Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

QUOTE(sevas @ 2018 09 13, 07:08)
<p>O Dzukiska pirkia,</p><p></p><p>suzavetas, ne tas zodis, o gal tas zodis.

Sveiki Sevas. Dėkui už gražius žodžius. Aš jums siūlau rašyti tinklaraštį - žodį valdot, informacijos apie SIP trūksta, esate pensijoje - tai dar ir savirealizacija:)
Na tie visi mitai ir yra mitai. Patekti pelei į SIP apšiltinamąjį sluoksnį manau tokia pati tikimybė, o greičiausiai net mažesnė, nei į mūrinuką apšiltintą putplasčiu. Juk prasigraužti OSB neturėtų būti lengviau, nei tinką.
Sėkmės ir jums!
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 09 11, 08:18)

Joo, džiugu, kad daug info įkelta, bet pamatęs tiek teksto, nusprendžiau atidžiau paskaitinėti vėliau smile.gif.

Mintis dėl neoporo degimo. Taip, ne tik neoporas, bet ir baltasis EPS nedega. Kad nedegtų į juos dedami specialūs priedai. Vis tik tuo džiaugtis nevertėtų. Nors neoporas ir nedega, bet deginamas jis išskireia gerokai aukštesnę temperatūrą nei degantis medis. Medis degdamas išskiria ~350°C temperatūrą, o smilkdamas putplastis virš 1000°C. Taigi, jei prie putplasčio yra medinių konstrukcijų, kurios dega, tai putplasčio degimo nepalaikymas manęs vis tiek neguostų. Gerai, kai pas tamsta prie putplasčio, ne degios medinės konstrukcijos, bet degimo taipogi nepalaikantis OSB.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 09 13, 20:46)
Nors neoporas ir nedega, bet deginamas jis išskireia gerokai aukštesnę temperatūrą nei degantis medis. Medis degdamas išskiria ~350°C temperatūrą, o smilkdamas putplastis virš 1000°C.

Manau išsilaikyti name 5 min prie 350 ar 1000 C vienodai sudėtinga, o neoporas tokią temperatūrą išskirs masiškai tik prie didelės atviros ugnies, prie kurios šiaip jau reikėtų šį lauželį žiūrėti iš lauko, o ne iš vidaus:)
Atsakyti
Putplasčio degumo klasė yra E. O tai bene žemiausia klasė. Žemesnė yra tik F klasė. Karkasinį, medinį ir SIPS namą draudimo bendrovės vertina prasčiau ir prašo didesnių pinigų. Tą patį pasakytų ir ugniagesiai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 09 14, 08:30)
Karkasinį, medinį ir SIPS namą draudimo bendrovės vertina prasčiau ir prašo didesnių pinigų. Tą patį pasakytų ir ugniagesiai.

Gal kam nors bus aktualu - Swedbanke draudžiu butą, seną sodybą ir tik susidėjęs langus - apsidraudžiau statomą SIP namą. Pasirodo namas gali būt neregistruotas, bet jei turi uždarą dėžutę su langais ir rakinamomis durimis - draudžiamas tiek namas ,tiek turtas, tiek pagalbiniai pastatai (jei yra aptverta teritorija). Kai draudžiau - niekas net neklausė, iš ko namas pastatytas, ar registruotas tame name, ar pastoviai kas nors gyvena. 105 kv. namas atkuriamąja verte, bei 35.000 eur turtas ir pagalbiniai 2 pastateliai su savo turtu metams apdrausti kainavo 270 EUR. Taip kad atsipalaiduokime su tais draudimais skydiniams ir karkasiniams namams.

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 09 14, 22:28)
Gal kam nors bus aktualu - Swedbanke draudžiu butą, seną sodybą ir tik susidėjęs langus - apsidraudžiau statomą SIP namą. Pasirodo namas gali būt neregistruotas, bet jei turi uždarą dėžutę su langais ir rakinamomis durimis - draudžiamas tiek namas ,tiek turtas, tiek pagalbiniai pastatai (jei yra aptverta teritorija). Kai draudžiau - niekas net neklausė, iš ko namas pastatytas, ar registruotas tame name, ar pastoviai kas nors gyvena. 105 kv. namas atkuriamąja verte, bei 35.000 eur turtas ir pagalbiniai 2 pastateliai su savo turtu metams apdrausti kainavo 270 EUR. Taip kad atsipalaiduokime su tais draudimais skydiniams ir karkasiniams namams.

Ar visų taisyklių 'fine print'ai įdėmiai perskaiyti? Aš, aišku, gal pesimistas, bet su tais draudimais tai visaip būna. Nu tipo kai paimti įmokos pinigus, tai 'no problem', o kai draudiminis įvykis, 'oi, čia pagal x paragrafo y pastabos z pastraipą išmoka nepriklauso' verysad.gif
Atsakyti

Jeigu vyksta statybos draudimo ismoka matysit kaip savo ausis. Kolegai "nunese" oras-vanduo isorini bloka kai jau dare vidaus apdaila. Draudimas parode vidurini pirsta. Skaitykit draudimo salygas ir pamatysit ko nemate.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 09 14, 23:39)
Jeigu vyksta statybos draudimo ismoka matysit kaip savo ausis.

Būtent taip ir bus. Mano žiniomis, visos draudimo bendrovės turi punktą taisyklėse, kad kol vyksta statybos ar remonto darbai, draudimas galioja tik nuo gaisro, potvynio ar kitų stichinių nelaimių, bet ir jų sąrašas baigtinis, nes kai buvo žemės drebėjimas, paaiškėjo, kad nuo jo padarinių draudimai negalioja.

Tad taisykles reikėtų paskaityti gerokai atidžiau.

Užkliuvo parodoje, kur automatines žoliapjoves demonstravo, vadybininko atsakymas į klausimą, o kas bus jei pavoks. Atsakė kad draust reikia. Paklausiau ar žino kokiomis sąlygomis draudimas galios, ir jis buvo įsitikinęs, kad bet kokiu atveju, jei automatinė žoliapjovė bus pavogta iš kiemo, draudimas turės kompensuoti nuostolį. Taigi, aš jį truputį nuliūdinau, nes pagal draudimo sąlygas, nurodyta, kad bus kompensuojama žala tik pavogus tą žoliapjovę iš saugomo kiemo. Įdomiausia tai, kad pradėjus gilintis į saugomos teritorijos sąvoką, paaiškėjo, kad vien tvoros aptvėrimas nesuteikia kiemui saugomos teritorijos statuso, kas mano nuomone yra absurdiška, bet toks yra teisininkų išaiškinimas rastas internete. Vienu žodžiu, reikia skaityti draudimo sąlygas ir atkreipti dėmesį į kiekvieną smulkmeną.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 09 15, 00:54)
Būtent taip ir bus. Mano žiniomis, visos draudimo bendrovės turi punktą taisyklėse, kad kol vyksta statybos ar remonto darbai, draudimas galioja tik nuo gaisro, potvynio ar kitų stichinių nelaimių, bet ir jų sąrašas baigtinis, nes kai buvo žemės drebėjimas, paaiškėjo, kad nuo jo padarinių draudimai negalioja.

Tad taisykles reikėtų paskaityti gerokai atidžiau.

Užkliuvo parodoje, kur automatines žoliapjoves demonstravo, vadybininko atsakymas į klausimą, o kas bus jei pavoks. Atsakė kad draust reikia. Paklausiau ar žino kokiomis sąlygomis draudimas galios, ir jis buvo įsitikinęs, kad bet kokiu atveju, jei automatinė žoliapjovė bus pavogta iš kiemo, draudimas turės kompensuoti nuostolį. Taigi, aš jį truputį nuliūdinau, nes pagal draudimo sąlygas, nurodyta, kad bus kompensuojama žala tik pavogus tą žoliapjovę iš saugomo kiemo. Įdomiausia tai, kad pradėjus gilintis į saugomos teritorijos sąvoką, paaiškėjo, kad vien tvoros aptvėrimas nesuteikia kiemui saugomos teritorijos statuso, kas mano nuomone yra absurdiška, bet toks yra teisininkų išaiškinimas rastas internete. Vienu žodžiu, reikia skaityti draudimo sąlygas ir atkreipti dėmesį į kiekvieną smulkmeną.

Dėl draudimo tai tiesa. Vienam ūkininkui nuo sniego angaro stogas įlūžo, pasirodo draudimas to nelaiko stichine nelaime, nes stogas įlūžo dėl neteisingai apskaičiuotų apkrovų...
Atsakyti
Va čia pritariu 100%. Ko sumoki €- iską apdraudžia. Ki reikia išmokų- daug kam nebegalioja... 🤣🤣🤣

QUOTE(Verteris @ 2018 09 14, 21:38)
Ar visų taisyklių 'fine print'ai įdėmiai perskaiyti? Aš, aišku, gal pesimistas, bet su tais draudimais tai visaip būna. Nu tipo kai paimti įmokos pinigus, tai 'no problem', o kai draudiminis įvykis, 'oi, čia pagal x paragrafo y pastabos z pastraipą išmoka nepriklauso' verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 09 14, 22:38)

Kas kelis metus pasilyginu, kas rinkoje dedasi ir perskaitau viską. Paskui pasidarau klausimų atsakymų turą emailais. Pvz prieš porą metų pavogė laiptinėje prirakintą dviratį. Draudimas negaliojo Swedbanke, o dabar jau galiotų - prie bet ko stacionaraus bet kur prirakintas dviratis ar vaiko vėžimėlis.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 09 14, 23:39)
<p>Jeigu vyksta statybos draudimo ismoka matysit kaip savo ausis. Kolegai "nunese" oras-vanduo isorini bloka kai jau dare vidaus apdaila. Draudimas parode vidurini pirsta. Skaitykit draudimo salygas ir pamatysit ko nemate.</p>

Nematysiy - raštu turiu atsakynus. Taisykles skaiciau. Net isskirta statybines medziagos viduje, kaip draudziamos

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 09 15, 01:54)

Labai tsakingai įsigilinęs. Kas drausitės - įtraukit Swedbank ir rašttu visus šiuos forumo klausimus ir gausite atsakymus. As gavau. Vanka ne durak, vanka umnyj - visu tie patys klausimai man buvo kilę paćiam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 15 rugsėjo 2018 - 08:27
Kaimynystėje irgi dygsta Sip-as http://www.part.lt/i...b6b695cb351.jpg
Atsakyti