Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

[quote=rootelia,2013 01 19, 21:34]
Zloty ozorovsky
Šių pernai nesėjau maniau nederlingi, o sėklų turiu. Kažkodėl šovė į galvą, kad nederlingas blush2.gif
Atsakyti
Šių pernai nesėjau maniau nederlingi, o sėklų turiu. Kažkodėl šovė į galvą, kad nederlingas blush2.gif
[/quote]

Nezinau ar nederlingi, bet pomidoru buvo nedaug, tik dideli, gero kumscio dydzio. Bet zinoma pas mane vsiskai kitokios klimato salygos, tai negaliu teigti kad derlingi ar nederlingi, bet siemet butinai sodinsiu vel rolleyes.gif
Atsakyti
norejau paklausti, kas auginot kumato, kazkas rase, kad seklas is tu parduotuviniu pasirinke buvo, kokio aukscio jie uzauga?
Atsakyti
Susipažįstam 4u.gif

Mano susidūrimas su pomidorais kažin ar ne seniausias ir plačiausias mąstais,jei kas nebuvo užsienin išvažiavęs šiltnamiuose padirbeti. Žadejau anakart pasakos forma aprašyt savo paauglystę pas pamotėlę...Nuo vienuolikos. Auginom ridikų lysvių lysves,po to buvo sodinami pomidorai. Galvoju,kiek jų budavo-tukstantis,trys tukstančiai g.gif Keli arai lauke,didžiulis šiltnamis. Kažkodel per pačius karščius jame dirbdavau doh.gif Gal .kad ansčiau keltis nenoredavau,vistiek privaledavau visą dieną dirbti. Suaugusieji darban,aš daržan.....Nebegaliu pasakyti,tiksliai nuo kurių metų,bet derlių išveždavau parduoti į Kalingradą. Pana buvau štarki,sutemdavau raustelejusius,o rugpjučio pradžioj ir žalius kopečiom į pastogę,ten užkloti išsirpdavo.paskui vel apačion,į dideles dežes,krovininę dengtą mašiną-lietuškę ir už Juros užsienin.
O seti mokinaus tik pernai blush2.gif Pikiuodavau jau paaglystėj. Tik labai užsilikus su veislem buvau pamoteles pašonej,su jos pastoviai išimamom seklom. Jei ir nusipirkdavo kokių,tai pasiklysdavo tarp kitu,ir irnesakyk.gif
Taip ir likau atsilikus anuos amžiuos,besimokinanti sinjora dabar. Pernai pirmą kart hibridus sodinau blush2.gif
Atsakyti
Merginos kurios megzta mažučius pomidoriukus ar vaikučiams norit
(geltonų) siūlau "Goldkrone" nu buvo tikrai derlingi ir visada skanūs. Čia mano nuomonė ax.gif . Einu bandelių kept mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sveikos, augintojos smile.gif
Pernai buvau jūsų temoje pasivaidenusi, bet kai ėmė derlius bręsti, nebebuvo nė laiko forumams ir patirties pasidalijimui smile.gif

Galiu papasakoti, kad pernai labai patiko išbandyta "Sevriuga". Mama buvo parūpinusi sėklų savais šaltiniais. Pomidorų nebuvo labai daug, bet didžiuliai, mėsingi, labai skanūs.

Red Cherry labiausiai patiko vyrui, krūmai užaugo nesveiko aukščio doh.gif Pas mane šiltnamis aukštas, tai pražioplinau, kada čia jau jiems viršūnę nukirpti, užaugo tikie, kad iki tos viršūnės su kopėčiomis lipti gavau doh.gif

Dar patiki kriaušės formos pomidoriukai geltoni, kekiniai. Skanūs tiek valgymui, tiek marinatuose labai gražiai žiūrėjosi smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 19, 22:08)
norejau paklausti, kas auginot kumato, kazkas rase, kad seklas is tu parduotuviniu pasirinke buvo, kokio aukscio jie uzauga?

man su tais Kumato irgi is galvos neiseina faktas kad jie hibridiniai, ir pas kazka uzaugo kaip +/- originalas . ir apskritai kaip atrenka is tu hibridu seklas-kurios turi hibrido savybiu o kurios ne g.gif esu girdejusi kad daug kas augina Raisas, seklas isima pacios ir vistiek yra patenkintos ta veisle g.gif

Tany, mane sudomino tavo ankstyvu pomidoru auginimo varijantas-rasei kad tarp aukstaugiu sukisi- o kokiu perimetru gaunasi augalai tame laikiname varijante? gal gali detaliau, mano siltnamiuke tai labai svarbus momentas ax.gif 4u.gif

Amarille, uz patirti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Asta ir G @ 2013 01 19, 22:59)
(geltonų) siūlau "Goldkrone" nu buvo tikrai derlingi ir visada skanūs. Čia mano nuomonė  ax.gif . Einu bandelių kept  mirksiukas.gif .

mane kazkaip labiau sudomino tos bandeles bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 01 19, 22:36)
Gal butų gerai akcentuoti,kas dar kam nepatiko?Žinutė galetų buti tęstine,cituojama ir ilginamas sąrašiukas.Dvi nuomuones vienodas ,tai gal kaip ir faktas,įpatingai,kai rašanti turėjo su kuo palyginti-keliu rusiu juodukus.  thumbup.gif . atkreipiau demesį,kad [B] polfast H blogi atsiliepimai,tai susilaikysiu prie poros daigelių pabandymui.

Prie kotelio lieka žalias kietas plotelis ir skonis man nelabai patiko ax.gif, nors "juodi" pomidorai mano patys mėgstamiausi, bet šie ne iš jų.....
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2013 01 19, 22:59)
(geltonų) siūlau "Goldkrone" nu buvo tikrai derlingi ir visada skanūs. Čia mano nuomonė  ax.gif . Einu bandelių kept  mirksiukas.gif .

Čia turbūt apie mane smile.gif ne tiek vaikai, kiek mamka nukvako lotuliukas.gif nors tiesa sakant visa šeimyna pirma šeriukus nuraškydavo, o didžiuosius valgė tik tada, jei mažių sunokusių nebuvo. Ačiū goldkrone jau beveik pakeliui
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 01 19, 22:05)
man su tais Kumato irgi is galvos neiseina faktas kad jie hibridiniai, ir pas kazka uzaugo kaip +/- originalas . ir apskritai kaip atrenka is tu hibridu seklas-kurios turi hibrido savybiu o kurios ne  g.gif esu girdejusi kad daug kas augina Raisas, seklas isima pacios ir vistiek yra patenkintos ta veisle  g.gif

Tany, mane sudomino tavo ankstyvu pomidoru auginimo varijantas-rasei kad tarp aukstaugiu sukisi- o kokiu perimetru gaunasi augalai tame laikiname varijante? gal gali detaliau, mano  siltnamiuke tai labai svarbus momentas  ax.gif  4u.gif

Amarille, uz patirti  4u.gif
Papildyta:

mane kazkaip labiau sudomino tos bandeles  bigsmile.gif

Turbut maisai mane su Asese. Lyg ji tai minejo... As auginu dezese. Tikrai nieko tarp aukstaugiu nekisiu schmoll.gif. Aukstu pomidoru siltnamyje siemet bus tik: bazilikas,petrazoles,salotos,serenciai ir 2 daigai askeriuku laikinai,pirmam derliui/...
Atsakyti

mane kazkaip labiau sudomino tos bandeles bigsmile.gif
[/quote]
Jau padariau, tešla buvo iškilusi tai greit marmeladą tongue.gif į jas ir tuoj kepsim. mirksiukas.gif Jos mielinės. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2013 01 19, 23:10)
Prie kotelio lieka žalias kietas plotelis ir skonis man nelabai patiko ax.gif, nors "juodi" pomidorai mano patys mėgstamiausi, bet šie ne iš jų.....

Šito neparašiau, apie tą plotelį žalią g.gif galvojau čia tik pas mane taip pasirodo, kad ne maniau nemoku auginti kažko trūko blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2013 01 19, 23:13)
Čia turbūt apie mane smile.gif ne tiek vaikai, kiek mamka nukvako lotuliukas.gif  nors tiesa sakant visa šeimyna pirma šeriukus nuraškydavo, o didžiuosius valgė tik tada, jei mažių sunokusių nebuvo. Ačiū goldkrone jau beveik pakeliui

Mano ir vyrui ir duktytėm tik mažiukai mirksiukas.gif o man kaip gražu žiūrėti, kad jiems taip patinka o man ir kur mažesni. mirksiukas.gif mirksiukas.gif .
Atsakyti
Kumato aukštis ~1,7m 4u.gif
Atsakyti