saldėsiai ne tik cukrus į kraują bet ir emocinis prisirišimas per cukrų prie maisto vyksta... o tai jau vicious cycle darosi: hormonai disbalansuojas, automatiškai emocinė būklė, kas vėl sujaukia kortizolius, kyla stresas, chroninės emocinės būsenos... ISWF rašo tai labai aiškiai, konkrečiai, net glušpetris suprastų.. ir normalus žmogas susimąstytų... (po visokių whole30, be cukraus (grūdų,saldėsių,ankštinių) pasėdėjus, medaus lašas jau gerklę graužia ir apskritai kas saldu daros per SALDU... bet norint saldumo..eina sau kokoso riebalai ui gėris

Aš nerealų komentarą bloge radau kada tai kaip cheesecakas išsišiepus buvau. Esmė, kad dėkojo, jog mokau gyventi be miltų, cukraus ir panašiai. ir kad labai puikiai išgyvenama! Sakė, šviesk tuos žmones...
Mes su Elata vis galvojom ir galvojam kaip platint ISWF vien ar idėją pačią...deja, LT juk kaip ir rašėt ''kaip aš be bulvių, makaronų, juk brangu, ir t.t. '' ..na LT visi ilgaamžiai nuo makaronų ir bulvių, supraski.. facepalm... ir kickface vos ne... ir ką tu apšviesi.. šeimoje bandai kažką aiškinti, mama mano tai puikus žmogus, klauso manęs, dėdė paklausė (aišku iki tiek nesiplėčiau, kad riebalus valgyt reik...bet sakiau nebijot... ir bent pirma angliaš.. apmažint.. na ir tikiuos.. aišku košes myli visi.. bet geriau košė nei batonai, sausainiai,... grūdai dar gamtoj bent auga, o ne batonai, bandelės ir meduoliai ant medžių ar darže... )
Skaitau JUS ir džiaugiuosi, kad sveikata tvarkosi, bent nekenčiat, kaip kiek seniau kentėjot ar su adatom gyvenot... O Lumi[I], tu sakai dasivarei? IS kaip dasivaryt galima? Gal ir galima, tiesiog kažkaip ji labiau įgimta..tik aišku kaip suvokiu, gyvenimo būdas nepridėjo pliusų? tiesa?
Dar dėl carb'sų yra Ultra Low Carbs.. na daug kas naudoja kaip priemonę svoriui naikinti... protokolas toks.. na labai jau ten NET CARBS reik skaičiuoti, bet gal kam įdomu bus: Carb nite solution (9 dienas berods labai minimum valgai carbs'us, paskui po to būna anglių įkrova kitos dienos vakare irpaskui vėl taip ciklini...) (na tik aš nepalaikau tos idėjos kad, bet ką paskui gali valgyti: aka picos, ledai, bulkos.... na man tada shit loaded dalykas atrodo)...
ai dar galiu surasti straipsnį apie Inuitus (berods USA tauta), kurie minta tik riebalais ir baltymais beveik... ir sveikiausi žmonės... (na man daržovių mirtinai reik vis tiek