Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 27, 00:18)
Deja teks investuot y dziovintuva ir normalu blendery, o kitais daiktais atsikratysiu g.gif
Tik kaip gaila pinigeliu, nors zinau, kad cia investicija blush2.gif


o kam tas džiovintuvas?

ir kas yra normalus blenderis?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 02 27, 10:42)
o kam tas džiovintuvas?

ir kas yra normalus blenderis?


Man normalus blenderis yra tas, kur net plakant kokteilius melyniu,braskiu, morku dalys suskaidomos tiek, kad jauciasi vientisa mase, nera jokiu gabaliuku ir t.t. Nes dabartinis visas seklytes palieka ir man labai neskaniai geriasi tie kokteiliai. Taip pat noriu gaminti sveikus saldesius, kad reikia, kad susmulkintu saldyta banana iki vientisos mases, galima butu riesutu krema/varske pasigaminti. Angliskai tai vadinasi Heavy Duty Blender 4u.gif
Dziovintuvo noris, nes labai megstu "cipsiukus" is saldziu bulviu, tad ten juos sudziovini ir gali sveikai megautis - jokiu riebalu, nevirta aliejuj ir t.t. Dziovinti vaisiai is parduotuves - pastoviai rugsties visokiom atmainom pripilta ten, kad nesugestu greit, cukraus pilna. Galima netgi darzovine/vaisine blyneliu mase issidziovint ir valgyt pripildyta yvairiu ydaru thumbup.gif O as va miltiniu verge, tik ju nebegaliu valgyt. Duonele, duoniukus pasigamint galima. Man kaip buvusiai diabetikei tai labai svarbu. Jokiu cukru, baltu miltu ir t.t. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 27, 13:08)
Man normalus blenderis yra tas, kur net plakant kokteilius melyniu,braskiu, morku dalys suskaidomos tiek, kad jauciasi vientisa mase, nera jokiu gabaliuku ir t.t. Nes dabartinis visas seklytes palieka ir man labai neskaniai geriasi tie kokteiliai. Taip pat noriu gaminti sveikus saldesius, kad reikia, kad susmulkintu saldyta banana iki vientisos mases, galima butu riesutu krema/varske pasigaminti. Angliskai tai vadinasi Heavy Duty Blender 4u.gif
Dziovintuvo noris, nes labai megstu "cipsiukus" is saldziu bulviu, tad ten juos sudziovini ir gali sveikai megautis - jokiu riebalu, nevirta aliejuj ir t.t. Dziovinti vaisiai is parduotuves - pastoviai rugsties visokiom atmainom pripilta ten, kad nesugestu greit, cukraus pilna. Galima netgi darzovine/vaisine blyneliu mase issidziovint ir valgyt pripildyta yvairiu ydaru thumbup.gif O as va miltiniu verge, tik ju nebegaliu valgyt. Duonele, duoniukus pasigamint galima. Man kaip buvusiai diabetikei tai labai svarbu. Jokiu cukru, baltu miltu ir t.t. schmoll.gif

Nesusiduriau su dziovintuvu... g.gif blush2.gif Ar LT yra ju pirkti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zydinti Orhideja @ 2013 02 27, 10:01)
Oi, kaip faina cia pas jus! 4u.gif Labai aciu uz salotu pavyzdzius! Jei galite dar paverskite! 4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif Vat tiek dar nebuvo mano fantazijoje! Virtuve - menas! smile.gif


Pabandysiu dar vakare pasedet prie meniuku 4u.gif
Del gaminimo tai pritariu. As dabar kaifuoju, kaip trumpai laiko uzima ar ka ymantraus galima pasigamint is keliu paprastu produktu. Ir skanu, ir sveika, ir prie puodu nereik tiek stovet, kaip su kotletais, bulviu kosem, kepiniais ir t.t. smile.gif
MB net pats sau gamintis pradejo, nes kartais jam mesos noris, o ne visokiu kotletu is avinzirniu ir t.t. nail.gif
Papildyta:
QUOTE(Zydinti Orhideja @ 2013 02 27, 13:12)
Nesusiduriau su dziovintuvu... g.gif  blush2.gif Ar LT yra ju pirkti? 4u.gif


Yra, tik del PVM ir kitu dalyku, kainos atomines atrodo g.gif

http://www.britama.l...=...&category=2

Yra paprastesniu vaisiams, darzovems, grybams

http://technikosera....to_dziovintuvai

Bet pries perkant gera ir brangu reikia apgalvoti, kaip daznai naudosit, ka gaminsit, kad verta butu 4u.gif

Nes kiti pora kartu pasidziovina vaisius ir darzoves ir numeta, tad tokiu atveju pirkciau antraja tik 4u.gif
Atsakyti
dėl "krūto" džiovintuvo irgi buvau pamišusi biggrin.gif bet pradžiai pabandymui įsigijau tokį visai "papigiai" ir ką , stovi jis man sandėliuke, nes daug vietos užima doh.gif
na kai pribręsiu, tai ir tą barngų įsigysiu, bet kol kas artimu metu neplanuoju įšaldyti nemažų pinigų į beveik nenaudojamą daiktą ax.gif

bet šiaip tai fainas dalykas thumbup.gif visokius vaisių džiūvesėlius susidžiovinti, duonukus ir pan. pakramtymui.

mes šiuo metu ant ekologiškų saulėje džiovintų mango "užsikabliavę" abu su vyru wub.gif , iš DE atsisiuntėme keletą kg , tai dabar vietoje ko nors saldaus puikiai thumbup.gif

Zydinti Orhideja, yra jų jei nori paprasto, tai senukuose, bet jie tokie šiaip sau mirksiukas.gif jei nori krūto" yra kas prekiauja, panaršyk internete paieškoje suvedus maisto džiovintuvas mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu! Jus man cia taradimas! Nedraugavau su virtuve, tiksliau ziurejau i ja kaip i priese, nes turiu bedu su atsvoriu. Laikausi dietos ir kartu mokausi myleti virtuve ir todel manau jog gaminimas yra menas. O mintis sveikai gyventi jau senokai krebzda...
Atsakyti
Keli salotu pavyzdziai:

Salotu lapai-zaliasis moliugas-spinatai-riesutai
salotu lapai-ropes lapai-sparagai-riesutai
salotu lapai-sparagai-geltonas moliugas-riesutai
salotu lapai-okra-spinatai-riesutai
salotu lapai-ropes lapai-zali zirneliai-avokadas
salotu lapai-spinatai-brokoliai-saulegrazu seklos
salotu lapai-spinatai-moliugas-varske
salotu lapai-runkeliu zalumynai-brokoliai-varske
salotu lapai-keptas orkaitej baklazanas-spinatai-virtas kiausinis
salotu lapai-moliugas-kopustas-saulegrazu seklos
salotu lapai-spinatai-kopustas-koks nors neapdorotas suris (feta, mocarela labiausiai tiktu)
salotu lapai-spinatai-moliugas-kiausinis


Beje, kas zinot, kas yra chard? g.gif Kazkaip nerandu lt atitikmens g.gif

http://www.superfood...om/swiss-chard/
Atsakyti
Prasau Jusu pagalbos!!!!Ar tinka virti burokeliai su virtomis baltosiomis pupelemis? ax.gif
Atsakyti
tinka visos žalios ir nekramolingos bei krakmolingos daržovės su ankštiniais ( šiuo atveju - pupelėmis) mirksiukas.gif
Atsakyti
o ankstiniai su kitais ankstiniais? -mna lb skaniai valgosi pupeles su zirniais.
arba zirniais su daigintom gyvom pupuolem...
gal antras variantas geresnis ? vienas raw daiktas ieina... g.gif

ka reiskia blansiruoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 28, 23:23)
o ankstiniai su kitais ankstiniais? -mna lb skaniai valgosi pupeles su zirniais.
arba zirniais su daigintom gyvom pupuolem...
gal antras variantas geresnis ? vienas raw daiktas ieina... g.gif


manau, kad skirtingi ankštiniai su kitais ankštiniais - dera ax.gif

QUOTE(given444 @ 2013 02 28, 23:23)
ka reiskia blansiruoti?  blush2.gif


„Blanširavimas“ – produkto nuplikymas verdančiu vandeniu arba garais. Kai kurie produktai, pavyzdžiui, pomidorai, persikai, tam tikros žuvų rūšys, „blanširuojami“, kad būtų lengviau nulupti nuo jų odelę. Tamsėjantys produktai, ypač vaisiai (obuoliai, kriaušės ir kt.), „blanširuojami“ parūgštintame vandenyje, kad neprarastų spalvos. „Blanširavimas“ sutrumpina šaldytų produktų gaminimo laikas. Prie tokio trumpo termiško apdorojimo galima priskirti ir apvirimą, pavyzdžiui, apverdamos bulvės, kad sutrumpėtų jų kepimo laikas. Kad produktai neprarastų spalvos, neišvirtų ar per daug nesuminkštėtų, ištraukti iš verdančio vandens nedelsiant ataušinami panardinant į ledinį vandenį. „Blanširuoti“ produktai nekeičia spalvos, gaminant greičiau išverda ar iškepa.
citatos šaltinis

-----------------------------

Daržovių ir vaisių blanširavimas

Perdirbimui taikomi įprastiniai būdai, t. y. konservavimas aukšta temperatūra (pasterizuojant, sterilizuojant) bei užšaldant; padidinant ląstelės viduje osmosinį slėgį (pridedant cukraus ar druskos); džiovinant; rauginant; marinuojant.

Prieš pradedant perdirbti žaliavą siūloma ją papildomai termiškai apdoroti (blanširuoti).

Daržovių ir vaisių blanširavimas – tai trumpalaikis žaliavos veikimas karštu vandeniu, garais, rūgščių ar druskų tirpalais. Tokiu būdu apdorota žaliava netamsėja, geriau išsilaiko besioksiduojančios medžiagos ir vitaminai, į audinių vidų lengviau prasiskverbia druska ar cukrus, sumažėja žaliavos tūris, išnyksta nemalonus kvapas ar kartus skonis, geriau išsilaiko natūrali produkto spalva. Vienintelis blanširavimo trūkumas – produktuose sumažėja sausųjų medžiagų, nes spėja ištirpti dalis mineralinių ir dažinių medžiagų, vandenyje tirpių vitaminų. Todėl blanširavimo skystį reikia panaudoti sirupams ar marinatams – tai sumažina vertingų medžiagų nuostolius. Blanširavimo trukmė priklauso nuo žaliavos rūšies ir trunka 2–5 min. 100 °C ar aukštesnėje temperatūroje. Nuplauta ir susmulkinta žaliava sudedama į metalinį tinklelį ir greitai panardinama į verdantį vandenį, o ištraukta tuojau pat perliejama šaltu vandeniu.
citatos šaltinis
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 28, 23:23)
o ankstiniai su kitais ankstiniais? -mna lb skaniai valgosi pupeles su zirniais.
arba zirniais su daigintom gyvom pupuolem...
gal antras variantas geresnis ? vienas raw daiktas ieina... g.gif


Manau butinai turi buti zaliu vandeningu neutraliu darzoviu, kad palengvint virskinima 4u.gif
O virti zirniai ir daigintos pupuoles g.gif Abu skirtingai "sunkus" skrandziui, nors ir naudingi. Todel rinkciausi arba zirnius arba daigintas pupuoles su kalnu salotu 4u.gif
Bet kuriuo atveju deriniai nera, kad butu blogi 4u.gif As kartais guodziuos, kad nesuderintos darzoves vistiek geriau negu kotletas su bulviu kose biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 01 kovo 2013 - 12:52