Laba diena,
taigi pasiryžau ir aš nosies plastinei operacijai su pertvaros tiesinimu. Kliniką man rekomendavo LOR gydytojas Pranevičius pas kurį lankausi jau daug metų. Nuėjau į koncultaciją pas rekomenduotą plastikos chirurgą, gydytojas labai patiko, sutarėme operacijos dieną, plačiai papasakojo apie operaciją. Po koncultacijos nusprendžiau paieškoti komentarų apie savo chirurgą (G. Papečkį) ir radau ooooooooooooohohoooo kokių komentarų. Nusigandau, galvoju ką čia dabar daryt, turbūt po operacijos be nosies liksiu arba su kokiu kringeliu. (Vieną kartą panaši situacija jau buvo man pasitaikiusi, nusprendžiau dėtis breketus pas ortodontę, kurią man taip pat rekomendavo (Kauno senamiesčio stomatologijos klinikoje, dėja pavardės nebepamenu), prisiskaičiau baisiųųųų komentarų, tačiau nekreipiau į juos dėmesio ir gydžiausi pas ją, dabar turiu nuostabius tiesius sveikus dantis

) Taigi, kadangi nesu linkusi mėtytis, o beto savo LOR gydytoju pasitikiu, tai nusprendžiau nieko nekeisti ir kantriai laukiau operacijos dienos. Atvtkau i GP kliniką operacijos dieną, suleido vaistukus, apgyvendino jaukioje palatoje ir išvedė į operacinę (kuri taip pat labai jauki, ne šalta). Anesteziologas taip pat labai rūpestingas, atsakė į visus rūpimus klausimus, jokio pašalinio poveikio po anestezijos nebuvo. Atsikėliau po narkozės, aišku veidelis papuoštas pleistrais ir mėlynemis bei patinimais. Po kelių dienų, kai išėmė visus tamponus, iš karto mačiau, kad nosis bus graži (nors ir su įtvaru). O kai nuėmė įtvarą, išvis negalėjau patikėti, kad gali įvykti tokie stebuklai. Nors mano nosis nebuvo labai tragiška, labiau vargino iškrypusi pertvara, bet ji buvo kreivoka, su kuprele, ilgoka. Po operacijos ji tapo nedidelė, tačiau proporcinga veidui, TIESI, be kuprelės ir šiek tiek riesta. Aišku dar yra šioks toks "bulbikės sindromas", viena pusė šiek tiek labiau patinusi, bet jei nežinai nesimato, nors praėjo tikrai nedaug laiko - tik 3 savaitės. Savo nosimi jau dabar esu labai patenkinta, o kas bus kai praeis visas patinimas? Aišku, juk būna labai priekabių žmonių, ir dėl menkiausių, plika akimi nematomų trūkumų kabinėjasi, reiškia pretenzijas, bet juk negali viskas būti tobula. Matyt aš nesu labai priekabus žmogus, nes Papečkio darbu esu beprotiškai patenkinta. O ir kaip žmogus jis pasirodė tikrai labai malonus, rūpestingas, jei dar netikėtai sugalvosiu, kad reikia kažką mano kūne koreguoti, neabejodama kreipsiuosi tik į jį. Beje, už operaciją mokėjau 6000 lt, nes čia mačiau ėjo pletkai, kad GP klinikoje pilna nosies korekcija kainuoja 3500 lt.
Istorijos moralas yra toks, kad nereikia ieškoti šiknoj smegenų ir prisikabinėti prie nereikšmingų smulkmenų. Beto, nepamirškime, kad rezultatas didele dalimi priklauso ir nuo mūsų - pacienčiu, galime netyčia sutrenkti nosį, ar gyjimo procesas gali kompliikuotis, pavyzdžiui susidaryti kaulinis randas, kuris iškraipo nosį, tačiau juk tai ne gydytojo kaltė, ar ne? Nepamirškime, kad visiems gydytojams, chirurgams, pasitaiko kliurkų, ir visi turbūt plastikos chirurgai yra turėję nepasisekusių operacijų, tik vieni pacientai labiau rėkia, kiti mažiau.
Jeigu kas nors mano, kad čia yra kokia tai reklama, arba melas, tai galiu drąsiai atsiųsti nuotraukas, įdėčiau jas dabar, bet nemoku

.
Labai norėjau parašyti šį komentarą, nes prisiskaičiau tiek šlykščių komentarų appiie tikrai gerą chirurgą, kuris yra šmeižiamas nepelnytai.