Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 16

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 31, 09:55)
teisingai surašyta  4u.gif Beje, kas iš rudens ar anksti pavasarį sėja sideratus, tai negalima ridikėlių sėti po baltųjų garstyčių ar šalia jų. Reiktų rinktis kitus.

gerai kad parasei...as beveik visa darza garstyciom uzsiejau doh.gif biggrin.gif nu bet likio pora lisviu, kurias nespejau
Atsakyti
QUOTE(*Vosylka* @ 2013 01 31, 10:47)
Nuraminai biggrin.gif
Karpai lovelyje, ar jau kai dirvoj pasodinti? blush2.gif

Lovelyje smile.gif O pries sodinant i dirva taip pat rekomenduoja nuznybti dali sakneliu ir dali virsuneles.
Atsakyti
QUOTE(laimulė @ 2013 01 31, 12:00)
didžiausias Ačiū už patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
nežinojau kad žiedynus kirpti reikia, kad reik kažko jiem padėti į duobutę  blink.gif , nežinojau kad žiedynas turi išsitiesti  lotuliukas.gif , nežinojau net kad būna žieminių  blush2.gif

Tai tik lai auga sveiki ir grazus 4u.gif O dar vienas niuansas, jei tik is cia ir dabar suzinojot, kad cesnakai ir zieminiai bunai, taigi ju sodinimo laikas skiriasi.! Gal cia ir buvo problema g.gif . Vasariniai saodinami pavasari, o zieminiai is rudens blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2013 01 31, 12:37)
Tai tik lai auga sveiki ir grazus 4u.gif O dar vienas niuansas, jei tik is cia ir dabar suzinojot, kad cesnakai ir zieminiai bunai, taigi ju sodinimo laikas skiriasi.! Gal cia ir buvo problema  g.gif . Vasariniai saodinami pavasari, o zieminiai is rudens blush2.gif .

aš viską sėju pavasarį, nes rudenį nuėmus derlių daržiukas apariamas, todėl ir napagalvojau kad žieminių būna. Svogūnų tai turiu daugiamečių kamputyje ankstyvam derliui biggrin.gif gyveni žmogus ir mokaisi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos nuostabiosios darzininkeles bigsmile.gif
nu zinokit vakar pasimaciau su SAINTLINA nu ir kur pas ja darzoves nebujos, tokio gerumo ir mielumo zmogus, kad tikrai jai prisilietus visoms darzovems butu geda neaugt 4u.gif Aciu dar karteli uz dovaneles 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Para @ 2013 01 31, 08:15)
Svarbu kuo didesnes skilteles sodinti.

o jus man dbar pasakykit is kur gaut tu cesnaku galvuciu g.gif nugis negu is turgaus pirkt galvas ir jas sodint??? o jei ten kokios lenkiskos bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 31, 12:59)
Sveikos nuostabiosios darzininkeles  bigsmile.gif
nu zinokit vakar pasimaciau su SAINTLINA nu ir kur pas ja darzoves nebujos, tokio gerumo ir mielumo zmogus, kad tikrai jai prisilietus visoms darzovems butu geda neaugt  4u.gif Aciu dar karteli uz dovaneles  4u.gif  4u.gif
o jus man dbar pasakykit is kur gaut tu cesnaku galvuciu  g.gif nugis negu is turgaus pirkt galvas ir jas sodint??? o jei ten kokios lenkiskos bus unsure.gif

jeigu iš artimųjų niekas neturi, tada teks pirkti turguj. Pirkit iš bobutės, kuri pati augina.. rolleyes.gif
Atsakyti
nius čia dabar, kas per bobutės ir artimi doh.gif Baikit juokint, niu biggrin.gif

Sėjimui/sodinimui česnakai lygiai taip pat parduodami, kaip ir visa kita - sodo/daržo parduotuvėse!

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 31, 13:03)
jeigu iš artimųjų niekas neturi, tada teks pirkti turguj. Pirkit iš bobutės, kuri pati augina..  rolleyes.gif

Na, jei vasariniu, tai pritariu, teks pas bobutes, o zieminiu rudeni visada buna Sekluvoj, ZS pirkti - lietuviski, Ziemiai vadinasi. O siaip, tai ne lenkisku greiciau rastumet, o kokiu kinietisku gal blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 31, 13:09)
nius čia dabar, kas per bobutės ir artimi  doh.gif Baikit juokint, niu  biggrin.gif

Sėjimui/sodinimui česnakai lygiai taip pat parduodami, kaip ir visa kita - sodo/daržo parduotuvėse!

o ką aš čia tokio juokingo pasakiau? g.gif Pati nuo mamos sėklai gavau, tai didžiausi česnakai užaugo... Tai jeigu jau ne iš sėklų parduotuvės nupirks, tai kas čia nutiks?
Atsakyti

o kodėl reikia karpyti? g.gif Aš pernai nekarpiau.
[/quote]

as tai bent pora kartu nukerpu porus lovelyje ,pirma kerpu iki tos vietos kur uzlinke jie buna ,o po kurio laiko dar koki trecdali,ir kai sodinu saknis ilgaisiausias patrumpinu.taip darau eile metu ir porai geri uzauga,net seklos poru per daug nerenku,perku pigias ,seju gana anksti.kazkada kai nekirpdavau ju tai man tik siulgaliai budavo ,dziudavo ,ir silpni jie man augdavo.,..
Atsakyti
O sakykit, apie baklazanus yra kokia atskira tema, ar cia rasyt galima?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 01 31, 12:14)
o ką aš čia tokio juokingo pasakiau?  g.gif  Pati nuo mamos sėklai gavau, tai didžiausi česnakai užaugo...  Tai jeigu jau ne iš sėklų parduotuvės nupirks, tai kas čia nutiks?

todėl, kad matom kaip tos bobutės ekologiškai augina ir tarsi vienintelė galimybė, kai tuo tarpu yra daugiau vietų įsigyt mirksiukas.gif
Atsakyti