Įkraunama...
Įkraunama...

Bengaliukai, mažieji leopardukai

Dzemute, labai jaudinanti istorija wub.gif
*Pavasarė*, bengalai praktiškai nesišeria mirksiukas.gif Man tai irgi buvo labai svarbu, užtenka, jog šunys ilgaplaukiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IDI @ 2013 02 05, 08:58)
Kas supranta apie tikrą bengalų veisimą, dėl kainų nesistebi smile.gif Nesistebėjau ir aš pirkdama, nes buvau pasidomėjusi apie šitą veislę rimtai, todėl jeigu žmonės parduoda bengalus už kapeikas (tokiu atveju kapeikos yra net 1500 lt) jie tikrai nesupranta kad veisia bengalus, jie juos daugina kaip eilines kates, netobulindami veislės.
Papildyta:
Vien įsigyti pirmuosius gyvūnus veisimui, kainuoja laabai didelius pinigus (žinoma, kas supranta kokie jie turėtų būti, kad ne eiti atgal, o į priekį, į veislės tobulinimą), eiliniai taškuotukai, pasitaiko ir pas labai geras kates, tada žinoma jie parduodami pigiau, bet vadoje atsiranda ir labai kokybiškų, veislės standartus atitinkančių kačiukų, kurie žmogui, kuris isigija, tikrai kelia džiaugsmą ir pasididžiavimą smile.gif, tada už tai reikia mokėti ir tikrai nemažai smile.gif

sutinku su viskuom bet ne su kainos rodikliu, gal tai akmenys i mano darza, tebunie, bet ne LT apie veisima kalbeti .cia kaina paskutinis faktorius .ir ne tik LT

http://www.silversto...o.uk/index2.asp

katino kaina buvo 8000lt buvo perpirktas , katinas nuostabios isvaizdos, ir mano didziause klaida ,nes netinkamas veisimui .Gal as ir durna ,nebuvo patirties, ir tt ,bet ne as viena ,dauguma labai geru veislynu pirko ir veise ju katinus uk tai skaites tuo metu labai aukstos klases veislynas ,nzn kaip dabar nebesidomiu .
palyginimui
ANdra savo katina isigyta is USA pardavinejo berods uz 1000 eu jai gerai pamenu
katinas tikrai teisetai uzsitarnavo inter ch ,nors ir didziam riestasnukiu bengalu veislyno nusivilimui.
kaciuku kaina buvo 1000 1600ltir pns katinai ir kates jos tada buvo tikrai geri juolab kat 1 is pirmuju ,jai ne pirmi.

http://sphotos-g.ak....91_773182_n.jpg

iskart labai atsiprasau uz panaudotas nuotraukas ,ir uz savo nuomone savininku sitos kates,jie turi nuostabu katinas , bet su tokiu snukiu kates nenoreciau ,nepaisant to ,kad ji gavo ir puikius parodu yvertinimus.

http://klaipedacity....n-iid-342742527
siutu katuku tevai yra superiniai, kaciukai irgi puikus,sakyciau pagal tevus jie yra geresni negu uz nekuruos parduodamus 1000- 1500eu LIETUVOJE, ir nors jie 2 ar 3 kart pigesni ,tai tikrai nereiskia kad jie prastesni,nes tiek motina ,tiek tevas fantastiski, Tiesiog nemanau kad parduodant katukus, kiekvienam susidomejusem buvo sakoma kad katuku tevelis kainavo 2000eu ir katukai vertinami pagal tai. pas mus dabar 3 rezervai vasara kaciukam ,viena is pagedaujanciu merginu pasakojo toke istoria ieskant bengaliukes pokalbis telefonu su vienu is veislynu kur kaina tada buvo apie1000eu =(as uz kate mokejau 5000lt ar panasiai ir MANO kate ch ,seriu tuo ir tuo arba vistiena ,jautiena ir tai brangiai kainuoja del to ir kaciukai brangus musu) Visi tiek mokejo ir dar daugiau uz pirmuosius bengalus , visi sere tuo ir tuo ir dar geriau negu lenkiska vistiena, (Arba kitas epizodas is pokalbio 2 veislynai vienam mieste bet 1 katinai geresni ,nors jie savo kate ysigijo is to veislyno kur blogesni negu ju), tai belieka suprast kaip ,nori.Visu veislynu kaciu kilmese dominuoja tie patys pagrindiniai veislynai,norint labai ypatingo katino reiktu ieskot ne tai kad LT ,o net ne sitam zemyne.tokiuose veislynuose kaip Viktoro ar Maya gold dabar irgi kainos pakankamai palankios .

http://www.*infected...e-15411323.html

http://www.*infected...i-15053226.html

http://www.*infected...i-15303489.html

visi ch puikus i nuostabus,o jau toliau kiekvieno teise ringtis ,ar jis uz pasaka ir pateikima moka+ ar moka tik uz kaciuka.

Papildyta:
tinkamai prisziurint nesisere, pirko pas mus ir alergiski ,atgal neatveze, sakoma kad nealergizuoja, bet tai labai individualu.bet mekstant tvarka ,jai namuose yra padekoruota graziom detalem,smulkmenelem,ir tt nepirkit bengaliuko biggrin.gif viskas bus ant zemes.
Atsakyti
ps PAVASARE idomus pasirinkimas veisliu,dazniau tarp bengalu ir abisinu renkas.Bengalai myli visus, vaikus irgi be proto nors ir daug kentet tenka kartais,bet patarciau berna pirkt kastrata ,nes moterys visos i isterijas linkusios.vienos maziau ,kitos daugiau.
Atsakyti
Aš nesakau, kad tik bengalo kaina turėtų būti normali, bet aplamai kad nebūtų nesamonių, kurie iškreipia rinką. O šiais laikais kainos yra žymiai mažesnės, bet ne dėl krizės smile.gif o dėl to, kad jau nebe tokia retenybė ir tas bengalas smile.gif Svarbu kad viskas būtų teisinga gyvūno atžvilgiu, priežiūra, gyvenimo sąlygos, vakcinacijos, maistas ir t.t. iš to ir ta kaina susideda, žinoma rėkti kad šeriu baaisiai geru maistu ar tėvelis kainavęs nnn tūkstančių, čia nesamonė, iš to biznio nepadarysi biggrin.gif Kažkada kai lankiausi pas estus Maya Gold veislyne jie pasakė, jei iškart kokios 6 katės neatsiveda vaikučių, jokio biznio nėra, tik hobi, o daugelis žmonių galvoja kad užsidirbs baisius pinigus. Aš ne veisėjai ir atsiprašau apie pamąstymus, bet visada to norėjau, o kadangi dar neturiu sąlygų ( kitiems atrodytų kad ko čia reikia) tai ir nežadu veisti, tai labai brangus hobis, o atsakomybė dar didesnė.
Papildyta:
O dėl šėrimosi, mano leo šeriasi kaip eilinis katinas, kokį porą metų nelabai šėrėsi džiaugiausi, o dabar tai šeriasi, ir maistas tas pats ir vanduo nežinau?, o Baggy beveik nesišeria.
Atsakyti
Gal tai priklauso nuo kailio struktūros? Ekstra trumpas, glotnus, šilkinis ir ypatingai blizgus plaukas- savybės, kurias stengiamąsi įtvirtinti veisliniame darbe. Jei kailiukas ilgesnis, tai ir šėrimasis manyčiau didesnis.
Atsakyti
Kas liečia pinigėlius. Daugelis metų entuziazmo atneša pelną... Mėgstu šį posakį. Kai viską darai dėl kokybės, sąžiningai ir su meile, nelaikai n gyvūnų, veisi tik geriausius, su laiku ateina pripažinimas, nėra problemų dėl pardavimo, kainų ir t.t. Kalbu iš savo kaip šunų veisėjos patirties.
Visada galima rasti nebrangų variantą ir jei žmogus neįžvelgia skirtumo tarp tikrai gero bengalo ir eilinio taškuotuko, tarp daugintojo ir veisėjo, gal tikrai geriau neleisti pinigų neaišku kam...
Atsakyti
Pilnai sutinku smile.gif
Papildyta:
O dėl kailio tai tikrai, aš pastebėjau kuo ilgesnis tuo praščiau su šėrimusi, nes Baggy tai laabai trumpo kailio smile.gif Leo tai kai meškinas žiemą pasidaro biggrin.gif, bet kaip yra taip yra.
Atsakyti
NE rozeciu dydis svarbiausia INguliux, gali but visiskas taskius ir jai jis laukinio dar tipo su nerealiu kunu ir galva+ uodega jis bus geriauses,bengalas tuo ir ypatingas kad, cia nera jokio grozio etalono. sory kad cia taip, bet jus vis taskuotas
ir taskuotas ,zinoma geros rozetes yra geriau negu bele kokios(gal jus bele kokes taskiais vadinat)O LT taip yra visi jie panasaus lygiu nei klaipedoj nei vilniuj jie zenklei nesiskire ,vilniuj kergemu katinu daugiau ir nuo to tik kokybe gereja nes veislynai keicias katinais ir kaciu kergimo kombinacijos skirtingos eina tik pirmyn, kergent ta paty per ta paty tu stovi vietoj .Turedama 2 savo patinus su bendrasaviniko sutartim ass galiu varyt visas savo kates su jais uz dyka ir netik savo,bet po poros menesiu mes kergsim 2 kates su ne savo katinais,nors is finansines puses man tas neapsimoka ir tikrai ne, del to, kad mano katinai blogi ,o tik tam kad gaut yvairesniu rezultatu. o del kainu kokia paklausa toke ir kaina, jie buvo reti ,buvo kaina didele. Veisle populeri greit prie konteineriu vaikcios, po poros metu ar maziau ,kaina bus mazesne negu britu.Koks LT pragivenimo lygis ,tai kainos palyginus geros nes europoj kainos nuo350eu su dokais iki 700eu zinoma namams ,paprastas atitinkantis standarta kaciukas,veisimo klases limito nera ir nebus.IDI tu esi ziaurei faina ir isvis kaip zmogus nu tu man tobula ir nereali ,tau tevai neveltui toky varda isrinko ir i tai ieina kad tu nesudurnevai ir nepirkai pet,u LT uz tiek kiek mokejai uzsienyja, tu issirinkai to ko norejai,sumokejai kiek turejaisumoket ir taves nieks neizdure, bet kai as girdziu kad uz eilines klases kaciuka moka kaip uz labai gera brydinga ,as noriu pasakyt kad pati durna, kad leidaisi izdurema. Man paciai nera tai gerai, kad kainos krinta dienom nes, kai sako kad as is to gyvenu tai taip ir yra tai man jau nebe hobis, man tai darbas,ir labai sunkus darbas ir tiek kiek as suinvestavau lesu jegu ir laiko ,as dabar ilgus metus galeciau gyvent komforte,pas mane 1,5 i prieky visos vados,parodos ir tt suplanuotos.Turejau dziaugsmo se vasara 1men paatostogaut.Ateinancius metus as apie tai tik svajot te galesiu ,aciu dievui mes turim puikius bendrasavininkus kurie su ddidele meile ir pasiaukojimu laiko musu bernus,o tiems veislynams, kurie laiko patinus namie ir kankinasi didelis RESPECT.INGULIUXX ps pas mus irgi beja kova vada bus(gal?) nes kate ilga laikt nekergta neaisku ar uzkibo,ir koke veisle sunu turit ? mes dabar korsyte auginam kuri buvo issvajota ,kaip supratau yra gan perspektyvi ilgai ir atsakingai rinkomes ,eisim i parodas tik vat jos kergima as mintyse atidedu toli toli ,nes man ji kaip vaikas ir noriu kad toke liktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute25: 08 vasario 2013 - 04:09
Na LT kiek žinau veislynų (dabar jau mažai domiuosi), bet pavadinimų neminėsiu, kokias kates veisimui parduodavo, gal ir parduoda aš patylėsiu, po savo vėliava, ar nebūtinai, bet katės nevertos tikrai, nenoriu nuliūdinti įsigijusių, bet gaila kad taip yra. Na kaip Eglutė sako, patys kvaili žmonės, jei veisimui pirkdami, nežino nei standartų, nei supranta apie veislę, jei išdūrė jų pačių bėdos. Pasaulyje tikrai daug patirties ir info apie bengalus, (patirtis žinoma nėra sena, kaip kitų veislių), todėl manau galima daug sužinoti, jei tik supratimas leidžia, kad to reikia ir būtinai. O kad žmonės veisia, turi tokį užsidegimą, tai sveikintina, tik svarbu kad viskas gerai sektųsi ir visi būtų patenkinti. Dabas darbu, bet tam reikia labai daug jėgų, kantrybės, laiko ir t.t.
Papildyta:
O dėl razečių, tai čia kiekvieno veisėjo pasirinkimas, vienam razetes patinka, kitiems dideli taškai, o yra veislynų kurie marmurą dievina (žinau tokių), na ir mados klyksmas, rinka..., Rusijoje dabar norai pas pirkėją : xocu razetku, triox cvetov obezatelno biggrin.gif, veisėjai juokiasi, juk kad išvesti artimą laukiniam tipą, ne vien į razets dėmesį kreipiama, todėl ir kačiulų vadose yra įvairių, juk kates keičia dažnai, tam kad užtvirtinti geriausius rezultatus. Va tada tai darbas rimtas.
Atsakyti
Nesakau , kad sugebėčiau dirbti taip, kaip dirba rimti veisėjai, bet žaviuosi jų darbu, rezultatais ir atsidavimu. Bengalų veislė juk tokia įdomi, tiek visko, jie visi skirtingi ir visi savaip gražūs smile.gif
Atsakyti
Taip, ne rozečių dydis svarbiausia, yra labai daug niuansų, nepamirštant temperamento, sveikatos. Tiesiog stebint situaciją pasaulyje ir Lietuvoje, labai atsiprašau, bet regis Lietuva toje stadijoje, iš kurios geri užsienio veislynai jau senai išbrido.
Eglute, gal parodysit keletą savo kačiukų, pasak Jūsų show klasės? Būtų labai įdomu.
O šunys mano tai griunendaliai. Kalytes kergiu nuo trijų metų amžiaus jei viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Inguliux @ 2013 02 08, 12:41)
Taip, ne rozečių dydis svarbiausia, yra labai daug niuansų, nepamirštant temperamento, sveikatos. Tiesiog stebint situaciją pasaulyje ir Lietuvoje, labai atsiprašau, bet regis Lietuva toje stadijoje, iš kurios geri užsienio veislynai jau senai išbrido.
Eglute, gal parodysit keletą savo kačiukų, pasak Jūsų show klasės? Būtų labai įdomu.
O šunys mano tai griunendaliai. Kalytes kergiu nuo trijų metų amžiaus jei viskas gerai.

dabar tikrai neparodysiu ,del tos pacios priezasties kaip ir jus,nes neturiu dabar ne vieno kaciuko bengalu veisles, o show klase tikrai negimsta kiekvienas vadoj,o ir is visos vados gali nebut tinkamo tam,(bet cia pas kiekviena veislyna LT skirtingai)ne del to kad ,kaciukai geresni ar blogesni ,o nuo veiseju poziurio.galiu parodyt bet tik i privata 2 kitos veisles kates kurios abi pirktos veisimui, abi parodom ,bet skirtumas ju matomas zenklus.Galiu drasiai teigt, kat su viena is ju laimejau loterijoj.O del bengalu galiu pateikt pavyzdy padavanotu kaciuku -JAI GYVUNAS NETURI VEISLE YRODANCIU DOKUMENTU JIS YRA BEVEISLIS,taigi pora beveisliu pavizdziu,kurie LT lygiu butu pakankamai padorus brydingas . http://www.facebook....5...5687&type=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute25: 08 vasario 2013 - 18:30