Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

Ar kam nors tinsta ir skauda blauzdos? Man pirmiausiai eilinį kartą ištino kelių sąnariai siaubingai, o dabar dar plius ir blauzdos, o jose tokie skausmingi guzai atsirado blink.gif Kelių sąnariai jau seniai man pažeisti ir ne pirmąkart toks saktyvėjęs uždegimas, bet su blauzdų raumenimis pirmąkart tokia problema, net paeiti negaliu kaip skauda, atsistoti ir atsisėsti labai sunku doh.gif Nežinau, ką daryti, nes vaistų praktiškai negaliu jokių, nes esu nestuke.gif Nebent medrolį leido gerti, bet aš bijau ir jo unsure.gif
O kaip Jums su žandikauliais? Man žiauriai skauda išsižiojant ir kramtant. Žandikaulių chirurgas darė KT ir rado abiejų žandikaulių osteoartritą, jis teigia, kad tai nuo pagrindinės ligos...
Atsakyti
QUOTE(Eco woman @ 2013 02 22, 19:50)
Ar kam nors tinsta ir skauda blauzdos? Man pirmiausiai eilinį kartą ištino kelių sąnariai siaubingai, o dabar dar plius ir blauzdos, o jose tokie skausmingi guzai atsirado  blink.gif  Kelių sąnariai jau seniai man pažeisti ir ne pirmąkart toks saktyvėjęs uždegimas, bet su blauzdų raumenimis pirmąkart tokia problema, net paeiti negaliu kaip skauda, atsistoti ir atsisėsti labai sunku  doh.gif  Nežinau, ką daryti, nes vaistų praktiškai negaliu jokių, nes esu  nestuke.gif  Nebent medrolį leido gerti, bet aš bijau ir jo  unsure.gif
O kaip Jums su žandikauliais? Man žiauriai skauda išsižiojant ir kramtant. Žandikaulių chirurgas darė KT ir rado abiejų žandikaulių osteoartritą, jis teigia, kad tai nuo pagrindinės ligos...

labukas
Laikykis

taip žandikaulisu man irgi skauda. aišku kartais. pirmus eklis sykisu buvo taip,kad nesupratau o paskui daėjo,kad jei bendras labai didelis pablogėjimas tai man tie žandikauiiai skauda. taip valgyt negaliu tada.( gaila svoris į tai nereguoja) o dabar ,kad ir neskauda tai žiovaut jei išsižioji daug, tai skausminga.

Na guziukai būna, prie RA skaičiau, bet isivaizdavau,kad jei buna kažkur sanario teritorijoje..

o blauzdoej esu turjusi guzus, juos išnmasažuot reikai, kai masažuoji labai skaude, bet paskui praeina,. man daktaras sakė,kad jei nuo stubure užspaustu nervu. kažkaip kraujotaka sutrinka.

NaMagnifique mane pataisė. susimakalavau vvaistu pavadinimuose

Aš nuo ligos pradžios gavau gert medroli- jis nuima tinima irsustingima. kai turimai kraujo pasitaisė ji nuiėmė. dar gėriau nuo skausmo celebreks. pradžioj 200 dabar 100. šita reguliuojuosi palei poreiki. būdavo dienu kai gerdavau iš kart 3 po 200 ir taip 2 kart dienoj. o dabar kartais be nuskausminamųju gyvenu, kartais šimtine išgeriu o kartais ir 2 po šimta.
na ir nuo uždegimo pradžioj rašė celebreks. paskui medroli o dabar arava. bet sergu aš tik 2,5 metu. o jau treti vaistai. užtat nesuprantu,kaip galima gert 3 metus tuos pačius, jei jei neveikai.

na o darbingumas mano 90.........
juokingiausia kad pernai bandžiau dirbt. nuo pervargimo nulaužiau mašinos duris.(ivažiavau neuždarytom i garaža, labai jau prigult greičiau norėjosi) tai mano darbo karjera vyras uždraudė.

Aišku,jei būčiua dirbusi,tai ko gero kas savaite bileteni tektu imt.......... ir per metus iki operaciju davažiavusi būčiau. tai va kaip Magnifique sakė,taip ir yra
juokingiausi,kad mums su mūsu liga dauugeliui reik keist specelybes. lengvinti darba,ar trumpint laiką tada padirbtumėm. bet jei neturi popieriuko tokiu salygu irgi nebus.....taip kad pasaka be galo/. arba uždaras ratas. normaliai išeit dirbt negaliu, nes i mane žiūri,kaip i sveiak ir siūlo tai ko aš fiziškai negaliu daryt. persikvalifikuot negaliu, nes reikia mokėt. už ka mokėsi, jei negaliu užsidirbti. Nemokamos programos man netaikamos, nes juk sveika esu. o ir persikvalifikavusi ,be popierėlio nelabai kam būsiu erikalinga, nes garantuotai teks imt biletenius...........
ai ensigilinam

man ir taip namie veiklos sočiai, turiu globoj 2 diedukus, ir namie liko dukros, sūnus jau studentas. taip kad veiklos sočiai.... namai, tvarkymasis, pietūs sprortininkėm, varžybos, vežiojimas diukros i sostine, ai remonta namie darom,. dar savaitgaliais studento laukiu........... lydžiu mergaites i varžybas, vežioju diedukus po daktarsu. kad tik negripuotų nieks ir bsu gerai.
ai dar hobi turiu............ jei lieka sveikatso tai padekupažinu
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 02 22, 18:17)
labukas
Laikykis

O Jūs pabandykite nueiti į NDNT su visais dokumentais ir išrašais apie ligą, gal skirs profesinę reabilitaciją - gi tikrai turėtų g.gif
http://www.ndnt.lt/index.php?466594433
Atsakyti
lotuliukas.gif
Nemanau, kad būtu man nepasiūle tokios rebilitacijos.........kai buvau komisijoje. Negi ja dar išsipešt reikia. Aš gi su aukštuoju lotuliukas.gif mirksiukas.gif o,kad manęs nepriima, ten kur galėčiau dirbt ,tai jau komisijos bėdos. lotuliukas.gif tipo o mano ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 02 22, 22:34)
lotuliukas.gif
Nemanau, kad būtu man nepasiūle tokios rebilitacijos.........kai buvau komisijoje. Negi ja dar išsipešt reikia. Aš gi su aukštuoju lotuliukas.gif  mirksiukas.gif o,kad manęs nepriima, ten kur galėčiau dirbt ,tai jau komisijos bėdos. lotuliukas.gif tipo o mano ax.gif

Aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eco woman @ 2013 02 22, 18:50)
Ar kam nors tinsta ir skauda blauzdos? Man pirmiausiai eilinį kartą ištino kelių sąnariai siaubingai, o dabar dar plius ir blauzdos, o jose tokie skausmingi guzai atsirado  blink.gif  Kelių sąnariai jau seniai man pažeisti ir ne pirmąkart toks saktyvėjęs uždegimas, bet su blauzdų raumenimis pirmąkart tokia problema, net paeiti negaliu kaip skauda, atsistoti ir atsisėsti labai sunku  doh.gif  Nežinau, ką daryti, nes vaistų praktiškai negaliu jokių, nes esu  nestuke.gif  Nebent medrolį leido gerti, bet aš bijau ir jo  unsure.gif

man pries pora menesiu skaudejo vienos kojos blauzda, bet taip stipriai kad net pedkelnes maunant skaudejo , zodziu net priliesti negalejau, bet praejo,kaip tik tuo metu ejau pas gydytoja, klausiau kodel skauda, bet toks jausmas, kad negirdejo, ka sakau. verysad.gif
o zandikaulius ir man paskausta karts nuo karto.tai tokiomis dienomis valgau tik jogurtus ir koseles.
Stiprybes jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Skaitau skaitau ir kraupstu.
Bet nuo pradziu.
Po trecio nestumo pastebejau, kas maziau jegos turiu rankose, dar vis vyrui skundziausi, kad raumenys atrofavosi, sportuot, stiprint reikia. Skaudejo tik kelius, traskejo gal desimt metu, paskutiniu metu tai atsiklaupt nelabai gaudavosi. Padare rengena, tipo nieko ten nerado. Pasiule pagert dclfnaka ir t.t.
Pries pora menesiu isvaziavom i UK.
Daug streso ten apturejau, prie viso to nuejau padirbet i viebuti, valyt kambariu.
Po pirmos dienos grizau pervargus, o nakti taip pradejo gelt visus ranku sanarius, riesus, kad nepadejo jokie nuo skausmo, tepiau saldanciais ir ryte atsikeliau su sutinusiom rankom.
Labai nuovargis kankino, silpnumas, juoda akyse,nepamenu tokios savijautos klaikios, bet po kokiu poros dienu aprimo.
Taciau jau nuo to laiko sustinge ir silpnos rankos visalaik - buteliuku atsukinet nelabai galiu,duris atidarinet man kancia, nes jos ant spyruokliu cia prikabintos
. Pastebiu kaip intuityviai vengiu viska daryti su pirstais, rankomis.

Zodziu, po to ivykio po savaites isvaziavom i kita miestuka gyvent, prie juros ( matosi, va po langais, osia). Laikinai i labai salta ir dregna butuka atsikelem. Tai man ir vel prasidejo keistai, depresija baisi, nuovargis,silpna labai lyg protas aptemsta net ir gelia gelia, kiekviena sanariuka, ranku, riesus, peciu ir alkuniu ir koju per ciurnas, pirstu, bet koju toks vaiksciojantis.
Ir visa laika sala rankos, kojos. Vaikstau kaip ciukcia per pugas po namus. Bet kai jau susyla, tai kaista tada rankos.
Pageriu ibumetino, lyg aprimsta, nuotaika pagereja. Zodziu per menesi laiko tai geriau, tai blogiau, tai galiu uzsisegti uztrauktuka, tai nelabai.
Mintis apie tai, kad indus reikia plauti, tai labai tapo nemaloni, nors vanduo karstas.Pastebejau, kad kaires rankos rodomasis pirstas pradeda krypt ir per sanario sustorejo...silpna kasdiena. Viskas tokiam dar visai nebaisiam lygmeny, bet kazkas vyksta.
Kaip manote, kazkaip norisi jusu nuomones, neramu. `pirmadieni bandysim pas daktarus, bet cia toks mazutis miestukas... g.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 23 vasario 2013 - 23:49
Kactukas laikykis

silpnumas tinimas, jėgos nebuvimas. tikras RA leika k,ad tau vaistus paskirtu,
Ibumetinas padeda, nes biški malšina skausma.. ir teik
bet jis negydo tik laikinai užtušuoja požymius ar juos palengvina
tau nėra tas ūmus atvejis, jis atėjo palengva. jei būtum i uk neišvažiavus būtu išleindes dar po poros meteliu, bet jau lindo, matosi.
laikykis. nedepresuok ir su ta liga gyvent galima. ir gyvenam ir neblogai. tik aišku gyvent su vaistais ir šiltai ir ne drėgnai.
nes man tai drėgmės ir leituvoj pakanka................. per daug rudeni ir pavasari.
o mes nuosavam name, patys kūrėnam, tai pas msu sausa ir kūrėnama palei mane, kad drėgmės kambariuos nebūtu.
o kai lauke drėgna, tai baisu iki parduotuvės važiuot......
bet lakstau. kur lysi. ir nedirbu. nes su tokiu silpnumu ir tinimu kaip aps tave,kkur ten ir padirbsi.........
Atsakyti
Na taip, dabar, kai gerai pagalvoju, prisimenu,kad po gimdymo man sunku buvo tampyt mazaja, nes jauciau diskomforta rankose.
dar, buvau pradejusi sportuoti, begiojau, savijauta labai pagerejo, tik begant ,vel gi jauciau kad rankos nedirba, specialiai pirkau svorius ant ranku, kad nesijaustu tas keistas jausmas.

verysad.gif pries isvaziuojant, dar ne taip seniai man kraujo tyrimus dare, bendra tyrima, tai geri rodikliai buvo. Temperaturos as gyvenime neturiu, kad ir kas ten bebutu. Dar, nuo labai jaunu metu osteochondroze turiu, bet stipresni skausmai tik nestumo metu vargindavo.
Tiesiog, viduje vis kyla mintys, kad as visai ne taip blogai jauciuosi ir kad gali man nerast nieko cia. As kai paskaiciau kaip jus visos jauciates ir gyvenat, mane siaubas ima verysad.gif , labai uzjauciu!
Is kitos puses tikrai suprantu, kad taip neturi buti kaip dabar yra. Man tikrai sustinge rankos pastoviai, skausmingi sanariukai.
O rankos sutine tai tik viena kart buvo po to"smagaus darbelio". Siaip jos pabrinksta labiau, o ne sutinsta.

ech, zodziu. Laukiu rytojaus. Parasysiu po vizito jau. Blogiausia, kad pagal visus pozymius, man sitas reikalas prisipaiso labiausiai ir joks kitas. Nu, einu dar pabliausiu.
4u.gif

Atsakyti
nu nebliauk, 4u.gif 4u.gif kitaip nebus

Aišku visos mes turim praeit ta juoda depresijos etapa. kai buna baisu. liūdna, kyla klausimas kodėl ši liga man ir už ką. bet tai praeina, vaikai neleidžia nuleist rankų, vyras šalia..........

Na man buvo labai baisu ,kai atsikėlus rytais rankos sustinge, krano neatsisuku, vaistu nepasiimu.........
taip buvo baisiau .dabar skaitau visai gerai gyvenu. visgi darbuojuosi daug, pietus padarau, pervargstu, paguliu ir toliau einu. Bet šiemet daug nudirbau. na tik kad i valdiška darbą neinu ir galiu reguliuotis. jei prastai jaučiuos tai diena prie teliko. jei gerai tai oi oi kiek darbu nuveikiu.
Atsakyti
sveikos, merginos. As nauja ligone. Jau du metai po gimdymo, kaip sergu RA. Pageriau puse metu mototreksata su medroliu ir meciau. Bandau pirma gydytis viskuo, kas ne chemija. Visko bandau, ar padeda nezinau, bet, kad liga, bent jau db tik spranda ir pora rankos pirstu atakuoja, tai manau kazkokiu budu neleidziu jei progresuot stipriai. Geriu 4 menesiai homeopates rytuliukus ir puse metu geriu Transfer faktoriu is 4 Life. Dar i metus karta NONI Sulciu deze. Sakykut, gal kuri irgi gydotes neteadiciniais budais? Zinau, kad neivieni cheminiai vaistai neisgydo, o kitas sistemas dar labiau suardo, tai as bijau tokiu metu pradet gert. Tik Movali geriu, kai lb skauda. Pasidalinkit naujom ziniom:)
Atsakyti
Atsiprasau uz klaidas, klavetura stringa:(
Atsakyti