pipirne, grazgarste, jos naudojamos salotoms ankstyvoje stadijoje, t.y. turima galvoja, kad reikia vis atset; beje graziai atrodo kaiusiniu kevaliukuose velykoms

QUOTE(ZiLiute @ 2013 01 18, 11:28)
ar bandėte sodinti ridikėlius loveliuose? Ir kokias veisles renkatės? Aš pati esu keletą kartų sodinusi lauke, bet nerandu geros veislės... tai baisiai sukirmija, arba būna labai kieta skūra, arba visai tuščiaviduriai 

pernai vasarą bandžiau 2 kartus. iš pirmo bandymo užaugo 1, iš antro - tik lapai. nežinau, ar dar kada susigundysiu bandyt. nebent dėl lapų, nes kol jauni lapeliai, puikus ankstyvų vitaminų šaltinis

QUOTE(infuzorija @ 2013 01 18, 17:42)
pernai vasarą bandžiau 2 kartus. iš pirmo bandymo užaugo 1, iš antro - tik lapai. nežinau, ar dar kada susigundysiu bandyt. nebent dėl lapų, nes kol jauni lapeliai, puikus ankstyvų vitaminų šaltinis 

sutinku, deja tu lapeliu vos keli isauga o po to i stiebelius kudus iseina, tikrai neverta vargt

Aš jau irgi nekantrauju sodininkauti
Nusipirkau pomidorų "Venus", o "Vilma" sodinsiu tik vieną, dėl grožio, nes skonis tai nelabai... Dar bandysiu papriką. Ir visko sodinsiu 2x mažiau, nei praeitais metais, mat nors vazonai lentynoje telpa keturi, bet augalams tai per ankšta buvo.
Tai va, žemių jau turiu, laukiu vasario
Dar noriu paklausti ar galima sėklytes daiginti iškart didesniuose vazonėliuose, kad nereiktų pikuoti? Ar toks sodinimas tiesiai negerai ir kodėl?

Tai va, žemių jau turiu, laukiu vasario

Dar noriu paklausti ar galima sėklytes daiginti iškart didesniuose vazonėliuose, kad nereiktų pikuoti? Ar toks sodinimas tiesiai negerai ir kodėl?
QUOTE(Savvy @ 2013 01 18, 20:25)
Žiūrint ką žadate sėti, jei pomidorus tai yra teigiančių, kad jie mėgsta persodinimą. Jei nemėgstate pikiavimo galima rinktis durpines ar kokosines tabletes- labai patogu, jau kai daigelių šaknelės lenda pro tabletes- tiesiog perkeliami į vazonus su žemėmis. Beto tablečių būna pirkti ir po vieną vienetą. Aš pati šiemet paprikas, čilius ir pomidorus sėsiu į jas

Sėti į didesnius, ar jau į nuolatinius vazonus mano nuomone gali būti blogumas tame- jei ištįs daigeliai nebus ką daryti, o persodinant tiesiog galima juos giliau sukišti, bent jau pomidorai to nebijo... Nebent sėjant sėklą nepripildyti vazono pilnai, bet vėl jei vazonas nepermatomas gali užstoti šviesą ir nulemti daigelio ištysimą

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 19, 00:46)
Žiūrint ką žadate sėti, jei pomidorus tai yra teigiančių, kad jie mėgsta persodinimą. Jei nemėgstate pikiavimo galima rinktis durpines ar kokosines tabletes- labai patogu, jau kai daigelių šaknelės lenda pro tabletes- tiesiog perkeliami į vazonus su žemėmis. Beto tablečių būna pirkti ir po vieną vienetą. Aš pati šiemet paprikas, čilius ir pomidorus sėsiu į jas

tabletėse pernai sėjau tai buvo super, labai patogu

O jūs plepėkit plepėkit, gal prisiminsiu, kad špinatus reikia pasisėt kai laikas ateis, kad spėtų su vėsa užaugt

QUOTE(Amise @ 2013 01 19, 14:15)
tabletėse pernai sėjau tai buvo super, labai patogu
Kai darželis tik balkoninis tai negaila ir tas kelias tabletes patogumui nuspirkt 
O jūs plepėkit plepėkit, gal prisiminsiu, kad špinatus reikia pasisėt kai laikas ateis, kad spėtų su vėsa užaugt

QUOTE(georgiana @ 2013 01 19, 14:40)
aš tai nusipirkau, pasėjau ir tik tada paskaičiau kad jiem vėsus oras labiau patinka. Tai ten tie keli ant bajerio pasodinti ir liko nupiepę su pora lapelių

QUOTE(Mililė @ 2013 01 18, 20:20)
o as sitos rusies svogunus pasisodinau siandien

QUOTE(Rdk @ 2013 01 19, 15:05)
kaip suprasti "šitos rūšies"?
Kokie svogūnai?
Bet šiaip ar taip labai įdomus jų skonis