Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Tikrė @ 2013 04 05, 09:53)
O aš apmąstymuose, ką daryti dėl geriamo vandens: perku ir išgeriu plius minus po 1,5-2 litro per dieną (įpratau vargais negalais), lyg ir gaila už tą vandenį pinigus mokėti, bet iš krano labai neskanus, o bendra savijauta ir odos būklė tikrai pasitaistė g.gif Reiktų nuo kokios kitos srities nuimti, nes yra šiokių tokių šlamštmaisčio elementų, bet niekaip nepavyksta g.gif

man irgi is krano buvo 'neskanus' biggrin.gif seniau pirkdavau degalinese tuos milziniskus bambalius zalios giros, paskui i namus veze neptunas, dar veliau i ta pati bambali kaime prisipildavom saltinio vandens ir vezdavom namo. dabar kazkaip pripratau ir ta 'neskanu' is krano gert- asotyje uzpilu pvz metu sakeliu, greipfurtu, citrinu, saldytu uogu, agurku griezineliu- ar kazkoki mixa is viso to, nu ir visai skanus ir geriamas vanduo pasidare biggrin.gif nors pas mus gelezies priemaisu ir kvapo nera, bet is krano bega tokios grynai kalkes schmoll.gif ateity statysiu nukalkinimo filtra ant ivado, o jus gal brita filtrus isbandykit? unsure.gif mane tai su perkamu vandeniu labiausiai erzindavo net ne kaina, o tai, kad tuos bambalius reikia tampyt parduotuve-masina-butas antram aukste..
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2013 04 05, 07:37)
Ziurint i suma normalu, bet i maisto kieki menesiui, vis pagalvoju, ka valgote  biggrin.gif

QUOTE(Tikrė @ 2013 04 05, 10:53)
Mano nuomone Sophi labai net normaliai valgo ax.gif Vienas žmogus, įtariu maisto nedaug išmeta, gamina plius minus kasdien tik kažką paprastesnio ir va rezultatas ax.gif

Mano akim, aš valgau normaliai: nei labai gerai, nei labai blogai, nei labai daug, nei labai mažai. Tik pusryčius silpnus valgau darbo dienom, o pietums / vakarienei normalios porcijos. Dirbu sėdimą darbą, tai ir tų kalorijų labai daug man nereikia.
Maisto neišmetu visiškai - gaminu max. 2 dienom, produktus perku pagal sąrašą, t. y. tai, ko reikės gaminant, o ne pagal principą gal to pasiimt, o gal dar ir šito noriu. Kartais tenka išpilt kokį šlakelį pieno, nes jo žalio negeriu, naudoju tik gamint, tai būna, kad lieka ir surūgsta. Jei neužmirštu, įmetu į šaldymo kamerą, paskui išsitraukiu, kai prireikia.
Nesu gurmanė - gaminu paprastus patiekalus iš paprastų produktų. Pietus į darbą nešuosi iš namų, dar simbolinė parama iš kaimo - štai ir visos paslaptys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2013 04 05, 10:53)
O aš apmąstymuose, ką daryti dėl geriamo vandens: perku ir išgeriu plius minus po 1,5-2 litro per dieną (įpratau vargais negalais), lyg ir gaila už tą vandenį pinigus mokėti, bet iš krano labai neskanus, o bendra savijauta ir odos būklė tikrai pasitaistė g.gif Reiktų nuo kokios kitos srities nuimti, nes yra šiokių tokių šlamštmaisčio elementų, bet niekaip nepavyksta g.gif

pas mus anksciau irgi buvo tokia problema, bet isigyjus Brita filtra vanduo pasidare skanus ir isgeriam 5l dienos begyje smile.gif taip pat geros Aquafor filtrai, kitu nebandziau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2013 04 03, 19:34)
Artėja vasara - mažinsim biggrin.gif

Kaip? Man labai daug ant uogu iseina, tai praktiskai islaidos net didesnes buna.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 04 05, 22:10)
Kaip? Man labai daug ant uogu iseina, tai praktiskai islaidos net didesnes buna.

Turėjau galvoj mažinsim išlaidas mėsai,nes 24 Lt tai man jau daug šitam dalykui ax.gif
Atsakyti
Sophi, o kokią mėsytę, kiek ir už kiek perkate? g.gif kelių asmenų šeima? g.gif

man tokia kaina nereali atrodo unsure.gif na nebent nėra mažų vaikų. Man vien kūdikis per dešimt dienų suvalgo 0,5 kg jautienos, o apie vyrą tai jau nešneku irnesakyk.gif man pačiai ir sūnui tai mažai jos reikia.

Mūsų mėnesio išlaidos maistui (4 asm.) yra apie 1400-1600 Lt (įskaitant kūdikio maitinimą - mišinėliai spec.košytės ir pan.). Ir čia neperkant mėsos, nes perkam kiaulę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2013 04 06, 09:22)
Sophi, o kokią mėsytę, kiek ir už kiek perkate?  g.gif kelių asmenų šeima?  g.gif

Aš gyvenu viena, todėl tokia ir suma smile.gif Kartais perku vištienos, retkarčiais žuvies, sūdytų lašinių, vytintos dešros, būna, kad sugriešiju ir dešrelių nusiperku blush2.gif
Kitokią mėsą perku tik katėm, bet gyvūnai turi atskirą biudžeto eilutę.
Atsakyti
Suskaiciavau kovo men. islaidas (2 suauge asm.):
Maistas namuose 508 lt
Maistas kavinese, i svecius ir pan. 424 lt doh.gif
Skanumynai ir uzkandziai 83 lt
Pietus darbe 51 lt

Viso 1066 lt doh.gif arba 34.4 lt /d doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2013 04 05, 14:38)
o kodėl Jums "iš krano" neskanus? čia gal labiau psichologinis nusistatymas?  g.gif
galiu patikinti, kad Vilniuje itin švarus vanduo  mirksiukas.gif

Esu gerusi pries 2-3 metus darbe is krano, ne virinta, turejau apsinuodijimas bakterijomis, labai stipru unsure.gif , tai nuo to laiko is krano nebegeriu...
Atsakyti
Balandį pradėjau skačiuot, sekasi sunkiai-dvi dienas čekius užsimiršus išmečiau.

QUOTE(Sophi @ 2013 04 06, 09:36)
Kitokią mėsą perku tik katėm, bet gyvūnai turi atskirą biudžeto eilutę.

??? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

QUOTE(barbarise @ 2013 04 06, 11:22)

Kiek išleista šviežiem vaisiam? Ir kiek gėrimams?
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 04 06, 16:44)

Ramiai - namie vis dar tik 1 vnt., kiti - kaime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 04 06, 16:44)
Kiek išleista šviežiem vaisiam? Ir kiek gėrimams?

Atskirai neskirstom. Alkoholiui 0 lt, is gaiviu gerimu buvo pirkta kazkiek sulciu, mineralinio, vandens, is vaisiu - visko po truputi vis budavo perkama
Atsakyti