O norint pradėti studijuoti nuotoliniu būdu, turi reikšmę brandos atestate esantys pažymiai arba tai, kaip išlaikiau egzaminus? Ar svarbu tik kad pats atestatas būtų? Kas nors priklauso nuo to kas jame?

QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 14:29)
O norint pradėti studijuoti nuotoliniu būdu, turi reikšmę brandos atestate esantys pažymiai arba tai, kaip išlaikiau egzaminus? Ar svarbu tik kad pats atestatas būtų? Kas nors priklauso nuo to kas jame?

Svarbu pats atestatas, o pažymiai reikšmės neturi

QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 19, 18:54)
Vadinasi galiu belekaip mokytis ir išlaikyt egzus, svarbu gaučiau atestatą? Egzaminai visiškai nesvarbu kaip išlaikyti?

QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 18:25)
Vadinasi galiu belekaip mokytis ir išlaikyt egzus, svarbu gaučiau atestatą? Egzaminai visiškai nesvarbu kaip išlaikyti?

tikrai taip

QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 19:25)

geras poziuris...

Man kaskart norint pasivelint/ pasiankstint egzamina buna problemu, destytojai aiskina, kad kaip ir normaliem studentam tai beveik neimanoma...

mamaEgle, tai tau sie menesiai ramus, jokio streso del egzaminu ir bemiegiu naktu

Kiekvieno savas požiūris, tik jeigu mokantis belekaip mokykloje paskui nelabai pasimokysi kažkur kitur, nes sunkiai kas "žais" taip kaip mokykloje mokytojai su mokiniais. O ir nuotolinėse reikia didelės motyvacijos ir užsispyrimo, nes kas kart vis atsiranda kažkokių smagesnių dalykų ką nuveikt nei mokytis, sesija atrodo ojoj kaip kažkur toli toli ir laiko begalės, o paskui jinai nenumaldomai priartėja, net nespėji apsižiūrėti......
Ir, neįpratus mokytis, po kelių metų bus gali taip nutikti,kad tai išmesti pinigai, nes pabaigti gali būti itin sunku..... nors per tuos metus gali ir požiūris į mokymąsi pasikeisti.....
Man kažkaip nebūdavo jokių problemų
tiesa, aš nedaug taip laikiau, vis skrisdavau per sesijas, tada kitaip žiūri.... o dabar tai jooooo, situacija panaši kaip aprašiau ankščiau
Juk iki sausio daaaaaaar laiko........
ir vis grasinuosi: na jau tuoj tuoj kaip sėsiu mokytis..... bet rytoj.....

QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 19, 21:51)
Kiekvieno savas požiūris, tik jeigu mokantis belekaip mokykloje paskui nelabai pasimokysi kažkur kitur, nes sunkiai kas "žais" taip kaip mokykloje mokytojai su mokiniais. O ir nuotolinėse reikia didelės motyvacijos ir užsispyrimo, nes kas kart vis atsiranda kažkokių smagesnių dalykų ką nuveikt nei mokytis, sesija atrodo ojoj kaip kažkur toli toli ir laiko begalės, o paskui jinai nenumaldomai priartėja, net nespėji apsižiūrėti......
Ir, neįpratus mokytis, po kelių metų bus gali taip nutikti,kad tai išmesti pinigai, nes pabaigti gali būti itin sunku..... nors per tuos metus gali ir požiūris į mokymąsi pasikeisti.....
tiesa, aš nedaug taip laikiau, vis skrisdavau per sesijas, tada kitaip žiūri.... o dabar tai jooooo, situacija panaši kaip aprašiau ankščiau
Juk iki sausio daaaaaaar laiko........
ir vis grasinuosi: na jau tuoj tuoj kaip sėsiu mokytis..... bet rytoj.....

Kiekvieno savas požiūris, bet čia toks, kai svarbu mokyklos popieriukas, tai universitetą baigti irgi dėl poperiuko reikės.. man iš principo ši Lietuviška sistema nepriimtina, tiek kai darbdaviams tereikia popieriuko, tiek kai studentai mokosi, nes iš jų bus reikalaujam diplomo tik dėl to, kad jis būtų.. va dabar per žinių visuomenės plėtros dalyką kaip tik buvo klausimas apie tai kodėl Lietuva yra viena iš labiausiai išsimokslinusių valstybių, tačiau inovacijų prasme yra viena iš labiausiai atsilikusių..

o dėl sesijos- aš su tavimi. Man sesija atrodė taip toli, balandžio mėnesio laukiau taip ilgai, o dabar žiūriu- gegužė baigiasi.. šakėėės, egzus laikau, rašto darbus rašau ir keikiu save už prabimbinėtą laiką..

o tu mokykis, mokykis, motyvuok save kažkaip.. gal atvyksi egzaminu laikyti ne sausi, per sesiją laikyti, o anksčiau.. paimsi ir susitarsi su visais dėstytojais, kad priimtų

Kadija, kiek laikysi egzaminų ir kas dar lieka iki valstybinių? Kada juos planuoji "šturmuoti"?
QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 20, 16:39)
Kadija, kiek laikysi egzaminų ir kas dar lieka iki valstybinių? Kada juos planuoji "šturmuoti"?
Ojei, lyg 5 ar 6 laikysiu dar.. rudeni lieka du berods

o pagalvojau, kad kam tau laukti kitos sesijos, t.y sausio? Planuokis egzaminus rudeni (rugseji, spali) ir valstybinius ziema laikyk..

QUOTE(Kadija @ 2013 05 21, 08:50)
Ojei, lyg 5 ar 6 laikysiu dar.. rudeni lieka du berods
bandysiu jau persivedineti i neakivaizdini, si ketvirtadieni kaip tik varau i MRU egzamino laikyt, tai uzsuksiu i fakulteta.. apie valstybinius bijau kalbeti dar, nes nezinau kaip bus su ES materialine- ja dabar tik neakivaizdiniam galima laikyti, nebeliko nuotoliniam... kazin ar leis laikyti egzamina pasiruosus svarankiskai, be paskaitu..
o pagalvojau, kad kam tau laukti kitos sesijos, t.y sausio? Planuokis egzaminus rudeni (rugseji, spali) ir valstybinius ziema laikyk..

Turėtų leisti, koks jiems skirtumas

Nesigaus man iki spalio 1 d. atsiskaityti visko

QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 21, 12:59)
Turėtų leisti, koks jiems skirtumas
o ES mat. ketvirtam kurse?
rugsėjį dar labai brangu atvažiuoti
o paskui jau lapkritį ar nuo vidurio sausio pigiau 

nebeatsimenu kuriam kurse ji, bet isnaikino ja tyliai is nuotoliniu, nes destytojas nesutiko su tokiu destymo budu.. tai jei jis taip pat nesutiks leisti pasiruosti savarankiskai ir atsiskaityti- man sakes.. nebent su neakivaizininkais iki rugsejo per parusiamaja sesija sudalyvauciau ir iskart prasyciau egzo laikyti..

o kodel rugseji brangu? kaip idomiai cia.. asmaniau tik vasara brangu, kol LT geras oras

QUOTE(Kadija @ 2013 05 21, 15:53)
nebeatsimenu kuriam kurse ji, bet isnaikino ja tyliai is nuotoliniu, nes destytojas nesutiko su tokiu destymo budu.. tai jei jis taip pat nesutiks leisti pasiruosti savarankiskai ir atsiskaityti- man sakes.. nebent su neakivaizininkais iki rugsejo per parusiamaja sesija sudalyvauciau ir iskart prasyciau egzo laikyti..
bet dar du egzai kabaliuoja ir kurisniai, tai bus matyt ar spesiu.. o tau kurisniai taip ir liko, ar atsiskaityti jau?
o kodel rugseji brangu? kaip idomiai cia.. asmaniau tik vasara brangu, kol LT geras oras

bet jis toks nepiktybinis, ten bylas svarbiausiai žinoti

Rugsėjį dar brangu, dar yra važiuojančių nemažai. Aš gal vėliau kada