QUOTE(LiliLu @ 2013 01 31, 20:17)
Paskutiniu metu, kai šis gimdymo namie burbulas vis didėja ir didėja, nebegaliu net klausyti tų, kurie pasisako prieš tokį gimdymą. Pati anksčiau sakiau - ne!. Bet šiandien vien nuo tos minties, kad gimdymo metu visa šutvė daktarų stotų prieš mane paguldytą nuogą ant stalo, praskėstom kojom ir aiškintų, ką daryti, net silpna darosi. Nors gimdyti dar tikrai nenoriu, bet esant tokiai situacijai turbūt gerai užvoščiau kam nors ir iškoščiau, kad čia tikrai ne jų reikalas kaip man gimdyti. Labiausiai nervina, kai savo priešišką nuomonę apie gimdymą namuose reiškia vyrai, kurie, mano manymu, apskritai šia tema turėtų patylėt...
Tiesa, skaičiau labai gerą knygą "Gimdymo atgimimas". Tikriausiai ši knyga ir įskiepijo šį norą gimdyti ne ligoninėje, ne su visažiniais daktarais, kuriais seniai jau netikiu, bet savo jaukiuose namuose.
Atsiprašau, jei ne į temą pataikiau, bet labai norėjau išsilieti
Aha, "Gimdymo atgimimas" tai ir man buvo butent tas momentas, kai viskas pasisuko aukstyn kojom ir staiga pasidare aisku kas kaip ir pro kur su tais gimdymais

Ir nors pati pirmaji gimdziau ligoninej, aplinka ir poziuris buvo LABAI panasus i tai, ka apraso M. Odenas savo knygoje.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2013 01 31, 21:15)
žinote, esu prieš gimdymą namie ir kaip žmogus iš "prieš" barikadų, bandžiau ieškoti argumentų, kodėl kiti yra "už". Bet nelabai radau logiškų ir teisiškai įtvirtintų. Radau tik iš dangaus nukabintą "prigimtinę moters teisę gimdyti kaip ji pati nori", bet neradau, koks teisė aktas tai įtvirtina (nes jeigu ta teisė nėra įtvirtinta, ji negali būti pagrindu inicijuoti naują reglamentavimą). Taigi bent kol kas man tai panašiau į aikštingos mergaitės įgeidį.
Ir dar nustebau, kad statistikos ir teisinių argumentų reikalaujama tik iš tos pusės, kuri yra "prieš". Tarsi jiems reikėtų gintis. Bet ar neturėtų būti atvirkščiai - teisinius argumentus ir statistiką turėtų pateikti pakeitimų iniciatoriai?
Nesu "piktas keksas", tiesiog norėčiau rasti atsakymus į tokius klausimus
Cia jau antra tema "gimdymas namuose" (pirma pasieke pilna komentaru skaiciu). Jeigu perksitysite visus komentarus, tikrai atrasite daug nuorodu i statistika, mokslinius tyrimus, ir teisinius argumentus (kad ir Europos Zmogaus Teisiu Konvencija). Daug patikimos informacijos yra ir gimimas.lt puslapyje. Gimdymo namuose iniciatoriai neina i "kova" tusciomis rankomis, bet yra pasiruose irodyti kokiu moksliniu, statistiniu ir teisiniu pagrindu gimdymai namuose turetu buti reglamentuoti.