Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(dziosefina @ 2013 12 09, 02:20)
(...Kažkas apie plakvenilį klausė, geriu jau 2 metus. Jokio šalutinio nejutau ir nejaučiu.
Šiaip vaistus geriu laabai nereguliariai dabar, nes nėr laiko. Išgeriu nuo skausmo,kai skauda, kai prisimenu ty ne daugiau nei 4k/sav. plakvenilį ir vsio. Ką žinau. Pakenčiama... užeinna skauda, smarkiai, pageriu nuo skausmo, praeina kažkada ir vsio...)

Magnifique, norejau pasiklausti,o tai kiek daktare liepe plaqvenilio tableciu gerti i diena? Man tai 2 kartus dienoj ir taip kasdiena. jau po pusmecio pajutau skrandzio skausmus. O dabar ir vel daugiau nei metai kaip geriu tuos pacius vaistus. Bandziau negerti is vis ligos pradzioj,taciau po menesio atsiduriau ligonineje su sutraukta ranka,taciau viskas gerai ir ji buvo atstatydinta i vieta,sildymo pagalba. Na,as pati mielai gerciau maziau tableciu,taciau jei geriu plaqvenilio 1 tablete i diena,tai butinai turiu gerti stipriu ibuprofeno 800mg vaistu. Gal pati zinai kokie dar padetu is vaistu grupes,kuriu deka sumazejo skausmas,nes tai labai isvargina. Sulfazalazino esu vartojus,taciau buvo salutine reagcija. Medrolio anglijoje jei skiria,tai tik dideliais kiekiais,mazu doziu jie nezino,kaip supratau. Metotrexsato sunku vartoti taip pat del skrandzio ir svorio kritimo.
                  Tiesa,kazkas sake,jog po 10 kg tureciau buti liekna. Taip ir yra. Sveriu 45kg.
    Noreciau paklausti ir kitu ligoniukiu,gal zinote be mano isvardytu vaistu,kas dar padetu,kurie jums pagelbejo. Is anksto dekoju

2k/d po 1 tab. Tvarkingai gėriau 1m ir kokius 9 mėn. dabar jau šūdmaliavau, bet vėl pradėjau prieš keletą dienų tvarkingai gert
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2013 12 09, 14:12)
O tyrmai rodo RA, ar gydytoja iš lempos prpaišė metotrexatą?

Tyrimai net uždegimo nerodo, dukart dariau nuo rugsėjo... Be to sergu psoriaze, nors pas mane tik keli maži židinukai. Kai užsiminiau gydytojai apie ją, nustatė diagnozę psoriazinis artritas ir tiek. Spalio mėnesį buvo prasidėję dideli sąnarių skausmai, vargino jie labai... Bandžiau liaudiškus receptus(visokios arbatėlės, mirkymai, šildymai, tepaliukai) prisižiūriu mitybą. Bet... Liūdna žinoma, kad reikės gerti vaistus unsure.gif
QUOTE(Ahama @ 2013 12 09, 15:16)
...jeigu niekas nepadeda tik tada skiriami biologiniai.

Ir man gydytoja tą patį minėjo. Juos siūlo ne iškart...
Atsakyti
Eino, Jums is karto pripazino, nors tyrimai nerodo, o pas mane nestipriai, bet padidejes RF ie ciurnos sanaris patynes, bet daktare-reumatologe Santariskese man dave siuntima issitirti del chlamidiju ir mikoplazmu... blush2.gif unsure.gif blink.gif ir tik tada skirs ar neskirs gydyma.
I mano klausima KODEL, atsake, kad yra tokia nuomone, kad reumatiniai skausmai gali atsirasti del situ dalyku doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
ausrap,kai pradejau vartoti metotrexsata,rytais pykindavo ir visas maistas atrode saldziarugstis. Netgi arbata man buvo rugsti. Todel ir savaime krito svoris. Nezinau kodel,taciau mano skonio receptoriai buvo pasikeite,pavartojus siu vaistu savaite. Aisku,paskui pabandziau leidziamuosius,bet buvo labai skaudus,todel nutraukiau.Zinoma,po viso to,du metus laksciau kaip ant sparnu. Jauciausi sveika. Bet nenoriu vel patirti viso to is naujo. Gal yra kitu budu. Toks movalis man nelabai padeda,meloxsas taip pat. Kelios is sio forumo ligoniukiu paaiskino,kad biologine terapija taip pat ne visad padeda. Todel netikiu,kad daktarai apsiriboja tik mano isvardytais vaistais. Viliuosi,kad gal kuri is jusu vartojo kitokiu vaistu ir padejo pristabdyti progresavima. Ir dar viena priezasciu kodel nevartoju metotrexsato yra ta,kad viliuosi pagaliau viena diena pastoti kol dar turiu galimybes. Na anglijoje leido man steroidus,bet siuo metu bijau vel susileisti,kad jei pastosiu,kad nepakenktu vaisiui.
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2013 12 09, 16:44)
2k/d po 1 tab. Tvarkingai gėriau 1m ir kokius 9 mėn. dabar jau šūdmaliavau,  bet vėl pradėjau prieš keletą dienų tvarkingai gert

Pastaruoju metu ir as pradejau jau gerti po 1 tablete 2 k.d. Taciau kaip skrandis paciai? Nerado medikamentiniu eroziju? Nes as visad pries vartojima siu vaistu,dar geriu ir lanzoprazoli 30 mg 1k.d po 1 tab.
Atsakyti
QUOTE(dziosefina @ 2013 12 10, 00:42)
ausrap,kai pradejau vartoti metotrexsata,rytais pykindavo ir visas maistas atrode saldziarugstis. Netgi arbata man buvo rugsti. Todel ir savaime krito svoris. Nezinau kodel,taciau mano skonio receptoriai buvo pasikeite,pavartojus siu vaistu savaite. Aisku,paskui pabandziau leidziamuosius,bet buvo labai skaudus,todel nutraukiau.Zinoma,po viso to,du metus laksciau kaip ant sparnu. Jauciausi sveika. Bet nenoriu vel patirti viso to is naujo. Gal yra kitu budu. Toks movalis man nelabai padeda,meloxsas taip pat. Kelios is sio forumo ligoniukiu paaiskino,kad biologine terapija taip pat ne visad padeda. Todel netikiu,kad daktarai apsiriboja tik mano isvardytais vaistais. Viliuosi,kad gal kuri is jusu vartojo kitokiu vaistu ir padejo pristabdyti progresavima. Ir dar viena priezasciu kodel nevartoju metotrexsato yra ta,kad viliuosi pagaliau viena diena pastoti kol dar turiu galimybes. Na anglijoje leido man steroidus,bet siuo metu bijau vel susileisti,kad jei pastosiu,kad nepakenktu vaisiui.
Papildyta:

Pastaruoju metu ir as pradejau jau gerti po 1 tablete 2 k.d. Taciau kaip skrandis paciai? Nerado medikamentiniu eroziju? Nes as visad pries vartojima siu vaistu,dar geriu ir lanzoprazoli 30 mg 1k.d po 1 tab.

nesityrinėju skrandžio, jei tiesiai šviesiai sakant, turiu aš refliuksą, ir erozinį ezofagitą šiaip jau seniai labai. Vaistų negeriu pastoviai, tik kai pablogėja labai
Atsakyti
QUOTE(dziosefina @ 2013 12 09,)
Ir dar viena priezasciu kodel nevartoju metotrexsato yra ta,kad viliuosi pagaliau viena diena pastoti kol dar turiu galimybes. Na anglijoje leido man steroidus,bet siuo metu bijau vel susileisti,kad jei pastosiu,kad nepakenktu vaisiui.

Steroidus galima naudoti nestumo metu wink.gif
Atsakyti
Labas. Užduosiu klausimą, gal kuri iš jūsų galėsite man atsakyti unsure.gif
Prirašė man metotrexatą, recepte parašyta gerti 4 tabletes vieną kartą savaitėje. Vaistinėje sako negali tokia dozė būti kaip pradedančiai...Nežinau ką ir daryti...
Atsakyti
QUOTE(Eino @ 2013 12 10, 20:16)
Prirašė man metotrexatą, recepte parašyta gerti 4 tabletes vieną kartą savaitėje. Vaistinėje sako negali tokia dozė būti kaip pradedančiai...Nežinau ką ir daryti...

Gerk taip, kaip nurodė gydytojas, ty 20mg (4 tab. po 5mg),normali čia dozė, vaistininkas neturi kompetencijos nei skirti nei koreguoti gydymą gydytojo paskirtą.
Atsakyti
QUOTE(Eino @ 2013 12 10, 21:16)

Kažin, ar skiriant pirmą kartą vaistą gali būti tokia didelė dozė g.gif
Man prirašė po 1 tabl/ 1 k savaiteje ( 10 mg)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 11 gruodžio 2013 - 14:49
QUOTE(Eino @ 2013 12 10, 21:16)

Man irgi pradziai menesi israse po 10 mg, kad paziuretu ar organizmas normaliai toleruoja. Po menesio jau israse 20mg.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti