Įkraunama...
Įkraunama...

MRU nuotolinės studijos

O norint pradėti studijuoti nuotoliniu būdu, turi reikšmę brandos atestate esantys pažymiai arba tai, kaip išlaikiau egzaminus? Ar svarbu tik kad pats atestatas būtų? Kas nors priklauso nuo to kas jame?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 14:29)
O norint pradėti studijuoti nuotoliniu būdu, turi reikšmę brandos atestate esantys pažymiai arba tai, kaip išlaikiau egzaminus? Ar svarbu tik kad pats atestatas būtų? Kas nors priklauso nuo to kas jame?smile.gif

Svarbu pats atestatas, o pažymiai reikšmės neturi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 19, 18:54)
Svarbu pats atestatas, o pažymiai reikšmės neturi  4u.gif

Vadinasi galiu belekaip mokytis ir išlaikyt egzus, svarbu gaučiau atestatą? Egzaminai visiškai nesvarbu kaip išlaikyti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 18:25)
Vadinasi galiu belekaip mokytis ir išlaikyt egzus, svarbu gaučiau atestatą? Egzaminai visiškai nesvarbu kaip išlaikyti?smile.gif

tikrai taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackTea @ 2013 05 19, 19:25)

geras poziuris... doh.gif

Man kaskart norint pasivelint/ pasiankstint egzamina buna problemu, destytojai aiskina, kad kaip ir normaliem studentam tai beveik neimanoma... doh.gif o ir del nepriduotu namu darbu ir pan. paklauskite ar leis laikyti, nes kiti neleidzia nepridavus namu darbu laikyti egzamino ir viskas 4u.gif

mamaEgle, tai tau sie menesiai ramus, jokio streso del egzaminu ir bemiegiu naktu thumbup.gif
Atsakyti
Kiekvieno savas požiūris, tik jeigu mokantis belekaip mokykloje paskui nelabai pasimokysi kažkur kitur, nes sunkiai kas "žais" taip kaip mokykloje mokytojai su mokiniais. O ir nuotolinėse reikia didelės motyvacijos ir užsispyrimo, nes kas kart vis atsiranda kažkokių smagesnių dalykų ką nuveikt nei mokytis, sesija atrodo ojoj kaip kažkur toli toli ir laiko begalės, o paskui jinai nenumaldomai priartėja, net nespėji apsižiūrėti...... doh.gif Ir, neįpratus mokytis, po kelių metų bus gali taip nutikti,kad tai išmesti pinigai, nes pabaigti gali būti itin sunku..... nors per tuos metus gali ir požiūris į mokymąsi pasikeisti.....

Man kažkaip nebūdavo jokių problemų schmoll.gif tiesa, aš nedaug taip laikiau, vis skrisdavau per sesijas, tada kitaip žiūri.... o dabar tai jooooo, situacija panaši kaip aprašiau ankščiau blush2.gif doh.gif Juk iki sausio daaaaaaar laiko........ ax.gif ir vis grasinuosi: na jau tuoj tuoj kaip sėsiu mokytis..... bet rytoj.....
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 19, 21:51)
Kiekvieno savas požiūris, tik jeigu mokantis belekaip mokykloje paskui nelabai pasimokysi kažkur kitur, nes sunkiai kas "žais" taip kaip mokykloje mokytojai su mokiniais. O ir nuotolinėse reikia didelės motyvacijos ir užsispyrimo, nes kas kart vis atsiranda kažkokių smagesnių dalykų ką nuveikt nei mokytis, sesija atrodo ojoj kaip kažkur toli toli ir laiko begalės, o paskui jinai nenumaldomai priartėja, net nespėji apsižiūrėti......  doh.gif Ir, neįpratus mokytis, po kelių metų bus gali taip nutikti,kad tai išmesti pinigai, nes pabaigti gali būti itin sunku..... nors per tuos metus gali ir požiūris į mokymąsi pasikeisti.....

Man kažkaip nebūdavo jokių problemų  schmoll.gif tiesa, aš nedaug taip laikiau, vis skrisdavau per sesijas, tada kitaip žiūri.... o dabar tai jooooo, situacija panaši kaip aprašiau ankščiau  blush2.gif  doh.gif Juk iki sausio daaaaaaar laiko........  ax.gif ir vis grasinuosi: na jau tuoj tuoj kaip sėsiu mokytis..... bet rytoj.....

Kiekvieno savas požiūris, bet čia toks, kai svarbu mokyklos popieriukas, tai universitetą baigti irgi dėl poperiuko reikės.. man iš principo ši Lietuviška sistema nepriimtina, tiek kai darbdaviams tereikia popieriuko, tiek kai studentai mokosi, nes iš jų bus reikalaujam diplomo tik dėl to, kad jis būtų.. va dabar per žinių visuomenės plėtros dalyką kaip tik buvo klausimas apie tai kodėl Lietuva yra viena iš labiausiai išsimokslinusių valstybių, tačiau inovacijų prasme yra viena iš labiausiai atsilikusių.. smile.gif
o dėl sesijos- aš su tavimi. Man sesija atrodė taip toli, balandžio mėnesio laukiau taip ilgai, o dabar žiūriu- gegužė baigiasi.. šakėėės, egzus laikau, rašto darbus rašau ir keikiu save už prabimbinėtą laiką.. doh.gif mano pertraukėlės tarp mokslų dabar yra naršymas SM lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o tu mokykis, mokykis, motyvuok save kažkaip.. gal atvyksi egzaminu laikyti ne sausi, per sesiją laikyti, o anksčiau.. paimsi ir susitarsi su visais dėstytojais, kad priimtų mirksiukas.gif aš jau seniai belaikiau kažką per sesiją.. blush2.gif teks vėl dabar eiti kartu su visais, jei bus norinčių, nes kai kur mokomės 2-3, tai jei kiti užsimuliuos, laikysiu viena cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 20 gegužės 2013 - 15:27
Kadija, kiek laikysi egzaminų ir kas dar lieka iki valstybinių? Kada juos planuoji "šturmuoti"?
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 20, 16:39)
Kadija, kiek laikysi egzaminų ir kas dar lieka iki valstybinių? Kada juos planuoji "šturmuoti"?

Ojei, lyg 5 ar 6 laikysiu dar.. rudeni lieka du berods doh.gif bandysiu jau persivedineti i neakivaizdini, si ketvirtadieni kaip tik varau i MRU egzamino laikyt, tai uzsuksiu i fakulteta.. apie valstybinius bijau kalbeti dar, nes nezinau kaip bus su ES materialine- ja dabar tik neakivaizdiniam galima laikyti, nebeliko nuotoliniam... kazin ar leis laikyti egzamina pasiruosus svarankiskai, be paskaitu.. unsure.gif
o pagalvojau, kad kam tau laukti kitos sesijos, t.y sausio? Planuokis egzaminus rudeni (rugseji, spali) ir valstybinius ziema laikyk.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 05 21, 08:50)
Ojei, lyg 5 ar 6 laikysiu dar.. rudeni lieka du berods  doh.gif bandysiu jau persivedineti i neakivaizdini, si ketvirtadieni kaip tik varau i MRU egzamino laikyt, tai uzsuksiu i fakulteta.. apie valstybinius bijau kalbeti dar, nes nezinau kaip bus su ES materialine- ja dabar tik neakivaizdiniam galima laikyti, nebeliko nuotoliniam... kazin ar leis laikyti egzamina pasiruosus svarankiskai, be paskaitu..  unsure.gif
o pagalvojau, kad kam tau laukti kitos sesijos, t.y sausio? Planuokis egzaminus rudeni (rugseji, spali) ir valstybinius ziema laikyk..  4u.gif

Turėtų leisti, koks jiems skirtumas mastau.gif o ES mat. ketvirtam kurse?

Nesigaus man iki spalio 1 d. atsiskaityti visko schmoll.gif rugsėjį dar labai brangu atvažiuoti doh.gif doh.gif doh.gif o paskui jau lapkritį ar nuo vidurio sausio pigiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 05 21, 12:59)
Turėtų leisti, koks jiems skirtumas mastau.gif o ES mat. ketvirtam kurse?

Nesigaus man iki spalio 1 d. atsiskaityti visko  schmoll.gif rugsėjį dar labai brangu atvažiuoti  doh.gif  doh.gif  doh.gif o paskui jau lapkritį ar nuo vidurio sausio pigiau  ax.gif

nebeatsimenu kuriam kurse ji, bet isnaikino ja tyliai is nuotoliniu, nes destytojas nesutiko su tokiu destymo budu.. tai jei jis taip pat nesutiks leisti pasiruosti savarankiskai ir atsiskaityti- man sakes.. nebent su neakivaizininkais iki rugsejo per parusiamaja sesija sudalyvauciau ir iskart prasyciau egzo laikyti.. g.gif bet dar du egzai kabaliuoja ir kurisniai, tai bus matyt ar spesiu.. o tau kurisniai taip ir liko, ar atsiskaityti jau?

o kodel rugseji brangu? kaip idomiai cia.. asmaniau tik vasara brangu, kol LT geras oras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 05 21, 15:53)
nebeatsimenu kuriam kurse ji, bet isnaikino ja tyliai is nuotoliniu, nes destytojas nesutiko su tokiu destymo budu.. tai jei jis taip pat nesutiks leisti pasiruosti savarankiskai ir atsiskaityti- man sakes.. nebent su neakivaizininkais iki rugsejo per parusiamaja sesija sudalyvauciau ir iskart prasyciau egzo laikyti..  g.gif bet dar du egzai kabaliuoja ir kurisniai, tai bus matyt ar spesiu.. o tau kurisniai taip ir liko, ar atsiskaityti jau?

o kodel rugseji brangu? kaip idomiai cia.. asmaniau tik vasara brangu, kol LT geras oras  rolleyes.gif

bet jis toks nepiktybinis, ten bylas svarbiausiai žinoti topsecret.gif iš jų daugiausiai klausinėja ax.gif pvz. mane priėmė į ketvirtą kursą einamųjų metų (ta prasme pas tuos, kurie pernai buvo ketvirtame kurse), bet aš prašymą rašiau gegužės pr., kai dar valstybinių nebuvo. Bet gal ir tave taip perkeltų? Tada rašai prašymą apie studijų stabdymą (neakivaizdiniame) ir laikai "skolas", na to, ko pas tave nėra: praktika, kursiniai, dalykai. Juk gali būti dalykai ir iš žemesnių kursų, tai su kokiomis grupėmis tada lankyti paskaitas? Išlaikai viską iki spalio 1 (ar 15) ir gali laikyt valstybinius lapkričio/gruodžio mėn., kitu atveju reikia iki kovo 1 d. išsilaikyti (arba iki balandžio 1-os, čia kaip kada)

Rugsėjį dar brangu, dar yra važiuojančių nemažai. Aš gal vėliau kada doh.gif dar net nežinau, tik žinau, kad reikia pradėti mokytis. O dar čia kažkiek mokausi, bet čia iki liepos vidurio gal tiktai, bet vis tiek reikia ruoštis. O dar angielskai..... doh.gif doh.gif doh.gif frusty.gif
Atsakyti