[quote=Alchemie,2013 09 24, 17:58]
Pedagogika ir yra tas darbas, kai sunkius dalykus paverti zaidimu

bandykit su siaudeliu pusti burbulus, laizyti krema, kisieliu, na kas patinka, kap katinas lakti piena, t.y. isdykaukite ir tada pritaikykite veiklas. jei vaikui patinka su dazais, na paklokite dideli popiriaus lapa Ikejoje yra rulonas popieriaus, as ji istiesiu per visas grindis, ir vaikas piesia, tegu, rankomis, teptuku, guasas, ar kreidutes, kad ir terlio, bet bus judesys

zaidimas pvz. spaudi nosi islenda liezuvis, patrauki uz ausies, liezuvis i kaire, uz kitos ausies, liezuvos i desine, patrauki oda po smakru liezuvis dingsta burnoje, ziadimas, bet liezuvis dirba...as saviskio NIEKADA nesugebedavau pasodinti dirbti, juk tai PATS SUNKIAUSIAS DARBAS jiems. Zodzius iseidavo kartoti, sakinius delioti tik sokinejans, metant kamuoli, zaidziant zaidimus, kitu atveju man sakydavo, tu ne logopede ir basta
Galiu tik is savo pedagogines patirties pasakyti, kad jei sudomini vaika, jis isitraukia tai jausmas, kuri retas supras, nebent patyre, ka jau bekalbeti kokia palaima ir dziagsmas, kai pasimato rezultatas..tai Dievo dovana. Cia pamokos Jums, kaip uzaugti, kad vaikas ismoktu kalbeti
[/quote

pasirodo mes per žaidimus ir atliekam pratimus

Pučiam per šiaudeli, burbulus, vonios putas, laižom nuo pirštumu ir lupu tema sūrį ir kečiupą ( jam kečiupas lyg šokoladas), lakam pieną ir sriubą ( o lakam tai jau senai vienu metu užejo kad jis yra šuniukas piena lakdavo, valgydavo nuo žemes arba ant žemes išpyles, auksedavo pastoviai... o dabar jis tigriukas

šokineja, riaumoja su kitais sveikinasi riaumodamas ir t.t.) Rankų mankštelę prie lempos, arba kai saule šviečia... labai patinka šešeliai) Kieme ant plytelių piešia- apveda kojytes, rankytes ir brukšnelių ir apskritimu pripiešia. Namuose ant lapo popieriaus piešia su vandeninias dažais, duše ant sienų piešia su dažais. Tik va knygelių nespalvina, neatlieka užduotelių ( sujungti taštus, nupiešti). Turim tokia knygute Mašinu kur reikia uždėti lapa ir apvedžioti, kad gautusi mašina. Vedžioja ( nelabai aiškia paaišninau

) dar labai megzta ant saves piešti ir rašyti

o tada lekia į duša praustis...
liežuvio masažinę mankštelę atliekam valygam dankutus. Aš jam duodu savo šepetųka, kad jis man pavalytų liežuvį, o aš jo liežuvų masažuoju.
O čia labai gerai sugalvojote! spaudi nosi islenda liezuvis....
šiandien bandem filmuodami ''dirbti'' įjungiau kompiuterio kamera ir rodėm liežuvi, visai neblogai sekesi
Alchemie, dekui

dar gal turit kokių nors patarimų ar idėjų ar iš savo patirties galit pasidalinti?
panele Morta, ne jūsų klausiau kur gyvenate

Siukas4, klausiau...
panele Morta, pas ir tokia situacija... viska darom su kokiu nors TIKSLU

filmuku žiūrėjimu, kokio nors daikto nupirkimu, saldumynais, ėjimų kur jis nori ir t.t.
lauryte1984, dabar visi žaislai skanita kalbėjimą ir vaika lavina.... namo nuomene kalbėjimą labai laviną žaisliukai kurie įrašinėja vaiko kalba ir ji pakartoja
http://www.lavinanty...ed43d6.95170387 šiam psl. žaislai yra suskirsti pagal amžių. Esu skaičiusi, kad žaislai turi atitinti vaiko amžių.