Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(LabaiTyli @ 2013 01 21, 13:39)
Gerai pora pomidoriukų jau gegužę turėt thumbup.gif
O aš galiu augint ant šiaurės/rytų arba pietvakarių palangės, tai kaip geriau?

mano mama daugiau taip anksti nebeseja. Nes kol ateina laikas nesti juos i siltanmi, tai jau uzsimezgusiu pomidoriuku budavo ir kazkaip vangiai prigydavo. Geriausiai augdavo ir derlingiausi budavo seti vasario pabaigoj - kovo menesi.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 21, 12:45)
Pietvakariai manau geras variantas  4u.gif jei turite galimybių galima daigams dieną pratęsti po augaline lempa  ax.gif

Jua nunešau ant saulėtos palangės thumbup.gif

QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 01 21, 15:05)
mano mama daugiau taip anksti nebeseja. Nes kol ateina laikas nesti juos i siltanmi, tai jau uzsimezgusiu pomidoriuku budavo ir kazkaip vangiai prigydavo. Geriausiai augdavo ir derlingiausi budavo seti vasario pabaigoj - kovo menesi.

Čia iš to nekantrumo blush2.gif
Kitų dar nesėjau, galvojau po poros savaičių, bet tada gal palauksiu vasario pabaigos ax.gif
Atsakyti
As is to nekantrumo vakar pasejau keleta kambariniu pomidoru. Gal kaip nors ispuoselesiu anksciau keleta pomidoriuku.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2013 01 21, 15:14)
As is to nekantrumo vakar pasejau keleta kambariniu pomidoru. Gal kaip nors ispuoselesiu anksciau keleta pomidoriuku.

Tai kad tokiu nekantriu nemazai ziuriu yra biggrin.gif
As jau pries 4 dienas pasejau, jau siandien matosi lenda bigsmile.gif
Tik vat kaip toliau su jais elgtis g.gif Skaiciau, kad kai pasirodo daigeliai, reiktu nesti, kur zemesne temperatura, kad neisstyptu labai, turiu galvosuki, gal kas paprotins, ka su tais miniatiuriniais daigeliais toliau daryti.

Buvau pasejus salotu, pamatytumet kas gavosi lotuliukas.gif Stiebeliai ilgi, kaip siulai islindo, ir virsuj mazi lapiukai, tas pats su ridikeliais, 3 ikisau pabandymui, juokinga ziureti, sveisos dar mazai, neverta terliotis. Krapu pabarsciau, matomai bus tas pats variantas, nes keli siulai jau isstybo biggrin.gif Nunesiau kur salciau, ziuresiu,kaip bus
Atsakyti
Tai smagu kad daugiau cia tu nekantriu yra smile.gif
Pas mane isdyge 8 pomidoriukai ir siandien jau du ciliukai islindo. Papriku dar kol kas nesimato tik smile.gif Jau ant dvieju pamidoriuku matos antri lapeliai lyst pradejo smile.gif

Cia bus pabandymui ankstesni o visa kita irgi biskuti veliau sodinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 21, 15:46)
Tai kad tokiu nekantriu nemazai ziuriu yra  biggrin.gif
As jau pries 4 dienas pasejau, jau siandien matosi lenda  bigsmile.gif
Tik vat kaip toliau su jais elgtis  g.gif Skaiciau, kad kai pasirodo daigeliai, reiktu nesti, kur zemesne temperatura, kad neisstyptu labai, turiu galvosuki, gal kas paprotins, ka su tais miniatiuriniais daigeliais toliau daryti.

Bijau pameluoti, bet kai jau bus tikrieji lapeliai tada reik persodinti.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2013 01 21, 15:14)

Aš irgi vakar passėjau vazoninių pomidorų drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tai kad tokiu nekantriu nemazai ziuriu yra  biggrin.gif
As jau pries 4 dienas pasejau, jau siandien matosi lenda  bigsmile.gif
Tik vat kaip toliau su jais elgtis  g.gif Skaiciau, kad kai pasirodo daigeliai, reiktu nesti, kur zemesne temperatura, kad neisstyptu labai, turiu galvosuki, gal kas paprotins, ka su tais miniatiuriniais daigeliais toliau daryti.

Niu teip šalčiau mažiau stypti turėtų. Pas mane tokios galimybės nėra, teks kentėt šilumoje kai išdygs...
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2013 01 21, 16:07)
Bijau pameluoti, bet kai jau bus tikrieji lapeliai tada reik persodinti.

Aha, sita jau zinau, bet su ta temperatura vis dar neaisku, jei laikysiu siltai( pas mus genetinai silta), o sviesos gaus mazai, dienos dar trumpos, stiebai isstyps, bus ilgi, ploni daigai, tai sakau, gal reikia isnesti i saltesne patalpa, kad staigiai nestyptu g.gif Lempos specialios neturiu, o paprastas apsvietimas manau mazai pades. Gal kas turit kokiu minciu? Kai taip anksti sodinta, kad ir vazoniniai tie pomidorai, ar nereiktu kazkaip pristabdyti to stiebimosi? g.gif Gal reiktu diena ,kol sviesu laikyti ant palanges silciau, o vakarop nesti i vesesne patalpa?
Atsakyti

Aš į balkoną nešiodavau, kad vėsiai būtų, bet tada buvo rods Kovo mėnuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 21, 17:16)

Niu teip šalčiau mažiau stypti turėtų. Pas mane tokios galimybės nėra, teks kentėt šilumoje kai išdygs...

o kokia papildoma sviesa jungi, ar palieki naturaliai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 21, 17:29)
o kokia papildoma sviesa jungi, ar palieki naturaliai?  smile.gif

Manau, jog jungsiu. Dar pas mane neišdygę. O naudojau pernai kaip ir orchidėjoms- osram fluora lempas smile.gif Bet dabar yra ir modernesnių, pas mane senoviškos kaip sakant biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiai daigeliai kol dygo tai po staline lempa įsikūrę buvo. Kas per lemputė nežinau, bet iš tų pailgų lotuliukas.gif
Atsakyti