Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

O man irgi krenta bigsmile.gif per savaite nukrito 2kg bigsmile.gif na bet dar plius cia mano svoris po gimdymo, maitinu mazyli pati, gal dar tas duoda g.gif bet siaip tai liuks - baigia isisaknyt man tas iprotis rytais valgyt tik vaisius arba sultis/vaisiu kokteilius thumbup.gif sunkiausia buna vakare,nes daznai dar sugriesiju su kava ir sausainiais keliais, po valgio buna kokia tik valandele praejus, na bet tikiuosi laikui begant kaip nors viska iki galo susitvarkysiu blush2.gif Kartais tik sunkoka, nes dar visos tos sistemos neikirtau, reiks sakiau susirasyt,kokie produktai kam priklauso ir ant saldytuvo pasikabint biggrin.gif
Norejau paklausti del kokoso pieno - ar tikslinga ji pilti I vaisiu smooth'ius? o kaip del migdolu, lazdyno riesutu pieno?
Atsakyti
QUOTE(Jovita23 @ 2013 06 21, 08:52)
Na o man kg nekrenta, kaip bebutu gaila. Nors derinu saziningai plius dar labai daug sportuoju. Per kiek laiko Jus numetet tuos 4 kg?

As (bendrai dar nederinau maisto) nuo vasario pabaigos numeciau 10 kg, nuo balandzio vidurio numeciau (jau derinau ir porcijas pamazinau) numeciau apie 7 kg. Tai manau kad derinimas efektyviausias. Sportuoju nemazai, bet man kas reikalingiausia buvo tai kad ne tik maista derinti bet valgyti kas 4 val. Nesvarbu kad ir nesinori, bet nors truputi kad skrandis gautu judesio. Tai is pradziu gal net kilstelejo svoris bet po to pradejo kristi blush2.gif Pabandyk pajusti gal vakare reikia kesti valgyma - paankstinti pvz ( bent praziai) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaistulis @ 2013 06 21, 11:33)
  Kartais tik sunkoka, nes dar visos tos sistemos neikirtau, reiks sakiau susirasyt,kokie produktai kam priklauso ir ant saldytuvo pasikabint biggrin.gif

patikėk, toks trumpas sąrašiukas labai padeda thumbup.gif jau senokai turiu keletą lentelių ant šaldytuvo su magnetukais prilipdžiusi - puiki špargalkė thumbup.gif

QUOTE(aaistulis @ 2013 06 21, 11:33)
Norejau paklausti del kokoso pieno - ar tikslinga ji pilti I vaisiu smooth'ius? o kaip del migdolu, lazdyno riesutu pieno?

pagal derinių sąrąšiuką, tiktų riešutai su rūgščiais vaisiais geriausiai, o su saldžiais-vidutiniškai geras derinys. Na benrdoje visumoje - tikrai neblogai mirksiukas.gif

p.s. dėl riešutų ir MP - vis tik riešutai skaitomi kaip alergenas vaikeliui, tik kaip dėl konkrečiai riešutų pieno (kai nėra ląstelienos) ir alergijos - nežinau g.gif
žinau, kad pvz. lazdyno riešutų pienas puikai veikia MP gamybą thumbup.gif

o kokoso pienas - jėga thumbup.gif gali pabandyti miksuoti su žaliuoju kokteliu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 06 22, 12:18)
p.s. dėl riešutų ir MP - vis tik riešutai skaitomi kaip alergenas vaikeliui, tik kaip dėl konkrečiai riešutų pieno (kai nėra ląstelienos) ir alergijos - nežinau  g.gif
žinau, kad pvz. lazdyno riešutų pienas puikai veikia MP gamybą  thumbup.gif

o kokoso pienas - jėga  thumbup.gif  gali pabandyti miksuoti su žaliuoju kokteliu  mirksiukas.gif

Po gimdymo pirmaji bandziau kokosu pieno paragaut, paskui migdolu - kadangi jokiu negerumu maziui nepasireiske, tai ir toliau sau ragauju, labai skanus lazdyno riesutu pienas bigsmile.gif labiausiai ne prie sirdies - soju schmoll.gif

Zaliu kokteiliu (jei turi galvoje darzoviu) dar nebandziau blush2.gif kazko vis nedristu doh.gif bet atkasiau savo lentynoj kazkada lauku turguj pirkta sulciu/kokteiliu knyga bigsmile.gif ten tiek receptu!! ir jie dar suskirstyti idomiai - vieni labai tinkami nestumo metu, kiti - per PMS'a, treti esant tam tikriems skausmas, dar kiti - energizuojantys ir t.t. bigsmile.gif ten labai daug zaliuju kokteiliu receptu, tik va sugedo mano sulciaspaude, reikia paskubet nusipirkt, nes daugumoj recetu reikia isspausti sultis, as kol kas tik smoothius darydavau smile.gif nors man gal ir sociau g.gif
Atsakyti
Ir aš noriu pradėt derint maistą, nes kaktą ,,puošia" spuogai, amžinai kankina pilvo pūtimas ir žinoma norėtųsi atsikratyti riebaliukų nuo kaikurių vietų. Tai pradėsiu studijuot medžiagą. Bet yra vienas BET. Man 16 metų ir savaime suprantama maistas perkamas už tėvų pinigus. Galvoju prikalbint mamą irgi kartu su manim derint maistą, nes ji irgi norėtų atsikratyt svorio, bet su ja kiek sunkiau,nes ji neturi valios. Dažnai ji prisikrauna pilna lėkštę ir skundžiasi kaip jai sunku būna pavalgius doh.gif . Be to, mama dažnai netiki tuom ką aš sakau. Va šiandien paminėjau apie tą ciklą ir, kad ryte geriausia valgyti tik vaisius, nes neapsunkina virškinimo, bet jinai pasakė, kad čia nesamone, matai, jos direktorė irgi derina maistą ir pagal ją yra atvirkščiai.
Ir nežinau kaip su ją pakalbėt apie tai. Gal jūs, kaip suaugusios moterys, labiau ką nors patarsit. Galvoju, pažadėt jai, kad darysiu vakarienę, nes ji iš darbo grįžta 20 val, tai vakarienė dažniausiai būna vėlokai ir jinai būna pavargus, tad manau su tuom sutiktų.
Dar norėčiau paklausti, ar išlaidos maistui valagant pagal Šeltoną sumažėjo ar padidėjo, nes juk reikia daug daržovių ir vaisių, kad užtektų kiekvienai dienai rolleyes.gif
Atsiprašau, jei čia kiek ne į temą blush2.gif , bet labai norėčiau jūsų patarimų.
Atsakyti
Sveikitina kad jau budama 16-os galvoji apie mityba, dauguma jaunimo siais laikais tuo nesidomi.
As pati dabar budama 28-eriu, galvoju kodel anksciau tiek visko valgiau... nesakau kad dabar maitinuosi idealiai, bet virtuves spinteliu ir saldytuvo turinys, per pastaruosius 10metu pasikeite zymiai.

Valgykite ryte pusryciams koses - tai tikrai nebrangu (uz sumustinius manau pigiau smile.gif).
Dabar darzoviu sezonas, nera jos labai brangios tikrai nemanau kad padides del to islaidos maistui.
O ka valgote dabar? kokie Jusu pusryciai? pietus, vakariene? ka uzkandziaujate?

daznai zmones sako, kad daug islaidu reikia jog sveikai maitintis. Bet paskaiciuokite kiek kainuoja desros, desreles ir kitas "netikras" maistas, pusfabrikaciai... tikrai uz tuos pinigus iseina kalnas darzoviu ir kokybiskos geros mesos gabalas, kruopu keli kg, o ko daugiau reikia...

Atsakyti
Šeltonas rytais vaisius rekomenduoja - ne košes biggrin.gif ir tikrai ne šiaip sau , o kad neapsunkintų virškinimo sistemos iš pačio ryto ir lengviau būtų dirbti šalinimo sistemai mirksiukas.gif

bendroje visumoje, tikrai nėra taip kosmiškai brangu sveikai maitintis - kai paskaičiuoji kiek kainuoja visokie vaistai , tai tikrai apsimoka sveikai maitintis dėl : sveikato,s dailios odos ( nereikės jokių pudrų , maskuojančių pieštukų ir pan.) , plaukų, nagų ir t.t.. thumbup.gif

o paskaičiuoti paprasta- juk užtebka vietoje cheminių ledų porcijos nusipirkti bananaų ir tik iš jų ledų pasigaminti, ar šviežius valgyti. vietoje sausainio , obuolį sugraužti ir jaustis žvaliai thumbup.gif jau nebekalbu apie visokius čipsus, picas, batonus, majonezus, kečiupus, greito maisto patiekalus... biggrin.gif
Atsakyti
As nesigilinau ka rekomenduoja Šeltonas blush2.gif
Mano mityboje taisykliu daug ir ivairiu.. nesioreantuoju i viena... pasirenku tai kas man patinka ir tinka.
O Jus, irmulia, tik vaisius ryte valgote? visada?

Atsakyti
Tiesiog nusibodo jau įvairios problemos, o ypač spuogai doh.gif pasisakaičiau gerų atsiliepimų apie sveiką mityba ir nusprendžiau, kad užteks valgyt visokį brūdą.
Kol ėjau į mokyklą, pusryčiams valgiau sumuštinius, žinoma, su dešra, o dabar valgau tai, ką randu šaldytuve, bet jau pereinu prie vaisių, pietums - kiaušinienė, varškė su kažkuom arba tai, ką lengva padaryti, nes šiaip nemėgstu gaminti ax.gif , o vakarienei - ką mama padaro.
Iš tiesų, jūs esat teisi. Va mūsų šeimynai reikėtų atsisakyti makaronų, miltų, cukraus ir vis mažiau išleistume, bet mano tėvai pavyzdžiui be cukraus negali, o aš po truputi atpratau nuo jo. Be to, esu labai jautri skoniams, tai man dažnai būna tai per sūrų, tai per saldu
Atsakyti
QUOTE(Skudurinė lėlė @ 2013 06 28, 13:45)
Tiesiog nusibodo jau įvairios problemos, o ypač spuogai doh.gif pasisakaičiau gerų atsiliepimų apie sveiką mityba ir nusprendžiau, kad užteks valgyt visokį brūdą.
Kol ėjau į mokyklą, pusryčiams valgiau sumuštinius, žinoma, su dešra, o dabar valgau tai, ką randu šaldytuve, bet jau pereinu prie vaisių, pietums - kiaušinienė, varškė su kažkuom arba tai, ką lengva padaryti, nes šiaip nemėgstu gaminti ax.gif , o vakarienei - ką mama padaro.
Iš tiesų, jūs esat teisi. Va mūsų šeimynai reikėtų atsisakyti makaronų, miltų, cukraus ir vis mažiau išleistume, bet mano tėvai pavyzdžiui be cukraus negali, o aš po truputi atpratau nuo jo. Be to, esu labai jautri skoniams, tai man dažnai būna tai per sūrų, tai per saldu

O ka randate saldytuve? smile.gif
Jei jau pagal Šeltona neiseina kiekviena ryta valgyti vaisiu, tai tikrai butu geras pasirinkimas koses, jos tikrai nebrangu. Ir koses ne is dribsniu o is tikru neperdirbtu grudu. Paruosimas labai paprastas Is vakaro nuplaunate uzpilate vandeniu 1:2, uzverdate ir siltai pakisate po kokia pagalve. ryte belieka pasisildyti. Pabandykite avizas, grikius, perlines kruopas, soru ir kt... labai skanu thumbup.gif paskaitykite cia
Makaronus jei valgote rinkites pilno grudo, jie yra maistingesni ir nuo ju sotumo jausmas islieka ilgiau. Ir jei jau juos valgote tai pirmoje dienos puseje, juokiais budais ne vakare.
ČIA pasiskaitykite apie tai.
Ir siaip jei dar nenarsete tam puslapyje panarsykite, daug geros info rasite.
Atsakyti
Sveikos, ieskau internete knygos .pdf arba popierinio varianto bet nei pirkt, nei uz dyka nerandu, net bibliotekoj nerandu (Siauliai), tai nutariau paklausti gal kas nors is Jusu ja turi (Taisyklingas maisto produktu derinimas)? Labai noreciau ja visa perskaityti, zinoma, nesakau, kad sioje temoje nera vertingu patarimu, taciau pries diskutuojant, kaip ir sakiau, labai noreciau ja perskaityti, taigi prasau atsiliepti tu, kurie turi knyga ir galetu ja pasidalinti!! Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Skudurinė lėlė @ 2013 06 28, 14:45)
Tiesiog nusibodo jau įvairios problemos, o ypač spuogai doh.gif pasisakaičiau gerų atsiliepimų apie sveiką mityba ir nusprendžiau, kad užteks

čia cukrus kaltas dėl spuogų mirksiukas.gif šokoladas dar, gali būti pieno produktai , taip pat baltų miltų patiekalai... mirksiukas.gif

nebūtina stačia galva nerti į derinimą, galima viską pardėti palaipsniui mirksiukas.gif

pvz. pradžioje gali atsisakyti perdirbto cukraus , bei nesveikų saldumynų - garantuoju, kad oda pagerės mirksiukas.gif na ir vandens, reiktų daug gerti vandenuko (būtent vandens, ne kokios kolos, gaivos,limonado, sulčių.. ), jis puikiai išvalo organizmą, sudrėkina jį thumbup.gif
Atsakyti