Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Montera @ 2013 01 31, 18:07)
O mano pomidoriukai pilnai jau isleido pirma tikru lapeliu pora jau tuoj ir antri kalsis  thumbup.gif

Aš sekmadienį įkišau kelias sėklytes vilmukų, bet nedygsta kažkodėl g.gif . Pernai per tris dienas išdygo. Sėjau pernykštes sėklas, tai gal negerai? Galiojimas tai geras, bet gal reikės šviežių nusipirkti g.gif ... Gerai, kad sugalvojau anksčiau jų pasisėti - ir dėl ankstumo, ir dėl sėklų išbandymo. Jei neišdygs, teks pirkti naujas unsure.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 31 sausio 2013 - 18:36
nu va biskuti uzsisakiau:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Ziuresiu per kiek cia pareis. Gal ir galesim pasidalint nes tiek daug pipiru seklu tai tikrai nereikia man.
Papildyta:
QUOTE(smilga1972 @ 2013 01 31, 19:36)
Aš sekmadienį įkišau kelias sėklytes vilmukų, bet nedygsta kažkodėl  g.gif . Pernai per tris dienas išdygo. Sėjau pernykštes sėklas, tai gal negerai? Galiojimas tai geras, bet gal reikės šviežių nusipirkti  g.gif ... Gerai, kad sugalvojau anksčiau jų pasisėti - ir dėl ankstumo, ir dėl sėklų išbandymo. Jei neišdygs, teks pirkti naujas  unsure.gif ...

nu as irgi praeitu metu seklas sodinau bet vos ne 100proc sudygo viskas.

Va dar sita papriku rusis laaabai patiko. Tokie saldus pipirai ir juos populiaru ten farsiruoti varskiniu suriu, kepti, padazus daro
pimientos del piquillo
user posted image
http://elgustoesmioe...n-conserva.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montera: 31 sausio 2013 - 21:15
QUOTE(Montera @ 2013 01 31, 20:52)
nu va biskuti uzsisakiau:

ar gedos neturit, pries nakti tokiu vaizdu ikelti doh.gif Seiles taip ir istyyyyso biggrin.gif

O situ irgi daug seklu pokely.? Noreciau koperuotis, jei ko liktu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(smilga1972 @ 2013 01 31, 18:36)
Aš sekmadienį įkišau kelias sėklytes vilmukų, bet nedygsta kažkodėl  g.gif . Pernai per tris dienas išdygo. Sėjau pernykštes sėklas, tai gal negerai? Galiojimas tai geras, bet gal reikės šviežių nusipirkti  g.gif ... Gerai, kad sugalvojau anksčiau jų pasisėti - ir dėl ankstumo, ir dėl sėklų išbandymo. Jei neišdygs, teks pirkti naujas  unsure.gif ...

tai ner dar ko pergyventi, mano irgi tik ketvirta, ar penkta diena islindo, o siaip labai nekantravau, zinojau, kurioj vietoj sekla, atsargiai prakrapsciau ir pamaciau uodegyte, tad ramiai laukiau, kada islis biggrin.gif
Mano siltai stovejo, ant radiatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 31, 23:03)
ar gedos neturit, pries nakti tokiu vaizdu ikelti  doh.gif Seiles taip ir istyyyyso  biggrin.gif

O situ irgi daug seklu pokely.? Noreciau koperuotis, jei ko liktu  4u.gif
Papildyta:

tu raudonu as dar neuzsakinejau. ju mazesnis pasirinkimas ebay
bet va radau
http://www.ebay.es/i...91#ht_650wt_906

300seklu tai sociai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu ir aš prisijungti prie jūsų, nors kiemą turim, man labiau vazonuose patinka auginti visokias daržoves, taigi, prieš porą savaičių pasisėjau ridikėlius, salotas, krapus, pomidorus. Nepaskaičiau gerai, tai gal gilokai sukišau, ilgiau dygo, bet ridikėliai jau visai rimti, o pomidorai išdygo prieš porą dienų. Kol kas auga labai gerai, šilta pas mus ir šviesos daug. Paskaitinėjau o gi labai jau giriat "Vilma" visai netikėtai pasirodo jas ir turėjau blush2.gif Tai džiaugiuosi ax.gif Taip pat pasisėjau čiliukų, praeitais metais irgi tuos pačius sėjau, bet nuvylė, turėjo būti įvairiaspalviai, o buvo paprastučiai tokie kaip ir visi bet kadangi skonis buvo neblogas, šiais metais pasėjau juo ir ketinu paieškoti hungarian wax ar kaip jie ten. Šiaip galima sakyti pirmi metai ką nors aplamai auginsiu, nes salotos ir krapai auginti praeitais metais nesiskaito biggrin.gif Kadangi su vaikučiu namuose būnu tai visos sėjos, ir auginimai didele pramoga tapo bigsmile.gif Taigi atleiskit jei kada durnai paklausiu labai jau viskas nepažįstama dar man blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 01 vasario 2013 - 12:26
QUOTE(smilga1972 @ 2013 01 31, 20:36)

Man praeitais metais "Vilma", įkišta į žemę, gal dvi savaites nesirodė ax.gif O sėklos naujos buvo ax.gif
Pernai petunijos sudygo per 6 dienas. Šiemet jau devynios dienos po pasėjimo ir vos vos krutėti ima...
Gal salygos skiriasi...

Tiesa, dabar pomidorus ir paprikas tai tikrai daiginsiu ant drėgno skuduriuko - taip greičiau matosi viskas. Man "Vilma" pernai ant skuduriuko per 3 dienas uodegytes iškišo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savvy: 01 vasario 2013 - 15:54
QUOTE(Savvy @ 2013 02 01, 16:49)
Man praeitais metais "Vilma", įkišta į žemę, gal dvi savaites nesirodė  ax.gif O sėklos naujos buvo  ax.gif
Pernai petunijos sudygo per 6 dienas. Šiemet jau devynios dienos po pasėjimo ir vos vos krutėti ima...
Gal salygos skiriasi...

Tiesa, dabar pomidorus ir paprikas tai tikrai daiginsiu ant drėgno skuduriuko - taip greičiau matosi viskas. Man "Vilma" pernai ant skuduriuko per 3 dienas uodegytes iškišo wink.gif

Kas liecia Vilmukes reikia pamirkyti, as jeigu kas norite turiu atliekamu seklyciu 4u.gif
ai del petuniju pernai pirkau senukuose nusivyliau seklom, reiks pagoolinti ka merginos siulo surfiniju temoje; o kaip Jums prieskoniai ar auga jau ant palanges g.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kuri pasidalinsite Vilmutes sodinuku? blush2.gif Mielai atsilyginsiu šokoladu bigsmile.gif
Užpernai išstypo kaip nendrės doh.gif , vėliau persodinau į lauką, bet rūkai sugadino visą derlių verysad.gif
jaučiu per šviesu ir per šilta mūsų namuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2013 02 01, 14:49)

gal galima plačiau ? blush2.gif ax.gif nes nusipirkau pomidorų sėklų, dar vienas iš ebay užsisakiau, noriu pasibandyt.

kaip čia su tuo skuduriuku daryt, laikyt sušlapinus, o kai sėklytės prasikala dėt į žemę?
Atsakyti
Na taip. Čia mano močiutės "receptas"- paprasta merlini skuduriuka kelis kartus perlenkiu, i vidu idedu seklytes, pamerkiu i vandenuka, kad gerai imirktu, padedu ant kokios lėkštutės ir nešu i vonia prie radiatoriaus (dedu šalia radiatoriaus, nes pats radiatorius gerokai karštas). Kasdien patikrinu, kaip seklytems sekasi ir kad neisdziutu. O vos prasikala-sodinu i žemę ir nešu kuo šviesiau (po lempa) gyventi, kad neištįstu.
Atsakyti
aha, dėkui, reiks pabandyt kelias taip, kelias į žemę, žiūrėsim kaip bus.
Atsakyti
Mano procesas truputį kitoks. Sudrėkinu audinio skiautę karštokam vandenyje, nugręžiu. Tada ištiesiu ir skubiai sudrėkintas sėklas dedu ant audinio skiautės. Įdedu pavadinimą ir sulankstau. Tokį dedu į felofaninį maišelį ir ant radijatoriaus. Kasdien apsuki kita puse, kas 2-3d patikrini ar kas nedygsta.
Aš naudoju medvilninį audinį, ne marlę. Gali būt senas pagalvės užvalkalas.
Atsakyti