Alchemie, vat ir sakau, kad LABAI individualu ir reikia kiek imanoma savo vaiko beda apibrezt, nes tada ir darbas bus tikslingesnis
Maziuke

Vis tokia pat: pazityvi, sypsena iki ausu ir... nekalba

Girdimasis demesys, ekspresivioji kalba atsilieka gerokai virs metu (jai tuoj bus 3 metai), kalbos suvokimas atsilieka kelis men... dirbam, pati pameni, kad jai dar metuku nebuvo kai man jau baisoka buvo... rezultatai kol kas minimalus (na, aisku, priklauso su kuo lygint, as lyginu su vyresne, kurios buvo zymiai suletejusi kalbos raida). Nors, paskutini menesi kazkaip pasistumejom, tfu-tfu, atsirado sakinukai, truputi linksniu, veiksmazodziu asmenavimo uzuomazgos. Daiktavardziu moka daug. Bet skirtingai nuo vyresnes dar ir tarimas jos pieviskas

Garsu kokybe labai prasta, jei negali numatyt ka sako labai sunku suprast, dabar jau pradeda pikt: kaip cia, ji sako, mama nesupranta

Dabar VRC tusinames, loge
Aciu kad prisimeni mus
Papildyta:
QUOTE(Ivy* @ 2013 04 07, 09:03)
Labai svarbu yra lavinti vaiko smulkiąją motoriką, nes smegenų centrai, atsakingi už kalbą ir judesį yra visai šalia.
maniske 3 metu neturinti atlieka vos ne 5meciu uzduoteles: sagas segasi, karoliukus keliu mm skersmens veriasi, pirstuku judesiukai-manksteles, tt- o kalbos kaip nera, taip nera. Nera ta motorika stebuklingas vaistas. As is vis kazkiek itariu, kad tevams ta motorika taip akcentuoja kad psichologine itampa nuimt: as dirbu, as darau, as lavinu, tai turi padet. Kazkaip man tas "centrai yra salia" skamba kaip "pasedejau salia maisto, turiu but sotus, gi SALIA buvau".
Aisku, viska reikia lavint-tobulint, tt, bet jei jau kam ipatinga demesi skirt, tai gal jau kokiai lezuvio mankstai

vis arciau kalbos