Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

Gerb ZumZum123. SIP statyboje pastato kokybe niekuo nesiskiria nuo kitu. Musuose labai isikerojus tokia nuostata: jei lietuviai statybininkai gamintu automobilius, tai Nisanas mikro butu10 tonu svorio ir turetu 20 litru varikli. Neispasakytas atsargos koficientas, noras, kad namas stovetu 1000 metu. As kaip reklamoje, "kam moketi brangiau, jei rezultatas tas pats". Kaune del sulauzytos kojos jau 10 metu vazineju i Ortobaltik. Pora 10ciu metru nuo ju yra pastatas, kur isoreje panaudota OSB. Nezinau kodel, bet ji visiskai neapdirbta, t.y. nedazyta, neimpregnuta ir t.t. Siemet pastebejau pirmuosius nedidelius OSB erozijos pozymius. Todel tikiu, kad apsaugotas OSB laikys 100 ir daugiau metu. Del SIP tvirtumo. Vazinedami po kaimus apsidairykite. Pamatysite daugybe kluoneliu, pasiuriu, stovinciu 50 metu ir daugiau. Sesios lentos staciai, 8 horizontaliai, 20 viniu ir nei "vejai, nei lietus, nei saules per daug...", stove, kai kurie net nepakrype. Del kvepuojanciu namu mito pridiskutuota pilnas internetas, tai ir nera reikalo dar apie tai sneketi. 

Atsakyti

Sveiki forumieciai. Kelione i Klaipeda buvo labai naudinga. Tik yra 1 niuansas. Informacija, kuria gavau, naudinga man, nes turiu leidima statyti B klases nama. Kitiems kazin. Statytojai su 10-15 metu patirtimi SIP statyboje per keleta valstybiu, 10 paskutiniu Lietuvoje. Siuo metu perka sklypus, stato SIP namus ir parduoda. Sake nukankino klijentai, kurie po namo pastatymo pradeda priekabiauti. Dabar ateina pirkejas i gatava nama, gauna pilna informacija, garantija. Nori perka, nori ne. Nevazinejau po visus ju objektus, bet vienoje vietoje apziurejau 6 ivairaus baigtumo namus, nuo nuogu pamatu, iki uz savaites bus pabaigta pilnai irengti.

Priezastys, kodel man naudinga pagal B klase.

1.       Neabejoja, kad reikalavimai statyti pagal A ir A+++++… yra dirbtinai ispusti del statytoju lobistikos.

2.       Perteklines atitvaru, stogo, grindu varzos tik del pinigu melzimo is besistatanciuju.

3.       Atitinkamai isbrangintos, langu, duru, stogu, sildymo- vedinimo sistemos ir t.t.

Klausiu, kaip statytumete sau, jei galetumete pagal B klase. Sako, parodysiu, kaip jau esame pastate, kai buvo galima B ir detalizuosiu. Rezultate tokia informacija: pamatas arba greztinis, tik su butinu minimaliu apsiltinimu, arba supaprastintas plokscias pamatas, t.y. sluoksnis putplascio ir betonas su armatura, kadangi dedi putplasti po grindimis. Kai pasakiau, kad liesiu betona be putplascio apacioje, nes vistiek siltinsiu grindis, kraipe galva ir sake, kad jie puplasti detu. Taciau tvirtu argumentu nepateike. Aisku, hidroizoliacija reikia daryti gera, arba labai gera. Jei namas sunkus, gelzbetonio pastorinimai po nesanciomis sienomis. 174 SIP, jokiu pleveliu nei vidui, nei isoreje (tik garaze plevele viduje, nes galima didele dregme nuo automobilio). Pastatai 1 a, uzdengi OSB, statai 2a. Zodziu, klasika. Sake per 10-15 metu nebuvo nusiskundimu del salcio tiltu ir panasiai. Viduje 2 GKP sluoksniai, vedinamas fasadas. Langus ir duris patare rinktis geriausius, nes langas, net geras, tai skyle siltoje sienoje. Patere nedeti skardines dangos, ypac jei miegi tiesiai po stogu. Jie palanges deda aliuminines del triuksmo mazinimo lyjant. Kaistate B, silumos siurbliai buvo brangus ir mazai efektyvus. Dabar detu tik oras- oras ir rekuperatorius, aisku. Zinoma, jei bijai del atitvaru varzos, niekas netrukdo pasiltinti puplasciu. Patvirtino mano nuomone, kad jokio skirtumo, jei siltinsi is vidaus.

Kadangi galiu nustoti siekti man nereikalingu klasiu, manau, kad dezutes statyba atpigs beveik per puse, pagreites bent dvigubai ir nereikalaus kytru (jei zinote toki suvalkietiska zodi) techniniu sprendimu. Todel siunciu jiems namo projekta su norimais pakeitimai, kad pavasariui pagamintu SIP komplekta. Ar prasysiu, kad ispjaustytu, ar pjaustysiu pats, dar nezinau.

Pabaigai sake, kad laikas nuo laiko vazineja i Ukraina ir mato savo pirmus SIP namus. Arteja link 20 metu amziaus, bet dar ne maziausios erozijos podsaku. O naudojo 10 mm OSB. O Vokietijoje naudojo 15 mm, nes toki reikalavimai

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 05, 21:36)
<p>​</p><p style="margin:0px 0px 10.66px;"><span style="margin:0px;">Sveiki forumieciai.

Tai ką Sevas, romantinis periodas baigsis, kai paliksite avansą - visi svajojimai per atstumą, forumų skaitymai pasiliks praeičiai. Sveikinu! Prasidės rimti darbai.
Lauksime naujienų!
Atsakyti

Esate teisus Laurynai. Iki Klaipedos, forumu (ne tik supermama) deka galvojau, kad norint konfortiskai gyventi, teks pasistatyti A su kazkiek +++. Jei ne Klaipeda, buciau likes prie savo sugalvojimu, turejes daug idomaus novatorisko darbo galvai ir rankom. Buciau turejes kuo pasigirti forume, nors, greiciausiai, buciau pritrukes pinigu  :hmm: . O dabar, kaip neseniai citavau skalbimo milteliu reklama: "kam moketi brangiau, jei rezultatas tas pats"  :D . Lauko darbus ryt poryt baigsiu, aciu uz palaikyma/

P.S klausimas: ar tik man, ar ir kitiems, padirbus kelias valandas su vibroplokste, sugniauzus kumscius delnuose pasijunta "zyzimas"  :P 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 06, 20:11)
"kam moketi brangiau, jei rezultatas tas pats"  :

Jei nusprendėt neinvestuot į kailinius, tuomet labai atsakingai pasidarykit sandarų namą. Bus detalus įrašas apie mano SIP sandarinimą, jei reiks - klauskit. Beje vakar su nesertifikuota statytojų įranga pasimatavom sandarumą ir gavom 0.21, kas man yra super gerai!
Atsakyti

Jei nusprendėt neinvestuot į kailinius, tuomet labai atsakingai pasidarykit sandarų namą. Bus detalus įrašas apie mano SIP sandarinimą, jei reiks - klauskit. Beje vakar su nesertifikuota statytojų įranga pasimatavom sandarumą ir gavom 0.21, kas man yra super gerai!

Super rezultatas, svarbu vidaus turi gerai suskaiciuoti norint gero tikslumo. Nes kuo didesnis turis turesi geresni rezultata, kitu atveju prastesni :) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 07, 08:04)
Super rezultatas, svarbu vidaus turi gerai suskaiciuoti norint gero tikslumo. Nes kuo didesnis turis turesi geresni rezultata, kitu atveju prastesni smile.gif </p>

Dėkui! Skaičiavau labai atsakingai vietoje su rulete, skydų išklotine ir t.t.
Atsakyti

Dėkui! Skaičiavau labai atsakingai vietoje su rulete, skydų išklotine ir t.t.

Manau prie 50Pa turesi 0.1 - 0.15 drasiai, prie daugiau nei 100Pa pucia per langu virsutinius vyrius kas yra normalu. Bet prie 50Pa kai darysi tikra testa ten nepus dumai ;) 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 11 07, 14:22)
Manau prie 50Pa turesi 0.1 - 0.15 drasiai, prie daugiau nei 100Pa pucia per langu virsutinius vyrius kas yra normalu. Bet prie 50Pa kai darysi tikra testa ten nepus dumai ;) </p>

Dėkui už optomizmą, bet aš pats būčiau atsargesnis:)
Atsakyti

Sveikinimai, nors samdarumo reiksmes man nedaug sako, dar nesigilinau i tema. Siaip manau, SIP namas patogiausias geram sandarumui pasiekti. Apgalvotai statant liktu tik teisingai pasirinkti langus ir duris. 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2018 11 07, 23:05)
Sveikinimai, nors samdarumo reiksmes man nedaug sako, dar nesigilinau i tema. Siaip manau, SIP namas patogiausias geram sandarumui pasiekti. Apgalvotai statant liktu tik teisingai pasirinkti langus ir duris. </p>

Taip, su SIP manau yra gerokai lengviau pasiekti sandarumą ir pridaryti kuo mažiau klaidų.
Atsakyti

Kaip momentaliai tragedija seimoje viska pakeicia. Atsisveikinu su SIP statytojais. Iki susitikimo namu renovacijos temoje, kai atsigausime

Atsakyti