QUOTE(Latifa @ 2013 01 15, 23:03)
na kaip su tais standartais - kiek pastebėjau tai jei šildymas, tai tik geoterminis ar dar ten kažkoks variantas buvo minėtas, jei langai - tai tik plastikiniai, jei stogas - tai tik vienšlaitis inkiliukas, kondiškė irgi būtina, o pas mus viso to nėra

šildymas pas mus granulėm, langai - mediniai, kondiškės nėra, stogas - visų jūsų siaubui

- du dvišlaičiai, ir apskritai mūsų namas dviejų aukštų ir dar su rūsiu

Blogiau jau turbūt būt ir nebegali

Jau nekalbu apie interjerą - į jokį šiuolaikinį moderną tikrai nepretenduojam
o jei rimtai - tai rodytis ir girtis tikrai neturim kuo

juo labiau, kad ir statyba buvo pradėta ir dėžutė užbaigta prieš keturis metus. Tai technologijos per tą laiką manau nestovėjo vietoj ir dabar gal kažką jau būtų galima padaryti ir kitaip nei tuo metu padarėm.
nu ir suvartėt čia

taip viskas blogai iš šono žiūrint?
tikrai taip nėra. pvz pas mane mediniai langai, pas Mergina05 taip pat, pradžioje irgi galvojau apie granulinį katilą (laiku SM kolektyvas suteikė informacijos, persigalvojau) kondiškės irgi nebus, beje pas Giedruolę taip pat, nors ir yra geoterminis.
čia kažkaip labai jau apibendrinot ir subendravardiklinot

neturime mes čia jokių standartų, tiesiog kiekvieno situacija ir galimybės skirtingos, kaip ir skiriasi pats požiūris į namą bei šeimos poreikiai.
P.S. mūsų dėžutė pradėta taip pat prieš 4 metus

na bet Jūs jau gyvenat. o padaryt visada galima geriau, tobuliau, kitaip - čia ne vien dėl to jog technologijos keičiasi, bet dar ir dėl to jog pats žmogus keičiasi. Gyveni, mokaisi, įgyji patirties - normalu jog keičiasi ir pats požiūris. bet kokiu atveju sėkmės Jums
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2013 01 16, 08:37)
Esmė ta ko siekiama - tikimasi iš vėsinimo. Jei komforto tai su aprašyta sistema jo nebus, jei minimalaus pavėsinimo, nusiteikiant kad per baliuką vistik pritrūks tos vėsos, tai taip.
Jei kanalinis kondišinas ženyjamas su vėdinimo sistema, tai reikia būtinai izoliuoti ortakius antikondensacine izoliacija, ir suprasti, kad kai vakaruose per langus kepins, tai rytų kambariuose lygiai taip pat vėsins, nors ir nesinorės.
Man kondicionavimo nereikia, aš mėgstu šilumą. Kartais jos būna per daug, bet taip būna taip retai, o aš taip neturiu pinigų, kad pakentėsiu tas kelias dienas metuose
aš dėl karščio irgi stipriai nepergyvenu, bet pamėginsiu paleisti vėsinimą per grindis, pažiūrėsiu kas gausis. Jau vien tam, kad įsitikinti jog Ed@'as neteisus