Įkraunama...
Įkraunama...

MRU nuotolinės studijos

QUOTE(BlackTea @ 2013 07 27, 11:37)
Sveikos, na ką, jungsiuos ir aš į jūsų būrį.smile.gif studijuosiu bakalaurą nuotoliniu būdu nuo rudens, tik dar neapsisprendžiau ką. smile.gif ir tiek man klausimų iškilo, kad baisu.. g.gif tarkim, norėjau į viešąjį administravimą. Atsidariau kas įeina į studijų programą ir tą registracijos lentelę. Norėjau rinktis tą patį, na kad sutaptų su dieniniais visais, bet pusės dalykų toj pilkoj lentelės tiesiog nėra. blink.gif tai čia kaip suprast? Gal tik kažkurios programos yra pinai paruoštos nuotoliniam? Ką su kitom daryt?smile.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas, ta profesinė užsienio kalba, pagal ką ją rinktis? Ji nuo nulio pradedama? Ar būtinai jei iš jų moku tik anglų, turiu ją ir rinktis? Negaliu, tarkim, prancūzų pasirinkt, kurią noriu išmokt, bet nemoku visiškai nieko?smile.gif

Sveika prisijungus 4u.gif ir drąsiai klausk ar skaityk senas temas, tikrai rasi atsakymus į daugelį klausimų ax.gif

VA nėra visas pilnai paruoštas nuotolinėms studijoms, tad kiek dalykų yra, tuos išsilaikai, o paskui reikia pereiti į kitas studijas (dienines, neakivazd. ar vakarines), nebent per tą laiką, kol mokysiesi tuos dalykus, kurie jau yra, pridėtų naujų. Praktiškai pilnai paruoštos yra tik teisė bei teisė ir valdymas (nu gal klystu mastau.gif, net nemanau)
Užsienio gali imti kurią nori (anglų, vokiečių, prancūzų), tačiau mokytis reikės toliau, niekas nuo abėcėlės nepradeda, iš karto tekstai ir teisine kalba, tai veikti tikrai yra ką. Nebent labai jau nori kitą kalbą išmokti, bet tada gal geriau kur dėl savęs kursus palankyti.

QUOTE(Nox @ 2013 07 27, 16:05)
Sveikos,

Ar galima rinktis gretutines studijas studijuojant nuotoliniu būdu? Kitas klausimas ar galima čia mokimtis visas studijų programas, pavyzdžiui psichologiją?  g.gif

Reiktų pažiūrėti MRU puslapyje kokios programos yra pilnai pritaikytos nuotolinėms studijoms. O gretutines studijas galite rinktis, tuo labiau, kad mokantis nuotoliniu būdu niekas nereguliuoja kokiu tempu mokaisi: per semestrą renkiesi tiek dalykų, kiek pats gali išmokti ir kiek leidžia finansai.
Atsakyti
Sveikos,

Rasau del studiju sustabdymo.
Situacija mano tokia, kad esu 4 bakalauro kurse ir mano studijos sustabdytos pries metus, o sustabdymas baigiasi uz daugiau nei menesio. Skolu dar daug.
Tad noriu pratesti sustabdyma - ar kam teko tokia procedura atlikti? ar sunku papildomai prasitesti?

Butu didelis aciu uz komentarus, nes nedrasu, o univere dabar pasikonsultuoti nelabi yra su kuo.
Atsakyti
QUOTE(Mnnhmer @ 2013 08 01, 13:13)
Sveikos,

Rasau del studiju sustabdymo.
Situacija mano tokia, kad esu 4 bakalauro kurse ir mano studijos sustabdytos pries metus, o sustabdymas baigiasi uz daugiau nei menesio. Skolu dar daug.
Tad noriu pratesti sustabdyma - ar kam teko tokia procedura atlikti? ar sunku papildomai prasitesti?

Butu didelis aciu uz komentarus, nes nedrasu, o univere dabar pasikonsultuoti nelabi yra su kuo.

Nesunku, tik reikia parašyti naują prašymą. Man tas pats buvo, buvau sustabdžius iki balandžio 1 d., tai parašiau naują prašymą ir tiek. Tik vienas svarbus pasikeitimas: bent jau pavasarį pasirašėm, kad jei neišlaikom visų skolų iki 2014m. kovo 1 d. braukia iš sąrašų.... doh.gif
Atsakyti
Pavyko susisiekti su metodininke, bet ne nuolatine, o ta kuri pavaduoja - sake, kad nezinia, ar patenkins prasyma, priklausys nuo priezasciu... Tai galvoju, kokios priezastys butu rimtos?

Atsakyti
QUOTE(Mnnhmer @ 2013 08 02, 14:36)
Pavyko susisiekti su metodininke, bet ne nuolatine, o ta kuri pavaduoja - sake, kad nezinia, ar patenkins prasyma, priklausys nuo priezasciu... Tai galvoju, kokios priezastys butu rimtos?

Priežastys įvairios: auginate mažametį vaiką, gyvenate ne Lietuvoje ar dar kas panašaus. Aš jau neprisimenu ar rašiau kokią priežastį ar tik paprašiau, kad dar stabdau studijas "mastau"
Atsakyti
QUOTE(Skaidre @ 2013 07 23, 10:51)
o kodėl jūs neatostogaujate?smile.gif jūs  jau KT baigiamiesiems ruošiatės? aš panašiai, tik pasidarau smulkmeniška, jei reikia kažką patikrinti, aš patikrinsiu, sutikrinsiu ir dar būtinai panašių nutarimų paieškosiu, kurių finale visiškai nereikia doh.gif

as nebeatostogauju, nes jau rugseji laikysiu egzus likusius is pavasario semestro ir rasyius kurisnius.. ir pradedu ruostis baigiamiesiems- bent imituoju blush2.gif ax.gif o jus dar iki spalio galit sau bamba vartyt thumbup.gif

QUOTE(mamaEgle @ 2013 07 27, 17:59)
VA nėra visas pilnai paruoštas nuotolinėms studijoms, tad kiek dalykų yra, tuos išsilaikai, o paskui reikia pereiti į kitas studijas (dienines, neakivazd. ar vakarines), nebent per tą laiką, kol mokysiesi tuos dalykus, kurie jau yra, pridėtų naujų. Praktiškai pilnai paruoštos yra tik teisė bei teisė ir valdymas (nu gal klystu mastau.gif, net nemanau)

Viena pazistama mokosi VA sake labai pasistumejo sios programos paruosimas nuotolinems studijoms thumbup.gif

MamaEgle, jau ka nors is konspektu vartai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 12 rugpjūčio 2013 - 10:14
Nieko neimituoju ir absoliučiai nieko nedarau. Motyvacijos ir noro apvalus 0..... doh.gif doh.gif doh.gif net nežinau kaip prisiversti pradėti..... frusty.gif: bet jau reikia žiemą išsilaikyti visus egzaminus ir pavasarį valstybinius, juk kiek galima mokytis.... amžina studentė būsiu....
nors apie magistrantūrą svajoju..... topsecret.gif blush2.gif doh.gif doh.gif tik nežinau kaip bus, nes nuotolinių nėra, o iš nepriskraidysiu schmoll.gif nebent čia stoti mastau.gif, bet juk jie visi lietuviškai nemoka hihihi.gif, reiks viską angliškai laikyti..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 08 12, 23:31)
Nieko neimituoju ir absoliučiai nieko nedarau. Motyvacijos ir noro apvalus 0.....  doh.gif  doh.gif  doh.gif net nežinau kaip prisiversti pradėti..... frusty.gif: bet jau reikia žiemą išsilaikyti visus egzaminus ir pavasarį valstybinius, juk kiek galima mokytis.... amžina studentė būsiu....
nors apie magistrantūrą svajoju..... topsecret.gif  blush2.gif  doh.gif  doh.gif tik nežinau kaip bus, nes nuotolinių nėra, o iš nepriskraidysiu  schmoll.gif nebent čia stoti mastau.gif, bet juk jie visi lietuviškai nemoka hihihi.gif, reiks viską angliškai laikyti.....  doh.gif

Bet manau dali dalyku galima magistre nuotoliniu budu baigti, ar ne? Registruojantis juk rodo, kad yra kreditai bakalaurui ir magistrui skirtingomis kainomis g.gif Kur man tada irgi detis reikes...
As jau pradedu skaityti BT spec dali blush2.gif visa vasara po truputi skaitinejau, bet tas mano skaitinejimas po 3 psl per diena iseidavo lotuliukas.gif

Eee, tau tiek nedaug liko, jau ir praktika viska susitvarkiusi, lek rudeni visko tvarkytis ir ziema laikyt egzaminus bandom kartu 4u.gif as tikiuos, kad viska spesiu susitvarkyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 08 13, 08:03)
Bet manau dali dalyku galima magistre nuotoliniu budu baigti, ar ne? Registruojantis juk rodo, kad yra kreditai bakalaurui ir magistrui skirtingomis kainomis  g.gif Kur man tada irgi detis reikes...
As jau pradedu skaityti BT spec dali  blush2.gif  visa vasara po truputi skaitinejau, bet tas mano skaitinejimas po 3 psl per diena iseidavo  lotuliukas.gif

Eee, tau tiek nedaug liko, jau ir praktika viska susitvarkiusi, lek rudeni visko tvarkytis ir ziema laikyt egzaminus bandom kartu 4u.gif as tikiuos, kad viska spesiu susitvarkyti  blush2.gif

Žinok, kiek žiūrėjau tik vienas dalykas nuotoliniu būdu, nebent ką nors ne taip nužiūrėjau.... doh.gif su manim būna irnesakyk.gif O tu magistrą pažiūrėk gal Kauno filiale galima laikyti, tai ne arčiau būtų mastau.gif?

Tikrai nedaug ax.gif kokie 5 egzaminai ir kursinius apsiginti (tiesa, juos dar pataisyti reiktų, o tai per metus vis tiek bus pasikeitimų).

O tu kada planuoji valstybinius? Rudenį???
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2013 08 13, 22:59)
Žinok, kiek žiūrėjau tik vienas dalykas nuotoliniu būdu, nebent ką nors ne taip nužiūrėjau....  doh.gif su manim būna irnesakyk.gif O tu magistrą pažiūrėk gal Kauno filiale galima laikyti, tai ne arčiau būtų mastau.gif?

Tikrai nedaug  ax.gif kokie 5 egzaminai ir kursinius apsiginti (tiesa, juos dar pataisyti reiktų, o tai per metus vis tiek bus pasikeitimų).

O tu kada planuoji valstybinius? Rudenį???

Eina peklon, reikes bunant MRu paklausineti kaip su magistru.. g.gif noretusi nuotolinio- taip patogu man. Kaune irgi gerai butu, imciau (tie keli km jau nebesudaro esmes). O Klaipedoje nera MRU padalinio? g.gif

Tai va, nedaug.. egzus islaikysi ir kursinius apginsi (jetau, primink pas koki destytoja gintis reikes tau juos, ne pas zemes teises destytoja?).
As svajoju apie rudeni.. Tik yra kelios salygos. Man kursinius dar parasyti liko + 2 egzaminai. Praktika, manau iskaitys man (meldziuos). Ir dar vienas egzas neakivaizdiniame- ES materialine (kurios nuotlinese nebeliko doh.gif , tai teks neakivaizdinaime laikytis). Va koooooks mano sarasas blush2.gif
Tai va, reik mum bandyt i rudens sesija spet manau, nes liko panasiai.. smile.gif Butu su kuo sampano isgert lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 14 rugpjūčio 2013 - 10:51
QUOTE(Kadija @ 2013 08 14, 09:50)
Eina peklon, reikes bunant MRu paklausineti kaip su magistru..  g.gif noretusi nuotolinio- taip patogu man. Kaune irgi gerai butu, imciau (tie keli km jau nebesudaro esmes). O Klaipedoje nera MRU padalinio?  g.gif

Tai va, nedaug.. egzus islaikysi ir kursinius apginsi (jetau, primink pas koki destytoja gintis reikes tau juos, ne pas zemes teises destytoja?).
As svajoju apie rudeni.. Tik yra kelios salygos.  Man kursinius dar parasyti liko + 2 egzaminai. Praktika, manau iskaitys man (meldziuos).  Ir dar vienas egzas neakivaizdiniame- ES materialine (kurios nuotlinese nebeliko doh.gif , tai teks neakivaizdinaime laikytis). Va koooooks mano sarasas  blush2.gif 
Tai va, reik mum bandyt i rudens sesija spet manau, nes liko panasiai..  smile.gif  Butu su kuo sampano isgert  lotuliukas.gif

Tai tau jau mažiau liko nei man thumbup.gif šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Rudenį čia ta prasme lapkričio pab./gruodžio pr.? Ar mes nesusikalbam? Nes norint rudenį laikyti valstybinius reikia iki spalio 1 d. (na, vėliausiai, jei leis, iki spalio 15 d.) būti viską išlaikius ir už viską atsiskaičius. Kitu atveju valstybiniai gegužės mėn.

Jo, aš turiu Žemės teisės ir Admin. teisės kursinius ax.gif
Atsakyti
valstybiniai turėtų būti lapkričio- gruodžio mėnesiais, tikiuosi suspėsit;)
Atsakyti