Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

irmulia, lb aciu 4u.gif

pasiguosiu: nu labai gerai sekasi suderinti ir visa kita, ta prasme, nesunku derinti, skrandis nebenori seniai bet kokio produktu kratinio...nu bet kas nesiseka tai nesiseka - tarpai tapr valgymu 4u.gif neislaukiu as tu duotu valandu...ir kadangi kassyk vis kazkas saldus pas mane...tai neistempiu po pietu laukti apie 3val pvz. ax.gif

neturiu originalios seltono literaturos.
mane labai sudomino jo kitos mintys:
pvz.
nevalgyti sergant, susijaudinus ar pries itempta ivyki (egza, konferencija ir tt.) (kas man ir taip nesinori).
idomu, ar galima valgyt bunant lb pavargus - ar neissiderine tuomet receptoriai - tarkim, arei visa diena, grizti 9-10vakare, rodos, suvalgytum arkli -ka siulo seltonas? ar verciau palaukti rytojaus, bet juk net neuzmigsi atrodo is alkio...
toliau.
idomu, kaip jis ziuri i pabadavimus - ar rekomenduoja, ar jie privalomi jau po tam tikro amziaus?
i

man labai artima seltono filosofija, nes is esmes tai augaline mityba. sios temos pradzioje gi kvestionuojamas kiausiniu, mesos ir pieno vartojimas. taigi, morales atzilgiu - man tobulai atitinka mano isitikinimus 4u.gif
Atsakyti
Given444, tai ka tu ten dazniausiai valgot jau taip? g.gif 4u.gif Uzkandziaukit vaisiais 4u.gif Bet ir tai nelabai gerai, skrandis tamposi. Pasidalinkit y 5-6 valgymus, nebus laiko isalkt 4u.gif
As pvz. pusryciams valgiau mango, priespieciams papaja, pietums salotas, pavakariai migdolu pienas, o vakarienei pupeles. Net laiko nebuvo isalkt, jauciuos labai soti.
Seltonas nerekomenduoja valgymu isvardintais atvejais todel, kad geras maistas yra tiek pat svarbu, kaip ir geras virskinimas. O butent liga, valgymas blogos nuotaikos metu ir t.t. Blogina virskinima. Ir smegenys neuzfiksuoja, kiek suvalge kunas. Todel allkis zymiai greiciau ateina. Plius skubame valgyt, prastai sukramtome.
O del badavimo:

Badavimas yra psichologinis poilsis tiek kunui, tiek centrinei nervu sistemai. Badavimo metu pervarge nuo virskinimo ir toksinu salinimo tam tikri organai gali pailset Taip pat tai geras budas pailset ir pagerinti psichologine bukle.
Badavimas neturetu but atliktas aplinkoje, kurioje negalit atsipalaiduot, esat apsuptas zmoniu, trikdanciu jusu ramybe. Taip pat jei mintyse pats tam priestaraujat, netikit badavimo stebuklu. Badavimas pasalina blogus mitybos yprocius, turite sansu pagerinti ja, nes kunas valosi nuo toksinu.

Sios mintys labai panasios y Polio Brego "Badavimo stebukla", kury pradejau skaityt, bet deja nebaigiau. Manau tam reikia subresti. Mano kaimynas tai pradejo daryt, sulaukes 45 metu. Niekieno neverciamas, ner jokiu sveikatos bedu. Tiesiog apsivalyt nuo streso. Sako po tu 24-36 val. gyvenimas naujom spalvom nusvinta smile.gif

Pati noriu pabandyt, bet neistveriu 24 val. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 01 kovo 2013 - 23:01
ane, neistveri? tikrai lb istveriu, ypac 36val noriu paversti savo kassavaitine praktika, bet...mano gyvenimo budas neleidzia biggrin.gif savaitgaliais nuolat sveciai, tai tas tai anas...o darbo diena, kai per 2-3darbus begineju ir guluos laaaabai velai, nemanau kad istempciau be maisto...taigi, galiu badauti tik sestad sekmad - bet tuomet, gi norisi pasizmoneti biggrin.gif

vaisiai vaisiai...ech vaisiai, ir taip ju valgau, iki 13val, norisi ir ne vaisiu, ot ax.gif
Atsakyti
As bandziau daryti pirmadieniais, kad apsivalyt po savaitgalio nuodemiu 4u.gif
Bet deja dirbu naktim dazniausiai, kartais nemiegu po 24 val., nes neiseina, tai per ziauru gaunas. Dirbant dienom butu zymiai lengviau. Gal kada ir pabandysiu smile.gif
As kazkaip vien vaisiais ir avizu bei migdolu pienu galeciau but gyva biggrin.gif Su darzovem, ypac tom zaliom prasti reikalai kartais blush2.gif
Siandien gaminau raw snickersus - taip saldu buvo, kad sauksta ir dubenely islaiziau blush2.gif Vakarienei bus sushi, darysiu irgi pirma karta - eksperimentai vis kazkaip traukia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 03 02, 19:59)
As bandziau daryti pirmadieniais, kad apsivalyt po savaitgalio nuodemiu 4u.gif
Bet deja dirbu naktim dazniausiai, kartais nemiegu po 24 val., nes neiseina, tai per ziauru gaunas. Dirbant dienom butu zymiai lengviau. Gal kada ir pabandysiu smile.gif
As kazkaip vien vaisiais ir avizu bei migdolu pienu galeciau but gyva biggrin.gif Su darzovem, ypac tom zaliom prasti reikalai kartais blush2.gif
Siandien gaminau raw snickersus - taip saldu buvo, kad sauksta ir dubenely islaiziau blush2.gif Vakarienei bus sushi, darysiu irgi pirma karta - eksperimentai vis kazkaip traukia thumbup.gif

Labutis visoms!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif As nelabai megstu issivalymu, nes man kita diena sugrista su kaupu... g.gif Matyt pati kalta, puolu viska valgyti... blush2.gif
Egliukasz, pasidalink sushi receptuku... 4u.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
egliukas - prasau man raw snickers recepta biggrin.gif
o kaip suprast - zaliu darzoviu nemegsti???? as be ju NEGALIU.......
Atsakyti
QUOTE(Zydinti Orhideja @ 2013 03 03, 10:51)
Labutis visoms!!! 4u.gif  4u.gif  4u.gif As nelabai megstu issivalymu, nes man kita diena sugrista su kaupu... g.gif Matyt pati kalta, puolu viska valgyti... blush2.gif
Egliukasz, pasidalink sushi receptuku... 4u.gif 

Sveikute 4u.gif Matyt. Pagal Brega pirmas patiekalas po badavimo turi buti tarkuotos morku ir kopustu salotos su slakeliu aliejaus, jos irgi salina gerai visus brudus. Po to kokios sultys, vaisiai, vel salotos. Ir vienas koks lengvas gamintas patiekaliukas 4u.gif As manau ner jokios prasmes badaut, jei sekancia diena prisivalgom 4u.gif Man irgi sunku buna valdytis, atrodo bet ka suvalgysi bigsmile.gif

user posted image

Na cia normalus sushiai, tik ryziai y isore. Ryzius 20 min. pamirkint, 10 min. virt. Isvirus ymaisiau chia seklu, kad graziau butu ir palikau siltai stovet. Ydarui naudojau agurka ir morka su lasisa MB, o man wasabi pasta (ji labai astri), agurkas, morkyte ir avokadas, bet labiau patiko tik agurkas ir morkyte.
Pirma karta dariau, sunku buvo ir sushiukai juokingi gavos biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 03 03, 11:33)
egliukas - prasau man raw snickers recepta  biggrin.gif
o kaip suprast - zaliu darzoviu nemegsti???? as be ju NEGALIU.......

Ta prasme man vienus zalius spinatus, kale neskanu valgyt. Daiginti dalykai irgi ne kazka, krakmolas ar kazkoks miltingumas labai jaucias schmoll.gif Maisyt y smoothie su vaisiais - viskas ok..
Pagrinde iceberga, rukola valgau salotose blush2.gif Noris kartais ko yvairesnio, bet.. blush2.gif

http://www.youtube.c...h?v=gicfsEfkn94

As medaus dejau puse porcijos, toliau pyliau agaves sirupa. Riesutus mirkinau, kad geriau maltusi. Ir riesutuku vos vos papjausciau y vidu det, tik del teksturos, kad labiau primintu snickers 4u.gif Gavos labai lipni mase schmoll.gif Kita karta gal net medu pasildyciau, kad lengviau maisytusi g.gif Nes kakavos sviestas irgi toks sunkus, net islydytas 4u.gif Lydziau karstam vandeny, ne ant keptuves blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 03 kovo 2013 - 11:13
Aciu, Egliukasz! 4u.gif Wasabi as dievinu! 4u.gif
Atsakyti
tikrai taip. ner prasmes badaut, jei kt diena persivalgai - netgi meskos paslaugas gaunasi. toksinai GREICIAU patenka i krauja unsure.gif po badavimo dar 1-2-d lengvia reik valgyt, darzoves ir vaisiai geriausiai... taigi. gal tikrai ne visoms tas pabadavimas.... ax.gif

aciu, issinagrinesiu snickers mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip reikia valgyti rukytus gaminius? kumpi? desra? zuvi? Gal visai ju atsisakyti? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 03 05, 01:49)
tikrai taip. ner prasmes badaut, jei kt diena persivalgai - netgi meskos paslaugas gaunasi. toksinai GREICIAU patenka i krauja  unsure.gif po badavimo dar 1-2-d lengvia reik valgyt, darzoves ir vaisiai geriausiai... taigi. gal tikrai ne visoms tas pabadavimas.... ax.gif
aciu, issinagrinesiu snickers  mirksiukas.gif

Pabadavimas man su kaupu atseidavo... Nenusimenu, juk reikia viska isbandyti:) Dabar stengiuosi valgyti darzoves ir tikrai daug lengviau gyventi smile.gif Ir derinti maista labai noriu ismokti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zydinti Orhideja @ 2013 03 05, 07:52)
O kaip reikia valgyti rukytus gaminius? kumpi? desra? zuvi? Gal visai ju atsisakyti? 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Atsisakyt, ten tik kancerogenai nuo rukymu 4u.gif Jokios naudos sveikatai is to 4u.gif As stengiuos dabar valgyti tik sveikatai. Nieko gero, vadinas ner ko valgyt smile.gif Nes akys tai deja daug ko nori blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 03 05, 09:46)
Atsisakyt, ten tik kancerogenai nuo rukymu 4u.gif Jokios naudos sveikatai is to 4u.gif As stengiuos dabar valgyti tik sveikatai. Nieko gero, vadinas ner ko valgyt smile.gif Nes akys tai deja daug ko nori blush2.gif

Taip... akys nori daug ko... As pradedu sakyti ne! biggrin.gif Anksciau uzsimirsdavau ir valgydavau kas pakliuvo (man atrode, kad labai skanu!), o dabar sakau ne! biggrin.gif
Atsakyti