Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 16

QUOTE(saintlina @ 2013 01 30, 20:55)
o dar skaitotės mėgstantys svogūnus  biggrin.gif  Įsivaizduokit, kad čia tik mizerna dalis to, kas mus likę  doh.gif

Ryškai jėgas pervertinom lotuliukas.gif O-bet-tačiau dar yra laiko pasitaisyti smile.gif
Šiemet labai raudoni salotoms eina.
Su tokiais kiekiais, kaip jūs auginate, tai pailsėt kaime ir nesigauna muset, vien darbas darbas ir darbas... Žiemą, žinoma, kaifas savas daržoves valgyt, bet ir sveikatos reik tiek daržų apeit doh.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2013 01 30, 19:10)
Ir, kad butu didesni, ir spetu uzaugti smile.gif
Shalot'us sejau tiesiai i dirva-suds gavosi. Siemet daiginsiu ant palanges smile.gif

Ačiū, pabandysiu nedicką dalį ir aš. Man irgi pasirodė tankokai lovelyje. Porai kažkada labai susivėlė ir persodinant šaknys apsidraskė, ilgai prigijo darže, tai dabar sėju indelyje rečiau, panašiai tokiais atstumais kaip pomidorus daiginant. Bet gal pas tave ranka lengvesnė daržininkystei smile.gif
Rimtai, jei dar savaitė prieš būt kas užsiminęs apie svogūnų daiginimą namie, tai būč pagalvojus, kad išdurt mane nori lotuliukas.gif

Čia merginos darosi planus šiltnamiams, man labai praverstų toks planas palangėms, tiksliau vienai palangei, nes langų tik du blush2.gif
Aš vietoj stelažo tiesiog statau pagal lango išmatavimus sukaltą suoliuką ant palangės. Bandėm galvot keliais aukštais, bet šviesos mažokai patenka, imho, tai apsiribojau tik dviem aukštais.
Nu dar laiptinė tuščia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laimulė @ 2013 01 31, 01:31)
vasariniai, o sėkla tai paprastas česnakas į skilteles padalintas  blink.gif  bigsmile.gif  g.gif . Vadinasi sėkla prasta, ieškosim geresnės tada  smile.gif

Svarbu kuo didesnes skilteles sodinti. Aš prieš sodinant po skiltele dedu mėšliuko, kai išdygsta dar raugintom srutom arba dilgėlėm palaistau. Bet man vasariniai visada mažesni už žieminius išauga. Bet aišku labai svarbu sėkla: mažesnius valgyk, didesnius sodink, tik neatvirkščiai bigsmile.gif
Pelenai taip pat labai gerai. Žieminiai česnakai turi dideles skilteles kurios eina nuo pat centro, o vasariniai tarsi susisluoksniavę, apie centrą eina gal dvi eilės skiltelių, vasarinių mažesnės skiltelės būna, ypač tos kur arčiau centro (net nežinau ar aiškiai čia pripasakojau). Vasariniai daug aštresni nei žieminiai, nėra net ko lyginti. Bet man žieminiai labiau patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 31 sausio 2013 - 08:24
QUOTE(diasaja @ 2013 01 30, 20:20)
Alekto, o kiek metų pasidarę įrėmintas lysves su medinėmis lentomis? Įdomu, kiek metų lentos pratemptų? g.gif

Bus treti metai.Lentos inpregnuotos eko aliejum sėmenų (gal tik iš išorės,jau nepamenu g.gif ). Pakolkas pakitimų nesimato.Tad galvoju,kad kelis metus dar tikrai laikys.O paskui jau galvosim,ką daryt.

QUOTE(diasaja @ 2013 01 31, 06:50)
bigsmile.gif gal nuskenuoti yra galimybė? 4u.gif

Laukiu iš ten sėklų.Turėtų pridėt ir man katalogą.Galėsiu atskanuot mirksiukas.gif
Atsakyti
P.S. sėklai, tai aš imu geriausius česnakus ir juos sodinu, tik tiek

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 31 sausio 2013 - 08:34
QUOTE(adija5 @ 2013 01 31, 06:17)

Baisiai noriu išaugint kokią svogūno galvą iš sėklų ax.gif Pernai tai tik svogūnėliai gavosi....tas pailgas Eliste tai apie pusantro cm ax.gif Tiesa,kadangi loveliuose numiro,tai tiesiai į dirvą sėjau.

Pas mane su Elista, is Semo tas pats gavosi. Sejau i dirva, tai tokie nususeliai keli isaugo ir psio... Siemet is as sesiu porus, svogunus Exhibition i dezutes ir bandysiu laukt derliaus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2013 01 31, 09:15)
Svarbu kuo didesnes skilteles sodinti... Bet aišku labai svarbu sėkla: mažesnius valgyk, didesnius sodink, tik neatvirkščiai  bigsmile.gif

O man taip gaila visada tu paciu graziausiu, didziausiu skilteliu ir galvu, tai prastesnias visada palieku sodinimui lotuliukas.gif . Bet nieko, uzauga tikrai normalus cesnakai. Vyro senelis tai liepe cesnakams isleidus ziedynus vieno nenukirpt, palikt augti. Na, pradzioje jie gi buna susisuke, tai kai jau sis paliktasis issities - laikas rauti cesnakus mirksiukas.gif . Patarimas dar neisbandytas, bet siemet pabandysiu. Ir pagalvojau, leisiu tam nenukirptam cesnakui sunokint seklas ir pabandysiu zieminiu cesnaku is seklu pasiaugint. Kazkuriam sodo zurnale siemet apie tai rase, kad geras budas atsinaujint sekla. Is sekliukes pirmais metais uzaugs viena skiltele, na o kita met is tos skilteles visa galva mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2013 01 31, 07:31)
Su tokiais kiekiais, kaip jūs auginate, tai pailsėt kaime ir nesigauna muset, vien darbas darbas ir darbas...

panasiai smile.gif Turim tokias lauko supynes.. na kur ir prigult galima. Tai visa vasara tik kalakutai ant ju supuojasi biggrin.gif Na, dar vaikai sutupia. O patiems tai ner kada doh.gif Uztat ir sakiau, kad siemet reiks zenkliai mazint plotus.
Nors siaip as nesijauciu labai vargstanti.. man toks psichologinis poilsis besikapstant ir tuos visus augaliukus priziurint wub.gif Tiesiog dūšia ilsisi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 01 30, 22:52)
Sunku pasakyt, kodėl.Gal žemė nepatinka g.gif

manau, kad tai realiausia priezastis. Pas mus cesnakai irgi neauga, nors ka nori daryk. Sekla sodinu tikrai labai gera. Uz ausu as juos tampau kiekviena, laistau, tresiu. Derliaus - spyga. Ir jau keli metai taip. Paziurejau pas pazistama - puikiausiai dideliausi cesnakai - tam paciam kaime. Pasirodo, ji sodina durpej, o as smelyje. Kadangi pas mus durpini lauka traktorius apdirbineja, nedrisdavau iki siol ten sodint. Bet rudeni supykau ir pasodinau durpese. Reiks pavasari traktorista uz rankos vedziot smile.gif Na ir paziuresiu kaip jie ten augs g.gif
Atsakyti
Ridikams reikia daug dregmes. Tai irgi prevencija nuo kirminų.Jau vien delto,kad greičiau užauga.Laistau visada,kai papuolu daržan.ir nesigodekit daug paseti,geriau kas porą savaičių,nes jie nelauks,kol suvalgysit,kietes.žydes,kirminai sues unsure.gif
Atsakyti
bigsmile.gif gal nuskenuoti yra galimybė? 4u.gif
Papildyta:

ok, tik rytoj vakre bus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 01 30, 21:43)
Apie ridikelius radau parasyta, jog norint juos apsaugoti, reikia laikytis sejomainos ( nesodinti po kopustu, nes puola tie patys kenkejai), giliai idirbti zeme pries sejant, seti kuo anksciau, stengtis isnaikinti kryzmaziedes piktzoles ir nepalikti darze israutu sukirmijusiu ridikeliu.

teisingai surašyta 4u.gif Beje, kas iš rudens ar anksti pavasarį sėja sideratus, tai negalima ridikėlių sėti po baltųjų garstyčių ar šalia jų. Reiktų rinktis kitus.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 01 31, 05:17)
Taigi atsargiai atsargiai g.gif Nu ir aš karpiau viršūnėlių pačius galiukus. O kiek nukirpt?Per nulūžusį mažąjį nagą maždaug?Baisiai noriu išaugint kokią svogūno galvą iš sėklų ax.gif Pernai tai tik svogūnėliai gavosi....tas pailgas Eliste tai apie pusantro cm ax.gif Tiesa,kadangi loveliuose numiro,tai tiesiai į dirvą sėjau.

Ai, as patrumpinu kokia 3 cm AS auginau Elista-pailgos ropeles... Maniau jos bus nedideles, o isaugo gana nemazos thumbup.gif O violetiniai tai is vis kokie buvo dideli bigsmile.gif

o kodėl reikia karpyti?  g.gif Aš pernai nekarpiau.

Tu veliau seji ir siltnamyje-namuose auginant jie patysta, tai karpau, kad nesivoliotu ant zemes ir, kad pozemine dalis geriau augtu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 31 sausio 2013 - 10:01
QUOTE(diasaja @ 2013 01 30, 21:20)
aš nieko.

Nuraminai biggrin.gif

QUOTE(madmuazele @ 2013 01 31, 01:41)
nuolat sukuosenas jiems dariau smile.gif Paauga-as nukarpau virsunes, vel paauga-nukarpau.

Karpai lovelyje, ar jau kai dirvoj pasodinti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2013 01 31, 09:57)
Pas mane su Elista, is Semo tas pats gavosi. Sejau i dirva, tai tokie nususeliai keli isaugo ir psio... Siemet is as sesiu porus, svogunus Exhibition i dezutes ir bandysiu laukt derliaus  rolleyes.gif
Papildyta:

O man taip gaila visada tu paciu graziausiu, didziausiu skilteliu ir galvu, tai prastesnias visada palieku sodinimui  lotuliukas.gif . Bet nieko, uzauga tikrai normalus cesnakai. Vyro senelis tai liepe cesnakams isleidus ziedynus vieno nenukirpt, palikt augti. Na, pradzioje jie gi buna susisuke, tai kai jau sis paliktasis issities - laikas rauti cesnakus mirksiukas.gif . Patarimas dar neisbandytas, bet siemet pabandysiu. Ir pagalvojau, leisiu tam nenukirptam cesnakui sunokint seklas ir pabandysiu zieminiu cesnaku is seklu pasiaugint. Kazkuriam sodo zurnale siemet apie tai rase, kad geras budas atsinaujint sekla. Is sekliukes pirmais metais uzaugs viena skiltele, na o kita met is tos skilteles visa galva mirksiukas.gif .

didžiausias Ačiū už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nežinojau kad žiedynus kirpti reikia, kad reik kažko jiem padėti į duobutę blink.gif , nežinojau kad žiedynas turi išsitiesti lotuliukas.gif , nežinojau net kad būna žieminių blush2.gif
Atsakyti