Įkraunama...
Įkraunama...

Bengaliukai, mažieji leopardukai

IDI, Cruze tikrai nereali, kad ir kaip kritiškai į ją bežiūrėtum biggrin.gif

Irmama, mano asmeniškai katė atkeliavo iš Amerikos, katinas iš Olandijos, iš gerai žinomų veislynų. Bengaliuko kaina priklauso nuo rašto, tai pet ar breeding/show klasė. Tai vienintelė veislė pasaulyje turinti rozetes, jų protėviai laukinės Azijos leopardinės katės, jų veisimas sudėtingas ir brangus malonumas, vien tėvų įsigijimas kainuoja didžiulius pinigus. Jei pet kačiukas palyginti nebrangus, tai rozetėmis marginti show klasės kačiukai kainuoja apie 2500 Eur, o kur dar kelionės išlaidos...

Atsakyti
QUOTE(Inguliux @ 2013 01 24, 15:29)
O aš dabar turiu galvos skausmą. Cruze rujoja jau n-tąjį kartą, kas kelias savaites... Robbie, iš pradžių nekreipęs dėmesio, dabar labai susidomėjęs doh.gif Primenu, jam 6 mėnesiai, Cruze už kelių dienų bus 10 mėnesių. Tikiuosi jie nieko nenuveikė kol aš buvau išėjusi unsure.gif
Diskutavau šia tema su didžiausiais veisėjais ir esu nustebinta jų patarimais. Jie laikytų juos kartu... Kadangi Cruze jau daug kartų buvo ruja, jie nelauktų kol jai sueis 12 mėnesių, baimindamiesi piometros kas labai dažnai pasitaiko bengalams. O kad Robbie kažką padarys tokio amžiaus labai maža tikimybė, bet tegu praktikuojasi doh.gif
Gal todėl visi bengalistai veisia per Tica, sunku įtilpti į kitų organizacijų rekomenduojamus rėmus... Bengalų veisimas kitoks...
Kokia praktika Lietuvoje? IDI, gal žinote?

SVEIKA as patarciau nelaikyt kartu, zinau atvejy kai 5 men kaciukas uztvarke 7 men kate ,pati kastravau berods 4-5 men berna ,nes zaide sekasa su savo sese , bengalai labai hormoningi padareliai, pati esu prisizaidusiu su savo pradiniu ne rimtu poziuriu ,kai susibege bernai su katem tiek kaciuku pritratino kad virs 10 reikejo dovanot,arba parduot uz simbolinius centus. o del ticos patariu ziuret pagal situacija jei telpat i parodu remus tai valio , bet jai jusu katei pirma paroda uz 3 men ,yra pavojius kad ji nusimorciuos ,tai labai veike kates ,traumuojasi psichika ,nustoja esti ,issenka organizmas, man pvz tik 2 kates iseina i paroda nuvest , ir as del to nebijau ,nes LT parodos yvertinimas yra kiekvieno asmeninis poziuris ypac kai riestasnukiai tampa inter ch ,uz ka is tiesu turetu diskvalifikuot.kai as pirkau kates su tikos dok man buvo siulomas is keliu vadu vienas ,arba is vados vienas variantas .kaip pastebejau lietuvoj kiekvienas veisimui tinka tik LT pridek, tai man atrodo kad TICA uzsiaugina geresnius veislynus , nes dabar LT situacija tokia kad teisejai dave CH ir super savininkai neziuri kiek ta kate brokuota , reiskes ir kaciukai bus super ir vel nieks nei i to kaciuko snuky nei i uodega atsiprasant nepaziuri.Del patino irgi noreciau perspet 99% procentai katinu yra laikomi atskiroja patalpoja arba namu voljere ,vasara nepamainomas lauko voljeras.
PS o katyte jusu spalvos tobulos sveikinu. thumbup.gif
Atsakyti
Kas supranta apie tikrą bengalų veisimą, dėl kainų nesistebi smile.gif Nesistebėjau ir aš pirkdama, nes buvau pasidomėjusi apie šitą veislę rimtai, todėl jeigu žmonės parduoda bengalus už kapeikas (tokiu atveju kapeikos yra net 1500 lt) jie tikrai nesupranta kad veisia bengalus, jie juos daugina kaip eilines kates, netobulindami veislės.
Papildyta:
Vien įsigyti pirmuosius gyvūnus veisimui, kainuoja laabai didelius pinigus (žinoma, kas supranta kokie jie turėtų būti, kad ne eiti atgal, o į priekį, į veislės tobulinimą), eiliniai taškuotukai, pasitaiko ir pas labai geras kates, tada žinoma jie parduodami pigiau, bet vadoje atsiranda ir labai kokybiškų, veislės standartus atitinkančių kačiukų, kurie žmogui, kuris isigija, tikrai kelia džiaugsmą ir pasididžiavimą smile.gif, tada už tai reikia mokėti ir tikrai nemažai smile.gif
Atsakyti
Aciu mergaites mirksiukas.gif Mes norime sau ta dziaugsma tureti ir laikyti, ne veisimui ir ne parodoms ax.gif
Papasakokite apie ju charakteri ir buda, ar tikrai juos galima isdresiruoti, kaip sunis bigsmile.gif neegresyvus jie?ar imanoma dienai vienus palikti namuose, nenusiaubia ju biggrin.gif ?
Atsakyti
eglute25, ačiū už komplimentus Cruze smile.gif
Mano požiūris labai rimtas ir kates įsigijau su visa atsakomybe, iš karto galvodama apie jų laikymą, atskiras patalpas katinui, Tica narystę, nedalyvavimą parodose siekiant kaip galima labiau apsaugoti kates nuo infekcinių susirgimų ir t.t. Ne vienerius metus esu gan žinoma šunų veisėja, bet kačių pasaulyje esu neseniai. Kai mano katė surujojo ketvirtą kartą būdama 10 mėnesių amžiaus, o mažasis ėmė rodyti didelį susidomėjimą, pasidarė labai neramu ir nežinojau kaip elgtis, nes planavau kergti Cruze nuo metų amžiaus. Gerai, jog turiu labai gerų draugų bengalistų. Į klausimą, ką tokiu atveju darytų, visi didžiulę patirtį turintys veisėjai (tokie kaip Mara Summers) atsakė, kad kergtų Cruze dabar ir geriausia būtų jau patikrintas patinas... Kitaip aš rizikuoju piometra, o dėl amžiaus ji pakankamai suaugusi. Paskutinės Cruze rujos buvo tikrai sunkios, o kadangi patikrinto patino nėra, pabandžiau su savuoju. Gali būti, kad kovo gale mes turėsime kačiukų wub.gif wub.gif wub.gif Būtų labai nerealu wub.gif

Irmama, tai vis dėl to katės ir nedresuosi kaip šuns, bet aš daug ką pritaikau ir iš šunų auklėjimo bigsmile.gif Svarbu subarus labai pagirti, jog pakluso, kad neturėtų laiko įsižeisti biggrin.gif Turi to šuniško charakterio, atneša daiktus, labai bendraujančios ir smalsios. Maniškiai visiškai neagresyvūs, niekad neišskėtė nagučių, bet manau kaip ir visose veislėse, pasitaiko visokių individų, tad prieš perkant reikia domėtis kokie tėvai, kur auga kačiukai ir t.t.
Atsakyti
smile.gif Na būtų įdomu, jei Cruzė atsivestų, o jūs jos protėvius matėt bent foto? nes būna kad kačiukai į kitas kartas atsigimsta:) Mano Bagio tai visi protėviai labai gražūs Bali bengal veislynas jau patobulėjęs seniai, o va Leo protėviai tai jau labai paprasti ir Leukas mano su kailiuku nepasižymi biggrin.gif, nors tėvas europos čempionas buvęs ir razetes turėjo, bet mamytę gana prastoką parinko veisėjas, pradedantis buvo biggrin.gif
O dėl dresūros tai leo kai buvo mažas labai jau mėgo džiovintą žuvį, žinoma aš ja nešėriau, bet net už kruopelytę, jis galėjo padaryti viską, išmokiusi buvau duoti leteną, gulti, sėsti, gulėti ...smile.gif o poto apleidau sad.gif Bet ir dabar jis mamyčiukas, iš paskos vaikšto, į WC lydi ar dieną ar naktį smile.gif, sodyboje be manęs net į lauką nenori eiti, arba guli ant slenksčio, kol aš išeinu smile.gif O baggy visiškai kitoks, mažas labai mėgo daiktus atnešinėti, ką be mesi viską atneša ir vėl laukia kol numesi, ar popieriuką ar kamuoliuką...O sodyboje jis visškai nepriklausomas, miške kai ieškau, tai apsimeta laukiniu ir manęs nepažysta, tik prisišaukti galiu, nes jis pas mane nerankinis, kai reikia namo, boxą parodau pats įšoka net ant žemės nereikia statyt:) Štai tokia mano patirtis su Bengaliukais, jau greit bus 5 metukai kai mes kartu gyvemane su Leo ir 4 kaip su Baggiu biggrin.gif Jie kiekvieną dieną stebina. Ir nei vienas nekniaukia ir nemiauksi, Leo riaumoja, o baggy tik kiauksi kaip laukinis gyvūnėlis, arba rėkia pilna ta žodžio prasme.
Atsakyti
IDI, labai šiltas Jūsų postas. Gal ir maniškiai pasiduotų dresūrai, ale kol kas komandų mokinu tik savo šunis blush2.gif Reiks pabandyti bigsmile.gif
O dėl protėvių, pas abu katukus nemenkas bagažas, labai įdomu kas gausis smile.gif
Atsakyti
kokie jusu groziai nuostabus ir istorijos katuku grazios, net su proteviais bigsmile.gif
Mano Dafi tai paprastute bengaliuke, pasigirt apie ja nieko negaliu, bet noriu papasakoti jums savo istorija, kuria iki siol vadinu stebuklu atejusiu su Dafi kartu.
O buvo taip:
Mes su vyru labai norejome vaiku, apie suni ar juolabiau kate net nesvarsteme, vis bandem susilaukt vaiku, kurie teiktu mums dziaugsmo, bet po 4 metu bevaisiu bandymu, nuleidau rankas ir uzsimaniau suniuko, sakau jei jau vaiku negalim tureti tai bent kazkas praskaidrins nuotaika, aisku vyras zinodamas mano miego iprocius pasake, kad jokio suns nebus, nes ryte neatsikelsiu kai reikes vesti i lauka blush2.gif nesigincijau, nes tikrai miegale esu neeilinio lygio doh.gif blush2.gif tada pasvarste nusprendem, kad lengviau susitvarkyt galesiu su kate, tad priejom isvados kad kate tik.Visada norejau rusu melynosios, bet zinojau, kad charakteris ne auksinis, na bet pries isigyjant kaip atsakingi zmones, domejausi ir as ir beieskodama informacijos netiketai atradau bengala.Turbut ne vienai nereikia aiskinti koks buvo ispudis ir susizavejimas ir ka pajauciau, nes tikriausia si jausma patyreme visos lotuliukas.gif aisku pries beveik 3 metus info tiek nebuvo kiek dabar tad nelabai daug galejau issiaiskinti i ka reikia atkreipti demesi perkant, o ir kazkaip manydama,kad ieskau tik draugo, naujo seimos nario, tad nerupejo parodos, klases ir rastas ar zandikaulio sukandimas, aisku dabar savo toki paziuriu biskuti smerkiu, nes del tokio poziurio ir atsiranda veiseju kurios daro tik pinigus neziuredamos gyvunelio geroves.Na pagaliau radome tuo metu gimusia nebrangia katyte, taip dziaugemes, taip svajojome, taip ruosiames jos priemimu po keliu men, kad pamirsome, jog turime darytis nevaisingumo tyrimus, prisimine nusprendeme atideti juos, kai turesime nauja gyventoja namie.Pagaliau spali atkeliavo ji pas mus i namus, nes buvo gimusi Liepos 21 d , net nebuciau pagalvojusi, kad Dafi gimimo diena bus tokia reiksminga musu gyvenime.
Jau turejome kuo rupintis, pasikeite musu gyvenimas, nuotaikos, atsirado vel namie dziaugsmas ir tas liudesys del vaiku dingo, atsipalaidavom ir mes su vyru ir ka jus galvojat, po savaites Dafi gyvenimo musu namuose as pastojau, aisku suzinojau tai dar tik po men, bet apskaiciavus data paaiskejo, kad Dafi atejimas i musu seima atnese po 7 dienu ir dar viena gyvybe, bet kas keisciausia, kad vaikelio atejimo terminas buvo irgi liepa ir kadangi su vyru galvojome tikrai, kad cia Dafi deka sis stebuklas buvo, juokemes, kad ar tik negims vaikas Dafi garbei Liepos 21 d biggrin.gif na ka , taip ir atsitiko, Dafi per savo gimtadieni gavo maza broliuka lotuliukas.gif dabar turim du vaikus gimusius liepos 21 diena lotuliukas.gif labai su vyru norejome antro vaikelio, bet gydytojai vel nuteike, kad ilgas gydymo kelias ir tik stebuklas vel atnesti gali nebent geriausiu atveju po kokiu 3 metu, aisku juokais su vyru kreipemes i Dafi, sakom, gal ir antra atnes dovanu lotuliukas.gif aisku cia jau naivu tiketis, bet.... ir ka galvojat, grizau nesenai is gydytojos, vel nestuke.gif ir kas juokingiausia gimdymo terminas vel Liepos 21d lotuliukas.gif jei gims ta diena tai nebezinau koki per stebukla bus cia Dafi padariusi.
Tai va , mano tokia ilga, grazi istorija, kurios turbut nebutu jei ne musu bengaliuke Dafyte ir net nezinodama Dafi praeities, proteviu ir kito, Dafi jau turi savo istorija, kuri mums pati svarbiausia gyvenime.ir nors ir turim jau atzala, Dafyte mums liks vyresnele , musu panelyte lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzemute: 06 vasario 2013 - 17:50
Aš seniau jūsų rašytuose žinutėse pamenu kad Dafi atnešė jums džiaugsmą į šeimą, bet kad tiek džiaugsmo tai nerealu smile.gif Šaunuolė Dafi, ir pati suteikė laimės šeimininkams savo buvimu ir šeimos pagausėjimu. Nuostabi Dafi gyvenimo istorija, tokiu atveju nesvarbu ar tai bengalas ar paprasta katytė, tiesiog tokia jos užduotis gyvenime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguliux @ 2013 02 05, 16:30)
eglute25, ačiū už komplimentus Cruze smile.gif
Mano požiūris labai rimtas ir kates įsigijau su visa atsakomybe, iš karto galvodama apie jų laikymą, atskiras patalpas katinui, Tica narystę, nedalyvavimą parodose siekiant kaip galima labiau apsaugoti kates nuo infekcinių susirgimų ir t.t. Ne vienerius metus esu gan žinoma šunų veisėja, bet kačių pasaulyje esu neseniai. Kai mano katė surujojo ketvirtą kartą būdama 10 mėnesių amžiaus, o mažasis ėmė rodyti didelį susidomėjimą, pasidarė labai neramu ir nežinojau kaip elgtis, nes planavau kergti Cruze nuo metų amžiaus. Gerai, jog turiu labai gerų draugų bengalistų. Į klausimą, ką tokiu atveju darytų, visi didžiulę patirtį turintys veisėjai (tokie kaip Mara Summers) atsakė, kad kergtų Cruze dabar ir geriausia būtų jau patikrintas patinas... Kitaip aš rizikuoju piometra, o dėl amžiaus ji pakankamai suaugusi. Paskutinės Cruze rujos buvo tikrai sunkios, o kadangi patikrinto patino nėra, pabandžiau su savuoju. Gali būti, kad kovo gale mes turėsime kačiukų wub.gif wub.gif wub.gif Būtų labai nerealu wub.gif

Irmama, tai vis dėl to katės ir nedresuosi kaip šuns, bet aš daug ką pritaikau ir iš šunų auklėjimo bigsmile.gif Svarbu subarus labai pagirti, jog pakluso, kad neturėtų laiko įsižeisti biggrin.gif Turi to šuniško charakterio, atneša daiktus, labai bendraujančios ir smalsios. Maniškiai visiškai neagresyvūs, niekad neišskėtė nagučių, bet manau kaip ir visose veislėse, pasitaiko visokių individų, tad prieš perkant reikia domėtis kokie tėvai, kur auga kačiukai ir t.t.

as viena kate perlaikiau gerokai nors ji labiausiai morciuojanti is visu turimu ,suvedem su katinu ,kai jai virs metu buvo,po to ji turejo 2 vada ir apie 2 metus nesikerge ir nieko . bet cia nuo kiekvienos kates priklauso individualiai.Vienas is musu katu kerge kate neseniai ,tai ten manau ant ribos isprotejimo ir issekimo buvo tiek seiminikei , tiek katei . del piometros as niekad nesusiduriau ir nesidomejau ,bet manau tai ne daznas dalykas, bet tai tik mano nuomone .tik seip ar taip kam kankint nesterelizuota kate jai jai pagal amziu ir poreikius galima kergtis, ir yra noras tuom uzziimt.Jums pasiseke kad turit rimta veislyna kuris jus konsultuoja, mes rysi tik su vienu veislynu kur pirma kate pirkom palaikom. o lietuvoj mus tik Sfinksai gelbejo ir vaistais ir patarimais kai sirgom, ir pagalba isvest kaciukus uz lt ribu.Vieninteliai LT veislynai kurie sutiko ir draugiskai dalinos info buvo Andros ir Kasmyro saviniku, deja jie jau nebeveisia bengalu.ps zinoma IDI kuri yra fane sios veisles ir kaip as sakau lietuvos bengalu kriksto mama , nes prie kiekvieno bengaliuko ji su visa sirdim ir meile priena.
Atsakyti
dėkui Eglute smile.gif
Atsakyti
Sveikos, bengaliuku augintojos 4u.gif
Mane domina šių kačių kailis, tiksliau šėrimasis. Kažkaip nerandu info ax.gif
Renkuosi ko norėti - bengalo, ar burmos g.gif
Noriu labai draugiško, mylinčio vaikus ir beveik nesišeriančio katino.
Atsakyti