Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

visad paprikas auginau šiltnamį, bet pomidorai jas bando vyt lauk, sakykit, o kieme auginant reikia saugot jas nuo lietaus kaip pomidorus, ar paprikom nekenkia, kad lapai šlampa?
Atsakyti
Ciliam ir paprikom patinka kai lapai slampa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 19, 15:51)
Norėčiau paklausti patyrusių augintojų, kurios paprikų ir čilių veislės geriausiai dera balkone auginant? Pasimečiau informacijos gausoje doh.gif . Ačiū  4u.gif

balkonas stiklintas ? į kurią pusę balkonas ?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2013 01 20, 14:27)
visad paprikas auginau šiltnamį, bet pomidorai jas bando vyt lauk, sakykit, o kieme auginant reikia saugot jas nuo lietaus kaip pomidorus, ar paprikom nekenkia, kad lapai šlampa?

as pernai pirma karta sodinau lauke, pradzioje dengiau po lankais plevele, o paskui nebedangsciau kai iauga ir viskas buvo gerai
Atsakyti
rcl123, ka galit pasiulyti auginti ant palanges (pietryciai), kad astrumo bent 10 000 SHU butu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 20, 14:05)

Mane irgi domina šitas klausimas (dėl paprikų balkone). BAlkonas stiklintas į rytų pisę
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 20, 15:13)
rcl123, ka galit pasiulyti auginti ant palanges (pietryciai), kad astrumo bent 10 000 SHU butu? smile.gif

"bent" - tai aš suprantu ne mažiau biggrin.gif
jeigu kambaryje ant palangės tai pasirinkimą riboja paprikų matmenys, tinka dauguma spalvotų iš Numex serijos (Twilight; Centennial ;St. Patrick’s Day ; ir kt )
Apache ; Cillegia Piccante Satan's Kiss ; Gambia Red ; Thai Hot Culinary ;

Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2013 01 20, 16:49)
Mane irgi domina šitas klausimas (dėl paprikų balkone). BAlkonas stiklintas į rytų pisę

jeigu balkonas stiklintas,tai tinka ko gero dauguma ,kas papuola po ranka smile.gif - jeigu netingite galite pasikapstyti po mano balkoninius archyvus čia , šiai dienai dar nesusidraugavau balkone tik su Bird Eye Demon , žydėjo kaip gėlė ,bet vaisių nemezgė, gal buvo per karšta ,nes balkonas į pietus. O šiaip tai augo viskas ką auginau.Tad jūsų atveju erdvės laisvei yra daug.
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 21, 13:05)
"bent" - tai aš suprantu ne mažiau  biggrin.gif
jeigu kambaryje ant palangės tai pasirinkimą riboja paprikų matmenys, tinka dauguma spalvotų iš Numex serijos (Twilight; Centennial ;St. Patrick’s Day ; ir kt )
Apache ; Cillegia Piccante Satan's Kiss ; Gambia Red ; Thai Hot Culinary ;

biggrin.gif aha silpnu maniskis nenori smile.gif na palange pas mane vera maza- lango ilgis 6metrai o aukstis 5metrai tad labai smolkiu augalu nereikia, nes jau pernai buvom nepamenu is kur uzsisake tabasko pipiriukus, tai labai jau mazi medeliai su mazai derliaus buvo smile.gif reiks panagrinet su draugu pasiulytus varinatus ir gal padaryt uzsakymuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 20, 14:05)

Maniškis nestiklintas, į pietus
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 21, 12:16)
biggrin.gif aha silpnu maniskis nenori smile.gif  na palange pas mane vera maza- lango ilgis 6metrai  o aukstis 5metrai   tad labai smolkiu augalu nereikia, nes jau pernai buvom nepamenu is kur uzsisake tabasko pipiriukus, tai labai jau mazi medeliai su mazai derliaus buvo smile.gif reiks panagrinet su draugu pasiulytus varinatus ir gal padaryt uzsakymuka smile.gif

aaa, tai tokiu atveju tada aš AJI variacijas auginčiau - ir aukštoki ( 120-180cm), ir krūmai nevešlūs ,neužstos lango,derlius gana gausus ir vaisiai skanūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 21 sausio 2013 - 12:38
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 21, 12:26)
Maniškis nestiklintas, į pietus

tada viskas, kas tinka auginimui lauke t.y. ne šiltnamyje,orientuočiausi į patikusius c.annum (c.chinense,dažniausiai, jau reikia karštesnio klimato bet galima kažką iš habanerų pabandyti) - turėtų augti Jaloro,Caloro,Jalapenai,Serrano,gal Rocoto, Satan's Kiss. Aš tai bandau viską iš eilės ir žiūriu kas man limpa prie dušios, nes būna ir taip, kad viskas auga bujoja,o kai paragauni - žolių žolė ,jokio skonio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 21 sausio 2013 - 13:43
Sveikuciai , registruojuos 4u.gif
Uzvakar pasejau pirmus ciliukus ax.gif per ziemaant palanges kantriai zaliuoja Peter pepper, siais metais jau noriu kazko astriau, bet kad augtu lauke,, kas patars ka pasirinkti ax.gif
Atsakyti