visad paprikas auginau šiltnamį, bet pomidorai jas bando vyt lauk, sakykit, o kieme auginant reikia saugot jas nuo lietaus kaip pomidorus, ar paprikom nekenkia, kad lapai šlampa?
Ciliam ir paprikom patinka kai lapai slampa

QUOTE(Aujusa @ 2013 01 19, 15:51)
Norėčiau paklausti patyrusių augintojų, kurios paprikų ir čilių veislės geriausiai dera balkone auginant? Pasimečiau informacijos gausoje
. Ačiū 

balkonas stiklintas ? į kurią pusę balkonas ?
QUOTE(cezi @ 2013 01 20, 14:27)
visad paprikas auginau šiltnamį, bet pomidorai jas bando vyt lauk, sakykit, o kieme auginant reikia saugot jas nuo lietaus kaip pomidorus, ar paprikom nekenkia, kad lapai šlampa?
as pernai pirma karta sodinau lauke, pradzioje dengiau po lankais plevele, o paskui nebedangsciau kai iauga ir viskas buvo gerai
QUOTE(rcl123 @ 2013 01 20, 14:05)
Mane irgi domina šitas klausimas (dėl paprikų balkone). BAlkonas stiklintas į rytų pisę
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 20, 15:13)
rcl123, ka galit pasiulyti auginti ant palanges (pietryciai), kad astrumo bent 10 000 SHU butu? 

"bent" - tai aš suprantu ne mažiau

jeigu kambaryje ant palangės tai pasirinkimą riboja paprikų matmenys, tinka dauguma spalvotų iš Numex serijos (Twilight; Centennial ;St. Patricks Day ; ir kt )
Apache ; Cillegia Piccante Satan's Kiss ; Gambia Red ; Thai Hot Culinary ;
Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2013 01 20, 16:49)
Mane irgi domina šitas klausimas (dėl paprikų balkone). BAlkonas stiklintas į rytų pisę
jeigu balkonas stiklintas,tai tinka ko gero dauguma ,kas papuola po ranka

QUOTE(rcl123 @ 2013 01 21, 13:05)
"bent" - tai aš suprantu ne mažiau
jeigu kambaryje ant palangės tai pasirinkimą riboja paprikų matmenys, tinka dauguma spalvotų iš Numex serijos (Twilight; Centennial ;St. Patricks Day ; ir kt )

QUOTE(rcl123 @ 2013 01 20, 14:05)
Maniškis nestiklintas, į pietus
QUOTE(Tuomce @ 2013 01 21, 12:16)

aaa, tai tokiu atveju tada aš AJI variacijas auginčiau - ir aukštoki ( 120-180cm), ir krūmai nevešlūs ,neužstos lango,derlius gana gausus ir vaisiai skanūs.
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 21, 12:26)
Maniškis nestiklintas, į pietus
tada viskas, kas tinka auginimui lauke t.y. ne šiltnamyje,orientuočiausi į patikusius c.annum (c.chinense,dažniausiai, jau reikia karštesnio klimato bet galima kažką iš habanerų pabandyti) - turėtų augti Jaloro,Caloro,Jalapenai,Serrano,gal Rocoto, Satan's Kiss. Aš tai bandau viską iš eilės ir žiūriu kas man limpa prie dušios, nes būna ir taip, kad viskas auga bujoja,o kai paragauni - žolių žolė ,jokio skonio

Sveikuciai , registruojuos
Uzvakar pasejau pirmus ciliukus
per ziemaant palanges kantriai zaliuoja Peter pepper, siais metais jau noriu kazko astriau, bet kad augtu lauke,, kas patars ka pasirinkti

Uzvakar pasejau pirmus ciliukus