QUOTE(mamaSandra @ 2014 08 18, 17:39)
bandau skaiciuoti:
jei i 1m2 sueina ~6m 16' vamzdzio tai 140m2*6=840m vamzdzio * 7lt/m =8880Lt tik vamzdynas be darbo, dar padejimas bus koks 2-3lt/m, vertinkim 2.5, vadinasi darbas 2100Lt ir tai be jokiu jungciu, vamzdzio fiksatoriu ir pan. kaina gaunasi ~11tukst
kazkaip man skaiciukai nesuena arba ne taip skaiciuoju
Mano vamzdžiai buvo iš brangesnių Uponoro Pex kažkokie. Ne presuojami, bet nauja technologija, praskečiami ir paskui ant jungčių užsitraukiantys. Su tos pačios rūšies vamzdžiais ir vandentiekį ir šildomas grindis vedžiojau. Su keliais santechnikais kalbėjau, tai visi kažką apie juos buvo girdėję, bet nei vienas akyse nebuvo matęs. Dariausi pats, su iš parduotuvės pasiskolintu įrankiu, tai kaip absoliučiai nemokančiam daryti ir viską padariusiam pirmą kartą, jungčių suskaičiuoti sunku ir tik vienoje jungtį nuhaltūrinau, nespėjau iki galo įkišti jungties, kai vamzdis užsitraukė, tai tik čia leido, bet dėl mano darbo broko. Daugiau jokio vandens pratekėjimo neužfiksuota, ir pagal atstovus, jei nėra iš karto, tai ir neleis per amžius.
Tai vat. Vamzdžiai tikrai ne pigiausi, tai su vamzdžiais, su kolektoriais su kolektorių dėžutėmis nu vienu žodžiu visos grindinio šildymo medžiagos kainavo ~4000-5000Lt. 120m2 plotui. Kai kalbėjau su santechnikais, tai jie paprastai ima po 100Lt už vieną kilpą. Paprastai visos namo kilpos suvedžiojamos per vieną dieną, tad kai kalba eina apie iki 1200Lt per dieną, galima su darbininkais ir pasiderėti. Darbas tikrai nesunkus, 100Lt už kilpą nevertas. Pradžiai santechnikas pamokė, paskui dariausi pats.