Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

Sveiki,

SIP temoje pagyvejimas deka Dzukiskos pirkios, aciu.

Rasiau, praeitais metais buvau prases SIP statytojus, gaila neatsimenu kuriuos, atsiusti man detalizuota statybos pasiulyma. Idomu, kad ju pasiulymas artimas mano uzmanymui. Nudziugino, kad nesu vienintelis prisigalvojantis kazkokiu nesamoniu. Bandau ideti pasiulyma i foruma, nezinau ar pavyks, pirmas bandymas

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 09 19, 16:10)
<p>Sveiki,</p>
Bandau ideti pasiulyma i foruma, nezinau ar pavyks, pirmas bandymas</p>

Nepavyko:)
Atsakyti

Pavyko. Tik reikia žiūrėti per naują versiją.

Atsakyti

Sveiki,

atrodo teks nuzudyti nora paciam suklijuoti SIP. Pagrindine priezastis, nepavyko rasti man reikiamu matmenu putplascio, nors perkraciau ir pora kaimyniniu valstybiu. Kai pabandziau daug maz ivertinti kiek kainuos klaidos, liks atlieku, klijojant is gabalu, padides labai brangiu kliju iseiga. Pridejau irangos pasigaminimo kastus ir pagalbinio alga, supratima, kad pirmas blynas prisvyla, ir savikaina labai priartejo prie SIP gamintoju kainu. 

Taciau nuotaika pagerino pergale pries ESO. Kazkada ivado dezes buvo ant stulpu, po to perkele ant zemes. Stulpas buvo prie kaimyno tvoros ir ivadas mano ir kaimyno buvo vienoje dezeje ant stulpo. Kai dezes nukele, man vieninteliam visoje gatveje, ivada paliko sudvigubintoje dezeje prie kaimyno tvoros. Problema atsirado, kai prireike didinti galia ir pakeisti i trifaze. ESO sako, no problems, bet kabelis eis per valdiska zeme, reiks projekto ir t.t. Kai kaina persoko 700 euru ir sparciai kilo aukstyn, mano suvalkietiska sirdis apsipyle krauju, pradejau iekot teisybes. Gaves patarimu is pazystamos elektriku imones, viska isprendziau uz 53 eurus.Turesiu ivado deze prie savo tvoros

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 09 20, 10:49)
Sveiki,atrodo teks nuzudyti nora paciam suklijuoti SIP. Pagrindine priezastis, nepavyko rasti man reikiamu matmenu putplascio, nors perkraciau ir pora kaimyniniu valstybiu.

O tai kokių čia jau matmenų putplasčio reikia? Paprastai gamintojai turi 1m x 1m x 4m 'balvonus', kuriuos pjausto belekaip kaip paprašai.
Atsakyti
Norejau putplascio OSB plotcio, t.y. 1250 mm. Tarp kitko vienas tiekejas sake, kad 1200 mm plotis ne problema. O 1250 nerado.
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 09 22, 15:21)
Norejau putplascio OSB plotcio, t.y. 1250 mm. Tarp kitko vienas tiekejas sake, kad 1200 mm plotis ne problema. O 1250 nerado.
Jei SIP'sus jungti įprastai (50 mm storio tašais), tai kaip tik reikia 50 mm siauresnio putplasčio lapo, o sienų kampuose esančių plokščių viena pusė turėtų turėti 100 mm išėmą, o kita pusė - 50 mm, taip kad 1200 mm putplasčio plotis kaip tik.
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 09 22, 15:21)

Lietuvoje 1,2 m pločio gamina, kiek žinau, Etna eps, pas visus kitus standartinis plotis 1 m. Na dar Finnfoam gali tokio pločio atvežti (o gal jau ir paleido gamybą savo gamykloje?).
Atsakyti

Na dar vis nesinori i SIP deti bruselius, dar nepaliko noras padaryti sienas be salcio tiltu, nenaudojant papildoma siltinima pusSIPiu. Kelis metus galvojau ir braiziau, gaila butu neisbandyti. Juo labiau, kad neatrodo kvailai. O pasiulyme, kur idejau  i foruma, net panasi sitema pasiulyta. Atrodo, kad radau statancius tokiu budu, spalio menesi zadejo parodyti statybos eiga konkreciame name, Vaziuosiu butinai ir pasidalinsiu ispudziais.

Atsakyti

O kokia problema tarp OSB plokščių įterpti 2-4 puplaščio lakštus?

Papildyta:
QUOTE(sevas @ 2018 09 19, 16:10)
Bandau ideti pasiulyma i foruma, nezinau ar pavyks, pirmas bandymas

Čia pasiūlymas pritaikytas tamstos projektui?

Raliai nesuprantu, kodėl karasinukų, skydinukų ar SIP namų statytojai nori 2 aukštų namo. Man irgi patinka dviejų aukštų namas, bet pas mane namas mūrinis. Jei statyčiau iš SIP, tai būtinai statyčiau tik 1 aukšto namą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 10 22, 11:03)
Raliai nesuprantu, kodėl karasinukų, skydinukų ar SIP namų statytojai nori 2 aukštų namo. Man irgi patinka dviejų aukštų namas, bet pas mane namas mūrinis. Jei statyčiau iš SIP, tai būtinai statyčiau tik 1 aukšto namą.

Šiaip su tavim beveik sutinku. 2 a. (1a + gyvenama palėpė) statau dėl tradicinės architektūros, o už SIP užsikabinau idėjiškai. Su SIP galima statyti ir kelių a., bet jų visi privalumai atsispindi, kai namas 1 a ir sakykime kolių 6 m. pločio - tuomet tikrai gaunasi pigi, greita, sandari, šilta statyba. Bet viskas įmanoma ir SIP nėra kažkupm blogesni 2 a. namams.
Atsakyti

Gerb Mintas. Taip, cia pasiulymas pagal mano turima projekta. Jis arti mano uzmanymo, nors uzsakiau ir uzmokejau uz pasiulyma pagrinde, kad realiai pamatyt pasiulymo kaina ir kaip statytojas isivaizduoja konstrukcija. Tai nesako, kad statysiu butent taip.

1 aukstas, ar 2. Mano atveju nera kito varijanto, sklypas prigrustas ivairiu pastatu, turejau pazadet su laiku ka nors nugriauti, kad gauciau leidima statyti. 1 auksto galejau pastatyti 2 kambariu buto prasme, o 2 kambariu buta ir taip turime. Bet svarstant su zmona, 1a ar 2a namas mums geriau ir labiau patinka, nenusvere nei vienas varijantas. Ir dar, abiem atvejais radome tik teigiamus argumentus  :) ,neigiamu nei vieno :D  :D .

Sekancia savaite baigiu siu metu darbus, t.y. viskas nugriauta, komunikacijos ivestos, aikstele pamato ploksteii iskelta, beveik suvibruota. Sekancia savaite islyginsiu, galutinai sutrombuosiu ir iki pavasario.

Rytoj vaziuoju i Klaipeda apziureti ecosip statoma nama. Aleksandras labiai maloniai sutiko viska parodyti ir paaiskinti. Grizes pasdalinsiu forume. Sekmes bendrazygiai

Atsakyti