Įkraunama...
Įkraunama...

KAUNAS - 4

QUOTE(madwifi @ 2013 01 15, 23:51)
kaip jos gali svilt jei temperatura apie 40C ? gal ten jo sebuklingi kvapu filtrai kvapus skleidzia ? smile.gif

Man ir atrodo, kad prie tokių temperatūrų niekas nesvyla. bet įdomus toks šilumos kvapas yra.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 15, 21:49)
"netilpsiu į tuos standartus", būtų gerai žinoti kokie čia propaguojami?

4u.gif
na kaip su tais standartais - kiek pastebėjau tai jei šildymas, tai tik geoterminis ar dar ten kažkoks variantas buvo minėtas, jei langai - tai tik plastikiniai, jei stogas - tai tik vienšlaitis inkiliukas, kondiškė irgi būtina, o pas mus viso to nėra lotuliukas.gif šildymas pas mus granulėm, langai - mediniai, kondiškės nėra, stogas - visų jūsų siaubui tongue.gif - du dvišlaičiai, ir apskritai mūsų namas dviejų aukštų ir dar su rūsiu biggrin.gif Blogiau jau turbūt būt ir nebegali g.gif biggrin.gif Jau nekalbu apie interjerą - į jokį šiuolaikinį moderną tikrai nepretenduojam schmoll.gif
o jei rimtai - tai rodytis ir girtis tikrai neturim kuo schmoll.gif juo labiau, kad ir statyba buvo pradėta ir dėžutė užbaigta prieš keturis metus. Tai technologijos per tą laiką manau nestovėjo vietoj ir dabar gal kažką jau būtų galima padaryti ir kitaip nei tuo metu padarėm.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2013 01 15, 22:14)
nes turi kažkokį svilinamo oro kvapelį biggrin.gif gerai čia išsireiškiau biggrin.gif

Oras nuo +50C įgauna svilėsio, t.y. dulkių svilėsio kvapą. Jei yra šansų reiktų vengti tokios temperaturos, bet tada teks didinti debitą o tai jau triukšmo ir skersvėjų klausimas
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 15, 22:55)
Vėsinimas per vėdinimą eliminuoja tik šilumos pritekėjimą į vidų vėdinimo metu, uždarius langus ir duris nesant daug vidinių pritekėjimų, viduje jausis maloni gaiva.
Aš esu su mažais poreikiais smile.gif vėsinsiuosi jungdama rekupą naktį, dieną išjungsiu. Kai bus ant Lietuvėlės 30 ir daugiau  - pakentėsiu kojas sumerkus į bliūdą biggrin.gif Blogiausiu atveju jei matysiu, kad yra poreikis, po metų kitų, kabinsiu spiltą svetainėj.

Jūsų ŠS grindų nešaldo? "Heat recovery function" čia gal tik kitaicų terminas, bet esmė kad DHW ruošiamas naudojant patalpos šilumą. Tokio "navaroto" nėra?
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 01 15, 23:21)
as nesuprantu terminologijos truputi, vieni split vadina isorini ir vidini blokus, kiti kai yra vienas isorinis ir maziausiai du vidiniai, kaip yra is tikruju?
Jau susigaudziau, tas antras variantas tai multislpit sistema

SPLIT nuo angliško dalintis, t.y. turi būti minimum du blokai, vienas vidinis, kitas išorinis. Monoblock - kai viskas sukišta vienon dėžėn, multisplit - reiškia musę per pusę ir dar kartą per pusę, bent trys blokai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 01 15, 23:06)
Oras nuo +50C įgauna svilėsio, t.y. dulkių svilėsio kvapą. Jei yra šansų reiktų vengti tokios temperaturos, bet tada teks didinti debitą o tai jau triukšmo ir skersvėjų klausimas

gal kondiskes montavimo/paleidimo metu tos darbines T turi/gali but sureguliuojamos? maniskai montuotojai tai atsimenu matavo iseinancio oro temperatura, gal ir reguliavo, nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 15 sausio 2013 - 23:18
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 15, 23:24)
Tiesa sakant, šildymui mažai naudojau, tik laikas nuo laiko pabandymui/ pažaidimui. Ir pasijausdavo kvapas svilinamo oro  Toshiba Suzumi Plus RAS-13SKV2-E

pas mane daikin'o emuros stovi.

QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 01 16, 00:01)
Man ir atrodo, kad prie tokių temperatūrų niekas  nesvyla. bet įdomus toks šilumos kvapas yra.

va va šilumos kvapelis, nepavadinčiau to svylančiu dulkių kvapu, žinau jį, buvo gerulis kai židinį pirmą kartą užkūrėm doh.gif

QUOTE(madwifi @ 2013 01 16, 00:16)
gal kondiskes montavimo/paleidimo metu tos darbines T turi/gali but sureguliuojamos? maniskai montuotojai tai atsimenu matavo iseinancio oro temperatura, gal ir reguliavo, nezinau.

matavo ir pas mane, viską normaliai padarė.
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 01 16, 00:03)
4u.gif
na kaip su tais standartais - kiek pastebėjau tai jei šildymas, tai tik geoterminis ar dar ten kažkoks variantas buvo minėtas, jei langai - tai tik plastikiniai, jei stogas - tai tik vienšlaitis inkiliukas, kondiškė irgi būtina, o pas mus viso to nėra  lotuliukas.gif šildymas pas mus granulėm, langai - mediniai, kondiškės nėra, stogas - visų jūsų siaubui  tongue.gif - du dvišlaičiai, ir apskritai mūsų namas dviejų aukštų ir dar su rūsiu  biggrin.gif Blogiau jau turbūt būt ir nebegali  g.gif  biggrin.gif Jau nekalbu apie interjerą - į jokį šiuolaikinį moderną tikrai nepretenduojam  schmoll.gif
o jei rimtai - tai rodytis ir girtis tikrai neturim kuo  schmoll.gif juo labiau, kad ir statyba buvo pradėta ir dėžutė užbaigta prieš keturis metus. Tai technologijos per tą laiką manau nestovėjo vietoj ir dabar gal kažką jau būtų galima padaryti ir  kitaip nei tuo metu padarėm.

Ne, visai nee, geo ŠS gal 2-3 turi, kiti tik galvoja. smile.gif
Manau KKG čia dominuoja. Pritariu langai plastikiniai propaguojami, nors yra medinių, dėl stogų tai jo, nuo inkilo mano, dvišlaičiai dominuoja, nors su dvigubais keturšlaičiais statomų namų yra. wink.gif
Nepergyvenkite nesikuklinkite, kuriamės standartus mes, kiekvienas pagal savo poreikius. Gal tik jei kas vata krauna tai tikrai nutyli.. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2013 01 16, 00:30)
pas mane daikin'o emuros stovi.
va va šilumos kvapelis, nepavadinčiau to svylančiu dulkių kvapu, žinau jį, buvo gerulis kai židinį pirmą kartą užkūrėm  doh.gif
matavo ir pas mane, viską normaliai padarė.

Kažkaip nepamenu, manau nieko man nereguliavo, o ką te reikia daryti?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 01 15, 23:21)
cia mes kalbam apie viliaus atveji kai vesinimas yra per ZS ir per ortakius ar kalbam apie atveji su oras oras kondiku kuris montuojasi lubose? Jei apie kondikak kuris lubose kur kuris panaudoja tuos pacius ortakius kaip ir vedinimui tai sakot kad neuzteks galios visiems kambariams aptarnauti?

Esmė ta ko siekiama - tikimasi iš vėsinimo. Jei komforto tai su aprašyta sistema jo nebus, jei minimalaus pavėsinimo, nusiteikiant kad per baliuką vistik pritrūks tos vėsos, tai taip.
Jei kanalinis kondišinas ženyjamas su vėdinimo sistema, tai reikia būtinai izoliuoti ortakius antikondensacine izoliacija, ir suprasti, kad kai vakaruose per langus kepins, tai rytų kambariuose lygiai taip pat vėsins, nors ir nesinorės.
Man kondicionavimo nereikia, aš mėgstu šilumą. Kartais jos būna per daug, bet taip būna taip retai, o aš taip neturiu pinigų, kad pakentėsiu tas kelias dienas metuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2013 01 15, 23:03)
4u.gif
na kaip su tais standartais - kiek pastebėjau tai jei šildymas, tai tik geoterminis ar dar ten kažkoks variantas buvo minėtas, jei langai - tai tik plastikiniai, jei stogas - tai tik vienšlaitis inkiliukas, kondiškė irgi būtina, o pas mus viso to nėra  lotuliukas.gif šildymas pas mus granulėm, langai - mediniai, kondiškės nėra, stogas - visų jūsų siaubui  tongue.gif - du dvišlaičiai, ir apskritai mūsų namas dviejų aukštų ir dar su rūsiu  biggrin.gif Blogiau jau turbūt būt ir nebegali  g.gif  biggrin.gif Jau nekalbu apie interjerą - į jokį šiuolaikinį moderną tikrai nepretenduojam  schmoll.gif
o jei rimtai - tai rodytis ir girtis tikrai neturim kuo  schmoll.gif juo labiau, kad ir statyba buvo pradėta ir dėžutė užbaigta prieš keturis metus. Tai technologijos per tą laiką manau nestovėjo vietoj ir dabar gal kažką jau būtų galima padaryti ir  kitaip nei tuo metu padarėm.

nu ir suvartėt čia doh.gif taip viskas blogai iš šono žiūrint? doh.gif
tikrai taip nėra. pvz pas mane mediniai langai, pas Mergina05 taip pat, pradžioje irgi galvojau apie granulinį katilą (laiku SM kolektyvas suteikė informacijos, persigalvojau) kondiškės irgi nebus, beje pas Giedruolę taip pat, nors ir yra geoterminis.
čia kažkaip labai jau apibendrinot ir subendravardiklinot mirksiukas.gif neturime mes čia jokių standartų, tiesiog kiekvieno situacija ir galimybės skirtingos, kaip ir skiriasi pats požiūris į namą bei šeimos poreikiai.

P.S. mūsų dėžutė pradėta taip pat prieš 4 metus mirksiukas.gif na bet Jūs jau gyvenat. o padaryt visada galima geriau, tobuliau, kitaip - čia ne vien dėl to jog technologijos keičiasi, bet dar ir dėl to jog pats žmogus keičiasi. Gyveni, mokaisi, įgyji patirties - normalu jog keičiasi ir pats požiūris. bet kokiu atveju sėkmės Jums drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 16, 08:37)
Esmė ta ko siekiama - tikimasi iš vėsinimo. Jei komforto tai su aprašyta sistema jo nebus, jei minimalaus pavėsinimo, nusiteikiant kad per baliuką vistik pritrūks tos vėsos, tai taip.
Jei kanalinis kondišinas ženyjamas su vėdinimo sistema, tai reikia būtinai izoliuoti ortakius antikondensacine izoliacija, ir suprasti, kad kai vakaruose per langus kepins, tai rytų kambariuose lygiai taip pat vėsins, nors ir nesinorės.
Man kondicionavimo nereikia, aš mėgstu šilumą. Kartais jos būna per daug, bet taip būna taip retai, o aš taip neturiu pinigų, kad pakentėsiu tas kelias dienas metuose biggrin.gif

aš dėl karščio irgi stipriai nepergyvenu, bet pamėginsiu paleisti vėsinimą per grindis, pažiūrėsiu kas gausis. Jau vien tam, kad įsitikinti jog Ed@'as neteisus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 16, 09:27)
Jau vien tam, kad įsitikinti jog Ed@'as neteisus  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 16, 09:27)

aš dėl karščio irgi stipriai nepergyvenu, bet pamėginsiu paleisti vėsinimą per grindis, pažiūrėsiu kas gausis. Jau vien tam, kad įsitikinti jog Ed@'as neteisus  lotuliukas.gif

Turint geoterminį su gręžiniu, kyla natūralus noras vasarą panaudoti jį ir namo vėsinimui. Galimi du variantai 1 vėsinti grindis, 2 orą po rekuperatoriaus. Galima ir abu variantus suderinti. Investicija palyginti nedidelė, o eksploatacija ypač pigi, nes kainuoja tik siurbliuko elektra.
Gaunasi tarpinis variantas tarp rimtos kondicionavimo sistemos ir vandens bliudo kojoms karštą dieną.
Valdymas neidealus. Veikia arba ne. Bet kadangi galingumas mažas tai kai karšta nuolat veikia, kai vėsiau ne. 2 variantas iš esmės identiškas Viliaus ŽŠ. Panašu, kad jei ne rekuperatoriaus problemos viskas būtų ten labai neblogai.
Grindų vėsinimą buvo išbandžiusi Pagyvenus, atsiliepimai taip pat labai neblogi.
Jei namas neturi labai daug nešešėliuotų langų į pietų ar vakarų pusę tokios vėsinimo sistemos turėtų pakakti. Na gal vieną kitą dieną kiek paprakaituoti reikėtų, bet tikrai kur kas geriau, nei visai be nieko.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 16, 12:44)
Turint geoterminį su gręžiniu, kyla natūralus noras vasarą panaudoti jį ir namo vėsinimui. Galimi du variantai 1 vėsinti grindis, 2 orą po rekuperatoriaus. Galima ir abu variantus suderinti.  Investicija palyginti nedidelė, o eksploatacija ypač pigi, nes kainuoja tik siurbliuko elektra.
Gaunasi tarpinis variantas tarp rimtos kondicionavimo sistemos ir vandens bliudo kojoms karštą dieną.
Valdymas neidealus. Veikia arba ne. Bet kadangi galingumas mažas tai kai karšta nuolat veikia, kai vėsiau ne. 2 variantas iš esmės identiškas Viliaus ŽŠ. Panašu, kad jei ne rekuperatoriaus problemos viskas būtų ten labai neblogai.
Grindų vėsinimą buvo išbandžiusi Pagyvenus, atsiliepimai taip pat labai neblogi.
Jei namas neturi labai daug nešešėliuotų langų į pietų ar vakarų pusę tokios vėsinimo sistemos turėtų pakakti. Na gal vieną kitą dieną kiek paprakaituoti reikėtų, bet tikrai kur kas geriau, nei visai be nieko.

taip kaip tada butu ispildyta sistema panaudojant SS kolektoriu ir ortakius? turetu buti statomas silumokaitis kaip kazkada Vilius minejo ir kolektoriaus srautas nukreipiamas ties rekupu?

Siaip kas liecia saldyma per grindini, tai gal galima butu kazkaip zonom saldyti, pvz II aukste tik hola-koridoriu, pirmam aukste tik viena koki kontura svetaineje ir panas.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 01 16, 11:44)
Turint geoterminį su gręžiniu, kyla natūralus noras vasarą panaudoti jį ir namo vėsinimui. Galimi du variantai 1 vėsinti grindis, 2 orą po rekuperatoriaus. Galima ir abu variantus suderinti.  Investicija palyginti nedidelė, o eksploatacija ypač pigi, nes kainuoja tik siurbliuko elektra.

aš neesu tikras jog statysiu geoterminį, gal vis dėlto liksiu prie oras vanduo. pas kai kuriuos gamintojus mačiau tokią opciją ant oras vanduo sistemos: vidiniame bloke yra šilumokaičiai (KV ir šildymui/vėsinimui) ir vasaros metu karštas vanduo gaminasi vėsinamų grindų sąskaita smile.gif na aišku, jei trūksta galios, pasiimi iš lauko, bet va įdomi tokia opcija.

o šiaip tai Pagyvenusios precedentas tik paskatino šitam sprendimui.
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 01 16, 12:33)
taip kaip tada butu ispildyta sistema panaudojant SS kolektoriu ir ortakius? turetu buti statomas silumokaitis kaip kazkada Vilius minejo ir kolektoriaus srautas nukreipiamas ties rekupu?

Siaip kas liecia saldyma per grindini, tai gal galima butu kazkaip zonom saldyti, pvz II aukste tik hola-koridoriu, pirmam aukste tik viena koki kontura svetaineje ir panas.

matai, problema ta, kad negali į grindis leisti +12C vandens, kaip AD sakė "padus prišalsi"
grindys turi likti pakankamai komfortiškos temperatūros, todėl didelio temperatūrų skirtumo nebus atitinkamai toks vėsinimas reikalauja didelių plotų. Aišku, WC gal ir nesisnorės vėsinti, galėsi tą kontūrą ir uždaryti.

nesitikiu efekto kaip iš kondiškės, bet jei savaitė bus karšta, gal nors kelias dienas pavyks gyventi šiek tiek vėsiau nei be nieko. tik tiek ir tikiuosi.
Atsakyti