Susipažįstam
Mano susidūrimas su pomidorais kažin ar ne seniausias ir plačiausias mąstais,jei kas nebuvo užsienin išvažiavęs šiltnamiuose padirbeti. Žadejau anakart pasakos forma aprašyt savo paauglystę pas pamotėlę...Nuo vienuolikos. Auginom ridikų lysvių lysves,po to buvo sodinami pomidorai. Galvoju,kiek jų budavo-tukstantis,trys tukstančiai

Keli arai lauke,didžiulis šiltnamis. Kažkodel per pačius karščius jame dirbdavau

Gal .kad ansčiau keltis nenoredavau,vistiek privaledavau visą dieną dirbti. Suaugusieji darban,aš daržan.....Nebegaliu pasakyti,tiksliai nuo kurių metų,bet derlių išveždavau parduoti į Kalingradą. Pana buvau štarki,sutemdavau raustelejusius,o rugpjučio pradžioj ir žalius kopečiom į pastogę,ten užkloti išsirpdavo.paskui vel apačion,į dideles dežes,krovininę dengtą mašiną-
lietuškę ir už Juros užsienin.
O seti mokinaus tik pernai

Pikiuodavau jau paaglystėj. Tik labai užsilikus su veislem buvau pamoteles pašonej,su jos pastoviai išimamom seklom. Jei ir nusipirkdavo kokių,tai pasiklysdavo tarp kitu,ir
Taip ir likau atsilikus anuos amžiuos,besimokinanti sinjora dabar. Pernai pirmą kart hibridus sodinau