Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Justesea @ 2013 01 28, 13:38)
Viešose diskusijose ne kartą buvo pabrėžta, kad tai darys tik tie, kurie norės. Be to, aš nemanau, kad gimdančiai namie visai nerūpės su kuo gimdyti, o juk nesirinks to iš esmės nenorinčio daryti žmogaus.

Manau kad ir gimdancioms ligonineje nera nesvarbu su kuo gimdyti, taciau tenka gimdyti prie tu mediku kurie tuo metu dirba, gimdymo juk nesuplanuosi nei valandu nei dienu tikslumu, o negali tiketis kad konkretus asmuo bus jusu paslaugoms keleta savaiciu, 24/7. O gal gimdancios namie gali to tiketis? g.gif

Net ir tam paciam BAK ir valstybinese ligoninese susimokejus i ligoniu kasa uz tai kad konkretus gydytojas priims gimdyma negali 100% but tikra kad jis gales atvykti, medikai irgi zmones, jie turi ir kitu darbu ir galu gale savo gyvenima...
Atsakyti
p. R.Šimašiui blog'e parašykit flight nuomonę - jo kažkaip išvis neturėtų jaudinti ta tema, nes kaip benorėdamas, nei namie, nei ligoninėje nepagimdys, o va nuomonę žmogus turi. Ir tai gerai.
Tik SM-e ši tema staiga tampa tabu, toms kurios abejoja tokia iniciatyva ir jos pagrįstumu..

Išvis daug kas šioje situacijoje atrodo kaip paradoksas.. kad ir faktas, jog ligoninėje pasakyti kokia poza nori gimdyti, tai "neturiu jėgų/noro kovoti", o va LT atstovauti galimų būsimų 300 gimdyvių - jėgų yra..

Ir motyvai gimdymo namie, tokie pat kaip ir gimdančių ligoninėje. Norisi geriausio kūdikiui (tikrai to tikiuosi) ir komforto sau. Tik drąsos tai asmeniškai pripažinti ir viešai parašyti ne visada užtenka 4u.gif

Baimė irgi turi savo vaidmenį: gimdyt ligoninėje - bijoma intervencijų, bijoma infekcijų, įtakoja svetima aplinka, nejaučiamas toks komfortas kaip tarp savų sienų, tikimybė, kad ne visi lūkesčiai bus patenkinti irgi egzistuoja, ir t.t. Motyvų gimdyti namie tikrai yra visokiausių. Gimdant namie be pagalbos bijoma komplikacijų, gimdant su nelegalia pagalba bijoma negatyvaus medikų požiūrio (kaip gimimas.lt rašo "paniekos ir patyčių"), jei visgi teks keliauti į ligoninę, taip pat galbūt teisėsaugos dėmesio pačiai šeimai ar 'pagalbininkei' (nes Stokholmo sindromas dar nepaneigtas) , viešumo ir visuomenės spaudimo ir t.t.

Mane kas labiausiai stebina visame kame, tai tie nimbai virš gimdančiųjų namie galvų smile.gif Didele dalimi, iš to ir kyla visuomenės priešiškumas..nes labai gajūs ir viešai pateikiami teiginiai, kad šeimos pasirinkusios gimdymą atsakomybės turi daugiausia, labiausiai rūpinasi būsimo vaiko gerove, toks gimdymas yra teisingiausias sprendimas ir pan.
Bet, deja, ne gimdymo būdas ir poza lemia, kokie jūs tėvai būsit ir koks bus jūsų ryšys su vaiku...
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 28, 11:53)
Bet argi as teigiau, kad vienareiksmiskai ir absoliusiai saugu? as sakiau,akd saugiau. Mirciu statistikos as neneigiu, kaip neneigiu jos ligonineje. buvimas aktyviu kovotoju uz gimdymo namuose teises nesuteikia imuniteto mirciai.

Dange, nejaugi tu neigsi, kad gimdyves vidine busena, jos ramumas, pasitikejimas, jautimasis saugia, atsipalaidavimas turi itaka sklandziam gimdymo procesui? nejaugi LT iki tokio lygio LT gydytojai neigia nauda/pagalba bet ko, kas nepriklauso tiesiogiai nuo ju?...

Neneigsiu.Turi.Bet katastrofos gimdant ištinka tiek ramias ir pasitikinčias, tiek nerimastingas ir įsitempusias. Dalies tų atvejų tiesiog negali numatyti. Gali tiesiog jiems pasiruošti.

QUOTE(flight @ 2013 01 28, 12:12)
Nekomentuosiu, SM;as - ne vieta  4u.gif

Esu už moters teisę rinktis ir gauti visiškai teisėtą pagalbą.  Jeigu jūs neplanuojate gimdyti namuose, jums ši tema išvis neturėtų būti aktuali..

Čia tokia mandagi siuntimo..... iš temos forma bigsmile.gif Matai, didžiajai daliai ministerijos ir apskritai sveikatos priežiūros politiką formuojančių institucijų atstovų, gimdymo namuose tema nėra aktuali: didžioji dalis yra vyrai, kita- iš fertilaus amžiaus "išaugusios" moterys bigsmile.gif Šiaip jau SM'inės diskusijos turėtų būti lengva mankšta, norintiems kovoti ministerijose ir Stasbūro teismuose.Norimo rezultato čia žinoma nepasieksite, tačiau pamatyti esminius prieštaravimo momentus ir pasiruošti juo atremti kokybiškai paruoštais argumentais- galite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 28, 12:12)
Nekomentuosiu, SM;as - ne vieta  4u.gif

Esu už moters teisę rinktis ir gauti visiškai teisėtą pagalbą.  Jeigu jūs neplanuojate gimdyti namuose, jums ši tema išvis neturėtų būti aktuali..

Pala pala, jūs už teisę rinktis, bet prieš teisę reikšti nuomonę? g.gif

Aš visada pasisakiau, už žmogaus teises. Bet iškėliau labai aktualų klausimą, kaip įgyvendinti tas žmogaus teises su ribotais finansais 4u.gif

O mano teisė yra komentuoti. Aš galiu rinktis, kurioje temoje rašyti. Ir rašau į temą, apie gimdymą namie. Netgi forumo taisykles atitinku.

Tik rašau ne apie "rožinę" naminio gimdymo pusę, o apie tai, kaip naminio gimdymo šalininkės rodo tik grąžiąją pusę. T.y. pateikiu priešingą nuomonę. Kiek žinau laisvas nuomonės reiškimas yra viena iš žmogaus teisių mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolili: 28 sausio 2013 - 13:13
Kaip ir gimdančios ligoninėje, susitarus su konkrečiu gydytoju ir jam negalint, galvoja ką daryti, taip ir gimdančios namie galvoja. Ne taip ir dažnai juk pasitaiko, kad negali, jog vien dėl to reikėtų nesitarti.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 01 27, 22:02)

Antra - gimdancios namuose yra tiesiog egoistes.. Matai joms aplinka nepatinka, nesmagu, nemalonu.. Tai pagrindiniai argumentai - kitokiu, rimtesniu, negirdejau..

Taip, savo nuomonę galime reikšti laisvai. Ypač ten, kur nei buvai, nei būsi, nei žinai, kaip kas. Pacitavau dažniausiai pasitaikančią nuomonę iš šios temos pirmo puslapio, dėl kurios kažkaip..nebesinori dalyvaut panašaus pobūdžio diskusijose Sm.

Šunys loja, karavanas eina tongue.gif , tikiu, kad įteisins ir sutvarkys, tam jau atėjo laikas 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2013 01 28, 14:05)

Mane kas labiausiai stebina visame kame, tai tie nimbai virš gimdančiųjų namie galvų smile.gif Didele dalimi, iš to ir kyla visuomenės priešiškumas..nes labai gajūs ir viešai pateikiami teiginiai, kad šeimos pasirinkusios gimdymą atsakomybės turi daugiausia, labiausiai rūpinasi būsimo vaiko gerove, toks gimdymas yra teisingiausias sprendimas ir pan.

Hmm, nemačiau jokio nimbo..Gal parodytum, kur jis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 sausio 2013 - 13:23
ir i tema, ir ne i tema... bet apie ligonines...

mano brolis akuserijos cikla praejo Traku ligoninej - toj pacioj, kur rekomenduojama vilnietems kaip "palanki gimdyvems". tai prisimenu du jo papasakotus dalykus: pirmas, kaip jis viena gimdyve per gimdyma issiunte i lauka pasivaikscioti, kad paspartetu gimdymo veikla ("o tai guli gimdykloj, liudi - o lauke toks geras oras."). o antras - kad tuo metu ligonine turejo tik viena anesteziologa, kuris - pasak mano brolio - nemokejo atlikti epidurines nejautros, tik bendraja... zodziu, ir labai noredama, turetum pagimdyti be nuskausminimo... bet epidurine nejautra tai dar nieko, palyginti su kitu klausimu: jeigu staiga prireiktu neplanuoto CP, o tas vienintelis anesteziologas tuo metu kitoj operacijoj? kaip tada?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 01 28, 14:05)
nes labai gajūs ir viešai pateikiami teiginiai, kad šeimos pasirinkusios gimdymą atsakomybės turi daugiausia, labiausiai rūpinasi būsimo vaiko gerove, toks gimdymas yra teisingiausias sprendimas ir pan.

Gal aš prastai skaitau ir klausau, bet niekur nepastebėjau tokių teiginių g.gif Pacituokit, jei galit, gal aš klystu.

Ir kiek pažįstu namie gimdžiusių moterų, nei viena nesmerkia gimdančių ligoninėj ir pačios ten gimdytų, jei būtų reikalas ar tuo metu nebūtų galimybės gimdyti namie. Tikrai nei viena nėra kažkokia "išprotėjus ekologistė", kaip kai kurie asmenys bando nupiešti...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 28, 12:38)
Viešose diskusijose ne kartą buvo pabrėžta, kad tai darys tik tie, kurie norės.

Bet manau, kad tie žmonės irgi norės savotiško "apsidraudimo"? g.gif
Ar nebus lygiai taip pat, kad norint, jog tau padėtų gimdyti namie turėsi pasirašyti lygiai tiek pat "sutikimų" dokumentuose, jog suvoki visas komplikacijas ir pan., kas dažnai prašoma daryti ligoninėse? g.gif
Nes gerai, jei viskas gerai - šeima dėkinga ir laiminga, o jei įvyksta tragedija? Ar visos šeimos bus pajėgios neieškot nelaimės priežasčių ir nekaltint padėjusio mediko? Ar gimdymo namie atveju pakaks dabar egzistuojančio civilinės atsakomybės už pacientams padarytą žalą privalomojo draudimo? g.gif
Išvis, labai daug klausimų su tuo reglamentavimu..turbūt daugiau, nei yra paruošta konkrečių atsakymų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 01 28, 14:27)

Nes gerai, jei viskas gerai - šeima dėkinga ir laiminga, o jei  įvyksta tragedija? Ar visos šeimos bus pajėgios neieškot nelaimės priežasčių ir nekaltint padėjusio mediko? Ar gimdymo namie atveju pakaks dabar egzistuojančio  civilinės atsakomybės už pacientams padarytą žalą privalomojo draudimo? g.gif

Nežinau, kaip daroma tokiais atvejais kitur, kur naminis gimdymas visiškai legalizuotas, o greitoji po langais nebudi. Matyt, yra įmanoma tuos klausimus išspręsti.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 01 28, 13:27)
Ar nebus lygiai taip pat, kad norint, jog tau padėtų gimdyti namie turėsi pasirašyti lygiai tiek pat "sutikimų" dokumentuose, jog suvoki visas komplikacijas ir pan., kas dažnai prašoma daryti ligoninėse? g.gif 

aisku, kad bus. kodel turetu nebuti? atsakomybes apibrezimas, draudimas - viskas turetu buti reglamentuota: juk tiek medikams, tiek seimoms reikia tam tikru "apsaugu".
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 28, 14:25)
Gal aš prastai skaitau ir klausau, bet niekur nepastebėjau tokių teiginių g.gif Pacituokit, jei galit, gal aš klystu.

Apsižiūrėjau, nu nėr pas mane jokio nimbo sad.gif O turėtų būti, toks gražus, netgi dvigubas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 sausio 2013 - 13:39