Dar vienas klausimas.
Darant sildomas grindis, as kazkaip issivaizduoju kad be islyginamojo sluoksnio netureciau apseiti.
Nes man visas tas vamzdynas ir pertvaru murijimas atrodo keblus reikalas, reiketu pima islygint grindis ismuryt pertvaras ir tik tada vamzdyna isvedziot ir vel uzbetonuot? Ar sitoj vietoj reikia naudoti siluma atspindincia plevele ar uztenka paparastos? Gal kas mane paprotins..
QUOTE(narvid @ 2013 02 03, 11:26)
http://pasivnydom.bl.../rubrika/stavba 11 nuoroda vidus, aišku ir aplinkinės ta linkme.
nuo galo 15-17 tas pats iš lauko
nuo galo 15-17 tas pats iš lauko
gal kas supratot kaip jie tas plokštes prie aliuminio plėvelės pritvirtino?
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 03, 12:58)
gal kas supratot kaip jie tas plokštes prie aliuminio plėvelės pritvirtino?
Google translator

Manau sraigtais į medį per alimą.
QUOTE(Vilienė @ 2013 02 03, 12:45)
Google translator
: "VELOX plokštės turi būti pritvirtintas varžtus ir grindys taip pat tarpusavyje klijuoti lankstų klijų"

ta vertimą ir aš mačiau

tai jeigu sraigtais į medį, tai kiaurai plėvelę? čia nieko kad sandarino, sandarino ir paskui viską subadė?
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 02 03, 12:41)
Dar vienas klausimas.
Darant sildomas grindis, as kazkaip issivaizduoju kad be islyginamojo sluoksnio netureciau apseiti.
Nes man visas tas vamzdynas ir pertvaru murijimas atrodo keblus reikalas, reiketu pima islygint grindis ismuryt pertvaras ir tik tada vamzdyna isvedziot ir vel uzbetonuot? Ar sitoj vietoj reikia naudoti siluma atspindincia plevele ar uztenka paparastos? Gal kas mane paprotins..
Manau, kad Jūs turite galvoje tas vadinamas juodgrindes. Taip, jeigu vidines sienas mūrysite be pamatuko taip, geriausiai kad jos būtų. (nesiplėsiu, kai kuriais atvejais galimas sprendimas be jų).
Darant šildomas grindis, juodgrindės tikrai nėra reikalingos, galima daryti šildomas grindis ant gerai sutankinto grunto.
Plėvelė geriausiai dėti šilumą atspindinčia, bet gana dažnai naudojama ir paprasta (200 mk.) Nežinau ko siekiate, bet po ja riekėtų ne mažau kaip 15cm putplasčio.
Mūro aukščių sugaudimas, mūrininkams paprastas darbas, kaip trys kapeikos.

QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 03, 19:40)
ta vertimą ir aš mačiau
bet nepasidarė iškiau
tai jeigu sraigtais į medį, tai kiaurai plėvelę? čia nieko kad sandarino, sandarino ir paskui viską subadė?

Staigtas, praėjęs Velox, tada pradūrė plėvelę, ir smigo ne į orą, bet į medį. Sandarumas nė kiek nenukentėjo.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 02 03, 20:47)
Manau, kad Jūs turite galvoje tas vadinamas juodgrindes. Taip, jeigu vidines sienas mūrysite be pamatuko taip, geriausiai kad jos būtų. (nesiplėsiu, kai kuriais atvejais galimas sprendimas be jų).
Darant šildomas grindis, juodgrindės tikrai nėra reikalingos, galima daryti šildomas grindis ant gerai sutankinto grunto.
Plėvelė geriausiai dėti šilumą atspindinčia, bet gana dažnai naudojama ir paprasta (200 mk.) Nežinau ko siekiate, bet po ja riekėtų ne mažau kaip 15cm putplasčio.

Taip juodgrindes

Bandysiu statyti ne pasyvu, bet silta nama..
Murininkai aisku, kad sugaudys, bet kad paskui kai neapgalvosi visu sluoksniu palanges gausis ne 90cm, o 70.. tada vaizdelio nebus

Giedruole pasidalinkit ka issirinkot is Jaukurus?
Pas mus cia daug inzinieriu, gal kas turite techninio priziuretojo atestata?
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 02 03, 21:45)
Taip juodgrindes
numaciau 20cm polistirolo, tai dabar klausimas jis pries juodrgindes, ar ant ju geriau butu??
Murininkai aisku, kad sugaudys, bet kad paskui kai neapgalvosi visu sluoksniu palanges gausis ne 90cm, o 70.. tada vaizdelio nebus

asmeniškai aš nesuprantu kam tos juodgrindės reikalingos, nebent turite atliekamų pinigėlių. sutankini gruntą, kloji plėvelę, dedi polistireną, tada šildomos grindys, jei gerai užtrins paviršių ir išlaikys technologinį procesą, manau apsieisite ir be išlyginamojo.
Skaitant Jūsų postus, susidaro vaizdas, jog norite patikrinti mūsų žinias

langus dar projektavime numatote tokio aukščio, kokio norisi skaičiuojant nuo "0"
"0" lygį paskaičiuojate pagal pamato detalę, kurią buvote įkėlusi. Ji beveik buvo teisinga, tik galima šiek tiek storiau uždėti, jokiu būdu nenuleisti grindinio šildymo betono iki cokilio lygio ir kaip Giedruolė rašė, pakeisti EPS į XPS (pamato išorė, galima ir rostverkui)
kam Jums ta tech. priežiūra

parekomenduokis gerus plytelių klojikus 
Viliene, gal jum suklijavo plyteles be tarpų?

QUOTE(pingvikas @ 2013 02 04, 14:51)

Ne, plytelių kokybė buvo per prasta.
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 04, 12:51)
asmeniškai aš nesuprantu kam tos juodgrindės reikalingos, nebent turite atliekamų pinigėlių. sutankini gruntą, kloji plėvelę, dedi polistireną, tada šildomos grindys, jei gerai užtrins paviršių ir išlaikys technologinį procesą, manau apsieisite ir be išlyginamojo.
kaip minimum vieną namą pasistatėte, sekate šią temą labai senai, turite techninį išsilavinimą (spėju iš akių spalvos), o užduodate tokius klausimus, gudraujate?
langus dar projektavime numatote tokio aukščio, kokio norisi skaičiuojant nuo "0"
"0" lygį paskaičiuojate pagal pamato detalę, kurią buvote įkėlusi. Ji beveik buvo teisinga, tik galima šiek tiek storiau uždėti, jokiu būdu nenuleisti grindinio šildymo betono iki cokilio lygio ir kaip Giedruolė rašė, pakeisti EPS į XPS (pamato išorė, galima ir rostverkui)
pati suprantate daugiau nei galvojate
svarbesniu momentu vienas kitas meetas - ir viskas

KJKG baikite as rimtus klausimus uzdavineju.. issilavinima turiu, bet ant popieriaus man viskas geriau sekasi daryti nei praktikoje. Nama state MB as vaikus auginau.
Tai va man ir klausimas kai isvedzios vamzdyna, ir ka nieko tokio jei ant jo paskui kartais siena ismurys?? Man atrodo nelabai gerai! Ar jau santechnikai bus tokie super duper, kad sugebes ten kur siena vamzdzio nenutiesti.. stai kur man klausimas.
Meetas sutinku puiku, bet statybos leidimo be techninio priziuretojo sutarties ir atestato niekas neduoda.. cia formalumas! Juk namas is 80kv virto i statybos leidima reikalaujanti objekta!
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 02 04, 14:24)
KJKG baikite as rimtus klausimus uzdavineju.. issilavinima turiu, bet ant popieriaus man viskas geriau sekasi daryti nei praktikoje. Nama state MB as vaikus auginau.
Tai va man ir klausimas kai isvedzios vamzdyna, ir ka nieko tokio jei ant jo paskui kartais siena ismurys?? Man atrodo nelabai gerai! Ar jau santechnikai bus tokie super duper, kad sugebes ten kur siena vamzdzio nenutiesti.. stai kur man klausimas.
Meetas sutinku puiku, bet statybos leidimo be techninio priziuretojo sutarties ir atestato niekas neduoda.. cia formalumas! Juk namas is 80kv virto i statybos leidima reikalaujanti objekta!
šiaip šildymo projektui jau reikia turėti sienas ir normaliu atveju kiekvienai patalpai nusiveda atskiras kontūras. Gal būt darant visas pertvaras iš gipso ir yra įmanoma kad vienas kontūras eitų per kelias talpas, bet tuomet tvirtinant perimetrinį profilį prie grindų reikia būti susižymėjus vamzdelius, kad į juos nepataikyti. nežinau ar ant šildymo vamzdelių galima mūryti sienas. gal ir galima, bet aš taip nedaryčiau.
jei reikia techninės priežiūros tik dėl formalumo - manau kiekvienas architektas pasiūlys variantą.
Papildyta:
QUOTE(pingvikas @ 2013 02 04, 13:51)

gerus ir pigius ar tik gerus?