Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 01 31, 17:07)
Atsakymas i Antakalnio kliniku rasta del gimdymu namuose

Panasu, kad gerb prof Drasutiene is didelio rasto isejo is krasto  biggrin.gif  Vietom is jos paistalioniu teko tiesiog garsiai nusijuokti. Gaila, kad atrodo tokia issilavinusi moteris nesugebejo savo nuomones pagristi nei moksliniais tyrimais, nei statistika, o vien pasakomis, istorijomis ir asmeninemis emocijomis.

Panašu,kad profesorė labai jau stereotipiškai įsivaizdavo tikslinę auditoriją, kuriai skirtas jos atsakymas biggrin.gif
Atsakyti
Dar vienas straipsniukas mūsų temai biggrin.gif mirksiukas.gif

http://www.kleckas.l...usiasi-i-sviesa

O,matau jau Justesea įdėjus buvo biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2013 01 31, 13:59)
Justesea, be abejonės, kad taip būna. Jei nebūtų įmanoma pagimdyti dvynių be medikų, evoliucijos eigoje toks reiškinys kaip daugiavaisis nėštumas ko gero būtų išnykęs. Gerai, kad įdėjote savo nuorodą, bet ko gero todėl, kad žmonės skirtingi, aš, lygindama šias dvi istorijas, matau ne filosofijų skirtumus ir skirtingas reakcijas į tuos pačius dalykus(gi akivaizdu, kad mamos reakcija į sėkmingą dviejų kūdikių gimimą yra kitokia, nei kitos mamos reakcija į vieno iš savo kūdikių mirtį).Matau, kad didelės rizikos gimdymą namuose renkasi nebūtinai asocialai  mirksiukas.gif , taip pat matau komentarus po straipsniu, apie tai tai, kad šis pavyzdys įkvepia kitas dvynių besilaukiančias moteris rinktis gimdymą namuose.
Papildyta:

O nesklandus nėštumas, arba nėštumas su žinomais rizikos faktoriais tą teisę padaro mažiau prigimtine?

Pasikartosiu-rizika rizikai nelygu ir teorija ne visada sutampa su praktika ir atvirkščiai-kiekvienas atvejis individualus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2013 01 31, 15:36)
Gal aš ir ne teisi, bet man atrodo, kad mamos, kurios renkasi gimdyti namie, kitaip ir į netektį žiūri. Tik bijau išsiplėsti, nes galiu būti labai ne taip suprasta ir sulaukti daug išvedžiojimų apie nusisvaigusias ekolgistes be atsakomybės jausmo, kai gyvybė yra toks brangus dalykas.

Bet norėčiau į kitą dalyką atkreipti dėmesį. Iš mano įdėtos dvynių istorijos. Jų mama tiesiog jautė, kad jai nereikia į ligoninę, kad jos vaikams saugiau gimti namie, ypač antrajam, kuris ėjo kojytėmis. O gydytojai bijojo, bet tai suprantama, statistiškai toks nėštumas yra gana rizikingas (bet vėlgi - tų rizikų statistikos yra iš gimdymų ligoninėse...). Gydytojai norėjo skatinti gimdymą, o mama jautė, kad per anksti pagimdžius gali kilti komplikacijų. Ir kas dabar pasakys, ar taip ir nebūtų nutikę ligoninėj? Kodėl nuojauta, ypač motiniška, kuri yra be galo stipri, tokiais atvejais nurašoma kaip kvaila ir neatsakinga? Gal mama tokiu savo sprendimu išgelbėjo vaiko gyvybę?

drinks_cheers.gif būtent
daug šansų kad mano atveju ligoninėj viskas taip pat būtų pasibaigę cp ,greičiausiai taip pat extra.Pirmą kartą pasitikrinau kaip ten kas ligoninėj vyksta su mano psichika ir kaip tai įtakoja fiziologiją-patekus į gimdyklą su 3cm.atsidarymu per naktį nei vienu cm nepajudėjau į priekį,ryte jau reikėjo skatinamųjų,po to dar daugiau jų ,ir dar daugiau.ir Galų gale extra cp prie pilno atsidarymo .Tai ..kodėl antrą kartą kažkas turėtų būti kitaip? g.gif Ir tada po cp visi būtų rėkę-va va,sakėm gi kad tau be šansų pagimdyt pačiai-tu rizikingas atvejis
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2013 01 31, 16:35)
Bandau suprasti  biggrin.gif Štai aldyte rašo, kad  tos, kurios nepaiso rizikingų požymių ir renkasi gimdymą namie- asocialios. Berods kažkuriame pačios poste(?) skaičiau, kad žinote šeimas, kuriose vaikai namuose buvo planuotai gimdomi ir iš sėdmeninės pirmeigos, ir po CP, ir priešlaikiniame gimdyme. Ne viena graži šeima pagimdė savuosius solo(o gal gimdymas solo toks pat saugus kaip ir gimdymas su pribuvėja ar mediku  g.gif ).Papildyta:

bigsmile.gif Ponas ne iš viduramžių, argumentuodamas matyt pamiršo, kad valstybė abortų klausimu labai netgi kišasi į kitų žmonių gyvenimus: nustatydama iki kada abortas gali būti atliekamas, kur jis gali būti atliekamas ir net kaip jis turi būti atliekamas  mirksiukas.gif O gal nereikėtų  bigsmile.gif

Jei moteris pilnai subrendus,pasiruošusi visom prasmėm tokiam gimdymui tai kodėl tai turėtų būti ne taip saugu kaip gimdyti su pribuvėja? g.gif
Mano nuomone tai NEturėtų būti pirmas gimdymas,bet čia tik mano asmeninė nuomonė,kurios nesiruošiu niekam piršt ir rėkt kad tai nesaugu ar rizikinga ar asocialu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 31 sausio 2013 - 18:25
Šiaip labai siūlau abiems pusėms tą dvynių istoriją paskaityt. Kažkam gal padės geriau suprasti oponentus, kažką gal įkvėps (nebūtinai naminiam, bet bent jau sąmoningam gimdymui) ir šiaip labai įdomu - jaučiausi kaip kupiną emocijų filmą pažiūrėjus biggrin.gif
Atsakyti
grįžtant prie ankstesnio klausimo:

kokios rizikų ribos turėtų būti nustatomos norinčioms gimdyti namuose... Aš išsakau savo (panaši tvarkelė ir galioja daug kur) - kad leidus gimdyti namie su medikų priežiūra, piktybiškai nepaklūstančias ir su rizikomis gimdančias namuose galima būtų kažkaip "bausti". Turim juk nuspręsti (mūsų valdžia, kada nors... bet TURI), kad "tiek" leidžiam, o "tiek" draudžiam, o tai kas draudžiama, juk baudžiama.

Tik labai svarbu kad rizikų kriterijai būtų ne sauri (siauraprotiški) - kad nevarytų ligoninėn dėl šlapimo takų infekcijų, kelių kg viršsvorio ar prieš penkis metus darytos cezario operacijos.

Esant lankstiems rizikos nustatymo kriterijams, moterys, kurios net priskirtos rizikingoms gimdyvėms, pasirenka likti gimdyti namie, gal tiktų vadinti neatsakingomis.

Asociali - netinkamas žodis joms (netiksliai juo pasinaudojau prieš tai). Jis dar kitokiai moteriai/šeimai tiktų.

Bet tiek dėl asocialių (nesigilinančių, negalvojančių, nesirūpinančių), tiek dėl neatsakingų (jei sutiksite dėl anksčiau minėtos kategorijos apibrėžimo), kurios rizikuoja toliau negu yra susitarusi visuomenė, neturėtų būti ribojama atsakingų ir į rekomendacijas atsižvelgiančių šeimų laisvė.

ps. Mane iš tos dvynukų namie gimimo istorijos (kur vienas sėdyne ėjo) labai nustebino tai, kad jie rinko virkštelės kraują bankui. Gal neįsigilinau... gal buvo dar kokių ligų jiems numatyta... Šiaip tokia bankininkyste domisi ir naudojasi kitokios šeimos... Todėl visa istorija man pasirodė kiek neharmoninga... Neįtikino...
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 01 31, 18:12)

Jei moteris pilnai subrendus,pasiruošusi visom prasmėm tokiam gimdymui tai kodėl tai turėtų būti ne taip saugu kaip gimdyti su pribuvėja? g.gif

Kuo tokios gimdyvės brandumas ir pasiruošimas skiriasi nuo pasiruošimo gimdymui su pribuvėja?
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 01 31, 19:17)
ps. Mane iš tos dvynukų namie gimimo istorijos (kur vienas sėdyne ėjo) labai nustebino tai, kad jie rinko virkštelės kraują bankui. Gal neįsigilinau... gal buvo dar kokių ligų jiems numatyta... Šiaip tokia bankininkyste domisi ir naudojasi kitokios šeimos... Todėl visa istorija man pasirodė kiek neharmoninga... Neįtikino...

Stabtelėjau ir aš prie tos vietos, bet, manau, jei buvo renkama vien tam, kad būtų panaudota vaikų sveikatai, jei prireiktų, tai nieko gal čia labai "kitokio". Tikrai nemanau, kad mama savo raukšlėms lyginti naudos biggrin.gif Be to, užsienyje gal tai daug įprastesnis dalykas, nei pas mus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 01 31, 19:32)
Kuo tokios gimdyvės brandumas ir pasiruošimas skiriasi nuo pasiruošimo gimdymui su pribuvėja?

Tikrai negaliu pasakyti,neturiu tokios patirties.Kiek esu kalbėjus su tokiom šeimom tai tiesiog..nebereikėjo joms pribuvėjos pagalbos ir tiek-tėčiai "pagavo" leliukus smile.gif Baisiai skamba ar ne? unsure.gif Bet galiu paramint-labai nedaug tokių šeimų yra Lt,kol kas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 31 sausio 2013 - 18:43
Viena mano draugė savo trečiąjį (pirmas gimė ligoninėj, antras- namuose) pagimdė viena,nes..labai greit viskas vyko.
Atsakyti
Beje, medikai įnirtingai teigia, kad "va, įrengėm vonias nėščiųjų pageidiavimu, tai dabar niekam nereikia". 2013 m relybė (iš SM) :

"Vgn'as deklaruoja kad suteikia galimybe vandey gimdyti, bet realybeje, neleidzia. nes viena gyd prasitare,kad per pora metu norinciu buvo bet nei viena negimde. Na nepatogu personalui, plauk, dezifekuok ir pan. Nz kiek tame tiesos. Gimdziau antakalnyje, ten vedejas pasake, kag vasara galeciau gimdyti, bet ziema(vasaris) butu per salta man, negaletu uztikrinti pakankamai silumos. Na manau cia jis tik pasake tam kad noras atsoktu smile.gif "

Dar viena citata :

"Nors jie straipsniuose apie save teigia, kad pas juos gimdo vandeny, bet įtariu, jog turima omeny tik sąrėmiavimo laikas, nes per mokymus aiškiai pasako - pas mus stumiama tik ant stalo. Ir negirdėjau jokio kito atvejo. Net jei moterys kategoriškai atsisako ant jo lipti, galiausiai vis tiek ten atsiduria..."

Manau, kad patys padarė taip, kad teoriškai lyg ir galima, o praktiškai - ne ne.Tai per šalta, tai neįmanoma stebėti vaisiaus, tai tik pagulėti per sąrėmius, bet ne gimdyti, tai dezinfekcijos tinkamos nėra. (cackintis tingisi ir tiek). Panašiai būtų, jei duotų mašiną, bet neįpiltų degalų ir leistų tik pasėdėt, o paskui stebėtųsi - keista, niekas važiuoti nenori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 sausio 2013 - 19:41
QUOTE(Justesea @ 2013 01 31, 19:35)
Stabtelėjau ir aš prie tos vietos, bet, manau, jei buvo renkama vien tam, kad būtų panaudota vaikų sveikatai, jei prireiktų, tai nieko gal čia labai "kitokio". Tikrai nemanau, kad mama savo raukšlėms lyginti naudos biggrin.gif Be to, užsienyje gal tai daug įprastesnis dalykas, nei pas mus.

Dar kartą perskaičiau. Taip, stebuklingai sėkminga istorija. Labai sudėtinga būtų taip harmoningai, gražiai ir nepriklausomai pagimdyti stacionare. Bet... iš komentarų ir šiaip aiškėja, kad tokioms moterims neleidžiama gimdyti namie su pribuvėjomis pagal įstatymus. T.y. pribuvėjoms dirbti tokiais atvejais... Ir kad pribuvėjos "lobina" (minėta arizona), kad joms galias praplėstų... tai nuolatinis virsmas. Gimdymo išlaisvinimo vyksmas niekada nesibaigiantis...
Toks kraštutinumas, verčia galvoti, ką daryčiau tokiu atveju pati... NEŽINAU...

Beje, reiktų pakalbėti (o gal ministerijos atstovai skaito smile.gif), apie viso nėštumo priežiūros paketo reformą. Moterų konsultacijos su šalia esančiu gimdymo kambariu - kaip atskiri vienetai greta poliklinikų ir ligoninių - būtų puikus variantas, atitikmuo šeimos klinikai ir visam pirminės sveikatos apsaugos grandies stiprinimui. Kad prižiūrėtų ir iki pat žindymo atlydėtų tie patys žmonės, tos pačios "kortelės" ir duomenys "kada prasidėjo menstruacijos". Va čia tai būtų kokybinis pokytis. Pas mus poliklinikų ginekologai ir gimdymo namai - kaip salos vandenyne... ar jums nekliūna tai?
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 01 31, 20:46)
Dar kartą perskaičiau. Taip, stebuklingai sėkminga istorija. Labai sudėtinga būtų taip harmoningai, gražiai ir nepriklausomai pagimdyti stacionare. Bet... iš komentarų ir šiaip aiškėja, kad tokioms moterims neleidžiama gimdyti namie su pribuvėjomis pagal įstatymus. T.y. pribuvėjoms dirbti tokiais atvejais... Ir kad pribuvėjos "lobina" (minėta arizona), kad joms galias praplėstų... tai nuolatinis virsmas. Gimdymo išlaisvinimo vyksmas niekada nesibaigiantis...
Toks kraštutinumas, verčia galvoti, ką daryčiau tokiu atveju pati... NEŽINAU...

Šios moters atveju dvyniai ir neapsisukęs vaikutis jos valstijoj (Texase) nebuvo indikacija gimdyti ligoninėje, nors gydytojai labai dėl to panikavo. Aš pati jei jausčiau nors mažiausią baimę ir nerimą - namie negimdyčiau.
Atsakyti
Paskutiniu metu, kai šis gimdymo namie burbulas vis didėja ir didėja, nebegaliu net klausyti tų, kurie pasisako prieš tokį gimdymą. Pati anksčiau sakiau - ne!. Bet šiandien vien nuo tos minties, kad gimdymo metu visa šutvė daktarų stotų prieš mane paguldytą nuogą ant stalo, praskėstom kojom ir aiškintų, ką daryti, net silpna darosi. Nors gimdyti dar tikrai nenoriu, bet esant tokiai situacijai turbūt gerai užvoščiau kam nors ir iškoščiau, kad čia tikrai ne jų reikalas kaip man gimdyti. Labiausiai nervina, kai savo priešišką nuomonę apie gimdymą namuose reiškia vyrai, kurie, mano manymu, apskritai šia tema turėtų patylėt...
Tiesa, skaičiau labai gerą knygą "Gimdymo atgimimas". Tikriausiai ši knyga ir įskiepijo šį norą gimdyti ne ligoninėje, ne su visažiniais daktarais, kuriais seniai jau netikiu, bet savo jaukiuose namuose.
Atsiprašau, jei ne į temą pataikiau, bet labai norėjau išsilieti 4u.gif
Atsakyti