QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 17, 14:53)
Ikišiu subjektyvų trigrašį ir nelabai sutikčiau dėl "svečių WC" (jis taip tik vadinasi)
kai darai mažą namą, normaliam vonios kambaryje privalo tilpti ir skalbykla ir vonia/dušas ir praustuvai ir bide su unitazu. tai kad ir 3žm jei keliasi vienu metu ir vienas užeina "su reikalu" kiti ką - stovi ir laukia sekančio troleibuso? o jei turi atskirtą WC - tokių problemų nekyla. Toliau apie svečius - netikiu kad sugebėsite gyventi taip, kad pas Jus niekas neužeis, o jei užeis, tai tik 15minučiu. bet netgi ir per tas 15min gali visko būti, tai pvz aš nenorėčiau kad kažkas eitų į vonios kambarį jeigu pvz ten ruošiamasi skalbimui ar šiaip tingėjau tvarkytis. Aš tai vadinčiau gyvenimo komfortu o ne visišku briedu. Tuo labiau kad jis neužima katastrofiškai daug vietos, o jeigu ir užima, vonios kambaryje gali pataupyti vietos ir unitazo atsisakyti ir turėti tik vieną atskirą tuliką.
ir dėl salos - o jeigu tai mano svajonių svajonė ir aš kiekvieną gimtadienį žvakutę užpučiu būtent su šia svajone galvoje? kodėl aš jos turėčiau atsisakyti, juolab kad ją galima išnaudoti labai įvairiems tikslams ir ji nebūtinai turi užimti 4-5m2
man pvz žiauriai patinka
tokia "sala". ir nieko ji daug neužima vietos
nu tada uzpusk zvakute didesnems pajamoms ar palikimui netiketam, kad galetum projektuot tris meigamuosius ne i 80m2 o bent i 120.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 17, 15:13)
apsispręsti reikia, bet vis tiek kastuvą kažkur privalėsi pasidėti, todėl paantrinisiu R125: tokius dalykus geriau numatyti iš anksto, dar projektuojant namą.
dėl unitazo jau rašiau - jis gali būti ne antras, bet vienintelis, bet tokiu atveju tikrai rekomenduočiau jį daryti atskirą.
o atsisakyti tikrai galima to, kas tik didina komfortą, bet senom svajonėm rekomenduočiau vis dėlto rasti vietos

dėl to juk ir stataisi namus
nežinau, gal aš ir klystu, bet aš nenorėčiau statyti namą ir iš karto laidoti svajones, tuo pačiu mintimis jau keliantis į dar vienas statybas.
o jeigu pasiliekam tik tai kas būtiniausia, tai ko
čia ne namas?
nu nereikia cia tokiais krastutinumais svaidytis. Kas blogai, jei zmogus nori kuo pigesnio buto dydzio namo kur nors ant savos zemes kad galetu iseit per pusrycius salotos lapa po langu nusisikint, terasoj po zydincia obelim kavos atsigert. Ir kuom tai ne svajone? ir px tkiek ten tuliku ar salu virtuvej. Kas nors aisku puls aiskint kad mieste tokio pat dydzio ir kainos butas yra zymiai geriau. Bet kiekvienam savo.