QUOTE(vaikis_ @ 2018 09 14, 23:39)
Jeigu vyksta statybos draudimo ismoka matysit kaip savo ausis.
Būtent taip ir bus. Mano žiniomis, visos draudimo bendrovės turi punktą taisyklėse, kad kol vyksta statybos ar remonto darbai, draudimas galioja tik nuo gaisro, potvynio ar kitų stichinių nelaimių, bet ir jų sąrašas baigtinis, nes kai buvo žemės drebėjimas, paaiškėjo, kad nuo jo padarinių draudimai negalioja.
Tad taisykles reikėtų paskaityti gerokai atidžiau.
Užkliuvo parodoje, kur automatines žoliapjoves demonstravo, vadybininko atsakymas į klausimą, o kas bus jei pavoks. Atsakė kad draust reikia. Paklausiau ar žino kokiomis sąlygomis draudimas galios, ir jis buvo įsitikinęs, kad bet kokiu atveju, jei automatinė žoliapjovė bus pavogta iš kiemo, draudimas turės kompensuoti nuostolį. Taigi, aš jį truputį nuliūdinau, nes pagal draudimo sąlygas, nurodyta, kad bus kompensuojama žala tik pavogus tą žoliapjovę iš
saugomo kiemo. Įdomiausia tai, kad pradėjus gilintis į saugomos teritorijos sąvoką, paaiškėjo, kad vien tvoros aptvėrimas nesuteikia kiemui saugomos teritorijos statuso, kas mano nuomone yra absurdiška, bet toks yra teisininkų išaiškinimas rastas internete. Vienu žodžiu, reikia skaityti draudimo sąlygas ir atkreipti dėmesį į kiekvieną smulkmeną.