Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 4

QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 18, 16:59)
O kaip be stratego?  smile.gif  KJKG dalyvaus?

Aš rytoj planuoju pribūt. basketball.gif
Atsakyti
Kad be rekupo neapseisiu, tai pradedu neabejoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 18 sausio 2013 - 19:41
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 18, 19:30)
Aš pateikiau skaičiuotojui - rangovui, t.y. smulkiai langus, sienas, grindų šiltinimą, patalpų aukščius, o dėl vėdinimo nutylėjau, nes neklausė - tai nežinau kaip suskaičiavo biggrin.gif . 11,5 kw. (Pilno projekto nedarė)  Ir pats neesu nusprendęs kol kas dėl vėdinimo. Skaičiuotojas atsakingas man atrodo.  Pačių popierių neduoda, nes darbus atliko nemokamai kartu pasiūlė darų kainą. (nori jis įrenginėti).  Galvoju, pasikreipti pasitikrinti, pasikalbėti pasiskaičiuoti kitur. smile.gif
Grindinio  šildymo 143kv.m. ploto.
Ačiū, manau reikės Raimundo tel. į AŽ.

siaip pas robertina gan daug langu ir ganetinai dideliu tai turbut tas sudaro didziaja dali nuostoliuu
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 19:13)
Reiktu patikrinti kaip ten su vedinimo nuostoliais, jei nori pats montuoti tai turejo kazka itraukti. Greiciausiai naturalaus vedinimo - irengiant rekuperacija is tu 11,5kw atsimestu ko gero 1kw, priklauso kiek jis ten paemes.
O tokio varianto kaip mazinti nuostolius gerinant atitvaras nesvarstote? Reiktu tureti isklotine skaiciavimu kur bus aisku per kur ir kiek prarandama, tada bus matyt kas yra lengviausiai pataisoma.

Tai čia tikriausia tokio galingumo katilą pasiūlė, atsižvelgęs į vandens ruošimą ir atsargą. Šildymo poreikis turėtų būti mažesnis.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 20:33)

Gerai aš būsiu. iš kur tą basketball.gif gavote skolintas. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 20:35)
Tai čia tikriausia tokio galingumo katilą pasiūlė, atsižvelgęs į vandens ruošimą ir atsargą. Šildymo poreikis turėtų būti mažesnis.

Gali būti. Pasiūlė 3-4 variantus. Bet katilinę stengėmės atskisti, nes dėl šildymo būdo nėra priimto sprendimo.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 19:33)

nebūsiu
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 18, 20:32)
Svarsčiau,svarstau pirmo aukšto ne ką pakeisiu- 20 neoporo. Antra pakeičiau iki 30 neporo. Stogą pakankamai tikrai pašiltinsiu. Va Nemažai turiu vitrinų. Ir antrame aukšte  keliuose kambariuose bus įrengti pusaukščiai,(loftai ar kaip jie ten) tai patalpų aukštis kai kur siek iki 4-4,5m. Šildomas tūris gerokai padidėja  smile.gif
Papildyta:
Dar galvoju gal pilna projektą šildymo darytis?. Bet kas paskys, kad jis patikimai padarytas ir suskaičiuotas teisingai.

4u.gif

Nesamone butu grindini daryti be projekto! Butinai! Jei reikia geros patikimos projektuotojos - rekomenduoju 4u.gif projektas prasides nuo silumos nuostoliu skaiciavimo biggrin.gif galesite savo skaiciuotoja patikrinti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 01 18, 20:34)
siaip pas robertina gan daug langu ir ganetinai dideliu tai turbut tas sudaro didziaja dali nuostoliuu

Aisku kad sudaro, reiskia reikia neprarandant sveiko proto optimizuoti stiklus ir remus, i pietus sudeti laidzius saulei bet mazesnes varzos, o likusius pacius silciausius nekreipiant demesio i laiduma saulei. Taip galima suzaisti su nuostoliais, padidinti pritekejimus, sumazinti ir atpiginti sildymo galia
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 01 18, 20:35)

Labai galimas variantas!
Atsakyti
Musu langiukai uzsisandarino, jauciu net su rankom, siandien dar karta termovizija langu ir gal bus baigtos bedos doh.gif
Kristinka man fainiausias kjkg imesta nuoroda maziuko namuko, as ten pasiziurinejau, ir mb parodziau, ir abu vienu metu sakom: dabai statom kita nama lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Siandien paziurejau momentine galia ss oras oras inverterio tai buvo 900w kai lauke -13, uzduota temp 24 laipsniai ir high speed putimo greitis. Taip pat paziurejau rekupo duomenis tai be teno rekupas ipucia 13 laipsniu, istraukia 17 laipsniu, lauko temp rodo -6. Siaip istraukimo temp turetu buti siek tiek didesne gal vienu laipsniu ir lauko temp pastebejau turi didele paklaida, reikes susistatyti savo jutiklius.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 01 19, 13:11)
Siandien paziurejau momentine galia ss oras oras inverterio tai buvo 900w kai lauke -13, uzduota temp 24 laipsniai ir high speed putimo greitis. Taip pat paziurejau rekupo duomenis tai be teno rekupas ipucia 13 laipsniu, istraukia 17 laipsniu, lauko temp rodo -6. Siaip istraukimo temp turetu buti siek tiek didesne gal vienu laipsniu  ir lauko temp pastebejau turi didele paklaida, reikes susistatyti savo jutiklius.

siaip tai momentine labai svyruoja, pas mane patogioj vietoj powermeteris, tai pastoviai uzmetu aki, dazniausia buna 400-800 ribose, nors esu mates ir virs kilovato.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 18, 23:41)
Nesamone butu grindini daryti be projekto! Butinai! Jei reikia geros patikimos projektuotojos  - rekomenduoju 4u.gif  projektas prasides nuo silumos nuostoliu skaiciavimo biggrin.gif  galesite savo skaiciuotoja patikrinti biggrin.gif
Papildyta:

Aisku kad sudaro, reiskia reikia neprarandant sveiko proto optimizuoti stiklus ir remus, i pietus sudeti laidzius saulei bet mazesnes varzos, o likusius pacius silciausius nekreipiant demesio i laiduma saulei. Taip galima suzaisti su nuostoliais, padidinti pritekejimus, sumazinti ir atpiginti sildymo galia
Papildyta:

Nuostoliai skaičiuoti grindinio yra projektas, vandentiekio, padarytas- mačiau, bet neduoda. tease.gif Yra kiekvienos patalpų skirtingi išvedžiojimai , surašytas poreikis. Turėjau galvoje tokį labai pilną šildymo projektą dar kontrolei biggrin.gif Ne pas rangovą darytą už kuri nemažai ir nulupa, tik nežinau ar verta daryti.? su sąlyga jei rasiu pasitikinti sistemos įrengėją.
Dėl langų tai renkuosi pačius pačius , tai dabar klausimas , jeigu įleis šilumą (pietų pusėje) tai įleis ir šaltį ar taip?
.Viliene, turite projektuotoją? Ačiū.,
Mergina05, cashmira Ačiu.

4u.gif

Atsakyti
Del projektuotoju sildymo ir meistru noreciau ir as AZ, pradedu kaupti kontaktus, ko iki siol nedariau - labai blogai, nezinia kada ko prireiks!

Dar kas dziaugiates pamatistai, murininkais, ir stogdengiais irgi prasyciau!
Atsakyti