Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 13-oji tema

sveika, nieko sau pamirshta tema, kai paskutine zinute vakar buvo wink.gif

o siaip dziugu, kad laiku pastebejot ir kad viskas taisosi.

Lisja, taip, nakti skaiciau ir neisiskaiciau wink.gif paskaiciau zodi "pasakorius" ir pasidziaugiau, kad va tik tokia problema. Tai dabar tiesiog pasidziaugsiu irgi, kad einat i prieki, o jei einat, tai ir ivardziai susitvarkys (kaip juos sutvarkyt, nezinau, butent sita vieta mum kazkaip savaime persilauze nelabai seniai).
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 09 30, 15:06)
*biggrin.gif vardo nezinojau, tiesiog paemiau pavyzdi is darzelio, kur mergyte Emilija save vadina Emiliuku biggrin.gif
**Saviverte tai ir atsakomybes prisiemimas, ir sprendimu darymas, kad ir as pats rengsiuosi 4u.gif pvz. mano dukra 4 metu doh.gif is prto varo savrankiskumu, bet jei jai pasako, kad ne tu ten neatitinki pv. snaiges vaidmens, vaikas puola i asaras, nes taip pasake, kai jai apsakai, kad visokiu buna ir tu esi snaige, ji greit nurimsta, bet vidinis disbalansas ateina greitai

* doh.gif Nieko sau, ir sutapk tu man sitaip.. smile.gif
** Absoliuciai nepriima konkurenijos manasai. Saviverte jo tikrai tvarkoj, ir gal net padidinta, sakyciau, nes jam atrodo, kad jis vienas viska zino ir supranta geriausiai, kad jo vieno piesinys graziausias ir jis aplamai pats sau-puikiausias zmogelis pasaulyje, kad viso darzelio zaislai-tik jam vienam skirti ir aukl4tojos tik ji viena PRIVALO mylet, glaust, tik su juo vienu bendraut. Nepakencia, jei kas nors padaro ka nors geriau uz ji ir del to buna pagiriamas. Yra pas mus ir elgesio bei emociju specifikos, isties tas emocinis slenkstis pas ji yra labai zemas-nuotaiku kaita didziule, savikotroles to tokio mechanizmo nebuvimas viska labai apsunkina, nes cia pat gali is smagios nuotaikos pereit i labai pikta ir liudna arba atvirksciai. Tas jo toks elgesys yra sudetingas ir sunkiai koreguojamas. Tikiuosi gal paaugus, galbut kartu su specilaistu pagalba pavyks jam padet ir sitoje vietoje.

QUOTE(maazulytee1 @ 2013 10 01, 09:37)
sveikutes uzejau i svecius ir gal jau cia pamirsta tema kaip paziurejau i lankytojiu laikus ir metus kada lanketes bet jai jus ne pries tai as ja atnaujinsiu

Na kad nesutikciau, sita tema tikrai yra lankoma. Jei paraso ir ne visi, tai bent jau paskaitanciu yra tikrai nemazai.

QUOTE(stripulis @ 2013 10 01, 10:42)
Tai dabar tiesiog pasidziaugsiu irgi, kad einat i prieki, o jei einat, tai ir ivardziai susitvarkys (kaip juos sutvarkyt, nezinau, butent sita vieta mum kazkaip savaime persilauze nelabai seniai).

smile.gif Aha. Na taip, matyt ir sitie dalykai isisamoninami kiekvienam skirtingu laiku. Siandien jis man sako: "O jei TU busi geras, gausi vakare pyrago?" As jam atsakau, kad reikia klaust "Jei AS busiu geras, ar gausiu vakare pyrago?". Tada jis patylejes atsiet pasitaiso: "Jei TU busi geras, ar AS gausi vakare pyrago?" doh.gif Nu zodziu-susikalbam va kaip... doh.gif
Atsakyti
Tai vat, ta ir turejau omenyje, nesugebejimas primti, kad ir kiti gali but geri, mylimi yra gynyba esant nepakankamai savivertei 4u.gif tokia kompensacija isorine, o vidine, tada nuotaiku kaita.
Bandykit zaisti domino kartu, jei iseina, yra vaikisku, kru zveriukas prie zveriuko, ar kokia uogaprie uogos dedasi. Pradzioje sunus is proto ejo, jei nelaimedavo, paskui leisdavo man ir logopedei laimeti, kartais net imdavo sukciauti, kad laimeciau as biggrin.gif t.y. Bande reguliuoti situacija, kad vyktu kaip jis nori, tipo pralaimejo savo noru, labai suku buvopralaimeti teciui doh.gif jau veliau zaisdavom stalo zaidima Labirintas, kuris jam labai patinka(cia jau vyresniems, nes strateginis) bet tetis labai laimedavo doh.gif ir budavo doh.gif dabar jau tas reikalas susitvarke, nors kai sese 4 metu dabar su juo lenktyniauja, nes jai reikia but pirmai, jis kartais parodo savo pranasuma, nors daznai jai nusileidzia.
Tai dar susije ir su emociniu amziumi. Kaip jo emocinis amzius atitinka fizini? Nes maniskiui emocinis amzius veluoja, tai butent per menus, muzika ir daile, darba grupeje, kuris tokiems vaikams yra sunkus, bet per menus, jie maziau bendrauja, o mokosi pajusti vienas kita ir dirbti grupeje, kitam netrukdant.
Paskutine citata, rodo, kad jis nenori pripazinti, jog gali but negeras, ar yra negeras, taip jis puikus, delto perkelia buvimo geru esme i mama biggrin.gif o vat pyrago jis nori, delto AS lieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Li @ 2013 09 29, 00:44)
Labas vakaras. perskaičiau visą temą. mano vaikui beveik 4 metai 3 mėnesiai. kalbėt jis kalba, viską noriai kartoja, arba pasako, ir laukia kol pakartosim. visi posakiai yra rituališki, vienodi, ir turi eit eilės tvarka, tarkim: kur mama? čia mama. kur tėtis? čia tėtis. žodžiu viskas eilės tvarka.
atmintį turi genialią, pasakas ilgiausias išmoksta, ir vartydamas knygą, tarytum skaito, bet aš manau, kad jis iš atminties čia.
jei kažką taria, ir aš pakartoju neteisingai, pyksta, ir tą žodį sako teisingai, kol aš pakartoju teisingai.
ir dar, jei namie kažką daro, kartoja, darželį gi, visiškai prakalbint negalima...
lanko normalų darželį, nehiperaktyvus.
aš vis laukiau, ir galvojau gal pradės kalbėt pats (dialogu), bet auklėtoja patarė lankyt logopedę darželyje, ir užsiregistruot į PPT. iki mokyklos dar trys metai, tai sako, kad per tiek laiko dar galima daug nuveikti.

Kas PPT ( psichologijos pagalbos tarnybą) ? ko ten vaiką moko? geriau ten eiti ar į vaiko raidos centrą?
Atsakyti
PPT vaiko nemoko, ten nera papildomu uzsiemimu, nes tai yra patariamoji tarnyba, kuri rekomenduoja vaikui pagalbas, bet ju neteikia, VRC teikia papildomus uzsiemimus, jei vaikas stacianore, ten yra gydymo istaiga ir diba gydytojai
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 10 01, 22:21)
PPT vaiko nemoko, ten nera papildomu uzsiemimu, nes tai yra patariamoji tarnyba, kuri rekomenduoja vaikui pagalbas, bet ju neteikia, VRC teikia papildomus uzsiemimus, jei vaikas stacianore, ten yra gydymo istaiga ir diba gydytojai

ten reikia ir siuntimo? Vienkartine konsultacija buna? g.gif
Atsakyti
Gali but darzelio logopedes ar spec. pedagoges siuntmas, gali but pediatro, svarbu, kad butumet Lt pilieciai, tada nemokama. Reikes israso is med. korteles. Jei vaika tiriat, tai bus keletas susitikimu su logopedu, su psichologu, vienas su neurologu. jei einat tik i logopedine konsuotacija, tai nu pora sykiu gali but, vis tiek vaikas turi susipazinti su zmogum, kad paskui galetu jo klausineti ir kazka kartu nuveikti, kas parodytu situacija
Atsakyti
Į PPT siuntimo nereikia, tiesiog skambinatės ir susitariat (jeigu Vilniuj - tai tel. 2650908). Į VRC turi būti gydančio gydytojo siuntimas, nes tai sveikatos priežiūros įstaiga.
Atsakyti
Bet israso is korteles tebereikia?
Atsakyti
Kur - į PPT ar į VRC?
Atsakyti
Man galva sukasi.... unsure.gif net nezinau ka daryti, kur kreiptis verysad.gif nemažai patarimų gaunu ir visi siulo i PPT ir pas VRC Kaune
Mes planuojam VRC ir pas privatų logopedą apsilankyti, patarimų gauti.
VRC- tik siuntimo reikia iš gyd. Kai regitravausi sake siuntimo iš gyd. ir vaiko gimimo liudijimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vlymae: 02 spalio 2013 - 15:18
PPT labiau susijusi su pedagoginem istaigom, t.y. popieriai, iuri liepia, jiems suteikti priedo pagalbas vaikams. man Vilniuje PPT patinka labiau, nei VRC, bent jau as ten pagalbos daugiau gavau. jei Kaune einat i VRC ir pas logopeda, viskas gali but gerai, juk kaip suprantu, jums realiai reikia, kad pasakytu, ka ir kaip su vaiku daryti, kur reiti, kas yra 4u.gif
VRC reikia siuntimo ir vaiko gim. liudijimo, PPT anksciau reikejo korteles israso
Atsakyti