Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(sotto @ 2013 02 24, 16:03)
* o aš daug mieliau renkuosi lenkišką nei marokietišką produktą. Gaila, bet jei ne lenkai, daržovių pasirinkimas būtų žymiai skurdesnis, sunkoka rasti lietuviškų ridikų, salierų  ir pan.

* porai, paprika.

* Kodel? Kadangi as zinau si versla is ekonomines ir organizacines puses, tai labai butu idomu isgirsti argumentus.
* Paprika neturi puses skonio, bent jau is Ispanijos vezta. O porai yra siu metu laiko darzove, as ne jas turejau omenyje.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 02 24, 15:57)
Pritariu. Man geriau kokioj Italijoj ar Maroke sezono metu uzkenservuotas pomidoras, nei lietuviskas ar lenkiskas "is siltnamio" ziemos metu.

O siaip net idomu, siuo metu laiku kurios sv. atveztines darzoves yra skanesnes uz uzsaldytas sezono metu.


Privertet susimastyt su tais pasvarstymais apie saldytas darzoves. Gyvenu UK, perku prekybos centruose sviezias darzoves-atveztos is ivairiausiu pasaulio kampu. Siandien pirkau bazilika is Jordanijos, sparagines pupeles is Egipto, pomidorus, morkas is cia pat. Ziediniu kopustu ir brokoliu beveik nevalgom, tai negaliu palygint su saldytais, bet visa kita man tinka. Pripratau, kad beveik nera tokio dalyko kaip sezonas ir gali gauti belenka, atvezta is ten, kur dabar sezonas. Valgiau avietes vakar- skanios, smulkutes. Ne tokios kaip vasara Lietuvoj, bet tikrai ne beskones. Be to, kazkaip atitempia ir organiskas darzoves is kitu Europos ar pasaulio saliu. Nieko pries saldytas darzoves neturiu, bet man ir nesaldytos tinka. Mesos irgi niekada nesaldau. Isvis stengiuos nesaldyti ir nevalgyti saldyto, jei yra pasirinkimas. Gal ir beprasmiska, nezinau konkreciu maistiniu vertu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 24 vasario 2013 - 16:57
QUOTE(jearmaine @ 2013 02 24, 16:55)
perku prekybos centruose sviezias darzoves-atveztos is ivairiausiu pasaulio kampu.

Nebandet pirkti turguje ir palyginti kokybe? Man ne visada pavyksta nulekti iki turgaus, tai kartais vaisius, darzoves perku prekybcentryje. Bet vengiu ta daryti, nes pvz. persikai, abrikosai, tresnes nupirktos turguje pradeda gesti 2-a diena. Is prekybcentrio - apie 3-4d. O ir kokybe ne ta schmoll.gif Tik tiek, kad turguje reikia atsirinkti, pas ka pirkti.
Atsakyti
nu ka norisi pasigirti ir padekoti uz tema biggrin.gif
jau 4men.kaip rasausi islaidos ir kas men. apie simtuka maziau isleidziam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 22, 17:30)
maistą pagaminti irgi užtrunka. arba perki šaldytus koldūnus - 1 kg 8  lt, arba tą  pačią sumą išleidi ir pasigalimi 2 kg koldūnų. Perki keptą vištą, kainą - 1/2 didesnė nei iškeptos namuose. bet užtrunka.
su vakavimais tas pats. gali nusipirkti 3 kg agurkų ir pasidaryti 5 litrinukus marinuotų arba gali žiemą nusispirkti 1 litrą marinuotų.
Tada skaičiuoji - apsimoka neapsimoka, dirbsiu kitą darbą, kad uždirbčiau konservuotiems agurkams.

Kalbėjau apie konkretų atvejį, kai gaunasi darbas dėl darbo, nes niekas nevalgo ax.gif Aš pati agurkų perkuosi gerokai daugiau (jei pas tėvus neužauga), prikonservuoju armiją stiklainių, nes MB vien jais galėtų per žiemą misti. O va visokių marmalošių nevalgom/nemėgstam. Kol kas randu laiko gaminimui, namuose ruoštą maistą vertinu ne tik iš finansinės pusės, taip kad šitoje srityje ne kainomis apsimokėjimo lygį fiksuoju..
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 02 24, 23:22)
Nebandet pirkti turguje ir palyginti kokybe? Man ne visada pavyksta nulekti iki turgaus, tai kartais vaisius, darzoves perku prekybcentryje. Bet vengiu ta daryti, nes pvz. persikai, abrikosai, tresnes nupirktos turguje pradeda gesti 2-a diena. Is prekybcentrio - apie 3-4d. O ir kokybe ne ta  schmoll.gif Tik tiek, kad turguje reikia atsirinkti, pas ka pirkti.


Man čia tie turgūs tokie įtartini, nes ten irgi pilna aviečių, mėlynių, trešnių vidury žiemos blink.gif Kai kurie produktai, pvz., bulvės, sufasuoti į plastikinius maišelius, nėra to turgaus jausmo biggrin.gif Tik tiek, kad pigiau ten nei prekybcentry. Kur anksčiau gyvenau, būdavo tokie ūkininkų turgeliai fainesni, tik su nedideliu pasirinkimu, nes daug kas atveždavo ne daržoves, o duoną, mėsos gaminius, medų ir t.t. Bet kokiu atveju ačiū už patarimą 4u.gif Grįžus į LT gyventi, ieškosiu išeičių ir patikimų prekeivių viskam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 25 vasario 2013 - 15:44
JEARMAINE, matau, UK gyvena. O, neturit šalia kokių fermerių? Paprastai jie turi parduotuvėles įsirengia, ir parduoda savo produkciją. Visas daržoves ir vaisius, mes tik iš tokių perkame. Kokybė visai kitokia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dukartdu4 @ 2013 02 24, 00:22)
Taip ir galvojau kad prie to prisikabinsit lotuliukas.gif (jau parašęs postą buvau,nebenorėjau redaguot).Ne neatspėjot ,turių pigesnę transporto priemonę-1 žmogaus galingumo lotuliukas.gif .Vasara dviratis,žiema pėstute thumbup.gif (auto turim,tik ja naudojasi daugiau žmona-tolokai nuo namų darbas).Ir už 5 lt(benzinui) tai toki kaip mano miestas 3 kartus apsukčiau su auto mirksiukas.gif .

jei tą laiką, kurį skiriate kulniavimui aplink miestą dėl 1Lt, skirtumėte darbui, uždirbtumėte 10Lt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 02 25, 17:46)
jei tą laiką, kurį skiriate kulniavimui aplink miestą dėl 1Lt, skirtumėte darbui, uždirbtumėte 10Lt  tongue.gif

g.gif Aišku nereikia pulti į kraštutinumus, bet nesutinku su Jusų teiginiu, jeigu darbas yra valandinis ir leidžiama dirbti daugiau valandų, arba moka už pagamintą produkciją gal tada ir galima uždirbti tuos papildomus 10 lt. bet kiek iš mūsų turi tokius darbus. Taigi einant į tolimesnę parduotuvę bent aš atsipalaiduoju po darbo dienos, pabunu lauke, netgi sakyčiau pasportuoju, vietoj to, kad grįžus į namus prie tv ar kompiuterio praleisčiau tą laiką, kurį praleidžiu eidama, o ir sutaupyt galima tikrai daugiau nei porą litų, labai geras vakarykštis pvz. girdėjau, kad savaitgalį Norfoje yra 40% nuolaida batų priežiūros priemonėms. Nors man kelionė pestute į abi puses trunka apie 40 min. Ėjau tik batų tepalo, bet nuėjus dar pataikiau ant 35% nuolaidos vaisiams ir daržovėms, reziumė sugaišau apie 40 papildomų minučių, bet sutaupiau apie 11 lt ir turiu daržovių ir vaisių visai savaitei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karjeriste: 25 vasario 2013 - 18:37
QUOTE(Pireja @ 2013 02 24, 17:47)
* Kodel? Kadangi as zinau si versla is ekonomines ir organizacines puses, tai labai butu idomu isgirsti argumentus.
* Paprika neturi puses skonio, bent jau is Ispanijos vezta. O porai yra siu metu laiko darzove, as ne jas turejau omenyje.

laikausi nuostatos, kad geriausia valgyti maistą, išaugintą 500 km spinduliu. Dirvožemis, jame esantys mikroelementai, patenkantys į javus, daržoves, vaisius - labiausiai atitinka organizmo poreikius, nes subalansuota per amžius. ir vežimas trunka trumpiau, galima mažiau apdoroti. Labai domina ekonominė ir organizacinė pusės, gal galite trumpą reziumė ? 4u.gif

Kadangi nesame labai išlepinti, nes nei vaisiai nei daržovės tokio stipraus skonio, koks būna išaugusių saulėtoje žemės dalyje niekada neturėjo ir neturės, man dabartinė šviežia paprika suteikia pakankamai gyvenimo džiaugsmo. O porai dar tikrai pas mus neauga, ir pirkti yra tik atvežtinių. Beje, ką turėjote omenyje?

dukartdu4 - puikus šeimyniškas vyras, nesuprantu kodėl skaičiuojate jo žingsnius ir parduovėje praleistą laiką? Nejaugi Jūs jei tik turite laisvo laiko valandėlę - uždarbiaujate? Ir skaičiuojate kiekvieną kartą virdama pietus ar skalbdama, kad va, kiek galėjote uždirbti savo nepamainomame darbe cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 02 25, 17:46)
jei tą laiką, kurį skiriate kulniavimui aplink miestą dėl 1Lt, skirtumėte darbui, uždirbtumėte 10Lt  tongue.gif

bites seseli,
jei jus esat karjeriste ir jums rupi vien pinigu uzdirbimas, tai visai nereiskia, kad ir kiti tokie yra ar tokiais noretu buti schmoll.gif Man kelione i darba ziema trunka daugiau nei 1 val. Darbe issedziu 12 val. Issedziu tikra to zodzio prasme - ant kedes, nuo kurios pakylu tik kai i WC reikia. Paskui dar apie 1 val. namo. Griztu po 14 val. MAN PASIVAIKSIOJIMAS MIESTE PESUTE TAI ATGAIVA!!!!!!!!!! Ir geriau maziau uzdirbsiu, bet nesiplesysiu dar papildomna pamaina imdama schmoll.gif Man daug svarbiau ka galiu veikti po darbo, o ne vien pinigus kaupti. O kaip mano gyvenimas? Tas tikras? Po darbo? Jo neturi buti? Kad papildoma lita uzdirbciau? Tai jau ne! Norit - prasau, bet as kitaip gyvenima nugyvent noriu ir tai visai nereiskia, kad as gyvenu neteisingai.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 02 25, 20:05)
laikausi nuostatos, kad geriausia valgyti maistą, išaugintą 500 km spinduliu. Dirvožemis, jame esantys mikroelementai, patenkantys į javus, daržoves, vaisius - labiausiai atitinka organizmo poreikius, nes subalansuota per amžius.  ir vežimas trunka trumpiau, galima mažiau apdoroti. Labai domina ekonominė ir organizacinė pusės, gal galite trumpą reziumė ?  4u.gif

Kadangi nesame labai išlepinti, nes nei vaisiai nei daržovės tokio stipraus skonio, koks būna išaugusių saulėtoje žemės dalyje niekada neturėjo ir neturės, man dabartinė šviežia paprika suteikia pakankamai gyvenimo džiaugsmo. O porai dar tikrai pas mus neauga, ir pirkti yra tik atvežtinių. Beje, ką turėjote omenyje?

Nu jau labai idomu, kokiu mikroelementu turi pomidoras, ziema augintas, nokintas siltnamyje ant trasu? g.gif Tai gal geriau sunokintas sauleje, nuskintas ir vietoje ikistas i konservu dezute.
As nelyginu saldytos morkos rudeni su sviezia morka is darzo. As turejau omenyje "svieziu" darzoviu skoni ir kokybe duotuoju metu laiku. Sakot, poras LT neauga... Gal ir neauga, bet Olandijoje auga puikiai, ir dabar ju sezonas. Ko nepasakysi apie pomidorus ar brokolius. Tai ta ir norejau pasakyti.

O ka jus norite suzinote apie pomidoru versla Maroke? Daug rankinio darbo, salyginai nedaug chemijos, jokio importo is Kinijos, palankios gamtos salygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 25 vasario 2013 - 23:56