Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(irmulia @ 2013 07 01, 19:03)
čia cukrus kaltas dėl spuogų  mirksiukas.gif  šokoladas dar, gali būti pieno produktai , taip pat baltų miltų patiekalai...  mirksiukas.gif 

nebūtina stačia galva nerti į derinimą, galima viską pardėti palaipsniui  mirksiukas.gif 

pvz. pradžioje gali atsisakyti perdirbto cukraus , bei nesveikų saldumynų - garantuoju, kad oda pagerės  mirksiukas.gif  na ir vandens, reiktų labai daug gerti vandenuko (būtent vandens, ne kokios kolos, gaivos,limonado, sulčių.. ), jis puikiai išvalo organizmą, sudrėkina jį  thumbup.gif

o yra sveiku saldumynu?
va ko man sunkiausia atsisakyti tai ju doh.gif ... jei kuri laika iseina isgyventi be ju, tai paskiau buna tokie "pripoliai", einu per namus knisu viska kur ko saldaus uzragauti...
Atsakyti
Cukraus jau atsisakiau, o vat su saldumynais sunkiau, nes juos labai mėgstu. Nustebau, kai mama vakare davė labai skanų saldainį, bet man jo visiškai nesinorėjo, taip ir liko gulėti ant stalo, tai pažanga darau thumbup.gif
Aš ir nesistengiu visko laikytis iš karto. Kolkas tik valgau vaisius iš ryto ir truputi derinu maistą, kaip pvz mėsą valgau tik su daržovėm ir kt. Reikės dar peržiūrėt mamos receptų knygeles, nes ji jų turi pilna, ir susirasti receptų ar kai kuriuos modifikuoti.
Oi man tie gazuoti tai schmoll.gif tai jų ir negeriu, o sulčių irgi nelabai mėgstu. Dažniausiai geriu vandenį ir kartais arbatą.
Atsakyti
yra biggrin.gif tie, kuriuose nėra valyto cukraus, baltų miltų, visokių gyvulinių riebalų, riebių grietinėlių ir pan. mirksiukas.gif
pvz. namie gaminuosi sveikus ledus tik iš ... šaldytų bananų thumbup.gif

arba iš kokoso pieno ( grietinėlės) ir uogų kokių , viena šaukštas medaus dar gali būti - gardumas thumbup.gif

sausainėlius prasikepu iš riešutų miltų, džiovintų vaisių, javainukus iš grikių ir kt. begiuteninių miltų biggrin.gif

dar visokias riešutų varškes gaminuosi kartais biggrin.gif pvz. toks šaldytas torčiukas labai skanus iš... anakardžių riešutų , o primena varškės skonį :

user posted image

prie didelio noro galima labai daug ką sumąstyti ir nesveikus desertus pakeisti sveikesniais, jei neišeina jų visai atsisakyti. mirksiukas.gif

QUOTE(Frontera @ 2013 07 01, 20:14)
o yra sveiku saldumynu?
va ko man sunkiausia atsisakyti tai ju  doh.gif ... jei kuri laika iseina isgyventi be ju, tai paskiau buna tokie "pripoliai", einu per namus knisu viska kur ko saldaus uzragauti...

vadinasi kažkokių medžiagų organizmui trūksta mirksiukas.gif

o šiaip tai cukrus - kaip narkotikai, prie jo priprantama lygiai taip pat kaip ir prie kavos, cigarečių ax.gif o atprasti irgi galima, pabandyk kokį mėnesį visai nevalgyti jokių saldumynų - poreikis jiems iš karto sumažėja thumbup.gif taip jau yra, kad kai pradedi juos valgyti, tada ir norisi dar dar ir dar ax.gif
Atsakyti
Aga bananu ledus ir as jau kelis kartus dariausi... ir vyrui patiko...

O sitas torciukas labai skaniai atro... vis tavo bloge paganau akis... ir mastau ka nors pasigaminti...
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 07 01, 19:35)
vadinasi kažkokių medžiagų organizmui trūksta  mirksiukas.gif 

o šiaip tai cukrus - kaip narkotikai, prie jo priprantama lygiai taip pat kaip ir prie kavos, cigarečių  ax.gif  o atprasti irgi galima, pabandyk kokį mėnesį visai nevalgyti jokių saldumynų - poreikis jiems iš karto sumažėja  thumbup.gif  taip jau yra, kad kai pradedi juos valgyti, tada ir norisi dar dar ir dar  ax.gif

kazin ko cia galetu trukti g.gif

Buvau cia pavasary labai jau susiemus su mityba... du menesius nevalgiau saldumynu, juodo sokolado tik per ta laika gal kokius tris kart po maza plytele.
Na ir paskui kai jau uzragavau tai valgiau viska is eiles ka namie radau... o kai tycia pridovanota visokiausiu buvo saldainiu sokoladu, dar nuo Kaledu uzsilikusiu... Zinau ta kad kol nevalgai ir nereikia... narkotikas tikrai tas cukrus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frontera: 01 liepos 2013 - 19:54
Po truputi ir as prisijungiu prie jusu.
Pirma noriu su pusryciais "susitvarkyti". Tegu organizmas ipranta prie vaisiu. As susiplaku kokteili, man taip skaniau, nei vien vaisius valgyti smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, jau senai galvoju apie dieta, bet padavimas, man, ne prie sirdies. Jungiuosi i jusu rateli, kad butu lengviau isbandyti si maitinimosi buda. Tikiuos prades ir matytisis rezultatai.
Atsakyti
Iskilo klausimas, o kaip virti sriubas?
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2013 07 16, 21:15)
Iskilo klausimas, o kaip virti sriubas?

Sita issiaiskinau.
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2013 07 18, 07:13)
Sita issiaiskinau.

Papasakokit ir visiems blush2.gif
Atsakyti
Labukas, pasipasakosiu kaip sekasi laikytis sio principo.
Pirmiausia jau nuo senai zinojau, kad nereikia maisyti tarkim kiaulienos su pienu, tai sis derinimas tik siek tiek pakoreagavo ir padejo man suprasti kas su kuo dera.
Mes valgem mesa su darzovemis bei bulvemis ar seip kokiu kruopu garnyru, bandziau pusryciams valgyti koses. Nors pusryciu as nuo seno nevalgau is vis tik kava su peinu ir paskutiniu metu- prie kavos koks sausainis ar bandele.
bulves irgi valgom atskirai kepu koki nors patiekala orkaiteje.

Dabar pries susiimdama pasimatavau savo matmenis ir pradejau rytais gerti vaisiu sultis ir valgyti pacius vaisius.
Pirma diena lyg praejo gerai , nuo 20 val. stengiausi nieko nevalgyt,i bet noras vistiek islieka, tad nzn kaip ji malsinti tai geriu vandeni, pasitaiko kad visitiek prikertu normalaus maisto. Reikes dar pasidometi ko galima prikimsti skrandi, kad ramiai miegotusi.

antra diena pabudau alkana. Atrode suvalgysiu drambli . Puoliau kirsti bananu, veliau obuoliu ir vel sulciu , dar prie darzoviu neprieinu, nes nepripratusi daug naudoti ir ivairiu.

Snd, vel sultys vanduo aisku ir kava su pienu jos niekaip negaliu atsisakyti, nes jau yra tradicija.
Kiekviena diena laukiu 12 val, kad galeciau prikirsti iki soties.

Tik negaliu patiketi, kad praejo kelios dienos ir ar galejo apimtys sumazet per 4, 5 cm????
Gal ka blogai matavau anksciau? Eisiu dar karta matuotis, nors svoris sumazejo 100 g.
Siandien verdu vistienos sriubute su darzovemis be bulviu.
Atsakyti
QUOTE(Ingrele @ 2013 07 19, 11:51)
Labukas, pasipasakosiu kaip sekasi laikytis sio principo.
Pirmiausia jau nuo senai zinojau, kad nereikia maisyti tarkim kiaulienos su pienu, tai sis derinimas tik siek tiek pakoreagavo ir padejo man suprasti kas su kuo dera.
Mes valgem mesa su darzovemis bei bulvemis ar seip kokiu kruopu garnyru, bandziau pusryciams valgyti koses. Nors pusryciu as nuo seno nevalgau is vis tik kava su peinu ir paskutiniu metu- prie kavos koks sausainis ar bandele.
bulves irgi valgom atskirai kepu koki nors  patiekala orkaiteje.

Dabar pries susiimdama pasimatavau savo matmenis ir pradejau rytais gerti vaisiu sultis ir valgyti pacius vaisius.
Pirma diena lyg praejo gerai , nuo 20 val. stengiausi nieko nevalgyt,i bet noras vistiek islieka, tad nzn kaip ji malsinti tai geriu vandeni, pasitaiko kad visitiek prikertu normalaus maisto. Reikes dar pasidometi ko galima prikimsti skrandi, kad ramiai miegotusi.

antra diena pabudau alkana. Atrode suvalgysiu drambli . Puoliau kirsti bananu, veliau obuoliu ir vel sulciu , dar prie darzoviu neprieinu, nes nepripratusi daug naudoti ir ivairiu.

Snd, vel sultys vanduo aisku ir kava su pienu jos niekaip negaliu atsisakyti, nes jau yra tradicija.
Kiekviena diena laukiu 12 val, kad galeciau prikirsti iki soties.

Tik negaliu patiketi, kad praejo kelios dienos ir ar galejo apimtys sumazet per 4, 5 cm????
Gal ka blogai matavau anksciau?  Eisiu dar karta matuotis, nors svoris sumazejo 100 g.
Siandien verdu vistienos sriubute su darzovemis be bulviu.

saunuole Ingrele, pradzia visada sunkiausia 4u.gif man is pradziu irgi sunkoka buvo rytais iki 12 valgyti tik vaisius, dabar taip ipratau,kad visiskai jokio poreikio near, as dazniausiai plakuosi tuos vadinamus smoothius, man labia tinka ir patinka smile.gif pati geriausia pliusas sis rytinis iprotis duoda del to,kad su wc gerai draugauju blush2.gif visa kita as labai skrupulingai neziuriu, svarbiausia laikausi pagrindiniu principu, kad nemaisyt mesos su bulvemis/kruopomis ir kt. Is pradziu bandziau labia kruopsciai laikytis sitos programos, bet pastebejau,kad kyla itampa man nuo tos baimes kazka nesuderinto suvalgyt doh.gif tai atsipalaidavau ir nestresuoju,jei kazka ne to sumaisiau ar neislaukiau tam tikro valandu skaiciaus iki kito valgymo smile.gif reikia po mazais zingsneliais naujus iprocius isvystyti smile.gif
Del tu cm, tai kazin ar per kelias dienas galetu tiek nutirpti, nes tada ir as taip noooriu biggrin.gif
Atsakyti