Jei kas iš kauniečių ieško sau žiurkiukų tai Skaliaro zoparduotuvėje (Kovo 11-osios gatvėje) yra du lizdai mažylių.
Vieniems apie 2,5-3 savaitės, dar pilnu tempu žinda mamytę, bet jau bando ir kitą maistą, storuliukai, švarūs, linksmi ir judrūs. Manau juos pardavinės po 1-2 savaičių. Yra dumboausių ir standartinėm ausim, spalvų visų nemačiau nes pagrinde visi buvo sulindę į namelį, iš tų kurie buvo išėję - kreminiai ir juodi kapišonai, aguti.
Kitas lizdas vyresnių vaikų, apie 4 savaites, visi standartinėm ausim, juodi, agučiai ir beige berniukas. Vaikai kūdoki, nes mama labai jauna ir su didžiausiu pūliniu ant krūtinės, tai matyt nelabai pieno beturėjo. Vaikai jau pilnai viską valgo. Judrūs, smalsūs, nekanda.
Kiek aš ir draugė ėmėm iš Skaliaro žiurkių su charakteriu ir rankiniškumu niekad nebuvo jokių problemų, jokių kandimų ar priešiškumo žmogui irgi nėra (net tik ką išpirkta ir nuvežta pas veterinarą šių vaikų mama kantriai ištvėrė visas pūlinio atvėrimo ir valymo procedūras, tik cypsėjo kai labai skaudėjo). Bet kažkiek dienų po pirkimo būtinai reikia susilašinti strongholdą ir žiurkiukai kartais gali kiek pačiaudėti nes sėdi ant pjuvenų. Ir pradžioj staigiai neužšerti dideliu kiekiu natūralių baltymingų produktų - vaikai jų negavę.
Sugrįžai Ornella
. Kiek dabar žiurkių turi? Ar radai plikutes pateles?

Laba,
mano žiurka Mūza jau ne pirmą kartą šunį nuskriaudžia. Kai ji pasprunka iš kambario visada virtuvėn bėga. Anksčiau yra iš šuns kauliuką yra atėmusi
, o šiandien šuniui nuo karkos baisinio dydžio kaulą daviau, po kurio laiko išgirdau šuns amtelėjimą ir cyptelėjimą ploną - iš karto supratau, kad žiurka iš kambario pabėgusi šunį terorizuoja. Atėjau virtuvėn tiesa sakant su baime, kad nerast negyvos uodegytės, bet kur tau šuo iš guolio pabėgo
Žiurką pagavom, kambarin gražinom, bet šuo prie kaulo nebeina
Šuo tai taksas, laukinių pelių urvus randa ir dobes rausia, kol nutempiu, o prie žiurkų pratinom, neleidom liest tai taip ir nusistovėjo tvarka, kad jos savos, neskriaudžiamos.
mano žiurka Mūza jau ne pirmą kartą šunį nuskriaudžia. Kai ji pasprunka iš kambario visada virtuvėn bėga. Anksčiau yra iš šuns kauliuką yra atėmusi

QUOTE(MeiLLi @ 2013 05 31, 22:21)
Plikučių neradau, nes labai smarkiai dar kaip ir neieškojau. Mano žiurkės pačios suranda mane

Taigi iki vakar turėjau 24, dabar - 28

Ir dar ramybės neduoda suaugęs plikas berniukas, kuris jau turbūt virš pusmečio gyvena vienišas stikliniame Kikos Megos terariume, labai gaila jo, nes šansų kad tokį didelį nupirks koks adekvatus žmogus praktiškai nėra, bet jei paimčiau jį tai tektų apgyvendinti atskirai, plus nupirkti į kompaniją dar du berniukus, kuriuos neaišku ar jis priims, žodžiu kol kas laikausi iš visų jėgų tik nežinau ar ilgai

Papildyta:
Niurzga,

Seniai seniai, kai turėjau savo pirmąjį žiurkiną, jis greitai paaiškino mano erdelioterjerei Airai kas nuo šiol namuose šeimininkas įkandęs pačią pirmą dieną jai į nosį

Ornell, nu tu duodi vaizdų. Suprantu ir tavo meilę, rūpestį, bet juk visų nelaimingų pasaulio žiurkų neišgelbėsi
Antra vertus jei sąlygos leidžia išgelbėti galima bent kelias
Maniškė šuns nemedžioja, bet visada ateina pauostinėti, pasilabinti, o šuo kaip įgeltas bėga.

Maniškė šuns nemedžioja, bet visada ateina pauostinėti, pasilabinti, o šuo kaip įgeltas bėga.
Ornella,
Dziaugiuos ,kad per arti Skaliaro nebuvau kartu su tavim
Su pagausejimu tave
Ech "skaliarinukai "
...

QUOTE(Niurzga @ 2013 06 01, 21:59)
Ornell, nu tu duodi vaizdų. Suprantu ir tavo meilę, rūpestį, bet juk visų nelaimingų pasaulio žiurkų neišgelbėsi

Tai aš juk visų ir negelbėju

Tiesiog yra žiurkių, kurios "įsibrauna" į širdį ir mintis, tada "praeiti pro šalį" labai sunku ir net jei ir pasiseka, prisiminimai lieka (buvo taip jau kelis kartus, praėjo nemažai laiko, o aš vis apie jas pagalvoju). Beveik visada neimu iš karto (nei pagal skelbimus, nei parduotuvėse), visada stengiuosi duoti sau laiko pagalvojimui.
Kai tik laimėsiu milijoną ar du, įkursiu žiurkių prieglaudą

QUOTE(vizune @ 2013 06 01, 22:44)
Ornella,
Su pagausejimu tave
Ech "skaliarinukai "
...

Ačiū

Dabar Skaliarą vėl metus laiko dideliu ratu apeidinėsiu

Beje, esu tikra tik dėl vienos mergaitės kad tikrai mergaitė, kitos dvi dar gali tapti berniukais

Baltai pavydžiu,kad gali plėstis. Mes persikraustėm iš 90kv į 45 ... Narvai trys, bet žiurkėnas su kiekviena diena vis keičias ir tie pokyčiai nedžiugina. Pasižadėjau sau, kad nepriimsiu į namus jokio graužiko išskyrus žiurkes. Jos man kažkas tarp šuns ir katės ir tai man patinka.
Aš zoo parduotuvėse stengiuos nesilankyt, nes bijau nesusilaikyt ir namo parsitempti ką
. Gaila man ten marinuojamų žiurkių, kurios pusę gyvenimo praleidžia akvariume ant kietų granulių ir valgydamos pigiausią sausą pašarą.
Aš zoo parduotuvėse stengiuos nesilankyt, nes bijau nesusilaikyt ir namo parsitempti ką

Laba,
Nuoširdžiai tau to linkiu
O pas mus Kikoje kažkaip žiurkos neužsilaiko. (gal kolegės vyras nuperka jas smaugliukui į darbą nuneša
) Bet kartą tai tokia istorija gavosi, kad smauglys sotus buvo, o gal žiurkėnas ar žiurkė (nepamenu) neapetitna pasirodė ir parą su viršum kartu terariume pragyveno tai vyras pasigailėjo ir žiurką namo parsinešė.
QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 01, 22:09)

Nuoširdžiai tau to linkiu

O pas mus Kikoje kažkaip žiurkos neužsilaiko. (gal kolegės vyras nuperka jas smaugliukui į darbą nuneša

QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 01, 22:09)

Klausykit, kas čia pasidarė, mano bernai pradėjo baisiai peštis. Visaip bandžiau juos sutaikyt, bet nebesupratu, tik pamato vienas kita - ir kimba į atlapus

QUOTE(MeiLLi @ 2013 06 01, 23:11)
Baltai pavydžiu,kad gali plėstis. Mes persikraustėm iš 90kv į 45
Tai kad aš niekur nesiplečiu

Maksimumą turėjau 12 narvų, šiam momentui yra 11

Labai tikiuosi kad kai tik pagydysiu mamą ir šiek tiek atšersiu vaikus pavyks juos supažindinti su mano mažiausiom merginom.
QUOTE(MeiLLi @ 2013 06 01, 23:11)

Tai aš irgi "tikslingai" į zooparduotuves su gyvūnais nevaikštau, viską užsisakau internetu arba perku Urmo bazėje.
Nors iš principo vaikščiot nebijau - jei gyvūnas "ne mano" jis pas mane neatsiras, o jei "mano" tai zoošope atsidursiu visai netikėtai ir neplanuotai

Papildyta:
QUOTE(Shirbake @ 2013 06 01, 23:51)
Klausykit, kas čia pasidarė, mano bernai pradėjo baisiai peštis. Visaip bandžiau juos sutaikyt, bet nebesupratu, tik pamato vienas kita - ir kimba į atlapus
ką daryt, kas čia jiems užėjo ? Vietos jiem tikrai per akis, maisto irgi, dėmesio irgi, tai kas yra ?

O kokio jie amžiaus? Gal paauglystė prasidėjo ir jie pradėjo kovoti dėl valdžios?
QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 02, 03:27)
O kokio jie amžiaus? Gal paauglystė prasidėjo ir jie pradėjo kovoti dėl valdžios?
Nežinau, bet lyginant dydžiu su suaugusia žiurke, tai mazgiai dar. Koks gal 2mėn. Bet tai jie ne tai kad apsistumdo, o kalasi čiut ne iki "paskutinio". Vakar teko vandeniu apliet kad išskirčiau, dabar gyvena atskirai. Dar realu kad jie susidraugaus ar jau viskas ?