Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Rasma @ 2013 01 28, 12:05)
Mane kas labiausiai stebina visame kame, tai tie nimbai virš gimdančiųjų namie galvų smile.gif Didele dalimi, iš to ir kyla visuomenės priešiškumas..nes labai gajūs ir viešai pateikiami teiginiai, kad šeimos pasirinkusios gimdymą atsakomybės turi daugiausia, labiausiai rūpinasi būsimo vaiko gerove, toks gimdymas yra teisingiausias sprendimas ir pan.
Bet, deja, ne gimdymo būdas ir poza lemia, kokie jūs tėvai būsit ir koks bus jūsų ryšys su vaiku...

argi tikrai jos piesiasi? man rodos, oponentes joms pripiesiapacios ir po to del to erzinasi, neva o jos tai be nimbo doh.gif kiek pazistu namuose gimdanciu moteru- nei viena negalvoja, kad jos padare kazka tokio nepaprastai ypatingo. Tiesiog pats vaikelio gimimo faktas yra ypatingas, jos tai isreiskia. O tai, kur tas vaikelis gime, yra toks prie odos priauges faktas, kad akcentuoti jo nera poreikio. As pati, pvz, iki pat savo antrojo nestumo net neitariau, kad mano giminaite pagimde savo 4 vaikucius namuose. Tik man prakalbus apie tai ji pasisake. Kaip apie savaime suprantama dalyka. Bet kad is anksto girtusi- ne schmoll.gif

Del paskutinio santykio- na nejaugi atrodo, kad namuose gimdancios taip galvoja?.. kad jei pagimdys klupedamos, tai nebereikes daugiau jokiu pastangu auklejime? Nejaugi taip sunku suprasti, kad noras poreikios gimdyti namuose tiesiog yra, gali buti. Be jokio ten isankstinio isskaiciavimo, kokie gali buti vaikai, kokie gali buti su jais rysiai, kokio charakterio jie uzaugs?.. Tiesiog yra vidinis poreikis gimdyti namuose, arba, poreikis nevaziuoti i ligonine. Vidinis jausmas, kad viskas bus gerai, arba, kad nebutinai nuo to bus blogiau. ir Tiek. jokios egzotikos. Tikrai.

QUOTE(Lolili @ 2013 01 28, 12:11)

Tik rašau ne apie "rožinę" naminio gimdymo pusę, o apie tai, kaip naminio gimdymo šalininkės rodo tik grąžiąją pusę. T.y. pateikiu priešingą nuomonę.

bet ar kuri nors neigia tos 'negraziosios' galimybe? g.gif ir kas vienai gali buti grazu, kitai- nebus grazus, o didziausias minusas. Pvz netycia suteptas kilimas vienai gali buti priezastis negimdyti namuose, o kitai- tiesiog smulkmena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 28 sausio 2013 - 14:56
QUOTE(Lolili @ 2013 01 28, 15:51)
Ateis į namus akušerė su tokia motyvacija ir keiksis į valias.

Tuo ir baigsis jos kaip pribuvėjos karjera. Bet kas į namus priimti gimdymo nekviečiamas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 sausio 2013 - 15:01
QUOTE(Lolili @ 2013 01 28, 13:42)
O akušerė namie jau taip negalės pasakyti?  g.gif  g.gif  g.gif

manau, tokiu atveju mano vyras uz savo veiksmus neatskytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 28, 16:00)
manau, tokiu atveju mano vyras uz savo veiksmus neatskytu  g.gif

Paprasta - žmonės namus renkasi ne tam, kad gimdyt su bet kuo. Tai yra ne tik darbas, bet ir pašaukimas. Ne visos nori-gali būti doulomis/pribuvėjomis. Ne visoms tas ir duota.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 28, 14:41)
Nuo kažko pradėti juk reikia wink.gif Išaugs nauja medikų karta - gal mūsų, namuose pagimdytų  vaikų, keisis požiūris, atreaguos į pasikeitusią situaciją..
Dabar rašau pusiau rimtai, pusiau juokais - mano sūnus už aštuonių metų jau bus studentas, kas žino, kokį kelią jis pasirinks wink.gif

Rimtai manai, kad problema- kartose? Ar tavo būdas, vertybės tau leistų bet kokią moterį(nebūtinai gimdyvę)- išvadinti karve? Manau, ne. O šiandieniniam paaugliui, kuris tyčiojasi iš klasioko mokykloje?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 01 28, 15:04)
O šiandieniniam paaugliui, kuris tyčiojasi iš klasioko mokykloje?

tu man primink, o kada patyciu mokykloje NEBUVO?
Atsakyti
Dange, tai dėl to ir rašiau - kad ne visiems duota ir ne visi nori.
Kita vertus, dabar dar dirba tarybinio sukirpimo medikų, ir tas uždeda tam tikrą antspaudą.
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 28, 15:38)
Aš irgi gražiai pasvajoju.... Jeigu Lietuvoje būtų Norvegija wub.gif
Beto čia iškilo keletas REALYBĖS problemėlių:

- BAK jau dabar už tuos 5000 nepasiūlė ir neįgyvendino ELEMENTARIŲ gimdyvės norų (pvz. dėl virkštelės), ir tam nereikia jokių įstatymų keitimų ir Strazbūro... doh.gif  doh.gif  doh.gif Ir viską žino gydytojai ir akušerės. Ir reklamą gražią klinika parašė. mirksiukas.gif Ir netgi pažadėjo.... doh.gif Ir pinigus paėmė doh.gif

Nu priims įstatymų pakeitimus dėl gimdymo namie. Nu ir kas? Surašys įstatymus kaip reikia. Kas nuo to pasikeis? Realybė pasikeis? g.gif

Mano patirtis BAK yra visiskai kitokia, buvo atsizvelgta i VISUS mano norus ir pageidavimus.

Tas komentaras is alfta.lt yra is tiesu sokiruojantis, taip neturetu but nei privaciuose nei valstybiniuose GN. Beje, stebina gimdymo namie salininkiu poziuris - nemaloni ir rekalojanti akusere i gimdyma namuose nebutu kvieciama... taciau jei tokie dirba GN tai lyg ir nieko tokio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 28, 14:56)
Tuo ir baigsis jos kaip pribuvėjos karjera. Bet kas į namus priimti gimdymo nekviečiamas..

paskaitykit Selva, koks ne ypatingas ir ne rožinis gimdymas namuose: ten bet kas nekviečiamas. 4u.gif

Kitas postas: "Paprasta - žmonės namus renkasi ne tam, kad gimdyt su bet kuo. Tai yra ne tik darbas, bet ir pašaukimas. Ne visos nori-gali būti doulomis/pribuvėjomis. Ne visoms tas ir duota."

Nu rožinis naminis gimdymas wub.gif

Ligoninėse prievartinis darbas blink.gif , namie pašaukimas wub.gif doh.gif

Ir dar ne visiems duota wub.gif doh.gif
Kam duota, elitui? Išrinktiesiems?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolili: 28 sausio 2013 - 15:24
QUOTE(Lolili @ 2013 01 28, 15:23)
paskaitykit Selva, koks ne ypatingas ir ne rožinis gimdymas namuose: ten bet kas nekviečiamas. 4u.gif

Kitas postas: "Paprasta - žmonės namus renkasi ne tam, kad gimdyt su bet kuo. Tai yra ne tik darbas, bet ir pašaukimas. Ne visos nori-gali būti doulomis/pribuvėjomis. Ne visoms tas ir duota."

Nu rožinis naminis gimdymas wub.gif
Ligoninėse prievartinis darbas blink.gif , namie pašaukimas wub.gif  doh.gif

Ir dar ne visiems duota wub.gif   doh.gif
Kam duota, elitui? Išrinktiesiems?

Taip, mano manymu, tos, kurios iki šiol priiminėjo gimdymus namuose (2 labai gerai asmeniškai pažįstu ne iš gimdymų - teko bendrauti kitose gretutinėse sferose smile.gif ) yra tikras elitas: stiprios dvasios ir analitinio mąstymo, išsilavinusios, labai jautrios, turinčios paveldėtų per kartų kartas priibuvėjos savybių (tradicijoje pribuvėja būdavo išskirtinė asmenybė). Taip – tai išskirtinis elitas. Tam tikra prasme - išrinktosios –gamtos/Dievo - kaip kam patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 28 sausio 2013 - 15:36
QUOTE(ragnez @ 2013 01 28, 15:11)
tu man primink, o kada patyciu mokykloje NEBUVO?

Visada buvo.Todėl ir manau, kad naujos/kitos kartos atstovai gali būti tiek pat chamiški ir nepagarbūs žmogui, kiek ir senos/senesnės.

QUOTE(flight @ 2013 01 28, 15:12)
Dange, tai dėl to ir rašiau - kad ne visiems duota ir ne visi nori.
Kita vertus, dabar dar  dirba tarybinio sukirpimo medikų, ir tas uždeda tam tikrą antspaudą.

Atsakyti
http://www.e-peticij...mo-aplinkybes-i labai reikia balsų...
Atsakyti