žinių reikalaujantis verslas, darbas....

O dauguma čia esančių veisėjų - na jus tiesiog pavydite. Parodykite nors puse to, ka pasieke ji - ir tada galesite pretenduoti taip pat i "rimto veisejo" statusą.

Kas tas veisėjas? Tas, kuris užsiregisrtavo klube? Nu juk juokinga. Ot tai veisejas. Pyst - 200 - ir as rytoj veisejas....

Ai - ką aš čia su jumis ginčysiuos. Pavydas, tarp kitko - irgi neblogas motyvatorius biggrin.gif
Papildyta:
ką rasdavau, plius jie peliaudavo, o kartais nupirkdavau ir Whiskaso, nes buvau dar vaikas ir informacijos buvo mažai apie tokio maisto kokybę ir niekam nerūpėjo, kuo šeriami tie kiemo rainiai. Na, dabar pakark mane viešai, kokia aš nemylinti gyvūnų, kokia aš bloga, nuodijau gyvūnus...

Na juk ne aš ši klausimą iškeliau. Tamsta pati pateikete kaip geležinį argumentą: veisėjai maitina premium, o va nežmoniški daugintojai visokiais niekalais.
Kartu pati teigėte, kad darote ne iš pinigu, o is meiles.

Bet kol nebuvote veiseja - va sakote, kad serete visokiom nesamonem. O kaip su meile? Buvo ji - ar irgi nebuvo?

Visgi buvo? Tai kodel teigiate, kad tik veisejai daro tai ir meiles.... Mes žinokite - irgi biggrin.gif
Atsakyti
O ka, turint tik keleta vadu, o nekeliolika, neimanoma ismanyti? Lygiai taip pat skaityti, dometis, gilintis ir praktikuotis.
O gal tikrai be reikalo tas savo 4 brangias valandas erzinat moteriskes, kurios ismano tai ka daro))))))) Pradedu itarti, kad ne siaip sau cia atejot vandens drumsti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busycat: 14 sausio 2013 - 00:43
Prikišai man,
pakark mane viešai,

Va aš "nekulturos isikunijimas". Bet kazkaip kreipiuosi jus... O i mane kurturingas veisejas - jau ant taip....
Tai sveikinu su brudershaftu.... biggrin.gif

Dvigubi tie standartai, dvigubi.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LaiLaa @ 2013 01 14, 00:20)
Pilni skelbimai, neturėtų būti sunku susipažint  biggrin.gif

Skelbimuose maciau daugumos jusu skelbimu. Nemaniau kad tai yra dauginimo irodymas... Tai jus kas: daugintojai ar veisejai?
Papildyta:
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 00:31)
biggrin.gif Tuomet sutarciu turetu buti ne viena, petui, breedui ir show'ui)))
Normalus veislynai, paprastai siuncia sutartis (individualiai jas paruose) interesantams i el.pasta, kad susipazintu su salygomis, o veliau popierini varianta

Na nežinau - tingiu aš siusti linkus irodymus... Bet jos tikrai trumpos, vienodos, ir kuklios. Nera skirtingu PET as SHOW. Yra irasoma paskirtis, tai toje vietoje matyt iraso kas - PET ar Breed.
Nu ir taip toliau. Kaip tik tokiu sutarciu prisiskaites ir kazkur rasiau - kad veisejai dejuoja kad juos apgauna pirkejai, kurie perka kastravimui bet neiskastruoja - o patys tingi padirbeti prie sutarties.

Shiaip tai ir pas rusu veiseju - radau kokius 5 kartus identiska, tipine sutarti. Ir tokia pat kaip ir pas kelias lietuves. Tai tiketina - musu veisejos tiesiog issiverte rusiska - ir visas darbas... Negincinu - kad yra ir teisiskai pasikausciusiu veiseju. Man ta tipine net kaip pirkejui - bukai izeidzianti. Ten yra keli tokie punktai - kurie is karto parasšyi, prieštaraujantys teisei. Ju tikslas tikriausiai - ne aptarti salygas, o prigasdinti pirkeja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 00:42)
O ka, turint tik keleta vadu, o nekeliolika, neimanoma ismanyti? Lygiai taip pat skaityti, dometis, gilintis ir praktikuotis.
O gal tikrai be reikalo tas savo 4 brangias valandas erzinat moteriskes, kurios ismano tai ka daro))))))) Pradedu itarti, kad ne siaip sau cia atejot vandens drumsti biggrin.gif

Kolegos - nenoriu as cia daugiau su jumis gincytis - tapsiu priesu numeris vienas.
Tiesiog yra toks dalykas kaip "masto ekonomija", Veikla turi buti pelninga - tik tada turi prasme. Pelnui pasiekti reikia tam tikrų apimčių. Kaip ir rasiau - is klaipedos peskom po batoną neprinesiosi

Tas pats ir gerinimas. Nesvarbu ar ji teisinga, bet prisiminkime Darvino teoriją. Kiek daug kartu dalyvavo, kol naturaliai atsiradusi mutacija per kelias kartas persidave, sustiprino tos mutacijos turetoja - kol tai dave isskirtinuma pries kitus...
Nu nemoksliskai as cia issireiskiau - bet gal supratote.
Tas pats ir veisiant iš vieno, dvieju. Nu tai per maza imtis, kad joje iziuretum pagerejima. Ir atrinktum geriausią. Aisku imanoma, bet. Jei veslynas su 50 kačių kazko pasieks per 10 metų, tai jums su dviem kiek prireiks? 100 metų. Teoriškai imanoma, bet visi suprantame, jei jus tuo uzsiimate tik 5 metus - nieko jus nepagerinote. O kad kazkas pablogejo - tiketina. Juk pokytis vyksta ne tik i geraja puse...
Atsakyti
Super premium, tai ne premium smile.gif
Žinote, reikėtų man paprasčiausių KT, tai nueičiau pas tą ginę, pas kurią eilių nėra į polikliniką, bet jeigu noriu kokybės ir geros apžiūros, eilėje nelaukčiau, o nueičiau privačiai už pinigus. Čia lygiai tas pats, nori kažko, kas tau atrodo ''poxuj'', pirkis bet ką, iš bet kur, už bet kiek, iš bet ko, nori kokybės, nusiteik palaukt arba patuštint kišenę...
Išmanyti reikia daug, o leiskite paklausti, Vita tiek išmano? Jei išmano ir turi diplomus, nu valio, tikrai atsiimu visus žodžius, nes aš tikrai neturiu diplomų šių dalykų, kadangi norint to pasiekti, reikia jau ir nugyventi nemažai, o kai aš dar jauna, tai man yra, kur tobulėti ir į geriausius aš nešokstu aukščiau bambos, kaip, kad jūs mėginate čia pateikti... Bet tai nereiškia, kad neturint šių dalykų diplomų, esi niekam tikęs veisėjas ir negali išveisti nieko gero, o ypač ''prakalti biznio''.
Apie tą meilę, nu gerbiamasis, kur aš kalbėjau apie meilę? Aš kalbėjau apie tai, kad kačiukai veislynuose paprastai yra geriau prižiūrimi, negu paprasti kaimo bobutės rainiai, apie meilę niekur nediskutavau, tai prašau netraukti istorijų iš savo galvos. O tas GERIAU PRIŽIŪRIMI, tai turiu omenyje, kad priemonės tų kačiukų priežiūrai yra kur kas kokybiškesnės, negu, kad kaimo bobutė suteiktų. ĮSISKAITYKITE. Čia ne apie meilę kalba eina.
Va jėtau, kartą kreipiausi ''tu'', nes jeigu jau iki tiek dergiate mane, kokia aš niekam tikus ir nesugebu argumentuoti savo minčių, kodėl aš palaikau veisėjus, tai gal jau atverskime kortas ir ''tujinkimės'', bus lengviau spjaudytis, kai neliks apsimetimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toumei: 14 sausio 2013 - 01:08
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 00:42)
Pradedu itarti, kad ne siaip sau cia atejot vandens drumsti biggrin.gif

Aha, dar pasakykite, kad mane pasamdė Vita, ir sumokes man uz tai 50 sidabrinių....
Norėčiau priminti - kad aš čia neatėjau. Mumis čia ismetė Kykute, išplėšdama dali diskusiju is sfinksų temos. biggrin.gif

Aš malai vertinu protingus pašnekovus. Bet taip protingai - teiginys - argumentas, pavyzdys. O kai tos "motereles" teigia, kad daugintojai iš esmės yra galvažudziai ir nereikia net apie tai diskutuoti - nu man, kaip senam žmogui - žiauriai nesolidu....

biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 14 sausio 2013 - 01:13