Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

QUOTE(arkava @ 2017 01 27, 08:21)
WWW kainos tai truputi stebinancios - 1m2 dėžės-600e.
(panasiai pilnai irengtas gavosi).
Giords, pasiderek geru kainu, prisijungciau - svarstyciau imt 100m2 komplekta A+

Galite mane į sąrašą įtraukti bus lengviau derėtis smile.gif

Tiesa, kaip su tų sandwichių hidroizoliacija iš vidaus? Noriu pirtelę su baseinu susiręsti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 29 sausio 2017 - 20:51
Soriukas pries visus kad nebuvau prisijunges ir visiem nepareklamavau viesai Makrus bet ziuriu ir taip visiem aisku smile.gif
O apie Bakuze.lt aplamai nei gero nei blogo neteko girdeti kaip ir apie ju pastatytus namus smile.gif is kitos puses gal pas juos irgi viskas gerai nes ne Lietuvio harakteriui rupesciu nekelianciais namais forumuose dziaugtis 😂

Vakar kaip tik uzsukes i Makrus buvau, statomos pirteles paziuret, manau pats laikas butu jums paziureti kaip tai daroma jei ruosiesi pirtele statyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolis08 @ 2017 02 07, 20:23)
statomos pirteles paziuret,

O kur ta pirtelė statoma? Ir ar pats naudojaisi Makrus paslaugomis?
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2017 02 07, 21:47)
O kur ta pirtelė statoma? Ir ar pats naudojaisi Makrus paslaugomis?

Naudojausi jau ne karta smile.gif as vienas pirmuju ju klientu kai jie pradejo gaminti smile.gif)
O pirtele prie Vilniaus salia smile.gif
Atsakyti
Makrus UAB aka sips. Lt ir aš rekomenduočiau. Nors pasirinkau kitus. Kitą vertus aš ėmiau tik skydų gamybą.
Nepatiko tai, kad anuomet nieks padoriai neskaičiavo apkrovų ir braižė iš lempos, su padoria atsarga. Įtarčiau, kad ir dabar situacija nepasikeitė, nors norėčiau klysti. Apmokyti konstruktorių irgi darbas nemenkas.

Dėl patarimų, pagalbos, patirties - sips.lt puiku.

Karoli, ar statei 2a namą? Kokia perdanga, kaip jungta prie sienų? Kaip padaryta garo izoliacija name?
Čia kol kas turiu neišsisprętą klausimą. Perdangos sienos mazgas atrodo problemiškas.
Kitas klausimas ar verta daryti viduje karkasą su 5cm vata
SIP'o OSB/garo izoliacija/karkasas su vata ir elektra/2x gipsas.
Nes jei be karkaso tai garo izoliacija subadoma gkp varžtais, rozetės man regis netelpa į 2x gipsą tenka ir garo izoliaciją pjauti ir SIP'o osb.
Kokį variantą siūlote/darėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 08 vasario 2017 - 22:13
QUOTE(13b @ 2017 02 08, 22:10)
Makrus UAB aka sips. Lt ir aš rekomenduočiau.  Nors pasirinkau kitus. Kitą vertus aš ėmiau tik skydų gamybą. 
Nepatiko tai, kad anuomet nieks padoriai neskaičiavo apkrovų ir braižė iš lempos, su padoria atsarga. Įtarčiau,  kad ir dabar situacija nepasikeitė,  nors norėčiau klysti. Apmokyti konstruktorių irgi darbas nemenkas.

Dėl patarimų, pagalbos, patirties - sips.lt puiku.

Karoli, ar statei 2a namą?  Kokia perdanga, kaip jungta prie sienų? Kaip padaryta garo izoliacija name?
Čia kol kas turiu neišsisprętą klausimą. Perdangos sienos mazgas atrodo problemiškas.
Kitas klausimas ar verta daryti viduje karkasą su 5cm vata
SIP'o OSB/garo izoliacija/karkasas su vata ir elektra/2x gipsas.
Nes jei be karkaso tai garo izoliacija subadoma gkp varžtais, rozetės man regis netelpa į 2x gipsą tenka ir garo izoliaciją pjauti ir SIP'o osb.
Kokį variantą siūlote/darėte?

As jau sesta pastata renku bet nei vieno 2aukstu ☺
Del karkaso tai tik del triju priezasciu daryciau karkasa viduje
1 kreivai sumontuoti skydai ir reikia lyginti sienas, kiek maciau dazniausia beda.
2 stora viensluoksne siena ko pasekoje nebebus tokia stabili siena del temperaturu skirtumo
3 stogas ne is skydu o gegnes su vata ko pasekoje stogo konstruktyvas del temperaturu irgi nebus toks stabilus plius nebus vienalytiskumo efekto kaip gaunasi su skydais

Del garo izoliacijos,
1 jos paskirtis sipsam kaip papildomas barjeras o ne kaip konstanta be kurios kaip vatinukas suputu todel ir nedideliu skyluciu buvimas neturi itakos, o visos medziagos sipsuose nedidelei dregmei atsparios
2 jei dedi be karkaso tai plevele buna prispausta ir isukdamas samarieza tu jos nesudraskai o tik isiterpi i ja, pabandyk stabilizuota plevele ideti tarp osb ir gipso ploksciu ir isuk medvarzti ir pripilk vandens pamatysi kad net po savaites neprabega vanduo ir gipsas nesudregsta budamas apacioje, tik nenaudok nieku gyvu aliuminio folijos nes ekranuos del mobilaus rysio (patikrinau ant savo galvos noredamas geriau sau ) ir ji garantuotai bus suplesyta nepataisomai su medvasciais

Del rozeciu sunkiau bet isgrezus izoliacija iklijuoti nesunku tik grezk 100mm skyle sipse o po to uzdejes gipsa mazesne gipse tada bus labai patogu susimontuoti viska ir bus laisvos vietos viskam, sunkiausia pagauti skyles vieta nes ja uzdengi su gipsu 😊 bet jau trecia pagausi 😃

Del perdangos nera ko sukti galvos jei darysi dvisluoksne siena isoreje viska uzdengsi, nebent klausimas ne del salcio tiltu

Del konstrukcniu breziniu tai mano asmeniniu manimu klysti, mano projektas ju padarytas dar kai jie buvo zali ir tik pradedantys tai buvo su amerikos imones anspaudu ir anglu kalba nors ir skanuotoje formoje aisku lietuvoje jie negalioja kaip darbo projektai bet man ir nereikejo smile.gif
cia as savo nuomone sakau spresdamas is savo patirties su jais,kaip yra is tikruju tikrai nezinau, asmeniskai man nekyla klausimu siuo klausimu nes ir pats dabar skaiciuoti apkrovas jau moku naudodamas tiek Latviskos tiek Angliskos sipsu imones deklaracijas kurios labai panasios ir www.sips.org pateiktose, aisku tai darau irgi su nedidele atsarga 😂😂😂😂
Zodziu su oficialiais konstrukciniais breziniais su parasais pas visus bedos mano galva nes niekas nezino 100% visu galimybiu smile.gif)))

Atsakyti
O ką siūlote naudoti vietoj aliuminiu dengtos garo izoliacijos?
Mano abejonės dėl perdangos susijusios ne su šalčio tiltu. ties perdanga lauke bus 20cm šiltinimas. O su garo izoliacija ir sandarumu. Sieną galiu uždengti iš vidaus ir pasiekti sandarumą, bet perdanga pas mane išlenda į lauką. t.y. perdangos sijos dedasi ant pirmo aukšto SIP sienų, o antro aukšto sienos ant perdangos. Tai toje vietoje sijas sunku užsandarinti bus.

va pvz čia - antro aukšto perdanga (bus šiltinama) dešinėje pusėje ji gulasi ant SIP skydų. tai šitą mazgą kaip siūlytumėte sandarinti?

https://tinyurl.com/hbnz2c4

Dėl SIP brėžinių - tai įtariu mūsų statytojai nesuka galvos ir visur naudoja medinius statramsčius jungti SIP'ams. Ar skaičiuoja taškus kur galima naudoti OSB kaip jungtį tarp dviejų SIP'ų?
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 02 09, 11:55)
O ką siūlote naudoti vietoj aliuminiu dengtos garo izoliacijos?
Mano abejonės dėl perdangos susijusios ne su šalčio tiltu. ties perdanga lauke bus 20cm šiltinimas. O su garo izoliacija ir sandarumu. Sieną galiu uždengti iš vidaus ir pasiekti sandarumą, bet perdanga pas mane išlenda į lauką. t.y. perdangos sijos dedasi ant pirmo aukšto SIP sienų, o antro aukšto sienos ant perdangos. Tai toje vietoje sijas sunku užsandarinti bus.

va pvz čia - antro aukšto perdanga (bus šiltinama) dešinėje pusėje ji gulasi ant SIP skydų. tai šitą mazgą kaip siūlytumėte sandarinti?

https://tinyurl.com/hbnz2c4
Dėl SIP brėžinių - tai įtariu mūsų statytojai nesuka galvos ir visur naudoja medinius statramsčius jungti SIP'ams. Ar skaičiuoja taškus kur galima naudoti OSB kaip jungtį tarp dviejų SIP'ų?

Virtoje aliuminio, paprasta 200 mikronu stabilizuota garo izoliacine plevele, tokios zydrios spalvos buna.

Jei ta nuoroda turejo ka nors parodyti tai nerodo ;)

Kad naudoti skydu surinkimui ta pati plonesni skyda, tai manau Lietuvoje nei vienas konstruktorius nesiryztu savo paraso deti nes nezino kas tai yra ir kuo valgoma ;) + as asmeniskai nestatyciau taip. Tai buvo aktualu kai nereikejo A klases ir statydamas 20cm siena galejai prasisukti be dvisluoksnes sienos, dabar tai jau nebeaktualu nes salcio tilteliai minimalus, o konstruktyvas gaunasi zymiai geresnis su medienos tasais jau nekalbu apie tai kas skaiciuoti konstruktyva su medienos tasais vieni juokai palyginti su nezinomybe ;)
Atsakyti
Žiūriu kad temos pavadinimą reikia keisti į "Namas iš SIP" smile.gif
Susidūriau su problema - architektai nežino konstruktorių. dirbančių su SIP. Ne vienas siūlo padaryti architektūrinę dalį, o konstruktorių susirasti pačiam. Mokėti architektui už projektą be konstrukcinės dalies nesinori, nes vėliau, ykdant statybas, gali prireikti daryti žymius architektūrinius pakeitimus. Gal kas žinot tokius konstruktorius ar architektus, dirbančius su SIP? Namas truputį sudėtingesnis, nes bus su rūsiu.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2017 03 03, 11:23)
Žiūriu kad temos pavadinimą reikia keisti į "Namas iš SIP"  smile.gif
Susidūriau su problema - architektai nežino konstruktorių. dirbančių su SIP. Ne vienas siūlo padaryti architektūrinę dalį, o konstruktorių susirasti pačiam. Mokėti architektui už projektą be konstrukcinės dalies nesinori, nes vėliau, ykdant statybas, gali prireikti daryti žymius architektūrinius pakeitimus. Gal kas žinot tokius konstruktorius ar architektus, dirbančius su SIP? Namas truputį sudėtingesnis, nes bus su rūsiu.

kreipciausi i SIP gamintojus, jie turetu zinot tinkamus architektus
Atsakyti
Sveiki,

Mus irgi domintu namas is SIP. Gal galetumete kas nors patarti kur geriausia butu daryti projekta SIP namui? Pasidalinkit patirtim kas daresi ir kiek daugmaz kainavo sitas malonumas smile.gif
Atsakyti
Sveiki!

Mes pradedame ketinti statyti namą iš sip. biggrin.gif biggrin.gif

Karolis08 ar tik ne su Jumis praeitą savaitę kalbėjome o šiandien apie 14 val matėme parodoje supernamai prie geoterminio šildymo?
Atsakyti